Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@monika32 píše:
Co je blábol? Že chlap dokáže milovat i cizí dítě, nebo to, že ženské jsou slepice? Za obojím si pevně stojím. To že někdo má náhradního otce kterej v dětech nedělá rozdíl slyším, vidím i jsem zažila mnohokrát, že ženská nedokáže, až na čestné výjimky, milovat dítě které její není je taky pravda
S dovolením bych souhlasila, znám hodně chlapů, kteří s láskou vychovávají cizí dítě. Jestli se to tak vůbec dá říct, protože otec je ten, který vychoval. Četla jsem o tom i článek, je to prý vědecky potvrzené, muži jsou prý přizpůsobení k vychovávání cizích dětí od přírody a dělá jim menší problém je přijmout za své. I když výjimky asi existují.
@Cuarentena píše:
S dovolením bych souhlasila, znám hodně chlapů, kteří s láskou vychovávají cizí dítě. Jestli se to tak vůbec dá říct, protože otec je ten, který vychoval. Četla jsem o tom i článek, je to prý vědecky potvrzené, muži jsou prý přizpůsobení k vychovávání cizích dětí od přírody a dělá jim menší problém je přijmout za své. I když výjimky asi existují.
Ano, u chlapů jsou výjimky které cizí děti nepřijmou, je jich ale pomálu, u ženských je to naopak, jen velice málo žen dokáže milovat dítě které její není… Že by byly ženské větší sobci? ![]()
@verulenka píše:
Tohle už se tady probíralo na několika diskuzích, ale je to skoro marné vysvětlovat![]()
. Také nechápu, proč by dítě, asi jen proto, že je z rozvedené rodiny, mělo mít automaticky nárok na XXL počet kroužků a s těmi náklady na bydlení… jedna matka argumentovala tím, že kdyby neměla děti, tak by si v klidu bydlela v garsonce a neplatila tedy tak vysoký nájem, nemusela vařit a tolik prát, takže ať to pěkně zacáluje tatínek. Co na to říci, že?
Příspěvek upraven 24.09.12 v 16:27
To přeci není o „nároku“. To je o tom, že některý otec to chce svým dětem dopřát. Dopřál by jim to, kdyby s ním žily, a dopřeje jim to, i když s ním nežijou…
@monika32
No a nebude to tím, že nový táta většinou vyžení ženskou s dítětem k sobě, kdežto když je nová ženská, tak si chlap svoje děti většinou jen půjčuje, tudíž tam jsou děti vzácnější, tátové jim víc ustupují a nová žena má míň šancí se zapojit? Novej chlap v rodině s tou rodinou žije, proto je taky víc „táta“, než ženská, který přijdou cizí děti jen ob týden na víkend.
@byron
Jen počkej, jako záminka to může někomu použít dobře. Tak, jdu se podívat, komu tu lezem nejvíc krkem. ![]()
@monika32 píše:
Ano, u chlapů jsou výjimky které cizí děti nepřijmou, je jich ale pomálu, u ženských je to naopak, jen velice málo žen dokáže milovat dítě které její není… Že by byly ženské větší sobci?
@Bábrdl píše:
To přeci není o „nároku“. To je o tom, že některý otec to chce svým dětem dopřát. Dopřál by jim to, kdyby s ním žily, a dopřeje jim to, i když s ním nežijou…
@monika32 píše:
Ano, u chlapů jsou výjimky které cizí děti nepřijmou, je jich ale pomálu, u ženských je to naopak, jen velice málo žen dokáže milovat dítě které její není… Že by byly ženské větší sobci?
Spíš je to na nich míň vidět, než na těch ženských, které se o cizí dítě musí víc starat. A také ženské častěji odmítají sundat růžové brýle a tvrdí, že jejich nový chlap nedělá rozdíly (i když je objektivně dělá).
@verulenka píše:
Dětem možná, ale nevidím důvod dotovat exku.
Ale ona se o ně stará. můžete to brát tak, že slušně platí osobu, která pečuje o to nejdůležitější, co má, o jeho děti.
@Bábrdl A ona je snad nemá? Pochybuju, že by je chtěl jen on, v podstatě to většinou bývá žena, kdo tlačí na pilu, chci dítě a druhé a třetí… Takže nějaké náklady by snad mohla platit i ona a to nezmiňuji, že nájem a věci s tím spojené by platila i sama za sebe.
@monika32 píše:
Jo a představ si, že ženské nedokáží číst v mapách, matematika jim dělá taky problémy, do politiky se absolutně nehodí a ještě k tomu píší přiblbé příspěvky na internet…
![]()
@jana0979 píše:
To platíte tábory, kroužky, pomůcky do školy aj. každý měsíc???Pokud by jste dcerku neměla a nedostavala výživné, tak by jste nájem neplatila?
![]()
Ono by bylo nejlepší kdyby si EX nechal 3tis výživné a ostaní poslal „dětem“ a vlastně zároveň i mamince.![]()
Tak samozřejmě, že tábory a kroužky neplatím každý měsíc. Ale každopádně to dítě ty peníze spotřebuje a já nejsem milionář, abych celou sumu vždy za všechny děti vysolila najednou, takže každý měsíc si kousek odložím. Takže vlastně ano, každý měsíc platím
A ano, děti spotřebovávají elektřinu (zejména ohřev teplé vody, pračka, sušička) a vodu, kterou bych bez nich nespotřebovala, konečně i ten plyn jde i na jejich vrub (pro sebe jsem obvykle nevařila a vyhřát musím větší plochu bytu, než kdybych bydlela sama) a i nájem je jinde, protože s nimi už nemůžu bydlet na podnikové ubytovně, která mě vyšla levněji, než nájem… Takže je zcela normální, když ses do celkových nákladů na dítě toto vše počítá a když se na něm podílí i otec - i on má své povinnosti k výživě dítěte. A jinak, pokud jsem si dobře všila, tak ten zmiňovaný průměrný náklad na dítě, který tu je zpochybňován, toto vše v sobě obsahoval - proto se divím, že někomu na toto vše stačí dva tácy měsíčně ![]()
Jinak rozvedená zatím nejsem a i když mám rozvod na krku, tak alimenty neřeším, protože tak jako tak jsem to v rodině já, kdo děti finančně zabezpečoval. Spokojím se s tím, když se k nim otec bude chovat stejně, jako dosud - tedy bude je brát na výlety a postará se o ně v době, kdy budu v práci (dělám na směny - i noční, víkendy). Když tak nad tím pod vlivem místních diskuzí přemýšlím, pokud se objeví nějaká nextka, asi mě taky bude milovat ![]()
@verulenka píše:
@Bábrdl A ona je snad nemá? Pochybuju, že by je chtěl jen on, v podstatě to většinou bývá žena, kdo tlačí na pilu, chci dítě a druhé a třetí… Takže nějaké náklady by snad mohla platit i ona a to nezmiňuji, že nájem a věci s tím spojené by platila i sama za sebe.
My si furt nerozumíme. Tady jde o situaci, kdy to dělá DOBROVOLNĚ, protože má děti rád a chce jim něco dopřát, i když s nimi nebydlí.
Plně tě chápu holka
mám skoro to samé. Jediné čeho jsem „docílila“ je to, že u nás doma se prostě bude koupat a čistit si zuby, my se také myjeme každý den, zuby si taky čistíme minimálně 2× denně. Dostal do vany rozpustné olejové zvířátka, kloktadlo…Spidermanský kartáček a díky Bohu v tomhle neprotestuje..ale ohledně jídla, oblečení, drzosti, věci musí být přímo po jeho atd., tohle chce zažít ![]()
@petulec píše:
Sakra co je špatné na tom, že chci aby dodržoval nějako základní hygienu??? Nevím, ale myslím si že každý chce aby jeho dítě bylo zdravé a čisté a nemělo problémy se zuby a jinými věcmi. Zuby se kazí i když si je člověk myje, ale ten co se o ně nestará tak je na tom hůř… ne?
Tak já bych tohle vůůůůbec neřešila…max. jednou, dvakrát…zkusit vysvětlit, proč zuby čistíme a konec…není to TVOJE dítě…má mámu, tátu…a pokud tebe neposlouchá, proč si děláš nervy??? Já bych mu řekla: „Hm…budeš mít bolavé zuby, ale jsou to tvoje zuby a né moje.“ Ono v 5 letech není dítě tak blbé jak si myslíme…spíš ho baví, že to tebe štve…
Já žiju s přítelem…já mám 9 letou dceru, on 2 dcery (10 a 13) spolu nemáme žádné dítě…holky jsou u nás ob víkend…ze začátku jsem taky řešila, že si u mámy zapomínaly to a to…(ale pak mi došlo, že je měla vybavit vlastní matka, ta starší se může vybavit sama)že já přece nemůžu myslet za ní ani za ty děti…ok, jsou starší, není jim 5 let…pokud holky něco nechtějí udělat, vynadá jim jejich táta…já se mu do toho nepletu…pokud udělají nebo řeknou něco mě (minimálně…jsou fakt fajn) tak to řeším vtipnou a pohotovou odpovědí…pusu mám sakra proříznutou… ![]()
Když mu vyvařuješ a nejí-ok…ať nejí, ale žádnou čokoládu bych mu nedávala…