Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak to bych byla nadšením bez sebeJenže on nechce! Jsme přeci všichni jeho rodina. Chápu ho, ale proto s tím bojuju. Chtěla bych být více v klidu a mladého méně řešit. Ale jaaaaak?
A jéje, fantazírování o ideální slepené rodině a nedělání rozdílů… To už nadělalo problémů.
Prostě mu to budeš muset říct. na rovinu, ale citlivě. Nebo ti z toho přeskočí. Už teď ti lezou na nervy celkem běžné věci. Abys na kluka nedostala takovou alergii, že by to vedlo k rozchodu ![]()
Nebudu to ani číst, když je zdrojem staťák, co prohlašuje, že průměrná mzda v čr je 24 tisíc
možná to říkají prostě proto, že průměrná mzda je 24 tisíc, možná už víc ![]()
@Bábrdl píše:
možná to říkají prostě proto, že průměrná mzda je 24 tisíc, možná už víc
Nevím jak u vás, u nás je 11 tisíc ![]()
@Anonymní píše:
Protože byli u nás o víkendu.
Ale to přeci nevadí
Tatínek tatínkem v pondělí přeci být nepřestane. Ale to je fuk, byla to jen taková poznámka bokem, nemá smysl to dál rozpatlávat.
Ale anonymní se neříká věci typu „podívejte se, co mám za sígra doma, to není normální, aby tohle dělal“ Ona jenom konstatuje, že jí to leze krkem a ještě přiznává, že to není dobré a chce to změnit. Proto rady „u svého dítěte to přetrpíš, to je tím, že je cizí“ jsou naprosto k ničemu. To ví ![]()
Ona se ptá jak to přetrpět!
já bych určila sama sobě hranice a striktně, ale laskavě bych je dodržovala. A nutila bych k tomu i zbytek celé rodiny. Hlavně manžela ![]()
@Les2311 píše:
Ale to přeci nevadíTatínek tatínkem v pondělí přeci být nepřestane. Ale to je fuk, byla to jen taková poznámka bokem, nemá smysl to dál rozpatlávat.
Třeba chodívají k doktorovi v jiném městě, třeba je ex doma, zatímco on pracuje, třeba ani neví, kde doktora má, třeba třeba třeba je u nás zvykem, že k doktorovi s dětmi chodívají pořád matky, protože je z práce lehčeji uvolní kvůli tomuto důvodu
@Bábrdl píše:
Kdyby sní žil, taky by jí dával peníze na dítě. Někdo prostě nechce, ay jen proto, že s jejich matkou nežije, děti živořilyKOLIK STOJÍ DÍTĚ
Průměrné roční náklady na jedno dítě
Pokud jedno dítě žije v úplné rodině, potřebuje průměrně 125 tisíc korun ročně, tedy téměř 10,4 tisíc měsíčně. V rodinách se dvěma dětmi stojí každé z nich v průměru 103 tisíc korun a jedno ze tří dětí v rodině vyjde na 74 tisíc korun za rok. I v rodinách s nejnižšími příjmy stojí desetileté dítě 4 tisíce korun měsíčně.
Dítě v neúplné rodině
Náklady na ně se logicky zvyšují - například výdaje na bydlení či provoz auta se přepočítávají na méně lidí (rodič, který se odstěhuje, své náklady za bydlení a dopravu platí jinde). Desetileté dítě v neúplné rodině stojí v průměru 7,5 tisíce měsíčně, zatímco v úplné rodině je rodiče uživí za 6,5 tisíce. Osmnáctileté vyjde na dvojnásobek.
Zdroj: ČSSÚ
To tak možná děti ministrů mají takovou spotřebu.
Je to stejné, jako když napíšete, že průměrná mzda v ČR je 24 626,–Kč ![]()
Z výpočtu by jedno dítě mělo stát rodiče měsíčně 10 416,–Kč ![]()
Moje děti nestojí ani ty 4tis.,teda možná v září, když se platí kroužky, učebnice aj.,v prosinci kdy jsou vánoce a v červnu kdy mají všichni tři narozeniny (i tak se mi to zdá přehnané).
V běžném měsici bych řekla, že se do 3tis vejdou
,často i do 2tis. ![]()
@jana0979 píše:
To tak možná děti ministrů mají takovou spotřebu.
Je to stejné, jako když napíšete, že průměrná mzda v ČR je 24 626,–Kč
Z výpočtu by jedno dítě mělo stát rodiče měsíčně 10 416,–Kč
Moje děti nestojí ani ty 4tis.,teda možná v září, když se platí kroužky, učebnice aj.,v prosinci kdy jsou vánoce a v červnu kdy mají všichni tři narozeniny (i tak se mi to zdá přehnané).
V běžném měsici bych řekla, že se do 3tis vejdou,často i do 2tis.
Třeba prostě chce, aby se měli líp. já nechápu to uvažovaní „když se rozvedu, budu dětem dávat jen na holé přežití“.
@PaníBovaryová píše:
Ale anonymní se neříká věci typu „podívejte se, co mám za sígra doma, to není normální, aby tohle dělal“ Ona jenom konstatuje, že jí to leze krkem a ještě přiznává, že to není dobré a chce to změnit. Proto rady „u svého dítěte to přetrpíš, to je tím, že je cizí“ jsou naprosto k ničemu. To ví
Ona se ptá jak to přetrpět!
já bych určila sama sobě hranice a striktně, ale laskavě bych je dodržovala. A nutila bych k tomu i zbytek celé rodiny. Hlavně manžela
Však jsem jí radila, ať na férovku řekne tatínkovi, že si od synka potřebuje trochu odpočinout. Hraní na dokonalou rodinu rodinu prostě neudělá…
Co se peněz týče, moje kolegyně zuřila, když její muž zaplatil dceři z prvního manželství bílou plombu do špičáku (2000 kč), prý by stačila černá na kasu…
@PaníBovaryová píše:
Nevím jak u vás, u nás je 11 tisíc
U vás, u nás… Průměrná mzda se většinou uvádí za ĆR. Až to bude průměrná mzda „u nás“, tak to bude asi jiné číslo. Ať už je „u nás“ cokoliv ![]()
@PaníBovaryová píše:
To je určitě víc. Jenom tady na emiminu slyším pořád, jak muž platí 4000 na jedno dítě a je to někomu furt málo.
Anonymní si nestěžuje, řekla, že to je na jinou diskusi, jenom mně se to zdá, že její manžel, když zapaltí alimenty 7 tisíc a ještě dětem všechno zaplatí a nakoupí, jak kdyby ty peníze dával ex do kapsy na vlastní spotřebu.
Podle me nikdo nevi kde je pravda. To co Anonymka napise nemusim byt 100%. Muze i prehanet. 7000 na 2 deti neni moc. Umim si predstavit i vic. A nemuzes vedet jaky ma jeji pritel prijem takze nevis jestli plati hodne nebo malo. Deti maji pravo mit stejnou zivotni uroven jako jejich rodice a ne jenom neco do pusy a pak smitec.
@Bábrdl píše:
U vás, u nás… Průměrná mzda se většinou uvádí za ĆR. Až to bude průměrná mzda „u nás“, tak to bude asi jiné číslo. Ať už je „u nás“ cokoliv
Jasně, za ČR, ale která sorta lidí se zasloužila o to, že je ve výši, kdy na ní naprostá většina obyvatel ČR nedosáhne ani omylem? Těch pár politických přežranců nahoře + manažeři ČEZu a podobně nám ji pěkně šponují nahoru.
@jana0979 píše:
V běžném měsici bych řekla, že se do 3tis vejdou,často i do 2tis.
Tak za dva tácy by moje děti měly poměrnou část nájmu (a bydlím v družstevním, takže docela levně) + obědy ve škole
Pokud se budeme bavit o nákladech na desetileté dítě, tak dva tácy mě u holky stály měsíčně poplatky za kroužky (nic přehnaného - výtvarka, vodák, plavání a doučování angličtiny do školy), ale jenom poplatky, bez dalších nákladů na kroužek (výtvarné potřeby, poplatky za výlety, učebnice…). Další zhruba tisícovka (i více) měsíčně by padla na školy v přírodě a tábory (nutnost - někdo přes prázdniny dítě hlídat musí, když jsou rodiče v práci). Pomůcky a poplatky do školy, jídlo, oblečení, boty, sem tam nějaká kniha, hračky, mobil, kino, divadlo… a ono to skáče jedno k druhému ![]()
Zakladatelko, já ti rozumím, musí to být složité, sice sama v téhle situaci nejsem, ale mám vážný problém s chováním synovce (4 roky). Je to naprosto nevychovanej spratek, kterej návštěvě rozkazuje, kam si může a nemůže sednout, minulej rok mě praštil pěstí do těhotenskýho břicha, protože jsem mu nechtěla něco dát ze stolu, respekt k dospělým nula (i k vlastním rodičům - všechno se řekne pětkrát a on v tom vesele pokračuje, dokud někdo nevstane a neodtáhne ho)
Mám s bráchou skvělej vztah a strašně se snažím chování malého ignorovat, ale neskutečně mě to irituje a jsem na něj alergická. Poradila bych ti asi to samé, co se snažím sama dělat, čekat a doufat, že z toho časem vyroste. ![]()