Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, mám 9 letého syna a i když se od jeho narození snažím s výchovou seč můžu, synovi přestalo chutnat, nic " nežere ", chtěl by jen sladký, bagety a hranolky, a pořád se nudí.
Takže je to asi věkem. Hold přítel má syna a buď si najdeš někoho bezdětnýho a nějaká nová baba bude nadávat i na Tvoje děcko, jak je hrozný, a nebo to překousneš.
@Camael no, o tom něco vím… ale nikdo mu nenahrává, to musím říct. Jen prostě není už víc možností, jak ty peníze z něj dostat…
Nejlepší je být nezávislá- finančně. O to se teď snažím.
@Les2311 píše:
Tak za dva tácy by moje děti měly poměrnou část nájmu (a bydlím v družstevním, takže docela levně) + obědy ve školePokud se budeme bavit o nákladech na desetileté dítě, tak dva tácy mě u holky stály měsíčně poplatky za kroužky (nic přehnaného - výtvarka, vodák, plavání a doučování angličtiny do školy), ale jenom poplatky, bez dalších nákladů na kroužek (výtvarné potřeby, poplatky za výlety, učebnice…). Další zhruba tisícovka (i více) měsíčně by padla na školy v přírodě a tábory (nutnost - někdo přes prázdniny dítě hlídat musí, když jsou rodiče v práci). Pomůcky a poplatky do školy, jídlo, oblečení, boty, sem tam nějaká kniha, hračky, mobil, kino, divadlo… a ono to skáče jedno k druhému
To platíte tábory, kroužky, pomůcky do školy aj. každý měsíc???
Pokud by jste dcerku neměla a nedostavala výživné, tak by jste nájem neplatila?
![]()
Ono by bylo nejlepší kdyby si EX nechal 3tis výživné a ostaní poslal „dětem“ a vlastně zároveň i mamince.
![]()
@Bábrdl píše:
Co se peněz týče, moje kolegyně zuřila, když její muž zaplatil dceři z prvního manželství bílou plombu do špičáku (2000 kč), prý by stačila černá na kasu…
no ta je milá, fakt
@jana0979 píše:
Možná u vás.U nás je průměrná mzda tak 10tis. a to přeháním (v jednom nejmenovaném obchodě nabízejí kámošce místo - 8tis. čistého na dvě směny
)
Podle vašich představ o průměrné mzdě se také odvíjí vaše reakce a vůbec je jí nedivím - Třeba prostě chce, aby se měli líp. já nechápu to uvažovaní „když se rozvedu, budu dětem dávat jen na holé přežití“.
Já mám na tři děti 6tis. a pokud je budu dostávat pravidelně, budu spokojenáNepotřebuji desetitisíce, aby se měli mé děti dobře, jelikož jsou na tom maminky mnohem hůř a žijí (nepřežívají).
Děti chodí na kroužky (platba je vč. pomůcek),jezdí na tábor a na hory (v tom se střídají, ale o to víc se těší, neberou to jako samozřejmost),mají oblečení, jídlo aj..
Je pravda, že nemají každý svůj PC, každý měsíc za 1tis kredit a kapesné v řádů tisícovek na Frisco, energ. nápoje a brambůrky.
Doufám, že je to zatím nepoznamenalo - místo PC a SMSkování běhají venku.
Netvrdím, že není něco co by si přáli a nemají to, ale zase na druhou stranu, pokud by měli všechno, tak by si toho stejně nevážili - tak k čemu by to pak bylo.
Opět se zeptám, myslíš tím u nás nějaký kraj, nebo přímo konkrétního zaměstnavatele?
@byron
To je fajn hlavně pro tebe a pro tvé děti, ale pořád nechápu, že není systém nastavený tak, aby platili oba rodiče. S tím nahráváním jsem to myslela tak, že neplatičům nahrávají zákony, nic je nepřinutí platit hodně dlouho, to je tady velešpatně. Ne každá máma má hned možnost to sama utáhnout a co pak, má dát děti pást? A chlapi jsou v pohodě..
@Camael jo, já vím, jak jsi to myslela… No je to na pytel, není to vůbec lehký. Keště že mám hlídání, teda doufám, můžu jezdit do školy a ještě tu práci, no. Cokoliv, vybírat si nemůžu jednou snad jo ![]()
@Kallkapa
Myslím kraj i zaměstnavatele - ono to vyjde na stejno.
Ať se koukneš v pravo, nebo v levo, je to převážně stejný.
V kraji a okolí tolik pracovních míst není a zaměstnavatelé moc dobře vědí, že na jedno místo je třeba 15uchazečů.
Nepůjdeš ty za ty prachy, půjde jinej.
Než jsem měla prcka, tak jsem se ptala asi u xxx zaměstavatelů a všude stejný max. 10-11tis. hrubého
.
Nakonec jsem chodila na 4hod za 7tis. čistého (radostí jsem se málem zblázníla),jelikož to bylo nejlépe placené a hlavně to nebylo na směny. ![]()
@byron
Ještě klika, že je to jak zvládnout, oni jsou prostě jinej divnej druh.
No ale hezky si tu plkáme naprosto mimo téma, což? ![]()
@Bábrdl píše:
To není moc dobrá rada, tlačit tatínka k jeho ex, pokud s ním chce fungovat. Striktní demonstrace toho, jak nemá ráda jeho dítě, chlapa jenom odežene. Chce to trochu taktu.Nejlepší by bylo na rovinu uznat, že cizí prostě není vlastní. Ale kolik je jen tady na emiminu maminek, které se do krve budou bít, že ten jejich nový NEDĚLÁ ROZDÍLY a je tátou vyženěným i svým. Většinou si lžou do kapsy
Nelžou, chlapi jsou v tomhle jiní. Ženský jsou sebestředné slepice ![]()
Paní Bovaryová - však já jsem ho taky v afektu otočila a natřískala mu na zadek.
Byla jsem k smrti poděšená, že se mi něco stane. Ale od té doby na něj nešahám, dítě si má vychovat rodič, tak se přemáhám a ani nic neříkám ![]()
@byron píše:
@monika32 ale to není pravda, to je blábol, pormin..
Co je blábol? Že chlap dokáže milovat i cizí dítě, nebo to, že ženské jsou slepice? Za obojím si pevně stojím. To že někdo má náhradního otce kterej v dětech nedělá rozdíl slyším, vidím i jsem zažila mnohokrát, že ženská nedokáže, až na čestné výjimky, milovat dítě které její není je taky pravda ![]()