Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Theo-dora
A co má dělat, když ten kluk se jí vyloženě směje do obličeje? To má předstírat, že jí to neva, a jít to řešit s otcem? A že má na kluka vztek, tomu neříkám vybíjení si něčeho.
@byron píše:
Jako sorry, ale plácáš… Víš co? Já mám děti a můj ex si našel novou ženu. To nebudu rozvádět, jen vím, že mojí dcěři bude devět, a v životě by si nic takového nedovolila. A víš porč? Porotože je ode mě dobře vychovaná.
Zakladatelky syn je rozcapenej a ví, že mu to porchází, to je celej porblém!
Sedí na místě a dělá co se ji řekne? Ó bóže, jistě velice šťastné dítě, hlavně že je výborně vychované ![]()
@Camael píše:
@byron
Taky mi to přijde, že snad četly jiný úvodní příspěvek. Téma výchovy je tady pokaždý jak bodnutí do vosího hnízda. Když požaduješ nějaký povinnosti a slušný chování, jsi tu pomalu za matku ze středověku.
Mě by zajíalo, kolik z chytrých má doma vyvdané dítě, popřípadě kolik jich má ke svému nového tatínka, když tak pěkně píšou o automatické lásce.
Já vyvdanou dceru mám a představ si, že ji mám moc ráda. A víš proč? Protože já svého muže miluje a ona je jeho součástí, já nejsem jen zamilovaná
![]()
@Theo-dora píše:
@byrontak ty moje taky slyšely že dokud je živím, budou šlapak jak hodinky
![]()
ale stejně si myslím, že prostě má vlítnout na partnera a ne si to vybíjet na dítěti.
ale jo, vžij se do zakladatelky! Představ si tu situaci??? Nechala by sis nakálet na hlavu od fracka? Nechtěla bys mít autoritu? Ono je to hrozně těžký, vlastní děti dokážou vytočit, co teprve naschválnický dítě? Partnera? Když ten ho ještě hájí? No tak já osobně bych takhle tolerantní a trpělivá nebyla… Myslím, že bych hošánka a partnera zapcifikovala dávno, mě by to nebavilo
@Camael píše:
@Theo-dora
A co má dělat, když ten kluk se jí vyloženě směje do obličeje? To má předstírat, že jí to neva, a jít to řešit s otcem? A že má na kluka vztek, tomu neříkám vybíjení si něčeho.
Nemusí předstírat, že jí to nevadí, uvařit, uklidit a pokud by mě neposlechl šla bych to řešit s otcem. A očekávala bych, že otec situaci vyřeší. Jenže mě ze psaní zakladatelci čiší to, že kluka nesnáší. A z toho plyne i to, že zveličuje všechno co udělá. Které dítě v před a pubertálním věku není na zabití?
@monika32 píše:
Sedí na místě a dělá co se ji řekne? Ó bóže, jistě velice šťastné dítě, hlavně že je výborně vychované
překrucuješ, nic jinýho… já tu mluvím o naschválech, porvokování, neo dětským přirozeným obyčejným zlobení!
@Theo-dora píše:
@byrontak ty moje taky slyšely že dokud je živím, budou šlapak jak hodinky
![]()
ale stejně si myslím, že prostě má vlítnout na partnera a ne si to vybíjet na dítěti.
také bývá s dítětem o samotě, musí to řešit ona, to nejde nereagovat, hlavně by totálně ztratila autoritu, nebo zbytek… Ona ta situace není vůbec lehká a partner by měl být rozumný a kompromisy dělat všichni, ne?
Rozhodně partner zvolil tu nejhorší cestu!
@monika32 píše: Žádné naschvály, je to fakt úplně normální kluk… Máš takhle velké dítě? jestli se chová jinak, pak asi bude něco v nepořádku. Děti prostě nejsou jen figurky které sedí a usmívají se a dělají co jim nepřijemná macecha přikáže
Mám podstatně starší a chovat se takhle, styděla bych se, že jsem mu neuměla vštípit zásady slušnýho chování. Těm podle tebe normálním klukům se už za mých mladých let říkalo nevychovaní spratci. A jestli tobě vadí, že mu ta nepříjemná macecha přikáže, že se má jít umýt, že se čistí zuby, že mu uvaří, co si poručí a pak se dívá na to, jak jí na to prdí, tak bude něco špatně spíš u tebe.
@Theo-dora
Znám takových dost. Ale víš, co je základem? Aby dospělí táhli za jeden provaz, protože oni strašně rychle vycítí, v kom mají oporu, a kdo se toho druhého nezastane. Věřím, že být to jejich dítě, tak si zakladatelka rychle udělá pořádek sama, ale tady jaksi nemůže.
@monika32 píše:
Já vyvdanou dceru mám a představ si, že ji mám moc ráda. A víš proč? Protože já svého muže miluje a ona je jeho součástí, já nejsem jen zamilovaná![]()
![]()
Ty jsi obětavá jak hrdinka z telenovely
Ale ženy, které mají nějakou osobnost, si nenechají kálet na hlavu jenom aby se zavděčily chlapovi a jeho ex.
@Camael píše:
Mám podstatně starší a chovat se takhle, styděla bych se, že jsem mu neuměla vštípit zásady slušnýho chování. Těm podle tebe normálním klukům se už za mých mladých let říkalo nevychovaní spratci. A jestli tobě vadí, že mu ta nepříjemná macecha přikáže, že se má jít umýt, že se čistí zuby, že mu uvaří, co si poručí a pak se dívá na to, jak jí na to prdí, tak bude něco špatně spíš u tebe.
souhlas, ale pokuid to tady myslí vážně, že je to v cajku, tak se pak není čemu divit
@PjckjsANEBjája
Ahojda
. Přesně napsaný, ale tady to klasicky sklouzlo jinam, rázem je ze zakladatelky zlá macecha, protože jen dokázala vyslovit, že by s tím klukem nemuselo být vše ok. Tady asi všechny milujou bezpodmínečnou láskou všechny děti, ať se chovají, jak se chovají, a snaha na nich něco změnit, je pomalu trestnej čin.
Zakladatelku lituju, že má doma takovýho slabocha.
@monika32 píše:
Já vyvdanou dceru mám a představ si, že ji mám moc ráda. A víš proč? Protože já svého muže miluje a ona je jeho součástí, já nejsem jen zamilovaná![]()
![]()
Jo a ještě jsi zapomněla dodat, že určitě nebyla hned fajn, určitě ti dělala samé naschvály, oslovovala tě sprostě, neposlouchala tě, ale tys to jen láskyplným pohledem zmákla. Ono je vyvdat a "vyvdatů, není dítě jako dítě a ne s každým prostě vyjdeš, stejně jako u dospělých. Zakladatelka se snažila, ale když je jí ve snaze jen bráněno, těžko něco dokáže.
@petulec píše:
zlá??? myslím že ne… jen mám ráda ve věcech pořádek… a ty jako učitelka bys měla taky… a pokud se nedokážeš postarat o své tři děti tak jak to pak zvládáš v práci??? Doufám, že všechny učitelky nejsou jako ty
Bože ty jsi neskutečná
Zcela souhlasím s holkama, co psaly, že žárlíš a chováš se nedospěle, chudák kluk. Mmch taky mám tři zcela nezvladatelné haranty, co nerady uklízí, nimrají se v jídle a někdy si dokoce ani ty zuby nechtějí čístit
Teda ta nejmladší je zatím anděl
ale zas furt prudí v noci, že chce mlíko ![]()
Ne vážně, je vidět, že nemáš zkušenost s dětma, jejich výchovou ani jejich chováním. Úplně z tebe čiší to, že toho kluka nemáš ráda, nemáš pro něj cit. Já vím, ono je to jiné, když si vypipláš vlastní mimino a pak ti z něj vyroste ten prepuberťák, odrzlý a nedisciplinovaný, on člověk měří jiným metrem svoje a cizí. Ale ten kluk tvého partnera právě pro tebe cizí být nemůže, jinak to nedopadne dobře. Jsem ráda, že ještě existují chlapi jako tvůj partner, kteří si za svými dětmi stojí a nevyprdnou se na ně kvůli nové partnerce ![]()
@byron dotýkáš se dceřina kartáčku prsty aby ses přesvědčila o tom, že je vlhký, a že si vyčistila zuby? Šahala bys na kartáček dítěti, které hlídáš? Nebo bys to nechala plavat, když by jeho rodič řekl - zuby si umyl, věřím mu? Přesto, že by byl u toho dítěte rodič, šla bys a zkontrolovala vlhkost na kartáčku?
Pro mě je to značná přeháňka a zveličování situace. Jeho otec u toho byl, jestli měl někdo zakročit byl to on. Zakladatelčiny praktiky nepovedou k ničemu jinému než k tomu, že jí bude dítě nenávidět.