Děti neandrtálci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
26.11.19 11:27
@cverunka píše:
Přesně tak. U nás je zvykem, že se k návštěvě chováme hezky. Nemám problém napomenout cizí děti, ale okrikovat a plácat je fakt nebudu :nevim: Ona byla jen hostitelka, dečka si měla krotit kamaradka. Fakt by někdo řekl kamarádce, ať táhne s děckama pryč, že dělají bordel? Já teda ne. Ale příště už bych je domu nezvala, sešla bych se někde venku.

Přesně, já bych si tedy nikdy nedovolila ani lehkou výchovnou cizímu dítěti, to je přes čáru. Maximálně napomenutí a i to je mi trapné (a obvykle je to trapné i dotyčné mamince, takže by zakročila dřív než já). Spíš volím cestu nějakého zabavení dětí a navedení na společnou klidnější zábavu. Případně je vyšlu ven 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
26.11.19 11:44
@cverunka píše:
Přesně tak. U nás je zvykem, že se k návštěvě chováme hezky. Nemám problém napomenout cizí děti, ale okrikovat a plácat je fakt nebudu :nevim: Ona byla jen hostitelka, dečka si měla krotit kamaradka. Fakt by někdo řekl kamarádce, ať táhne s děckama pryč, že dělají bordel? Já teda ne. Ale příště už bych je domu nezvala, sešla bych se někde venku.

tak kamarádka si je evidentně nekrotila. Takže by jsi se v klidu dívala, jak ničí hračky tvých dětí a skoro všechny je zaprasí nebo zničí? zaprasí ti okna a udělají takový bugr, že musíš dva dny uklízet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
26.11.19 11:52

@PaníKadrnožková @cverunka
Ano, poučit se a už nezvat. Nebo s určitou připraveností. Ale stát se mi toto poprvé, tak jen zírám.
Jezdí za mnou sestřenka - v tu chvíli máme doma 6 dětí 1-8 let. Máme zatím 2+1, takže je to mazec. No měla jsem sušenky v posteli - poučení pro příště. Nadávala jsem, ale za pokec se sestřenicí mi to stálo…
Pak k nám chodí kamarádky kluci a jeden je takový slon v porcelánu - nemůže za to, ale když je u nás, musím být obezřetnější. A až na velké výjimky platí, že jak doma, tak na návštěvě děcka uklidí, co roztahaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
26.11.19 12:04
@Keyllah píše:
tak kamarádka si je evidentně nekrotila. Takže by jsi se v klidu dívala, jak ničí hračky tvých dětí a skoro všechny je zaprasí nebo zničí? zaprasí ti okna a udělají takový bugr, že musíš dva dny uklízet?

Tak co bys udělala ty? Když napomenutí nepomohlo. Fakt bys jí řekla, ať odejdou? Třeba o kamarádku přijít nechtěla (a tím, že jí vyrazí z bytu by asi o ní přišla) a i když se její děti neumí chovat, jinak může být fajn a dá se s ní někam vyrazit bez dětí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.11.19 12:08
@cverunka píše:
Tak co bys udělala ty? Když napomenutí nepomohlo. Fakt bys jí řekla, ať odejdou? Třeba o kamarádku přijít nechtěla (a tím, že jí vyrazí z bytu by asi o ní přišla) a i když se její děti neumí chovat, jinak může být fajn a dá se s ní někam vyrazit bez dětí… :nevim:

Tak jeden host, kdykoliv prosel po dvorku, tak to vzal pres trvalky. Poprve jsem mu rekla: chlapce, dvorek je siroky, to jsou kyticky a jsou moc hezke, kdyz je ted poslapes, tak tu cele leto neporoste nic…nejak to nezachytil, sel podruhe- to jsem houkla a pak uz pokazde, jak se priblizil, tak jsem zajecela: Tome, kytky! Tak uskakoval a poseste uz jsem nemusela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
724
26.11.19 12:17
@g.sandova píše:
Hele, já měla kamarádku, co dovolila dětem vše. A byla prase. Ty lidi to netrkne, takže celou navštěvuje hlídat, aby mi to tu nezničili. Fakt jsem nechápala. Jednou mi udělala to, že svou dceru posadila na nočník, ale nočník dala na postel mého syna, holka se vycurala. Já přišla až když holka seděla na nočníku. Když jsem ji říkala, že na posteli ne, ať j8 odnese do koupelny nebo aspoň dolů, tak řekla ne, co he na tom? Když holku zvedala, strčila do nočníku, trochu moci vycaklo na postel. Já jsem fakt nadávala a ona to vůbec nepochopila.

8o Tak tu uz bych v zivote nepozvala. A asi bych po te jeji vete „Ne, co je na tom?“ zacla byt trochu hystericka. :mrgreen: To je mazec, co si nekteri dovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.11.19 12:22

@Lorry1 a to bylo dost dalších věcí. Ona je hodná, jen je prostě cune. Jídlo dovolila taky všude, priste co chtěla děti, to mohly. Nechala je ničit nábytek apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.11.19 12:28

Znam podobne deti zviratka. Delaji to, kdyz jsou pobliz rodice. Kdyz jsme je meli na prazdniny, tak nebyl problem. Zjistili, ze nase decka musi pri jidle sedet u kuch. stolu. Ze si piti nechavaji na svem miste na stole. A proste zakladni pravidla. Ze nikdo za nimi nebude chodit, krmit je a premlouvat, at jedi. Bud mas hlad, tak si sedni ke stolu nebo nic nedostanes.
Bylo mi receno, ze jsou vybiravi, ze neji to a tamto. Snedli vse a bez reci.
Hracky rozhazene vsude, mame tri detske pokoje a nase decka vedi, ktera hracka patri komu a najednou vsechno a vsude, ale u nas zjistili novinku, kdo si ty hracky rozhaze, tak si je uklidi. Ze nemaji sluhu, ktery bude za ne uklizet. Museli uklizet po sobe. A dali si fakt rict. Nez prijeli rodice, pak byl konec poslouchani. Snad s toho brzo vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
26.11.19 12:34
@cverunka píše:
Tak co bys udělala ty? Když napomenutí nepomohlo. Fakt bys jí řekla, ať odejdou? Třeba o kamarádku přijít nechtěla (a tím, že jí vyrazí z bytu by asi o ní přišla) a i když se její děti neumí chovat, jinak může být fajn a dá se s ní někam vyrazit bez dětí… :nevim:

kdybych jí po třetí požádala, aby její děti neničili hračky mých dětí? Bavíme se o tom, že zakladatelka napsala, že poničili a zasvinili skoro všechny jejich hračky, takže ne jednu nebo dvě, ale skoro všechny...…….hele řekla. Popravdě nevím, jak bych pak vysvětlovala svým dětem, že jim Pepíček zničil všechny hračky co měli, nepřijde mi to vůči nim fér, takže bych ji ještě jednou slušně požádala, jestli je nemůže krotit, protože už zlikvidovali dost hraček, nebo jestli se nemůžeme přesunout třeba ven. A kdyby pořád nic, tak bych ji požádala, aby odešli. Protože pokud kamarádka takto neslyší na moje prosby a klidně nechá ničit věci mých dětí a ani to s ní nehne, tak popravdě nevím, v čem bychom mohli být do budoucna kamarádky, vždyť to jsou základy slušného vychování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.11.19 12:34

@Lorry1 jednou na pískovišti její holka počurala, stane se. Dítě bych dala pryč, to je jedno. Ona kamarádka si půjčila lopatku nějaké cizí holčičky a ten písek pocurany tou lopatkou vyhodila. Neptej si vidět pohled te babičky, co s holčičkou na písku byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
26.11.19 12:38
@g.sandova píše:
@Lorry1 a to bylo dost dalších věcí. Ona je hodná, jen je prostě cune. Jídlo dovolila taky všude, priste co chtěla děti, to mohly. Nechala je ničit nábytek apod.

Tohle nechápu, nenávidím, když cítím drobky na podlaze, když podlaha lepí nebo cítím mastnotu. Často vysávám - na mateřské doma i 2× děnně. Méně teda vytírám - častěji jen místně, než celý barák.
Ale jak přijdu k někomu, komu lepí podlaha, má zaprasený koberec nebo cítím takové mastné vrzání na ponožkách, tak šílím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
26.11.19 12:46
@Aries6 píše:
Tohle nechápu, nenávidím, když cítím drobky na podlaze, když podlaha lepí nebo cítím mastnotu. Často vysávám - na mateřské doma i 2× děnně. Méně teda vytírám - častěji jen místně, než celý barák.
Ale jak přijdu k někomu, komu lepí podlaha, má zaprasený koberec nebo cítím takové mastné vrzání na ponožkách, tak šílím.

Jasne, neni to nic prijemnyho. Nicmenr drobky bych jeste prezila, vysaje se, vytre se. Ale to, ze by melo moje dite v posteli moč, protoze matka ciziho ditete si na ni v klidku polozi nocnik a jeste se ohradi, co nadelam, tak to je teda na me fakt silny kafe. Priste by mohla vzit s sebou psa a divit se, proc ho nenecha vykalet se uprostred obyvaku, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
26.11.19 12:52
@g.sandova píše:
@Lorry1 jednou na pískovišti její holka počurala, stane se. Dítě bych dala pryč, to je jedno. Ona kamarádka si půjčila lopatku nějaké cizí holčičky a ten písek pocurany tou lopatkou vyhodila. Neptej si vidět pohled te babičky, co s holčičkou na písku byla.

S kamaradkou je docela veselo. :mrgreen: Nicmene ta pocurana postel porad vyhrava, to je jiny level. :mrgreen: Vis co, i kdyby na te posteli to dite sedelo a zrovna si pustilo do kalhot, nadsena bych nebyla, ale nehroutila bych se z toho (ale teda ocekala bych, ze se bude maminka omlouvat). Ale proste jak jsi to popsala, to bych fakt videla rude, je to pro me elementarni neslusnost a nulovy respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.11.19 12:53
@Mallorka píše:
Nedovolím skákat po nábytku atd.. Nicméně kolik je tvé dceri? Je velký rozdíl mít jedno nebo dvě děti. Můj syn, dokud byl sám a nechodil do školky, tak byl zlatý, všude naklizeno atd., Teď mám 4,5 a 2 roky a taky spolu porad litaji, drobky vsude, rozlita stava, chaos. Až budeš mít 2 pochopíš. A větě všechny hračky rozbite, neverim

Já mám děti 4 a 2. A na návštěvě se chovají slušně. A ani doma s jídlem neběhají, prostě jedí jen u stolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.11.19 13:15

A na návštěvě se dodržují pravidla co platí tam. Ale kdyby tam žádná pravidla nebyly, tak bych i tak nenechala nic demolovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí