Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@janka174 píše:
Podle me nikdo nevi kde je pravda. To co Anonymka napise nemusim byt 100%. Muze i prehanet. 7000 na 2 deti neni moc. Umim si predstavit i vic. A nemuzes vedet jaky ma jeji pritel prijem takze nevis jestli plati hodne nebo malo. Deti maji pravo mit stejnou zivotni uroven jako jejich rodice a ne jenom neco do pusy a pak smitec.
Bylo by to akorát, kdyby se dělili o další náklady. Mám na jedno 3500, ale k tomu jedeme napůl všechny školy v přírodě, kroužky a tábory, ostatní věci samozřejmě už hradím já. V případě anonymní to všechno cáluje otec, takže k těm 7 tisícům si připočti další peníze, které tím matka ušetří, protože se nejen nepůlí ve velkých výdajích, ale ušetří i za běžné výdaje (oblečení, obuv atd), na které jsou alimenty určeny. Na co je teda používá??? To snad ty děti projí?? ![]()
Myslím, že většina přispěvatelek by dostala záchvat z mého přítele, který třeba svým (už dospělým) dětem koupil ledničku, když se rozbila
![]()
@Les2311 píše:
Tak za dva tácy by moje děti měly poměrnou část nájmu (a bydlím v družstevním, takže docela levně) + obědy ve školePokud se budeme bavit o nákladech na desetileté dítě, tak dva tácy mě u holky stály měsíčně poplatky za kroužky (nic přehnaného - výtvarka, vodák, plavání a doučování angličtiny do školy), ale jenom poplatky, bez dalších nákladů na kroužek (výtvarné potřeby, poplatky za výlety, učebnice…). Další zhruba tisícovka (i více) měsíčně by padla na školy v přírodě a tábory (nutnost - někdo přes prázdniny dítě hlídat musí, když jsou rodiče v práci). Pomůcky a poplatky do školy, jídlo, oblečení, boty, sem tam nějaká kniha, hračky, mobil, kino, divadlo… a ono to skáče jedno k druhému
Já 2 tisíce nedostávala ani na vysoké jako alimenty. Kroužek jsem si mohla vybrat jenom jeden ročně, do kina jsem chodila jenom za doměnu vyjímečně, do divadla jenom se školou, knihy a hračky jenom na narozeniny a Vánoce. Mobil jsem neměla do 13-ti let a dostala jsem starý po tetě.
A na nájem alimenty nejsou, protože se bere, že bydlí u rodiče, který je má v péči a ten by ten nájem musel zplatit tak či tak. Max. elektřina a voda, ale ta je v alimentech
@Bábrdl píše:
Myslím, že většina přispěvatelek by dostala záchvat z mého přítele, který třeba svým (už dospělým) dětem koupil ledničku, když se rozbila![]()
![]()
Proč myslíš? Pokud jsou to dopsělé děti, tak na ně alimenty už neplatí a že jim zaplatil ledničku, tak proč by ne, však to jde už do dětí, nejde to bývalé a jednak i ty děti mají k němu vyživovací povinnost a ví, co si vychoval, že jsou slušné a vzájemně se podrží.
@novo123 píše:
Zakladatelko, já ti rozumím, musí to být složité, sice sama v téhle situaci nejsem, ale mám vážný problém s chováním synovce (4 roky). Je to naprosto nevychovanej spratek, kterej návštěvě rozkazuje, kam si může a nemůže sednout, minulej rok mě praštil pěstí do těhotenskýho břicha, protože jsem mu nechtěla něco dát ze stolu, respekt k dospělým nula (i k vlastním rodičům - všechno se řekne pětkrát a on v tom vesele pokračuje, dokud někdo nevstane a neodtáhne ho)Mám s bráchou skvělej vztah a strašně se snažím chování malého ignorovat, ale neskutečně mě to irituje a jsem na něj alergická. Poradila bych ti asi to samé, co se snažím sama dělat, čekat a doufat, že z toho časem vyroste.
Tak to s tím sedáním důvěrně znám!
A taky to nesnáším, ale vždycky si teda přesednu a dívám se pobaveně na rodiče, jak s nimi cvičí.
No ale pěstí do těhotenského břicha!!! To je hrůůůůza! Co by asi tak řekli, kdyby se ti něco stalo?? „on je ještě malej?“
Výchovné pohlavky by tady byly naprosto na místě a nikdo by nemohl pípnout ![]()
@PaníBovaryová píše:
Já 2 tisíce nedostávala ani na vysoké jako alimenty. Kroužek jsem si mohla vybrat jenom jeden ročně, do kina jsem chodila jenom za doměnu vyjímečně, do divadla jenom se školou, knihy a hračky jenom na narozeniny a Vánoce. Mobil jsem neměla do 13-ti let a dostala jsem starý po tetě.
A na nájem alimenty nejsou, protože se bere, že bydlí u rodiče, který je má v péči a ten by ten nájem musel zplatit tak či tak. Max. elektřina a voda, ale ta je v alimentech
Příspěvek upraven 24.09.12 v 16:27
@verulenka kdyby kdyby
zase by víc utrácela za jiné věci. rozhodla se děti mít, stejně jako otec a rozhodla se je chtít do péče
@PaníBovaryová Souhlasím, ale vysvětli to „zarputile ublíženým“ a přísedícím
.
@Camael píše:
Bylo by to akorát, kdyby se dělili o další náklady. Mám na jedno 3500, ale k tomu jedeme napůl všechny školy v přírodě, kroužky a tábory, ostatní věci samozřejmě už hradím já. V případě anonymní to všechno cáluje otec, takže k těm 7 tisícům si připočti další peníze, které tím matka ušetří, protože se nejen nepůlí ve velkých výdajích, ale ušetří i za běžné výdaje (oblečení, obuv atd), na které jsou alimenty určeny. Na co je teda používá??? To snad ty děti projí??
to máš dobrý, že jedete napůl… Fakt bych byla vděčná za ex, kterej by se podílel na mimořádných výdajích..
@Bábrdl píše:
možná to říkají prostě proto, že průměrná mzda je 24 tisíc, možná už víc
Možná u vás
.U nás je průměrná mzda tak 10tis. a to přeháním (v jednom nejmenovaném obchodě nabízejí kámošce místo - 8tis. čistého na dvě směny
)
Podle vašich představ o průměrné mzdě se také odvíjí vaše reakce a vůbec je jí nedivím - Třeba prostě chce, aby se měli líp. já nechápu to uvažovaní „když se rozvedu, budu dětem dávat jen na holé přežití“.
Já mám na tři děti 6tis. a pokud je budu dostávat pravidelně, budu spokojená
Nepotřebuji desetitisíce, aby se měli mé děti dobře, jelikož jsou na tom maminky mnohem hůř a žijí (nepřežívají). ![]()
Děti chodí na kroužky (platba je vč. pomůcek),jezdí na tábor a na hory (v tom se střídají, ale o to víc se těší, neberou to jako samozřejmost),mají oblečení, jídlo aj..
Je pravda, že nemají každý svůj PC, každý měsíc za 1tis kredit a kapesné v řádů tisícovek na Frisco, energ. nápoje a brambůrky.
Doufám, že je to zatím nepoznamenalo - místo PC a SMSkování běhají venku. ![]()
Netvrdím, že není něco co by si přáli a nemají to, ale zase na druhou stranu, pokud by měli všechno, tak by si toho stejně nevážili - tak k čemu by to pak bylo
.
@Les2311
Ty brďo, co to máte za kroužky??
A počítat tisíc měsíčně za školu v přírod a tábor, no nevím, kolikrát do roka na ně dítě jede? To je snad mimořádný výdaj, ne?
@byron
Taky to byl boj na pět stání.
A když někde slyším, jak soudy nahrávají matkám, musím se jen tlemit. Mně ještě vyhrožovala, že bych taky mohla platit alimenty tatínkovi, když bere míň než já (pozor, bral o 2! tisíce míň). No a když mi jeho právnička řekla, že mám líp placený zaměstnání, tak jsem se optala, co otci brání v tom, aby vystudoval a vrhnul se do školství, když je to takový terno. No veselé to bylo, pravda. ![]()
Ale je fakt, že aspoň vidím peníze pravidelně. Neumím si představit, jak to dělají mámy, na který chlapi prděj a kterým naše úžasný zákony ještě nahrávaj. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Nevím jak u vás, u nás je 11 tisíc
Můžu se zeptat kde to je to u nás? Myslíš nějaký konkrétní kraj, nebo Vaší firmu nebo? Děkuji