Děti ničí rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30994
6.6.22 09:20
@Tamtama píše:
Jinak na hádky mezi dětmi hodně pomohlo to, že teď máme prvňáka ve stridavce. Jasně, porvou se, ale už to není každý den celý den. Taky to zlepšilo můj vztah se čtvrťákem. Na druhou stranu to docela ublížilo mému vztahu s prvňákem. Netravime žádný čas jen sami dva, navíc společný čas se musí víc přizpůsobit čtvrťákovi s diagnózou, jinak bych měla z bytu kulnicku na dříví. Je dost blbé, když jedno dítě má adhd a je pořád v pohybu, musí se vymýšlet jedna aktivita za druhou, a druhé dítě je extrémně líné a nejradši by celý den drepelo doma na zadku. Ať vymyslím cokoliv, vždycky je jedno dítě otrávené, a většinou je to prvňák. Minulý víkend jsme byli na dětské akci (motokáry, skákací hrad, soutěže, virtuální realita), prvňák celou dobu hudroval jak starý dědek, že ho to tam nebaví.

Tak ted v tomto kontextu vubec nechapu tvuj predchozi prispevek o nerozdelovani deti. Tady pises, ze vam rozdelovani pomohlo. A ze te take mrzi, ze s ditetem ve stridavce netravis zadny cas sama. Tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.6.22 09:21
@Cuddy píše:
Tak zalezi, jak moc si ten zazitek uzijes, jak ty, tak deti, pokud se ti v jednom kuse perou a jsou na sebe protivni. Zda by nebyl ten cas kvalitneji straveny s kazdym jednotlive.
Řekla bych, že úplně stejně, jako kdybych byla jen s jedním, protože bych se uzirala tím, že nejsem i s tím druhým. Ale tady jsem teoretik, stejně bych to jedno dítě neměla kam dát. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.6.22 09:26

@Cuddy mladší je ve střídavé, protože dělám dvanactky, starší je v té době u babičky, ale spí doma. Vracím se domů o půl 9 večer, takže se starším ještě stihneme pokecat. Neni to rozdělování ve stylu dneska jedeš na výlet ty, za 14 dní pojedu s tebou, když vyjde počasí a nikdo nebude nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.6.22 09:30

@Tamtama tak ale ono to rozdelovani muze byt ve stylu, ze dnes jede jedno dite se mnou delat aktivity, ktere ma rado ono a druhe je s tatinkem a delaji, co ma zase rado druhe dite. My si deti delime casto, ne, ze by se rvaly, ale s detmi predskolniho veku jdou delat jine aktivity nez s batoletem. Vsem detem se te ncas planuje aktivne, aby byly spokojene. Tak netreba se uzirat, ze jeden chudacek doma trpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.6.22 09:38
@Cuddy píše:
@Tamtama tak ale ono to rozdelovani muze byt ve stylu, ze dnes jede jedno dite se mnou delat aktivity, ktere ma rado ono a druhe je s tatinkem a delaji, co ma zase rado druhe dite. My si deti delime casto, ne, ze by se rvaly, ale s detmi predskolniho veku jdou delat jine aktivity nez s batoletem. Vsem detem se te ncas planuje aktivne, aby byly spokojene. Tak netreba se uzirat, ze jeden chudacek doma trpi.

Chápu, jak to myslíš a asi blbě vysvetluju, jak to cítím. Kdybych s jedním dítětem jela třeba do bazénu a druhé poslala s babičkou do zoo, tak mě bude mrzet, že jsem s tím druhým v té zoo nebyla já a zároveň, že nebyl s námi v bazénu, jako bych ho odstrcila, protože se mi zrovna teď nehodí. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.6.22 09:43

@Tamtama aha, tak to ja vnimam uplne naopak. Ja bych byla moc rada, ze je mladsi dite s babickou/tatou v zoo, kterou ma moc rado a starsi dite v bazenu se mnou, ktery miluje. Radeji, nez nemoci jit se starsim ditetem do bazenu, protoze mladsi dite nesnasi vodu (priklad) a tahat ho po 105. do zoo, i kdyz tedy budeme vsichni spolu. V tom druhem pripade by mne bylo toho starsiho ditete lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.6.22 09:46

@Tamtama protoze pokud by ten bazen mely rady obe deti, tak preci pojedeme do toho bazenu vsichni. Jen se starsim ditetem pujde tata na tobogany a s mladsim pujdu ja na mirnejsi skluzavku. A pokud by obe chtely na tu mirnejsi skluzavku, tak ok, rada si pujdu sama zaplavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.6.22 10:12

@Cuddy máš pravdu. Já si to pořád moc vztajuju na svoje kluky, kdy je fakt těžký najít aktivitu, která by bavila mladšího, a zároveň něco, co by nebavilo staršího, protože ten si fakt užije všechno, všechno ho baví a do všeho jde na plno. U nás by tohle rozdělování znamenalo vždycky odstrcit mladšího.
Vlastně mám tenhle příspěvek rozepsany už 15 minut a nenapadlo mě nic, co by mladšího bavilo. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.6.22 10:34
@Tamtama píše:
@Cuddy máš pravdu. Já si to pořád moc vztajuju na svoje kluky, kdy je fakt těžký najít aktivitu, která by bavila mladšího, a zároveň něco, co by nebavilo staršího, protože ten si fakt užije všechno, všechno ho baví a do všeho jde na plno. U nás by tohle rozdělování znamenalo vždycky odstrcit mladšího.
Vlastně mám tenhle příspěvek rozepsany už 15 minut a nenapadlo mě nic, co by mladšího bavilo. :oops:

Tak ale pokud si pamatuji, mas mezi kluky 3-4 roky rozdil. Navic starsi kativni, mladsi pohodlny. To je pro rozdelovani ucebnicova situace. Starsiho vse bavi, ale opravdu ho to bavi na urovni mladsiho? A mladsi nebavi opravdu nic? Nemusi to byt sport, ale ani nic hudebniho, vytvarneho, deskovky, sachy, sudoku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.6.22 10:39

@Tamtama my mame deti temer 2,4,6 let. Napr. tento vikend, deti 4 a 6 se mnou ve Stavovskem divadle s naslednou prochazkou Prahou, nejmladsi dite s tatou v brouzdalisti. On by ten bazen bavil i ty starsi deti, ale uz toho muzou zazit vic, divadlo si uzily. A nejmladsi je zase rad, ze muze zit ve svem batolecim tempu a neni stale nikam poponasen za starsimi sourozenci. Pocit o odstrkavani jsem za ten vikend nemela ani jednou, naopak jsem mela pocit, jak to pekne „zvladame“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.6.22 10:49

@Cuddy jsou od sebe 2 a kousek roku. Mladšího nebaví ani ty deskovky, protože je šance, že by nemusel vyhrát, tak to radši ani nezkusi (když už zkusí, většinou vyhraje, ale stejně ho to naštve). Když malujeme nebo tvoříme, tak hned brečí, že jeho výtvor není hezký a neumí to, vlastně cokoliv vymyslím, je to (podle jeho slov) na něj moc těžký nebo nuda, venku se psem ho bolí nohy a musí si odpočinout (fakt dědek v dětském těle :lol:). Baví ho tablet a sledování pohádek v televizi. Což jednou za čas je fajn, udělat si valeci den. Kamarády nemá, že bych třeba vzala kamaráda, aby ho něco víc bavilo, protože jsou na něj ve škole i ve skautu všichni zlí. Doufám, že se to brzo změní, nebo mě trefí šlak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
6.6.22 13:35

Myslím si, že i dítě musí pochopit, že existují určitá pravidla, že v rodině platí, že každý má svá práva a povinnosti a dítě se musí chodu rodiny přizpůsobit. Že se děcka perou, hádají, na výletě lítají a dělají blbiny je normální. Abych kvůli jejich sporům rezignovala na společné aktivity, to nikdy. To prostě nejde. Kde jinde než v rodině se má to děcko naučit, že svět se netočil jen kolem něj? Že život je jeden velký kompromis a přizpůsobování se? Takže bych je nedržela stále spolu - to taky nejde, jeden je školák, druhý skolkac, každý může mít své kroužky, a své kamarády, se kterými tráví čas. Ale doma jsme prostě všichni. Žádné že dnes výlet táta se starším na Bezděz a máma s mladším na Karlštejn, protože chlapecci se rvou. Ne. Jedem jako rodina do Techmania a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
6.6.22 13:58

Je zajímavé, že tady dostaneš u dítěte do 3 let rady typu jedině nevýchovu, jedině všechno vysvětlovat, nikdy v životě na něj nezvylýšit hlas. A u staršího dítěte - málo ho mlátíš, jsi málo přísná a musí se přizpůsobit, už je přece velké dost. :lol: Podle popisu mi přijdou jako normální děti, prostě rodina jako z katalogu je jenom na internetu, v reálu to tak růžové není nikde, neboj. ;) Věřím, že jsi vyčerpaná a znechucená. A týden na předraženém táboře to fakt nevyřeší. :nevim: Asi bych zkusila lépe je utahat. A lépe si zorganizovat čas. Jestli mají kroužky, jít nakoupit když jsou na kroužku nebo je nechat s mužem. Proč je do toho obchodu nutně brát? :nevim: Jestli kroužky nemají, tak ať je mají! Výlety vybrat tak, ať je to baví a unaví, ne ať mají čas vymýšlet kraviny. Rozdělovat občas. Zase chápu, že chcete jet na výlet jako rodina, je blbost jít každý jiným směrem. :roll: Muž si je bere vyloženě na nějaké chlapské akce? Měl by! Chápu, že je to na zbláznění, co se pohybuju v okruhu známých s trochu mladšími dětmi, je to vesměs všude stejné. Nepřipadá mi na tom nic patologického. Bohužel no, dřív děti lítaly po návsi a vyřešily si asi spory samy, dnes nás dohání všechna ta přemíra věnování se a tak je to místy dost na palici. Moc neporadím, spíš soucítím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
6.6.22 14:17
@prejeta_zaba píše:
Je zajímavé, že tady dostaneš u dítěte do 3 let rady typu jedině nevýchovu, jedině všechno vysvětlovat, nikdy v životě na něj nezvylýšit hlas. A u staršího dítěte - málo ho mlátíš, jsi málo přísnáa musí se přizpůsobit, už je přece velké dost. :lol: Podle popisu mi přijdou jako normální děti, prostě rodina jako z katalogu je jenom na internetu, v reálu to tak růžové není nikde, neboj. ;) Věřím, že jsi vyčerpaná a znechucená. A týden na předraženém táboře to fakt nevyřeší. :nevim: Asi bych zkusila lépe je utahat. A lépe si zorganizovat čas. Jestli mají kroužky, jít nakoupit když jsou na kroužku nebo je nechat s mužem. Proč je do toho obchodu nutně brát? :nevim: Jestli kroužky nemají, tak ať je mají! Výlety vybrat tak, ať je to baví a unaví, ne ať mají čas vymýšlet kraviny. Rozdělovat občas. Zase chápu, že chcete jet na výlet jako rodina, je blbost jít každý jiným směrem. :roll: Muž si je bere vyloženě na nějaké chlapské akce? Měl by! Chápu, že je to na zbláznění, co se pohybuju v okruhu známých s trochu mladšími dětmi, je to vesměs všude stejné. Nepřipadá mi na tom nic patologického. Bohužel no, dřív děti lítaly po návsi a vyřešily si asi spory samy, dnes nás dohání všechna ta přemíra věnování se a tak je to místy dost na palici. Moc neporadím, spíš soucítím. :kytka:

Pěkná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 14:46

Soucitim s tebou. Vyrazela jsem s dětmi 4 a 6 let v 8 ráno k doktorovi, oběhat různá vyšetření, přes různé peripetie ještě nejsme doma. Chovají se tak, že se mi chce brečet. Perou se v čekárně, běhají po eskalatorech, honí se v metru. Řvou. Se mnou mluví jak s poslední služkou, hlavně to starší. Mají nějaké potíže, ale ne takové, které by ospravedlňovaly takovéhle chování.

Chytím za ruku, lehne si na zem, řve. Vysvetluju, zacpe si uši. Mám zplna hrdla řvát? Mám je bít? Nemůžu, dneska už nemůžu, v tom metru jsem se rozbrecela. Nějaká paní dala té starší bonbon, ona se k ní otočila zády, neřekla nic. Neměla jsem mít děti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML