Děti od přítele, já těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
24.9.12 13:08
@Anonymní píše:
Tak to bych byla nadšením bez sebe :D Jenže on nechce! Jsme přeci všichni jeho rodina. Chápu ho, ale proto s tím bojuju. Chtěla bych být více v klidu a mladého méně řešit. Ale jaaaaak?

A jéje, fantazírování o ideální slepené rodině a nedělání rozdílů… To už nadělalo problémů.

Prostě mu to budeš muset říct. na rovinu, ale citlivě. Nebo ti z toho přeskočí. Už teď ti lezou na nervy celkem běžné věci. Abys na kluka nedostala takovou alergii, že by to vedlo k rozchodu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 13:10
Nebudu to ani číst, když je zdrojem staťák, co prohlašuje, že průměrná mzda v čr je 24 tisíc

možná to říkají prostě proto, že průměrná mzda je 24 tisíc, možná už víc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21360
24.9.12 13:19
@Bábrdl píše:
možná to říkají prostě proto, že průměrná mzda je 24 tisíc, možná už víc :cert:

Nevím jak u vás, u nás je 11 tisíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
24.9.12 13:23
@Anonymní píše:
Protože byli u nás o víkendu.

Ale to přeci nevadí :nevim: Tatínek tatínkem v pondělí přeci být nepřestane. Ale to je fuk, byla to jen taková poznámka bokem, nemá smysl to dál rozpatlávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21360
24.9.12 13:24

Ale anonymní se neříká věci typu „podívejte se, co mám za sígra doma, to není normální, aby tohle dělal“ Ona jenom konstatuje, že jí to leze krkem a ještě přiznává, že to není dobré a chce to změnit. Proto rady „u svého dítěte to přetrpíš, to je tím, že je cizí“ jsou naprosto k ničemu. To ví :cert:
Ona se ptá jak to přetrpět!
já bych určila sama sobě hranice a striktně, ale laskavě bych je dodržovala. A nutila bych k tomu i zbytek celé rodiny. Hlavně manžela :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21360
24.9.12 13:26
@Les2311 píše:
Ale to přeci nevadí :nevim: Tatínek tatínkem v pondělí přeci být nepřestane. Ale to je fuk, byla to jen taková poznámka bokem, nemá smysl to dál rozpatlávat.

Třeba chodívají k doktorovi v jiném městě, třeba je ex doma, zatímco on pracuje, třeba ani neví, kde doktora má, třeba třeba třeba je u nás zvykem, že k doktorovi s dětmi chodívají pořád matky, protože je z práce lehčeji uvolní kvůli tomuto důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
24.9.12 13:52
@Bábrdl píše:
Kdyby sní žil, taky by jí dával peníze na dítě. Někdo prostě nechce, ay jen proto, že s jejich matkou nežije, děti živořilyKOLIK STOJÍ DÍTĚ
Průměrné roční náklady na jedno dítě
Pokud jedno dítě žije v úplné rodině, potřebuje průměrně 125 tisíc korun ročně, tedy téměř 10,4 tisíc měsíčně. V rodinách se dvěma dětmi stojí každé z nich v průměru 103 tisíc korun a jedno ze tří dětí v rodině vyjde na 74 tisíc korun za rok. I v rodinách s nejnižšími příjmy stojí desetileté dítě 4 tisíce korun měsíčně.
Dítě v neúplné rodině
Náklady na ně se logicky zvyšují - například výdaje na bydlení či provoz auta se přepočítávají na méně lidí (rodič, který se odstěhuje, své náklady za bydlení a dopravu platí jinde). Desetileté dítě v neúplné rodině stojí v průměru 7,5 tisíce měsíčně, zatímco v úplné rodině je rodiče uživí za 6,5 tisíce. Osmnáctileté vyjde na dvojnásobek.
Zdroj: ČSSÚ

To tak možná děti ministrů mají takovou spotřebu.
Je to stejné, jako když napíšete, že průměrná mzda v ČR je 24 626,–Kč :mrgreen:
Z výpočtu by jedno dítě mělo stát rodiče měsíčně 10 416,–Kč :think:
Moje děti nestojí ani ty 4tis.,teda možná v září, když se platí kroužky, učebnice aj.,v prosinci kdy jsou vánoce a v červnu kdy mají všichni tři narozeniny (i tak se mi to zdá přehnané).
V běžném měsici bych řekla, že se do 3tis vejdou :nevim:,často i do 2tis. 8)

• Citovat
  • Upravit
36556
24.9.12 14:11
@jana0979 píše:
To tak možná děti ministrů mají takovou spotřebu.
Je to stejné, jako když napíšete, že průměrná mzda v ČR je 24 626,–Kč :mrgreen:
Z výpočtu by jedno dítě mělo stát rodiče měsíčně 10 416,–Kč :think:
Moje děti nestojí ani ty 4tis.,teda možná v září, když se platí kroužky, učebnice aj.,v prosinci kdy jsou vánoce a v červnu kdy mají všichni tři narozeniny (i tak se mi to zdá přehnané).
V běžném měsici bych řekla, že se do 3tis vejdou :nevim:,často i do 2tis. 8)

Třeba prostě chce, aby se měli líp. já nechápu to uvažovaní „když se rozvedu, budu dětem dávat jen na holé přežití“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 14:13
@PaníBovaryová píše:
Ale anonymní se neříká věci typu „podívejte se, co mám za sígra doma, to není normální, aby tohle dělal“ Ona jenom konstatuje, že jí to leze krkem a ještě přiznává, že to není dobré a chce to změnit. Proto rady „u svého dítěte to přetrpíš, to je tím, že je cizí“ jsou naprosto k ničemu. To ví :cert:
Ona se ptá jak to přetrpět!
já bych určila sama sobě hranice a striktně, ale laskavě bych je dodržovala. A nutila bych k tomu i zbytek celé rodiny. Hlavně manžela :cert:

Však jsem jí radila, ať na férovku řekne tatínkovi, že si od synka potřebuje trochu odpočinout. Hraní na dokonalou rodinu rodinu prostě neudělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 14:14

Co se peněz týče, moje kolegyně zuřila, když její muž zaplatil dceři z prvního manželství bílou plombu do špičáku (2000 kč), prý by stačila černá na kasu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 14:15
@PaníBovaryová píše:
Nevím jak u vás, u nás je 11 tisíc ;)

U vás, u nás… Průměrná mzda se většinou uvádí za ĆR. Až to bude průměrná mzda „u nás“, tak to bude asi jiné číslo. Ať už je „u nás“ cokoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
24.9.12 14:39
@PaníBovaryová píše:
To je určitě víc. Jenom tady na emiminu slyším pořád, jak muž platí 4000 na jedno dítě a je to někomu furt málo.
Anonymní si nestěžuje, řekla, že to je na jinou diskusi, jenom mně se to zdá, že její manžel, když zapaltí alimenty 7 tisíc a ještě dětem všechno zaplatí a nakoupí, jak kdyby ty peníze dával ex do kapsy na vlastní spotřebu.

Podle me nikdo nevi kde je pravda. To co Anonymka napise nemusim byt 100%. Muze i prehanet. 7000 na 2 deti neni moc. Umim si predstavit i vic. A nemuzes vedet jaky ma jeji pritel prijem takze nevis jestli plati hodne nebo malo. Deti maji pravo mit stejnou zivotni uroven jako jejich rodice a ne jenom neco do pusy a pak smitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.9.12 14:56
@Bábrdl píše:
U vás, u nás… Průměrná mzda se většinou uvádí za ĆR. Až to bude průměrná mzda „u nás“, tak to bude asi jiné číslo. Ať už je „u nás“ cokoliv :mrgreen:

Jasně, za ČR, ale která sorta lidí se zasloužila o to, že je ve výši, kdy na ní naprostá většina obyvatel ČR nedosáhne ani omylem? Těch pár politických přežranců nahoře + manažeři ČEZu a podobně nám ji pěkně šponují nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
24.9.12 14:57
@jana0979 píše:
V běžném měsici bych řekla, že se do 3tis vejdou :nevim:,často i do 2tis. 8)

Tak za dva tácy by moje děti měly poměrnou část nájmu (a bydlím v družstevním, takže docela levně) + obědy ve škole :nevim: Pokud se budeme bavit o nákladech na desetileté dítě, tak dva tácy mě u holky stály měsíčně poplatky za kroužky (nic přehnaného - výtvarka, vodák, plavání a doučování angličtiny do školy), ale jenom poplatky, bez dalších nákladů na kroužek (výtvarné potřeby, poplatky za výlety, učebnice…). Další zhruba tisícovka (i více) měsíčně by padla na školy v přírodě a tábory (nutnost - někdo přes prázdniny dítě hlídat musí, když jsou rodiče v práci). Pomůcky a poplatky do školy, jídlo, oblečení, boty, sem tam nějaká kniha, hračky, mobil, kino, divadlo… a ono to skáče jedno k druhému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.9.12 14:58

Zakladatelko, já ti rozumím, musí to být složité, sice sama v téhle situaci nejsem, ale mám vážný problém s chováním synovce (4 roky). Je to naprosto nevychovanej spratek, kterej návštěvě rozkazuje, kam si může a nemůže sednout, minulej rok mě praštil pěstí do těhotenskýho břicha, protože jsem mu nechtěla něco dát ze stolu, respekt k dospělým nula (i k vlastním rodičům - všechno se řekne pětkrát a on v tom vesele pokračuje, dokud někdo nevstane a neodtáhne ho) :nevim: Mám s bráchou skvělej vztah a strašně se snažím chování malého ignorovat, ale neskutečně mě to irituje a jsem na něj alergická. Poradila bych ti asi to samé, co se snažím sama dělat, čekat a doufat, že z toho časem vyroste. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky