Děti chtějí bydlet u táty až dostaví dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aurynka
3.10.19 18:36

@Lama Lama S tátou normálně žili, až poslední tři roky s ním nežijí. Už o jako maličká miminka se o ně dokázal postarat, když jsem někam musela. To spousty tatínků nedá. Krom těch posledních tří let byli buď semnou nebo s ním. Když jsem k nim už nezvládla v noci vstát, tak vstal on. Když přijel v deset z práce a malý měl koliky, tak s ním další dvě hodiny tlapal v náručí a ráno bezeslova jel do práce. Nemám strach že by se nedokázal postarat. Jen je otázka jestli se dokážou sladit v běžném životě a to jinak než to zkusit nezjistíme.

• Citovat
  • Upravit
aurynka
3.10.19 18:38
@lafelay píše:
Je vidět, že jsi rozhodnuta, takže není co řešit.

Rozhodnutá jsem, pokud nebude opravdu důvod jim bránit, tak je nechám. Šlo mi o osobní a reálnou zkušenost. To jsem psala několikrát.

• Citovat
  • Upravit
884
4.10.19 10:04

Promiň, na mě to celé působí, že hledáš všechny možný důvody a výmluvy, aby byli u bývalého. V podstatě jsi nám to tady všem tak vylíčila, sebe Obhájila…Já si to teda představit neumím.. 8o řekla bych, že i jim se bude stýskat. Chápu, že to je s nimi náročné, ale jsi jejich matka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.10.19 10:47
@BarušKAhap píše:
Promiň, na mě to celé působí, že hledáš všechny možný důvody a výmluvy, aby byli u bývalého. V podstatě jsi nám to tady všem tak vylíčila, sebe Obhájila…Já si to teda představit neumím.. 8o řekla bych, že i jim se bude stýskat. Chápu, že to je s nimi náročné, ale jsi jejich matka. :nevim:

Bych neodsuzovala. Je toho na ní dost. Taky mi přijde, že by spíš potřebovali všichni od sebe dovolenou. Máma si odpočinout, ono mít děti na krku 28 dní v měsíci, do toho starosti o tatínka, práci… UFF. U tatínka je pak více energie, uvolněnější atmosféra a děti to vnímaj.
Největší škoda je, že to nejde udělat na zkoušku. POmohlo by to všem stranám si uvědomit, jak to bude reálně vypadat a zároveň by si zakladatelka na měsíc dva odfrkla a nabrala energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
4.10.19 13:42

@Lama Lama Nevim, starám se o svého 5leteho syna a vyvdala jsem 4 letého syna, co má manžel v péči a taky musím zvládat, školku, pro oba, práci, domu, do školek, uvařit, uklidit..neděláme to přece každá? 8o samozřejmě i můj syn, si pak jde na víkend odpočinout k tatínkovi a je celý nadšený..samozřejmě že kvůli tomu, že s tatínkem nemusíte řešit běžné věci ale užívá si s nim jen srandu. Což semnou, moc zrovna ne :nevim: :mrgreen: a stejně bych ho teda nedala, ani toho nevlastního. Jsou to sice starosti, ale taky radosti. Můj názor :kytka: ale pokud o to zakladatelka tak stojí, tak ať to zkusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.10.19 13:45
@BarušKAhap píše:
@Lama Lama Nevim, starám se o svého 5leteho syna a vyvdala jsem 4 letého syna, co má manžel v péči a taky musím zvládat, školku, pro oba, práci, domu, do školek, uvařit, uklidit..neděláme to přece každá? 8o samozřejmě i můj syn, si pak jde na víkend odpočinout k tatínkovi a je celý nadšený..samozřejmě že kvůli tomu, že s tatínkem nemusíte řešit běžné věci ale užívá si s nim jen srandu. Což semnou, moc zrovna ne :nevim: :mrgreen: a stejně bych ho teda nedala, ani toho nevlastního. Jsou to sice starosti, ale taky radosti. Můj názor :kytka: ale pokud o to zakladatelka tak stojí, tak ať to zkusí.

No, v jejím kabátě nejsi. :nevim: Třeba ti chlap víc pomáhá, třeba máš méně náročnou práci, méně starostí o další příbuzné nebo od nich více pomoci. A nebo jsi prostě odolnější.
Já píšu jen co mi z toho čtení napadá. Že toho je na ní moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
4.10.19 13:48

@Lama Lama Manžela miluju, je na nej spoleh, s tím pomáháním to ale moc nehrozí, respektive b udělal, ale je tak pomalej, že si to radši udělám sama :mrgreen: nevím, asi jsem odolnější..na mě tohle působí tak, že se někomu prostě nechce starat o děti, ono je sice hezky si je udělat, ale člověk by měl počítat s péčí minimálně na 18 let. 8) ale tím nechci nikoho soudit. Asi jsme opravdu všichni dost odlišní. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.10.19 13:49
@BarušKAhap píše:
@Lama Lama Manžela miluju, je na nej spoleh, s tím pomáháním to ale moc nehrozí, respektive b udělal, ale je tak pomalej, že si to radši udělám sama :mrgreen: nevím, asi jsem odolnější..na mě tohle působí tak, že se někomu prostě nechce starat o děti, ono je sice hezky si je udělat, ale člověk by měl počítat s péčí minimálně na 18 let. 8) ale tím nechci nikoho soudit. Asi jsme opravdu všichni dost odlišní. :kytka:

ale soudíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
4.10.19 13:51

@Lama Lama Nesoudím, jen vyjadřují svůj názor s tím, že to je všechno jen o zodpovědnosti a postoji k životu. Nic víc. Zakladatelka, ať si děti ex dá..každý jsme strůjcem svého štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
4.10.19 13:55

Já bych to umožnila, kdyby děti chtěly, otec by byl přístupný a tobě to nevadí.
Jen tedy z toho většího města bych se odstěhovala až ve chvíli, kdy to budou mít kluci zažité, nebo odrostou (prostě bych s tím stěhováním do luhů a hájů počkala nějakej ten rok). Abyste pak neměli pakárnu, kdyby kluci zjistili, že u táty to taková paráda není, nebo kdyby se prostě rozmysleli a chtěli zpátky (nebo třeba nějakou formu střídavé péče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.10.19 14:01
@aurynka píše:
Rozhodnutá jsem, pokud nebude opravdu důvod jim bránit, tak je nechám. Šlo mi o osobní a reálnou zkušenost. To jsem psala několikrát.

takže dítka pošleš k tatínkovi a jeho nové přítelkyni a sama se s přítelem odstěhuješ? nechci ti kazit plány, ale opravdu si myslíš, že ta nová partnerka s otevřenou náručí přijme dva budoucí poboše 7ní/24 hod a převezme za ně s chlapem tu větší část odpovědnosti?
Já bych to nedala, buď u mě nebo střídavka, takhle je sbalit jako balík a odeslat :think:
Menšímu je 8, to mění názory podle toho, kdo mu pustí Pána prstenů a dá balíček chipsů, to si je pak bude předávat sem tam, když změní názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.10.19 14:02
@Mar__tanka1983 píše:
Já bych to umožnila, kdyby děti chtěly, otec by byl přístupný a tobě to nevadí.
Jen tedy z toho většího města bych se odstěhovala až ve chvíli, kdy to budou mít kluci zažité, nebo odrostou (prostě bych s tím stěhováním do luhů a hájů počkala nějakej ten rok). Abyste pak neměli pakárnu, kdyby kluci zjistili, že u táty to taková paráda není, nebo kdyby se prostě rozmysleli a chtěli zpátky (nebo třeba nějakou formu střídavé péče).

přesně, klukům se to za chvilku zají, až budou v pubertě, tak se na to nová přítelkyně otce taky bude dívat jinak, obzvlášť jestli je tam bude mít permanentně a děti mění ty názory celkem často :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.10.19 14:05
@aurynka píše:
Popravdě, má otázka byla zda má někdo takovou zkušenost, jak se to zvládlo atd.
Vážím si komentářů, ale všech možných rizik si jsem vědoma ať se rozhodnu pro nebo proti.
Zajímá mně hlavně reálná zkušenost. Ne doměnky a možná, nebo řeči že se jich chci zbavit atd. A kdybych si myslela, že to pro jednoho z kluků nebude dobré, že to nezvládnou, tak nad tím ani nepřemýšlím.

Tak to se obávám, že reálných případů, kdy mamka sbalila dítka a poslala je do výhradní péče otce sama a dobrovolně zas až tak nebude. Půjde o hodně ojedinělé případy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.10.19 14:08
@Keyllah píše:
Tak to se obávám, že reálných případů, kdy mamka sbalila dítka a poslala je do výhradní péče otce sama a dobrovolně zas až tak nebude. Půjde o hodně ojedinělé případy :think:

No, asi tak. Budou to ty případy, kde matka bránila styku. Jinak se asi obvykle rozumě domluví na nějakém systému střídání/rozšířeného styku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
4.10.19 14:10

Já znám osobně dva případy, kdy to bylo jako u vás. Holka, ta se stěhovala k tátovi, aby nemusela dojíždět do školy a taky s ním chtěla být víc. Tam všechno bezvadný, kontakt má i se svojí mamkou, vztahy hezké, dívčina vyloženě dobře prosperuje. A syn kamarádky, tam to bylo horší, ten totiž úplně s matkou přerušil kontakt, odmítl se s ní dobrovolně stýkat. A otec zjistil, že to není jednoduché a chtěl ho vrátit do péče matky, ta už si ale zařídila život po svém a syna do péče nechtěla. Takže tam jsou velké výchovné problémy do teď. u vás se mi zdá @aurynka fajnové, že vy dospělí, jste schopni se domlouvat a není mezi vámi vážný konflikt. Máš pravdu i v tom, že některé věci se nedají předem připravit a musí se vyzkoušet. Co mi trochu chybí, je společné setkání vás všech (včetně přítelkyně otce) a jasnou domluvu a to včetně záložního plánu. Přijde mi, že je to čerstvé, tohle není na řešení po telefonu, ale na velkou rodinnou radu. A nevnímám to jako, že se tady obhajuješ, ale svoje děti dobře znáš a víš jak na co reagují. Zas tak malé nejsou, navíc v tomhle věku už se význam role otce posiluje a matky lehce upozaďuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí