Děti od přítele, já těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
23.9.12 13:32
@artepka píše:
Takže ty by si byla ráda, kdyby si tvé dítě u tvého ex nemuselo čistit zuby a mělo místo oběda čokolády a sedělo celý den na pc, to myslíš vážně? Ty by si nebyla ráda, kdyby na toto macecha dbala, kdyby otec na to prděl?Ráda bych se vložila do diskuze, protože bych se vás ctěla zeptat, tedy těch, které zakladatelku vidí jako nesnesitelnou macechu… Jak byste se tedy chovaly na jejím místě? Zakladatelka má evidentně vžité některé zásady, které chce praktikovat na všech dětech, jak vlastních tak nevlastních, když chce něco prosadit, chlap jí to bojkotuje… Některé z vás tady psaly, ať se do výchovy neplete, že její dítě to není, tak jak byste v tomto případě vysvětlily svým vlastním dětem, že ze staršího sourozence si v žádném případě nebá brát příklad…

no, třeba říct narovinu: neberte si ze svého sourozence příklad, zkazí s emu zuby, ale od toho tady má svého- vašeho tatínka, pokud mu to toleruje, tak je hloupý. Vy jste moje děti a já chci, abyste byly zdrvaé, takže vy si zuby čistit budete.
Asi takhle nějak to pak bude fungovat

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
23.9.12 13:32

No já nevím, pročetla jsem diskuzi asi do devátý strany a mám stejný dojem jako většina z vás. Moc mi to připomíná výrok Jirky Olivy ze seriálu My všichni školou povinní „Vidíte na mně jen to ošklivý, protože nejsem váš.“ Tím bych to shrnula. Jak jinak mám vnímat to, že autorka nejdřív nadává na jednoho, pak na druhého, aby v závěru řekla, že jí vlastně vadí to, že si nevyčistil zuby? To, že si někdo nevyčistí zuby, není přeci důvod k dlouhodobému konfliktu, tudíž předpokládám, že o zuby tu vůbec nejde. Ale když o ně nejde, proč se o tom dokáže zmínit hned několikrát? Já v tom vidím osobní zášť, toť celé.

• Citovat
  • Upravit
69235
23.9.12 13:35
No a to je ono, má zpacifikovat partnera, jasně dát najevo, že takhle tedy ne, buď si spratka usměrní a bude stát při ní, ona bude spravedlivá, nebo ať si ho hlídá sám, a důrazně trvat na tom, že nebude tolerovat spratkovité chování k její osobě, tátu ať si pošle klidně do prd… k ní bude mít slušné chování a jsme zase u toho, že musí zpacifikovat svého partnera, odtamtud to musí vzejít, jinak s tím nehne.
@byron píše:
ale jo, vžij se do zakladatelky! Představ si tu situaci??? Nechala by sis nakálet na hlavu od fracka? Nechtěla bys mít autoritu? Ono je to hrozně těžký, vlastní děti dokážou vytočit, co teprve naschválnický dítě? Partnera? Když ten ho ještě hájí? No tak já osobně bych takhle tolerantní a trpělivá nebyla… Myslím, že bych hošánka a partnera zapcifikovala dávno, mě by to nebavilo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
23.9.12 13:36
@byron píše:
no, třeba říct narovinu: neberte si ze svého sourozence příklad, zkazí s emu zuby, ale od toho tady má svého- vašeho tatínka, pokud mu to toleruje, tak je hloupý. Vy jste moje děti a já chci, abyste byly zdrvaé, takže vy si zuby čistit budete.
:palec: pojala bych to naprosto stejně. Přeci kvůli tomu, že s s bývalou ženou neuměli vychovat kluka, nebudu mít doma nevychovaný čuně já. Ten její vypadá jako buchta, která chce mít hlavně klid, jemu to bude stejně šumák.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
23.9.12 13:37

@terinka4444
Jenže ten její je zjevně línej exemplář, tak co má dělat mezitím s klukem, než on to pochopí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
23.9.12 13:38

Pro zakladatelku - klukovi je už dost na to, aby, pokud u vás je, pomáhal s pracemi doma. Tudíž - po sobě uklidit po jídle, ustlat postel, uklidit věci, které používal, atd. Udělá to, pokud to po něm chceš? Nebo to za něj dělá tvůj přítel? A nebo jsi to ty, která uklízí po sobě, po příteli, i po jeho dítěti? Když je celý den na PC, co v tu chvíli dělá tvůj přítel? Jdete spolu třeba ven a necháte ho doma samotného (už je na to dost starý)?
Popravdě, tohle bych chtěla po „svém“ dítěti, ty hřejmě také. Takže nevidím důvod, proč by to neměl dělat „nevlastní“ syn, když je u vás. A hájit ho tím, že je ještě malý (jak dlouho ještě bude, do 20 let??) a nebo tím, že je u vás na chvilku, mi nepřijde jako fér do tvého přítele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
23.9.12 13:41
@byron píše:

Tohle by byl ten ideální scénář celé situace, jenže si nemyslím, že to takhle bude fungovat. Spíš si myslim, že přítel bude používat často věty tipu „..ale hlavně to neříkej mamince, ta by nám dala…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
23.9.12 13:41
@Camael píše:
@terinka4444
Jenže ten její je zjevně línej exemplář, tak co má dělat mezitím s klukem, než on to pochopí?

právě, takhle situace asi nemá řešení. Vidím to spekpticky, ten rodič se hned tak nezmění nevím…
Tahle diskuze taky nikam nevede… Já jen vím, že kdybych si měla někd yhledat nového partnera, budu hrozně sledovat, jak se chová ke svým dětem a třeba takovýhle přístup bych rozhodně netolerovala a ten chlap by u mě neměl šanci…
Shodnout se na výchově dětí je zásadní.
Když mi rozvedená kamarádka vypravovala svoje zkušenosti s rozvedenými chlapy, kterak rozcapovaly svoje děti, zahrnovaly opičí láskou, hned od toho dala ruce pryč a já se jí vůbec nedivím.
Ono by to později vůbec nefungovalo

• Citovat
  • Upravit
1304
23.9.12 13:42
@Ringle píše:
@petulec Podle toho, co píšeš si myslím, že by měl určitě zapracovat tvůj přítel. Buď malému domluví, aby tě respektoval nebo ať si ho hlídá sám. Pokud ty s ním máš strávit nějaký čas a být s ním, když je v práci, musí tě malý poslouchat. A přítel samozřejmě musí stát vždy za tebou.

Respekt se nedomlouvá …ten si buď člověk získá a má ho nebo nemá.
Jinak zakladatelko..sestavte s přítelem pravidla - klidně at se na nich podílí i malej - ty pravdidla by měly platit pro všechnybez rozdílu - všichni je podepište a dejte na lednici… bude to dlouhá debata plná kompromisů ale vypaltí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
23.9.12 13:43
@Kallkapa píše:
No ale opomněla si fakt, že mnohé z nás mají macechu, tak k tomu mají třeba co říct z pohledu dítěte..Myslím, že jde hlavně o to, najít přijatelný kompromis pro obě strany a jak dosáhnout toho aby se navzájem alespoň tolerovaly..Nebo ne? Šlo jen o stížnost? Já myslím, že autorce pomůže když si přebere, že její názor nemusí být vždy ten správný, a že jestli chce s klukem vycházet měla by přehodnotit jestli nemůže v něčem ustoupit nebo na to jít jinou cestou než doposud.. :nevim:

Tak to určitě. Ale z některých příspěvků mi přijde, že někdo jen lehce „prudí“ do zakladatelky (ať už má či nemá pravdu) z pohledu mámy s vlastníma dětma… Takže ty si myslím, že nemají v této diskuzi co dělat, protože problém neznají a nahlíží na něj z pohledu „mámy“, ale né „macechy“ a nebo „nevlastního dítěte“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
23.9.12 13:44
@Sisulík píše:
Respekt se nedomlouvá …ten si buď člověk získá a má ho nebo nemá.
Jinak zakladatelko..sestavte s přítelem pravidla - klidně at se na nich podílí i malej - ty pravdidla by měly platit pro všechnybez rozdílu - všichni je podepište a dejte na lednici… bude to dlouhá debata plná kompromisů ale vypaltí se.

Zakladatelka v nějakém příspěvku psala, že se chtěla na něčem domluvit (už nevím, co to bylo), ale přítel jí jen řekl „že je malej, co by chtěla“… To bude těžký, na něčem se kvůli klukovi, domlouvat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
23.9.12 13:46
@byron píše:

Jo, takhle to řeším já :) Můj má dcerku z 1. manž. a já syna. Obě děti jsou stejně staré. Můj syn jí téměř vše, jeho dcerka je šťoura a v jídle se vrtá. No a samozřejmě, že taky došlo na to, že mi syn říká, proč by měl jíst rajčata, když ona nemusí, tak mu říkám, že to je věc její mamky, jak jí vede, že on rajčata a zeleninu jíst bude, i kdyby se na uši stavěl :) Ale hlavně, mu to chutná a nebyl vybíravý, akorát nesnese rozdíly a furt se porovnává. Ale jinak malé jsme už u nás docela utli tipec, když její rozežranost přesáhla jisté meze, tak prostě jedla co my a basta fidli. Např. vím, že jí sýr, máslo, ryby a když z toho udělám pomazánku a ona na mě zkoušela, že u mamky pomazánky jíst nemusí a kdesi cosi, tak jsem řekla, že u mamky možná, ale tady je jíme a že určitě jí z toho těžko nebude.Ale chce to chvílema vyšší diplomatickou, aby nebyly hádky

• Citovat
  • Upravit
69235
23.9.12 13:48
Nakopat do zadele…pokus o vtip, neudělá nic, musí to řešit s tím exemplářem, co si ho nabrnkla, jinou možnost nemá, takže si musí vydupat pravidla u chlapa. s klukem nehne, čím víc bude útočit, tím víc bude kluk dělat naschvály, tím víc ho bude otec omlouvat, tím větší jistotu, že může cokoliv, bude kluk mít, musí to vyřešit s chlapem, jinou cestu ani možnost nemá, v první řaděbych zatrhla, aby si bral kluka, když na něj nemá čas a hodil jí ho na krk, to bych nedovolila, prostě bych řekla nehlídám, hlídej si sám nebo ho odvez domů, byla bych schiopná jít i někam za kamarádkou, prostě bych ho nehlídala a hotovo, pak pokud by se nevykoupal, řekla bych, že tedy nebude špinavý spát v peřinách, před chlapem, řekla bych mu, před oběma, buď se vykoupe a nebude prase nebo ho odvez domů do jeho peřin, tady spát nebude, ona musí tvrdě, nikdo jiný to za ní neudělá a musí to řešit přes chlapa
@Camael píše:
@terinka4444
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
Nakopat do zadele…pokus o vtip, neudělá nic, musí to řešit s tím exemplářem, co si ho nabrnkla, jinou možnost nemá, takže si musí vydupat pravidla u chlapa. s klukem nehne, čím víc bude útočit, tím víc bude kluk dělat naschvály, tím víc ho bude otec omlouvat, tím větší jistotu, že může cokoliv, bude kluk mít, musí to vyřešit s chlapem, jinou cestu ani možnost nemá, v první řaděbych zatrhla, aby si bral kluka, když na něj nemá čas a hodil jí ho na krk, to bych nedovolila, prostě bych řekla nehlídám, hlídej si sám nebo ho odvez domů, byla bych schiopná jít i někam za kamarádkou, prostě bych ho nehlídala a hotovo, pak pokud by se nevykoupal, řekla bych, že tedy nebude špinavý spát v peřinách, před chlapem, řekla bych mu, před oběma, buď se vykoupe a nebude prase nebo ho odvez domů do jeho peřin, tady spát nebude, ona musí tvrdě, nikdo jiný to za ní neudělá a musí to řešit přes chlapa
@Camael píše:
@terinka4444
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304

@maritimka
nepíšu kvůli klukovi ale všichni tři spolu …to je podstatnej rozdíl… domlouvat se kvůli klukovi obvykle sklouzne do výčitek a kritiky cizího děcka a na to přítel neuslyší, automaticky se pstaví za syna…
Já píšu všichni tři sednout a ty pravidla vyrobit spolu, aby se jim společně dobře žilo… určitě i malýmu se to bude líp dodržovat, když bude mít pocit, že k tomu mohl říct svý…
Navíc i z čištění zoubků se dá udělat legrace a zábava a ne jen protivná povinnost …ale to dá víc práce než jen sáhnout na kartáček, jestli je mokrej.

Příspěvek upraven 23.09.12 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria