Děti od přítele, já těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sona25
23.9.12 17:58
@petulec píše:
Ahoj holky,
potřebuju se svěřit :(
Přítel má dvě děti 19 a 8 let… Ta starší u nás moc nebývá, přece jen už je „dospělá“ ( i když bych našla tolik chyb za která já osobně bych doma dostávala pěkný kartáč ), ale jde mi spíš o toho osmi a půl letého syna.
Cokoliv uvařím tak on to nejí, nic mu nechutná ale když dojde na čokolády a jiné tak by toho snědl mraky. Navíc se pořád nudí a neví co by dělal. Na slovo NUDÍM SE jsem alergická!!! Přitel vždycky říka, však on je malej no… No moje nervy!!! Pořád volá a chce být u nás a přítel když má volno tak se hned sbalí jede pro něho ( i když on se u nás pořád nudí ). Chtěla jsem si prosadit, že mi bude říkat alespoň den dopředu než si kluka veme ať si udělám svůj plán.. Zbytečně :(
Pořád mi jen říka, že je to jednou jeho syn a vždycky bude… Ale já jsem jeho TĚHOTNÁ PŘÍTELKYNĚ a taky mám snad nějaké svoje práva ne??? :,(
Má některá z vás stejný „problém“??? Jak to zvládáte a řešíte??
Jsem z toho na prášky :( A tím jak mi ho pořád nutí že on je super a prefektní a nejlepší dítě na světe, tak se přestávám těšit na to naše :(
Jsem zoufalá :,( :,( :,(

Fuj, ty jsi hnus. Chudák dítě.

• Citovat
  • Upravit
7449
23.9.12 18:02
@Sona25 píše:

Zase jedna chytrá :roll:. Co napsat něco konstruktivního, místo nadávek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
23.9.12 18:03
@Sona25 píše:

Podle sebe - soudím tebe :jazyk: :jazyk: :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
40270
23.9.12 19:16

@blorchi
Vždycky jsem koumala, jestli je tvoje. Supr prcek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
23.9.12 20:09
@Lenka002 píše:
Zakladatelka si neměla pořizovat dítě s chlapem, co má už děti má. To je to celé.

To není celé, zakladatelce nevadí, že to dítě existuje, jí vadí, že ji oba - manžel i syn - nerespektují. A to je velký rozdíl.
To, že má manžel dítě s předchozí partnerkou neznamená, že já musím všechno protrpět jenom proto, že je to přece DÍTĚ. Proboha, já taky měla macechu a nic bych si z toho k ní nedovolila :x
Jo a říct, miluješ mě, tak musíš milovat i mé dítě, je čistý alibismus. Nemusím, musím ho respektovat a ono mě, minimáilně. To je jako bych řekla, proč nevycházíš s mou maminkou, svou tchýní, když mě miluješ, musíš přece protrpět, když tě nerespektuje, ona tady byla dřív, je to moje maminka, ona bude vždycky na prvním místě! Vžij se do jejích pocitů, tys jí sebral dceru! Nemá to lehké, tak to vydrž, já se vždycky postavím na její stranu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.9.12 20:20
@Camael píše:
@ivuska.h
Hele, ty víš, že my dvě se neshodneme, ty máš tu volnou výchovu, všechno vysvětluješ, dítě ti sděluje svůj názor i na to, jestli má nebo nemá vběhnout do silnice, já jsem zastánecem toho, že v určitých situacích prostě dítě šlape jako hodinky, nehodlám o každým prdu sáhodlouze diskutovat. Vzhledem k tomu, že mám ve svém okolí případ vyvdaného kluka, který leze krkem i vlastní babičce (udělej si tak obrázek o jeho povaze), dokážu tón a pocity zakladatelky pochopit.

Tak o běhání do silnice moje děti opravdu nediskutují a volná výchova to určitě není. Spíš bych to nazvala respektijící výchovou. Ale máš pravdu v tom, že se neshodneme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
23.9.12 21:38

@ivuska.h
To je fuk, čím to nazveš, dítě bez zkušenosti nemůže mít názor na všechno, někdy prostě musí poslechnout. Ale o tom to tady není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
23.9.12 21:42

@PaníBovaryová
:potlesk: Trefný, bohužel ne sem. Tady se na to vždycky kouká právě jen z toho jednoho a ještě blbého pohledu na věc. Za 1.), zakladatelka je jeho druhá žena (to tady funguje jak rudej hadr na bejka), za 2.) se jedná o spor s dítětem (to je tady obecně bráno jako bezchybný anděl a za 3.) tady půlka asi neumí číst, protože to, co jsi tu popsala a co je ono, si z toho nevyvodily ani omylem, část za 1. a za 2. to přebije vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
24.9.12 08:54

@Camael Chudák zakladatelka! Jindy se tady křicí, proč moralizovat nad nevěrnicemi, ale „druhé manželky“ hanlivě zde hojně označované „nextky“ (:poblion:) by upalovaly jenom proto, že si nechtějí nechat řídit život malým uzurpátorem.
Obávám se, že velice brzy sklidíme, co jsem ve výchově zaseli. Nejdřív ve volbách :cert:
Jo a máš pravdu, všechny tři body jsou naprosto pravdivé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
24.9.12 09:25

@Camael @PaníBovaryová
Děkuji za rozumné názory a výklad pojmů :potlesk: :palec:. Pročítala jsem diskuzi a až mě mrazilo z těch „morálních“ názorů všech „zasloužilých“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.9.12 10:00

@verulenka tak pročítám ze včerejška… Čekala jsme to horší. Zakladatelko, dej vědět, jak s tím naložíš, jestli si pormluvíš s partnerem- důrazně a jestli to zkrátka budeš(te) řešit

• Citovat
  • Upravit
36556
24.9.12 10:04

Ono vždycky záleží na tom, jak se to podá. Ostatně, jak jsem psala, kdyby se zakladatelka nedejbože s mužem rozešla a ten si našel jinou, ocitne se její syn nebo dcera v nové rodině v roli tohohle kluka.

Chování dětí se těžko hodnotí, k vlastním je člověk prostě shovívavější. je to tak. mnohokrát se mi stalo, že kolegyně, které třeba cizí děti hodnotily přísně „ta si je nechá skákat po hlavě“ a přitom, když přivedli své děti, bylo to némlich to samé. :lol: Tak už to s dětmi bývá. To je příroda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
24.9.12 10:16

Trochu mi to připomíná kamarádku. Pořád moralizovala, děti svého přítele, že nezdraví. Byly tehdy v pubertě její děti malé. Dnes má syna patnáctiletého, nezdraví, ani náhodou, trochu mne to mrzelo, nebot mne mměl jako malej docela rád, vždycky mne obletoval, tak jsem jí to řekla, jinak se většinou do takových věcí nepletu a myslím si svoje. Seřvala ho, jako psa a co myslíte? Napříště mi čuměl do obličeje a ještě se ušklíbnul. Synové jejího přítele jsou už dospělí chlapi a samozřejmně zdraví. I ten její dostane rozum. Zakladatelka neví ještě co se vyvrbí z jejího dítěte, i když dneska si myslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 10:46

Boball: A to je právě ta potíž. Proto zakladatelka a její přítel vidí kluka úplně jinak. Ona vidí spratka (a v jeho dceři vidí vypočítavou potvoru, která se otci ozve jen, když něco potřebuje), on vidí prostě předpubertálního kluka. Cizím vážně může být protivný.

Až budou mít to vlastní dítě, určitě na něm furt nebudou hledat mouchy a shodnou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
24.9.12 11:06
@petulec píše:
Ahoj holky,
potřebuju se svěřit :(
Přítel má dvě děti 19 a 8 let… Ta starší u nás moc nebývá, přece jen už je „dospělá“ ( i když bych našla tolik chyb za která já osobně bych doma dostávala pěkný kartáč ), ale jde mi spíš o toho osmi a půl letého syna.
Cokoliv uvařím tak on to nejí, nic mu nechutná ale když dojde na čokolády a jiné tak by toho snědl mraky. Navíc se pořád nudí a neví co by dělal. Na slovo NUDÍM SE jsem alergická!!! Přitel vždycky říka, však on je malej no… No moje nervy!!! Pořád volá a chce být u nás a přítel když má volno tak se hned sbalí jede pro něho ( i když on se u nás pořád nudí ). Chtěla jsem si prosadit, že mi bude říkat alespoň den dopředu než si kluka veme ať si udělám svůj plán.. Zbytečně :(
Pořád mi jen říka, že je to jednou jeho syn a vždycky bude… Ale já jsem jeho TĚHOTNÁ PŘÍTELKYNĚ a taky mám snad nějaké svoje práva ne??? :,(
Má některá z vás stejný „problém“??? Jak to zvládáte a řešíte??
Jsem z toho na prášky :( A tím jak mi ho pořád nutí že on je super a prefektní a nejlepší dítě na světe, tak se přestávám těšit na to naše :(
Jsem zoufalá :,( :,( :,(

Ach ty těhotenské hormony. Chápu, že je to těžké, ale snaž se zachovat klidnou hlavu. Kluk je zlobivý, no co už, buď na něj přísná, ale zase ne zlá. Jistě si na sebe časem víc zvyknete a bude jak tvůj. Hlavně klid. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky