Děti ničí rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5410
5.6.22 12:37
@Anonymní píše:
Starší má PAS a u mladšího se to ještě řeší. Psycholožka říkala že máme ještě vydržet a stát si za svým. Což děláme ale nedaří se to.

Na začátku píšeš, že s jedním dítětem to byla pohoda. Tak jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85535
5.6.22 12:47

A kolik detem je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
5.6.22 13:14
@Anonymní píše:
Starší má PAS a u mladšího se to ještě řeší. Psycholožka říkala že máme ještě vydržet a stát si za svým. Což děláme ale nedaří se to.

No to jistě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
5.6.22 13:22

Příspěvek upraven 05.06.22 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
5.6.22 13:25

@terien Hele nevím, jak to má zakladatelka, ale třeba PAS s ADHD, to není nic moc, mám takové dítě doma, plus velká vada řeči a je to někdy fakt na palici. Když je pak ještě druhé, tak i když je ok, prostě to je náročnější než mít „standartní děti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.6.22 13:41
@Anonymní píše:

Nějak nechápu proč vydržet, pokud oba chodí do školy. PAS se řeší i u malých dětí, které ještě spadají do ranné péče. Poznala jsem dost dětí s PAS a ty problémové(se záchvaty vzteku apod.) chodily do speciální školy a ty s těžším postižením dojížděly do centra pro autisty.To už školu nepřipomínalo vůbec, tam šlo i o to naučit je samostatně jíst apod..Pokud má dítě PAS(záleží na více věcech, jestli je možná ZŠ apod.),tak může chodit i do denního stacionáře. Jinak nevím jak bydlíte a kde, ale někde(teď přesně nevím kde) to někteří vysokoškoláci mají tak, že bydlí třeba zdarma v bytě, kde je člověk s postižením a oni ve svém volném čase s ním prostě tráví čas. Jo je tam rozdíl v tom, že ti postižení jsou už dospělí a ti studenti jim pomáhají, aby žili samostatně. Ale já mít třeba velký dům, tak bych nechala bydlet třeba studentku speciální pedagogiky či medicíny apod. zdarma u nás jen za to, že v době, kdy nebude ve škole, tak bude nějakou dobu i s dítětem(ne celou dobu, je jasné, že musí mít svůj čas, učit se apod.,ale třeba 2- 4hodiny denně. Jinak mě ještě napadlo, že existují tábory pro rodiny s dětmi, ale o ty je zájem a letos už asi volné nebudou. Kdyby se každý rodič staral o jedno dítě a v případě nějaké scény prostě dítě vzal do chatky, aby ostatní rodiče s dětmi mohli hrát hru apod, tak by v tom takový problém nebyl. A v případě šílených scén apod. se dá vždy z tábora s jedním dítětem odjet a pokud to rodič s druhým dítětem zvládne, tak tam mlže zůstat. Pokud má starší PAS, tak pro něj by to možná nebylo(záleží na projevech),ale třeba by stačilo mladšímu si odpočinout od sourozence.Jo je možné, že mladší sourozenec napodobuje staršího(ale u školáka mi to už přijde divný tedy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
5.6.22 13:51
@PetraMeli píše:
@terien Hele nevím, jak to má zakladatelka, ale třeba PAS s ADHD, to není nic moc, mám takové dítě doma, plus velká vada řeči a je to někdy fakt na palici. Když je pak ještě druhé, tak i když je ok, prostě to je náročnější než mít „standartní děti“.

Ano a proč si teda dělali sourozence, když měli problém s prvním? Nějak mi to nesedí, píše že s prvním to byla pohoda a pak po 4 stránkách napíše že má starší PAS :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
5.6.22 14:24

No jo, ne nadarmo je nejlepší počet děti 0-1 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78238
5.6.22 14:39
@Prosimklid píše:
No jo, ne nadarmo je nejlepší počet děti 0-1 :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
5.6.22 15:40

Anonymní, znám maminky velmi náročných dětí a jejich pocity, často se cítí strašně, dlouhodobě přetížené, bez nároku na chvíli času pro sebe, běžné rady situaci nevyřeší. Často takové mámy musí ustávat naprosto šílené situace a pochopení okolí se dočkají výjimečně, spíš si za svůj heroický výkon, na který většina z nás nemá, slíznou kritiku. Protože my všichni, kteří jsme nic podobného nezažili, si predstavujeme, že my by jsme to určitě zvládli lépe. Otcové situaci často neustávají, jsou málo doma, nebo zdrhli úplně.
Asi si umím představit, jak vyřízená musíš být, když se obáváš prázdnin a nutnosti trávit více času s dětmi…
Držím moc pěsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
5.6.22 18:45
@Kaktusanda píše:
Ano a proč si teda dělali sourozence, když měli problém s prvním? Nějak mi to nesedí, píše že s prvním to byla pohoda a pak po 4 stránkách napíše že má starší PAS :think:

Tak já mám také dvě děti a až když jsem byla těhotná, začal mít syn fakt potíže, takže ono to prostě někdy nejde vrátit zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
5.6.22 18:45

Děti ničí rodinu? Tak to se hodně pleteš… děti rodinu tvoří. A žádné dítě se nestane rozmazlené a nevychované samo od sebe. Takže začni u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
5.6.22 18:58
@PetraMeli píše:
Tak já mám také dvě děti a až když jsem byla těhotná, začal mít syn fakt potíže, takže ono to prostě někdy nejde vrátit zpět.

Tak to jo, ono je těžké soudit protože zakladatelka moc informací nesděluje.
Každopádně si myslím, že takové děti potřebují trochu jiný přístup. Já vím že to musí být náročné ale napsat že děti ničí rodinu mi zní fakt hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 20:04

Starší má zjištěny PAS od 4,5 let kdy už mladší byl na světě. Starší je klidnější povahy a má rád samotu, je mu 9 a mladšímu 6.

• Citovat
  • Upravit
80399
5.6.22 20:13
@PetraMeli píše:
@terien Hele nevím, jak to má zakladatelka, ale třeba PAS s ADHD, to není nic moc, mám takové dítě doma, plus velká vada řeči a je to někdy fakt na palici. Když je pak ještě druhé, tak i když je ok, prostě to je náročnější než mít „standartní děti“.

No jistě, a proto píše zakladatelka, že s jedním dítětem to byla pohoda. Naprosto logicky. PAS napsala, protože se nedočkala politování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí