Děti chtějí bydlet u táty až dostaví dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
3.10.19 16:21

Spíš bych domlouvala nějakou verzi střídavé péče, ideálně v delším intervalu než je jen ten týden- hlasuju za spolupráci s dětským psychologem.

Navíc je téměř jisté, že si s novou partnerkou budou pořizovat mimino, ne? Pak on se její pohled na dva kluky v domě změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aurynka
3.10.19 16:29

Popravdě i s dětmi jsem řešila možnost toho, že si táta bude chtít pořídit mimčo a že pak asi i přišli o pokoj a měli zase jen společný. Oba tvrdí, že jim to nevadí a že by s miminkem pomáhali. Což můžu potvrdit, protože malou sestřenku dokažou krásně pohlídat a zabavit i klidně na hodinu už od miminka.
Co se týče samostatnosti, tak povinosti dělají sami a to i úkoly, pak jen překontroluji a společně opravíme. Starší umí ohřát na sporáku jídlo, udělá tousty, pod dohledem usmaží palačinky-už oba, vysajou, utřou prach. Ráno jsou zvyklí do školy svtávat a odcházet sami. nemám strach, že by trpěli hlady, nebo byli vyloženě na obtíž. Ale jsou to děti a potřebují dohled, pomoc a kontrolu.
Pokud by měl někdo pocit, že se jich chci zbavit, tak opravdu ne. Naopak předpokládám, že za rok, max dva k nám bude chtí dcera přítele, která nevychází s máminým přítelem a ani moc s mámou, která jí a bráchovi brání ve styku s otcem. Spíše jen čekáme kdy jí bude patnáct a sama s tím přijde, že to chce. A ikdyž jí bude dost, aby si řekla, tak to určitě nepůjde v poklidu. Kdyby mohla, tak odejde od mámy hned. Nerada bych aby to moji kluci vnímali někdy podobně, že jsem jim bránila být více s tátou

• Citovat
  • Upravit
81500
3.10.19 16:30
@Ou píše:
Spíš bych domlouvala nějakou verzi střídavé péče, ideálně v delším intervalu než je jen ten týden- hlasuju za spolupráci s dětským psychologem.Navíc je téměř jisté, že si s novou partnerkou budou pořizovat mimino, ne? Pak on se její pohled na dva kluky v domě změní.

A se školou bys to řešila jak?

Zakladatelka, připadala by v úvahu verze mít třeba ty tři víkendy v měsíci, z toho dva víkendy prodloužene o pátek s vyzvednutí ve čtvrtek po škole nebo o pondělí (nebo to nějak podobně namontovat na tvůj krátký dlouhý týden) a ty dva dny v měsíci domluvit ve škole domácí vyučování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aurynka
3.10.19 16:33
@terien píše:
Jenže já bych si nebyla tak jistá, že děti v tomto věku jsou si vědomi, co to vlastně znamená a co všechno to obnáší.

Taky si tím nejsem jistá a proto máme ještě minimálně půl roku si to vysvětlit a říct si. A pak, dokud to neozkouší, tak se to opravdu reálně nezjistí. Takové to na měsíc na zkoušku o prázdniny, to nemá nic s běžným fungováním společné.

• Citovat
  • Upravit
10141
3.10.19 16:34

@aurynka A co na to trvalé stěhování říká nová přítelkyně? Protože bude hodně záležet jak se bude ke klukům ona chovat, když u ní budou trvale žít. Co třeba nemoci? Kdo s nimi bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.10.19 16:37
@Ou píše:
Spíš bych domlouvala nějakou verzi střídavé péče, ideálně v delším intervalu než je jen ten týden- hlasuju za spolupráci s dětským psychologem.Navíc je téměř jisté, že si s novou partnerkou budou pořizovat mimino, ne? Pak on se její pohled na dva kluky v domě změní.

tak nějak tipuji, že miminko si budou chtít pořizovat obě strany…
Jinak za mě jsou kluci ještě dost malí, má doma osmiletou dceru a neumím si představit, že by byla tak dlouho bez mámy :nevim: Ted to ty kluky láká, vesnice, nový dům, dobrodružství…Otázka je, jak se situace vyvine, když budou otec a „macecha“ vystaveni denodenně péči o dva kluky, navíc pro ni „cizí“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
3.10.19 16:38

Jsem všema deseti pro střídavou péči. SP neznamená týden a týden. Pokud je syn autista, trvala bych na jedné škole. Což bych trvala asi u všech dětí. Vy se chcete přestěhovat. Můžete se přestěhovat blíž k otci. Pak si pomocí mediátora a dětského psychologa domluvit, jak a kdy bude předávání. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
3.10.19 16:42
@Lama Lama píše:
A se školou bys to řešila jak?Zakladatelka, připadala by v úvahu verze mít třeba ty tři víkendy v měsíci, z toho dva víkendy prodloužene o pátek s vyzvednutí ve čtvrtek po škole nebo o pondělí (nebo to nějak podobně namontovat na tvůj krátký dlouhý týden) a ty dva dny v měsíci domluvit ve škole domácí vyučování?

Souhlas!
Za druhe: gratuluju ke zrale uvaze resici potreby dětí pred potrebami dospelaku. Jestli jsi v tom nasla pro sebe prinos, tak tim lepe! Ja bych na to pristoupila (nejak se na to podvedome pripravuju, ze bude tatka tlacit na zmenu stridavky), ale srdce by mi asi pukalo. Tak se mi libi, co pise Lama nebo to vyzkouset, aby kluci vedeli, do ceho jdou. Samozrejme, ze usilovnym branenim se leda vsechny vztahy rozbiji.

• Citovat
  • Upravit
607
3.10.19 16:45

No, já bych to psychicky nedala a brala bych to jako svy selhání. Ale ty nejsi já. Předně jsou zájmy děti, pak rodičů..myslím si, ze to tam nebude fungovat “macechy” jsou potvory. Já mám děti ve stridavce 7 let týden a týden. Bydlíme ale kousek od sebe. Vše funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
3.10.19 16:45
@pe-terka píše:
tak nějak tipuji, že miminko si budou chtít pořizovat obě strany…
Jinak za mě jsou kluci ještě dost malí, má doma osmiletou dceru a neumím si představit, že by byla tak dlouho bez mámy :nevim: Ted to ty kluky láká, vesnice, nový dům, dobrodružství…Otázka je, jak se situace vyvine, když budou otec a „macecha“ vystaveni denodenně péči o dva kluky, navíc pro ni „cizí“ :think:
Také mi přijde, že kluci chtějí takové druhé prázdniny a zakladatelka taky potřebuje dovolenou. Otázka je co to se synem autistou udělá až se přestěhuje k tátovi, zakladatelka se přestěhuje pro něj do nového prostředí a pokud si ještě obě strany pořídí miminko, bude to pro ty kluky náročné. Ti malí nemohou domyslet co to obnáší. Ono je něco jiného si na hodinu pohrát se sestřenkou a něco jiného je, když se všichni v nové rodině budou točit kolem miminka, nebude klid a výlety se jim také nepřizpůsobí jako dřív a staré zázemí u maminky zmizí, protože se odstěhovala jinam. Všechno tohle bude chtít promyslet jak jim to ulehčit.
@aurynka píše:
Popravdě i s dětmi jsem řešila možnost toho, že si táta bude chtít pořídit mimčo a že pak asi i přišli o pokoj a měli zase jen společný. Oba tvrdí, že jim to nevadí a že by s miminkem pomáhali. Což můžu potvrdit, protože malou sestřenku dokažou krásně pohlídat a zabavit i klidně na hodinu už od miminka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aurynka
3.10.19 16:58
@meduzza píše:
@aurynka A co na to trvalé stěhování říká nová přítelkyně? Protože bude hodně záležet jak se bude ke klukům ona chovat, když u ní budou trvale žít. Co třeba nemoci? Kdo s nimi bude?

Bývalého jsem prosila, že ať tohle hlavně probere s přítelkyní a pak dají verdikt. Odpověděl mi, že tohle už řešili a proto to klukům nabídnul, protože jsou oba pro. No a že i z tohoto důvodu počítaly s pokoji pro kluky, kdyby oni k nim jednou chtěli jít.
Co se nemocí týče tak nevím. Předpokládám, že se nějak prostřídají a pozvou babičku na hlídání. Mně takto jezdil můj taťka. Možná i tuhle možnost pro kluky beru i jako snahu mi pomoc a ulehčit, protože před létem měl můj tatínek mrtvici( který mimochodem se staral o tři děti naprosto sám o tři dět-mně bylo 6let, a naprosto perfektně, naopak průšvih byla pak jeho přítelkyně). No a já teď krom všeho ještě každý týden jezdím 100km za ním do LDNky a řeším věci s tím spojené a je tam i možnost, že mi možná za několik měsíců skončí doma jako ležák co má hlavu v pejru. Bohužel nikdo nevíme čeho je naše zdravotnictvý schopné

• Citovat
  • Upravit
56334
3.10.19 17:00

No, nejvic bych se bala, ze kdyz se kluci odstehuji a zakladatelka pak bude zit s dcerou pritele, aby si nerekli, zes je vlastne vymenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
3.10.19 17:04
@aurynka píše:
Bývalého jsem prosila, že ať tohle hlavně probere s přítelkyní a pak dají verdikt. Odpověděl mi, že tohle už řešili a proto to klukům nabídnul, protože jsou oba pro. No a že i z tohoto důvodu počítaly s pokoji pro kluky, kdyby oni k nim jednou chtěli jít.
Co se nemocí týče tak nevím. Předpokládám, že se nějak prostřídají a pozvou babičku na hlídání. Mně takto jezdil můj taťka. Možná i tuhle možnost pro kluky beru i jako snahu mi pomoc a ulehčit, protože před létem měl můj tatínek mrtvici( který mimochodem se staral o tři děti naprosto sám o tři dět-mně bylo 6let, a naprosto perfektně, naopak průšvih byla pak jeho přítelkyně). No a já teď krom všeho ještě každý týden jezdím 100km za ním do LDNky a řeším věci s tím spojené a je tam i možnost, že mi možná za několik měsíců skončí doma jako ležák co má hlavu v pejru. Bohužel nikdo nevíme čeho je naše zdravotnictvý schopné

Mě na tom nejvíc blbý přijde experimentovat s presmykem výhradní péče matky s minimálním stykem otce do opačného extremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aurynka
3.10.19 17:05
@meduzza píše:

Já už mimčo rozhodně mít nebudu. A v mém případě je stěhování v plánu tak i tak. Jen je to otázka času. Nestěhovali by jsme se za rok, ale za dva. Syn sice má uznaný nespecifikovaný autismus, ale v podstatě to u něj znamená, že je hodně samotář, že se hůře začleňuje do kolektivu, a že má problém s delším soustředěním a věci co se učení týče. Se školou jezdí i na lyžáky, na školy v přírodě a to i v případě, že od něj ze třídy nikdo nejede a ani učitelka.

• Citovat
  • Upravit
aurynka
3.10.19 17:06
@jkra píše:
No, nejvic bych se bala, ze kdyz se kluci odstehuji a zakladatelka pak bude zit s dcerou pritele, aby si nerekli, zes je vlastne vymenila.

Oni o té možnosti ví, že u nás možná bude bydlet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML