Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@byron píše:
překrucuješ, nic jinýho… já tu mluvím o naschválech, porvokování, neo dětským přirozeným obyčejným zlobení!
A prosím tě, kde je něco o takovém chování? Jsem asi něco přehlédla ![]()
@byron
Taky mi to tak přijde a protože si dovolila byť naznačit, že ze synka neskáče tři metry vysoko, jak se od dokonalých matek/macech vyžaduje, ať to dítě dělá cokoli. Vždyť on je to vlastně takový rozkošný čertík, který se jen snaží dát najevo, jak trpí a že jen neví, jak si k ní, harpyji ošklivé, najít cestičku, aby mu věnovala aspoň kousek lásky, po které on od ní zjevně tak moc touží. Vždyť on se jen projevuje jako typický klučík, rošťák jeden. Booože.. ![]()
No nic, tak z téhle diskuze si beru ponaučení, že jsem pyšná na své slušně se chovající pubertální dítě, které si odmalička čistí zuby (taky jsem chodila kontrolovat kartáček, jestli nekecá) a nedělá šprajcy, ač tady bude označeno za nenormální a bez vlastního názoru. ![]()
@Camael píše:
Mám podstatně starší a chovat se takhle, styděla bych se, že jsem mu neuměla vštípit zásady slušnýho chování. Těm podle tebe normálním klukům se už za mých mladých let říkalo nevychovaní spratci. A jestli tobě vadí, že mu ta nepříjemná macecha přikáže, že se má jít umýt, že se čistí zuby, že mu uvaří, co si poručí a pak se dívá na to, jak jí na to prdí, tak bude něco špatně spíš u tebe.
No ono když to dítě cítí, že tam není vítané a že ho nenávidí tak se není čemu divit… ![]()
@byron píše:
@Theo-dora vždyt je mu 8, jaká puberta?
Vždyt je to malej kluk, promin, ale já bych s ním zatočila, že by šlapal jako hodinky!
Jak má těžkou situaci?
Jak píšu ztráta úplné rodiny, macecha, očekávání dítěte -dovedu si představit co to může s dítětem udělat. A moje dcera kolem 8mého roku začala být na zabití - předpuberta jak vyšitá. Dnes je jí 11
a mám co dělat abych její výlevy brala s nadhledem a při výchově jí neublížila
![]()
@Camael píše:
Mám podstatně starší a chovat se takhle, styděla bych se, že jsem mu neuměla vštípit zásady slušnýho chování. Těm podle tebe normálním klukům se už za mých mladých let říkalo nevychovaní spratci. A jestli tobě vadí, že mu ta nepříjemná macecha přikáže, že se má jít umýt, že se čistí zuby, že mu uvaří, co si poručí a pak se dívá na to, jak jí na to prdí, tak bude něco špatně spíš u tebe.
A jinak ona ho nemá co vychovávat, na to má dítě svoje rodiče… Já osobně bych na nějakou takovou taky jako dítě prděla a když by jsme ji očividně vadili, taky bych ji jistě život znepříjemňovala. to je jak se do les volá, tak se z lesa ozývá ![]()
@ivuska.h píše:
Prosímtě, jakej terorista? Že se porýpe v jídle a nerad si čistí zuby?Zakl. by se měla s klukem i chlapem domluvit na jasných pravidlech a sankcích a to by se pak mělo dodržovat. Ale nemůže čekat, že ji 8letý kluk bude respektovat tak, jako otce či matku, zvlášť když jestli je zakl. taková, jak se tady jeví, takové se každé starší děcko vysměje do obličeje.
@Kallkapa píše:No tak pokud dítě ještě nepřebere zodpovědnost za sebe a za vlastní zuby, musí rodič
Psala jsem schválně o tvojí dceři kvůli tomu věku - píšeš, že nyní už to není třeba. Mě přijde (když pominu, že je nechutné šahat na štětiny kartáčku rukama) potupné kontrolovat vlhkost kartáčku devíti letého dítěte. Když už bych měla tu potřebu (přesto, že to jeho rodič odsouhlasil) toto udělat, nemyslíš, že by bylo lepší si o tom promluvit s jeho otcem než letět za dítětem ať Ti vysvětlí čím si čistil zuby když je jeho kartáček suchý? Neměl by hygienické návyky probrat s dítětem jeho rodič? Pokud hygienické návyky nemá jeho rodič - tak co potom chtít po dítěti? Kdyby měli syna v péči je to něco jiného, tam kdyby nepomáhaly rozmluvy chápu, že je třeba přitvrdit. Ale takto? Takovým stylem? Tento styl se mi opravdu nelíbí..
Z pohledu ex- jak jsme psala, byla bych vděčná, kdyby současná partenrka mého bývalého byla tak HODNÁ a záleželo ji na tom, aby si moje děti čistily zuby! To by bylo"! A kdyby se koupaly, jo, to bych byla spokojená… A kdyb jim konrolovala kartáčky, kdyb měla podezření, že s ena to vyflákly, tak bych si pomyslela, že je fakt zodpovědná
@jana0979 píše:
Když je ten tatínek tak zodpovědnej, ať si chlapečka taky hlídá, vaří mu a uklízí po něm.
Vzít si dítě a pak jít do práce, mi teda normální nepřijde. Opravdu SUPER partner a ještě lepší táta.
„Zaplať bůh“,že takový existujou, ale já bych ho doma nechtěla.Nedokážu si představit, že bych se nechala vykořisťovat klukem
s velkou podporou tatínka.
![]()
„@monika32“ - Asi jsem divná, ale svoje děti mám raději jak cizí
Příspěvek upraven 23.09.12 v 12:51
No chraň bůh jak by do práce nešel, hned by tu bylo téma, on si bere svoje děti a nemaká, z čeho koupím tomu svému výbavičku. Ženy z většiny z vás mám fakt husí kůži a jsem ráda že nejsem vaše dítě. my máme dceru vychovanou, je slušná a hodná a stejně to šlo i bez praktik ze kterých bych zvracela… ![]()
@byron píše:
No tak pokud dítě ještě nepřebere zodpovědnost za sebe a za vlastní zuby, musí rodič. Zubařka mi říká, že zuby mám čistit já i nejstarší dceři, což nedělám. I nití si už vyčistí sama.To je OT, nepřipadá mi to potupný, naopak dítě tedy by mělo pochopit, že pokud bude plnit povinnosti- např čistit si zuby, nebude ho muset potom nikdo kontrolovat, ne?
A myslím, že pokud dítěti vařím, straám s eo něj, tak je správný, abych i chtěla, aby si vyčistilo zuby…Z pohledu ex- jak jsme psala, byla bych vděčná, kdyby současná partenrka mého bývalého byla tak HODNÁ a záleželo ji na tom, aby si moje děti čistily zuby! To by bylo"! A kdyby se koupaly, jo, to bych byla spokojená… A kdyb jim konrolovala kartáčky, kdyb měla podezření, že s ena to vyflákly, tak bych si pomyslela, že je fakt zodpovědná
ONA není rodič a ani se tak nechová. Nemá ho ráda, nemá ho co vychovávat ![]()
@monika32 píše:
ONA není rodič a ani se tak nechová. Nemá ho ráda, nemá ho co vychovávat
když je u ní, tak to jaksi nejde! Jak jsme psala, já bych byla ráda, ne aby tam děti byly bezprizorní a zanedbané, jak u nás bylo zvykem!
A pokud na něj teda nemá macecha působit, at si fotřík
pronajme byt a tam jsou, ne? At jsou tedy izolovaní!
Kdyby s emoje děti takto chovaly, dostaly jednu přes prdel!
@monika32 píše:
A jinak ona ho nemá co vychovávat, na to má dítě svoje rodiče… Já osobně bych na nějakou takovou taky jako dítě prděla a když by jsme ji očividně vadili, taky bych ji jistě život znepříjemňovala. to je jak se do les volá, tak se z lesa ozývá
A hele a jsme u jádra pudla. Takže ona ho NEMÁ CO vychovávat, ahááá.
Prosím tě, a když je to teda dítě jejího partnera, co ona teda má? Milovat ho jako své dítě musí, to tady píšete furt, starat se o něj jako o své taky, být s ním, když si ho tatínek vezme a odkráčí do rachoty, to taky, ale na druhou stranu ho nemá co vychovávat. Takže má vlastně samý povinnosti, ale žádný práva. Tak teď si nasadila pr.el na hrnec, teď už se tvými názory jen bavím. ![]()
Teda vy jedete. Nevím, proč to tady řešíte za zakladatelku. Myslím, že je to hlavně věc jí, jejího partnera a jeho dítěte. V první řadě by si měl spoustu věcí vyřešit otec.
@Camael píše:
A hele a jsme u jádra pudla. Takže ona ho NEMÁ CO vychovávat, ahááá.Prosím tě, a když je to teda dítě jejího partnera, co ona teda má? Milovat ho jako své dítě musí, to tady píšete furt, starat se o něj jako o své taky, být s ním, když si ho tatínek vezme a odkráčí do rachoty, to taky, ale na druhou stranu ho nemá co vychovávat. Takže má vlastně samý povinnosti, ale žádný práva. Tak teď si nasadila pr.el na hrnec, teď už se tvými názory jen bavím.
no a tom to je… žádý práva. Max dělat služku
@Camael píše:
A hele a jsme u jádra pudla. Takže ona ho NEMÁ CO vychovávat, ahááá.Prosím tě, a když je to teda dítě jejího partnera, co ona teda má? Milovat ho jako své dítě musí, to tady píšete furt, starat se o něj jako o své taky, být s ním, když si ho tatínek vezme a odkráčí do rachoty, to taky, ale na druhou stranu ho nemá co vychovávat. Takže má vlastně samý povinnosti, ale žádný práva. Tak teď si nasadila pr.el na hrnec, teď už se tvými názory jen bavím.
@Theo-dora vždyt je mu 8, jaká puberta?
Vždyt je to malej kluk, promin, ale já bych s ním zatočila, že by šlapal jako hodinky!
Jak má těžkou situaci?