Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová píše:
pokud něco u vás doma zničí, tak to zaplatí nebo uklidí tatíneka ještě lépe s ex napůl jako spolupodílníci rodiče
![]()
Jenom pozor, aby vám pak ex nezačala předládat k proplacení účty za věci, které zničí doma ![]()
Ať se stará tatínek, ne? Nečistí si zuby? No, buď na to tatík dohlédne, nebo kluka blbost, on bude mít problémy. Nemeje si pazoury? To samý. Jestli mu tatík dovolí chovat se u něj jako čuník, tak to výchova maminy fakt nezachrání
Já sama na svých dětech vidím, jak různě se dokážou chovat, když jsou doma - u našich - u tchánovců. Hodně je to o tom, co jim kde tolerují a taky si mi třeba babičky stěžují, jak mám zmlsané a vybíravé děti - no, ale to je problém babiček, doma si to ta moje zlatíčka nedovolí a rozhodně s nimi kvůli jídlu nedělám tolik cavyků, jako ony… jenže na tohle ony neslyší, ony si chtějí jenom postěžovat, jaké mám zmlsané a vybíravé děti
A stejně by se dalo debatit o úklidu (u jedné babičky vzorně uklízí, u druhé je to po jejich návštěvě jak výbuchu, doma tak nějak něco mezi - přesně je to o tom, co jsme kdo ochotný jim tolerovat). Tvůj problém je, že jsi macecha, čili z pohledu dětí obvykle v daleko horší pozici, než otec - matka - prarodiče. Proto je velmi důležité, aby to, co řešíš ty, řešil i (nebo zejména) otec dítěte, jinak na tebe (některé) děti budou zvysoka dlabat, protože když to nevadí tatínkovi, tak ty si trhni nohou.
@Anonymní píše:
Jj, měl roupy. Jsem řekla manželovi ať upozorní bývalou a zajde s ním k dr.
Takže za to vlastně ani nemohl… jo, je to nechutné, cizí červivé dítě, ale to se prostě stává. V sedmi letech je to vážně malej kluk. uvidíš, co všechno promineš vlastnímu.
A co kdyby s nimi víc času trávil manžel? Bez tebe.
@PaníBovaryová píše:
No kdyby se moje dítě vrtalo v konečníku - kdykoliv, ne jen u stolu - tak by dostalo po prstech a ještě vyšetření na hlísty
@Bábrdl píše:
No, nemáte to jednoduché ani jeden… Slepované rodiny
Ono, kdyby u vás starší bydlel, asi by ti taky začal lízt na nervy.
Tak možné je vše, ale ten starší mi aspoň nedělá žádné naschvály a poslechne aspoň na podruhé ![]()
@Bábrdl píše:
Průměrné alimenty v ČR jsou 1500 z toho teda žádný luxusní život nekouká. A zakladatelka nepíše, že by jí peníze chyběly.Prostě furt to jsou jeho děti. Děti od nové ženy nemažou děti od té staré
To je určitě víc. Jenom tady na emiminu slyším pořád, jak muž platí 4000 na jedno dítě a je to někomu furt málo.
Anonymní si nestěžuje, řekla, že to je na jinou diskusi, jenom mně se to zdá, že její manžel, když zapaltí alimenty 7 tisíc a ještě dětem všechno zaplatí a nakoupí, jak kdyby ty peníze dával ex do kapsy na vlastní spotřebu.
@Anonymní píše:
Jj, měl roupy. Jsem řekla manželovi ať upozorní bývalou a zajde s ním k dr.
Proč měl tatínek upozornit bývalou a nezašel s ním k lékaři sám, když jste si nemoci všimli vy? To jde nějak mimo moje chápání ![]()
@Bábrdl píše:Takže za to vlastně ani nemohl… jo, je to nechutné, cizí červivé dítě, ale to se prostě stává. V sedmi letech je to vážně malej kluk. uvidíš, co všechno promineš vlastnímu.A co kdyby s nimi víc času trávil manžel? Bez tebe.
Tak to bych byla nadšením bez sebe
Jenže on nechce! Jsme přeci všichni jeho rodina. Chápu ho, ale proto s tím bojuju. Chtěla bych být více v klidu a mladého méně řešit. Ale jaaaaak?
@Les2311 píše:
Jenom pozor, aby vám pak ex nezačala předládat k proplacení účty za věci, které zničí doma
Očividně to dělá
@Les2311 píše:
Proč měl tatínek upozornit bývalou a nezašel s ním k lékaři sám, když jste si nemoci všimli vy? To jde nějak mimo moje chápání
Protože byli u nás o víkendu.
@PaníBovaryová píše:
To je určitě víc. Jenom tady na emiminu slyším pořád, jak muž platí 4000 na jedno dítě a je to někomu furt málo.
Anonymní si nestěžuje, řekla, že to je na jinou diskusi, jenom mně se to zdá, že její manžel, když zapaltí alimenty 7 tisíc a ještě dětem všechno zaplatí a nakoupí, jak kdyby ty peníze dával ex do kapsy na vlastní spotřebu.
Tak jsem ten pocit kdysi měla. Ale už tohle neřeším. Kdyby jsme neměli na jídlo, tak by to krouhnul, na tolik už ho znám. Takže když to uleví jeho svědomí, tak ať kupuje, no…
@Anonymní píše:
Protože byli u nás o víkendu.
Můžeš nechat přeléčit celou rodinu, roupy jsou infeční vzduchem!
@PaníBovaryová píše:
Kdyby sní žil, taky by jí dával peníze na dítě. Někdo prostě nechce, ay jen proto, že s jejich matkou nežije, děti živořily
KOLIK STOJÍ DÍTĚ
Průměrné roční náklady na jedno dítě
Pokud jedno dítě žije v úplné rodině, potřebuje průměrně 125 tisíc korun ročně, tedy téměř 10,4 tisíc měsíčně. V rodinách se dvěma dětmi stojí každé z nich v průměru 103 tisíc korun a jedno ze tří dětí v rodině vyjde na 74 tisíc korun za rok. I v rodinách s nejnižšími příjmy stojí desetileté dítě 4 tisíce korun měsíčně.
Dítě v neúplné rodině
Náklady na ně se logicky zvyšují - například výdaje na bydlení či provoz auta se přepočítávají na méně lidí (rodič, který se odstěhuje, své náklady za bydlení a dopravu platí jinde). Desetileté dítě v neúplné rodině stojí v průměru 7,5 tisíce měsíčně, zatímco v úplné rodině je rodiče uživí za 6,5 tisíce. Osmnáctileté vyjde na dvojnásobek.
Zdroj: ČSSÚ
@Anonymní píše:
Tak jsem ten pocit kdysi měla. Ale už tohle neřeším. Kdyby jsme neměli na jídlo, tak by to krouhnul, na tolik už ho znám. Takže když to uleví jeho svědomí, tak ať kupuje, no…
Jsi moc hodná a skromná! Já bych řádila jak fúrie, kdyby moje dítě nosilo sekáčové oblečení a starší dítě mělo 3. počítač ![]()
@Bábrdl píše:
Kdyby sní žil, taky by jí dával peníze na dítě. Někdo prostě nechce, ay jen proto, že s jejich matkou nežije, děti živořilyKOLIK STOJÍ DÍTĚ
Průměrné roční náklady na jedno dítě
Pokud jedno dítě žije v úplné rodině, potřebuje průměrně 125 tisíc korun ročně, tedy téměř 10,4 tisíc měsíčně. V rodinách se dvěma dětmi stojí každé z nich v průměru 103 tisíc korun a jedno ze tří dětí v rodině vyjde na 74 tisíc korun za rok. I v rodinách s nejnižšími příjmy stojí desetileté dítě 4 tisíce korun měsíčně.
Dítě v neúplné rodině
Náklady na ně se logicky zvyšují - například výdaje na bydlení či provoz auta se přepočítávají na méně lidí (rodič, který se odstěhuje, své náklady za bydlení a dopravu platí jinde). Desetileté dítě v neúplné rodině stojí v průměru 7,5 tisíce měsíčně, zatímco v úplné rodině je rodiče uživí za 6,5 tisíce. Osmnáctileté vyjde na dvojnásobek.
Zdroj: ČSSÚ
Nebudu to ani číst, když je zdrojem staťák, co prohlašuje, že průměrná mzda v čr je 24 tisíc
![]()