Děti od přítele, já těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8071
24.9.12 18:14
@monika32 píše:
Co je blábol? Že chlap dokáže milovat i cizí dítě, nebo to, že ženské jsou slepice? Za obojím si pevně stojím. To že někdo má náhradního otce kterej v dětech nedělá rozdíl slyším, vidím i jsem zažila mnohokrát, že ženská nedokáže, až na čestné výjimky, milovat dítě které její není je taky pravda :*

S dovolením bych souhlasila, znám hodně chlapů, kteří s láskou vychovávají cizí dítě. Jestli se to tak vůbec dá říct, protože otec je ten, který vychoval. Četla jsem o tom i článek, je to prý vědecky potvrzené, muži jsou prý přizpůsobení k vychovávání cizích dětí od přírody a dělá jim menší problém je přijmout za své. I když výjimky asi existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
24.9.12 18:53
@Cuarentena píše:
S dovolením bych souhlasila, znám hodně chlapů, kteří s láskou vychovávají cizí dítě. Jestli se to tak vůbec dá říct, protože otec je ten, který vychoval. Četla jsem o tom i článek, je to prý vědecky potvrzené, muži jsou prý přizpůsobení k vychovávání cizích dětí od přírody a dělá jim menší problém je přijmout za své. I když výjimky asi existují.

Ano, u chlapů jsou výjimky které cizí děti nepřijmou, je jich ale pomálu, u ženských je to naopak, jen velice málo žen dokáže milovat dítě které její není… Že by byly ženské větší sobci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 19:26
@verulenka píše:
Tohle už se tady probíralo na několika diskuzích, ale je to skoro marné vysvětlovat :mrgreen: :mrgreen:. Také nechápu, proč by dítě, asi jen proto, že je z rozvedené rodiny, mělo mít automaticky nárok na XXL počet kroužků a s těmi náklady na bydlení… jedna matka argumentovala tím, že kdyby neměla děti, tak by si v klidu bydlela v garsonce a neplatila tedy tak vysoký nájem, nemusela vařit a tolik prát, takže ať to pěkně zacáluje tatínek. Co na to říci, že? 8)Příspěvek upraven 24.09.12 v 16:27

To přeci není o „nároku“. To je o tom, že některý otec to chce svým dětem dopřát. Dopřál by jim to, kdyby s ním žily, a dopřeje jim to, i když s ním nežijou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.9.12 19:29

@monika32
No a nebude to tím, že nový táta většinou vyžení ženskou s dítětem k sobě, kdežto když je nová ženská, tak si chlap svoje děti většinou jen půjčuje, tudíž tam jsou děti vzácnější, tátové jim víc ustupují a nová žena má míň šancí se zapojit? Novej chlap v rodině s tou rodinou žije, proto je taky víc „táta“, než ženská, který přijdou cizí děti jen ob týden na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.9.12 19:30

@byron
Jen počkej, jako záminka to může někomu použít dobře. Tak, jdu se podívat, komu tu lezem nejvíc krkem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
24.9.12 19:36
Mám kamaráda, který vyženil 2 děti + má ve vztahu jedno „společné“ a kupodivu ty cizí sice nemučí, ale ani nemusí. Ale možná to není pravidlo, tolik příkladu zase uvést nemohu. A s tím sobectvím žen, nemyslím, že je to o sobectví, ale je to přirozené, neb matka je jistá vždy, ale otec :jazyk:? Ženy mají jaksi dáno chránit a protěžovat to své vlastní mládě. Tedy většinou.
@monika32 píše:
Ano, u chlapů jsou výjimky které cizí děti nepřijmou, je jich ale pomálu, u ženských je to naopak, jen velice málo žen dokáže milovat dítě které její není… Že by byly ženské větší sobci? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
24.9.12 19:37
Dětem možná, ale nevidím důvod dotovat exku.
@Bábrdl píše:
To přeci není o „nároku“. To je o tom, že některý otec to chce svým dětem dopřát. Dopřál by jim to, kdyby s ním žily, a dopřeje jim to, i když s ním nežijou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 19:42
@monika32 píše:
Ano, u chlapů jsou výjimky které cizí děti nepřijmou, je jich ale pomálu, u ženských je to naopak, jen velice málo žen dokáže milovat dítě které její není… Že by byly ženské větší sobci? :think:

Spíš je to na nich míň vidět, než na těch ženských, které se o cizí dítě musí víc starat. A také ženské častěji odmítají sundat růžové brýle a tvrdí, že jejich nový chlap nedělá rozdíly (i když je objektivně dělá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 19:44
@verulenka píše:
Dětem možná, ale nevidím důvod dotovat exku.

Ale ona se o ně stará. můžete to brát tak, že slušně platí osobu, která pečuje o to nejdůležitější, co má, o jeho děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
24.9.12 19:47

@Bábrdl A ona je snad nemá? Pochybuju, že by je chtěl jen on, v podstatě to většinou bývá žena, kdo tlačí na pilu, chci dítě a druhé a třetí… Takže nějaké náklady by snad mohla platit i ona a to nezmiňuji, že nájem a věci s tím spojené by platila i sama za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
24.9.12 19:50
@monika32 píše:

Jo a představ si, že ženské nedokáží číst v mapách, matematika jim dělá taky problémy, do politiky se absolutně nehodí a ještě k tomu píší přiblbé příspěvky na internet… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
24.9.12 19:51
@jana0979 píše:
To platíte tábory, kroužky, pomůcky do školy aj. každý měsíc??? :roll: Pokud by jste dcerku neměla a nedostavala výživné, tak by jste nájem neplatila? :think: :nevim:
Ono by bylo nejlepší kdyby si EX nechal 3tis výživné a ostaní poslal „dětem“ a vlastně zároveň i mamince. :pankac: :pankac:

Tak samozřejmě, že tábory a kroužky neplatím každý měsíc. Ale každopádně to dítě ty peníze spotřebuje a já nejsem milionář, abych celou sumu vždy za všechny děti vysolila najednou, takže každý měsíc si kousek odložím. Takže vlastně ano, každý měsíc platím ;) A ano, děti spotřebovávají elektřinu (zejména ohřev teplé vody, pračka, sušička) a vodu, kterou bych bez nich nespotřebovala, konečně i ten plyn jde i na jejich vrub (pro sebe jsem obvykle nevařila a vyhřát musím větší plochu bytu, než kdybych bydlela sama) a i nájem je jinde, protože s nimi už nemůžu bydlet na podnikové ubytovně, která mě vyšla levněji, než nájem… Takže je zcela normální, když ses do celkových nákladů na dítě toto vše počítá a když se na něm podílí i otec - i on má své povinnosti k výživě dítěte. A jinak, pokud jsem si dobře všila, tak ten zmiňovaný průměrný náklad na dítě, který tu je zpochybňován, toto vše v sobě obsahoval - proto se divím, že někomu na toto vše stačí dva tácy měsíčně :think:

Jinak rozvedená zatím nejsem a i když mám rozvod na krku, tak alimenty neřeším, protože tak jako tak jsem to v rodině já, kdo děti finančně zabezpečoval. Spokojím se s tím, když se k nim otec bude chovat stejně, jako dosud - tedy bude je brát na výlety a postará se o ně v době, kdy budu v práci (dělám na směny - i noční, víkendy). Když tak nad tím pod vlivem místních diskuzí přemýšlím, pokud se objeví nějaká nextka, asi mě taky bude milovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 20:18
@verulenka píše:
@Bábrdl A ona je snad nemá? Pochybuju, že by je chtěl jen on, v podstatě to většinou bývá žena, kdo tlačí na pilu, chci dítě a druhé a třetí… Takže nějaké náklady by snad mohla platit i ona a to nezmiňuji, že nájem a věci s tím spojené by platila i sama za sebe.

My si furt nerozumíme. Tady jde o situaci, kdy to dělá DOBROVOLNĚ, protože má děti rád a chce jim něco dopřát, i když s nimi nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
15.12.12 16:57

Plně tě chápu holka :( mám skoro to samé. Jediné čeho jsem „docílila“ je to, že u nás doma se prostě bude koupat a čistit si zuby, my se také myjeme každý den, zuby si taky čistíme minimálně 2× denně. Dostal do vany rozpustné olejové zvířátka, kloktadlo…Spidermanský kartáček a díky Bohu v tomhle neprotestuje..ale ohledně jídla, oblečení, drzosti, věci musí být přímo po jeho atd., tohle chce zažít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.12.12 21:01
@petulec píše:
Sakra co je špatné na tom, že chci aby dodržoval nějako základní hygienu??? Nevím, ale myslím si že každý chce aby jeho dítě bylo zdravé a čisté a nemělo problémy se zuby a jinými věcmi. Zuby se kazí i když si je člověk myje, ale ten co se o ně nestará tak je na tom hůř… ne?

Tak já bych tohle vůůůůbec neřešila…max. jednou, dvakrát…zkusit vysvětlit, proč zuby čistíme a konec…není to TVOJE dítě…má mámu, tátu…a pokud tebe neposlouchá, proč si děláš nervy??? Já bych mu řekla: „Hm…budeš mít bolavé zuby, ale jsou to tvoje zuby a né moje.“ Ono v 5 letech není dítě tak blbé jak si myslíme…spíš ho baví, že to tebe štve…
Já žiju s přítelem…já mám 9 letou dceru, on 2 dcery (10 a 13) spolu nemáme žádné dítě…holky jsou u nás ob víkend…ze začátku jsem taky řešila, že si u mámy zapomínaly to a to…(ale pak mi došlo, že je měla vybavit vlastní matka, ta starší se může vybavit sama)že já přece nemůžu myslet za ní ani za ty děti…ok, jsou starší, není jim 5 let…pokud holky něco nechtějí udělat, vynadá jim jejich táta…já se mu do toho nepletu…pokud udělají nebo řeknou něco mě (minimálně…jsou fakt fajn) tak to řeším vtipnou a pohotovou odpovědí…pusu mám sakra proříznutou… :lol:
Když mu vyvařuješ a nejí-ok…ať nejí, ale žádnou čokoládu bych mu nedávala…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky