Děti pořád lžou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
22.5.22 15:15
@Anonymní píše:
tak nějak pořád nechápete že jim jsou ty tresty jakékoliv testy jedno prostě klidně hodiny sedí a koukají do zdi když všechno zakážu :nevim:

Chápu a nepomohlo by s nimi mluvit více otevřeně? Já třeba, když se děti rozdělají, tak jim řeknu, že jsem smutná, protože dělají nepořádek, oni ke mně přijdou, obejmou mě a řeknou, že jdou uklízet. Někdy se jim i tak nechce at tak přichází na řadu tvrdší metoda, kdy jim ukazuji videa Chánova apod. a ptám se jich, jestli tak chtějí žít, což nechtějí, taky jim říkám, že je mám ráda a jsou děti, které s maminkou žít nemohou, protože doma mají nepořádek, jsou špinavé apod…(ano je to drsné mluvit s nimi o zanedbaných dětech, ale nejvíce si věcí váží ten kdo je ztratí nebo ten kdo alespoň ví, že je může ztratit a nebere to jako samozřejmost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 15:29
@Fiveone píše:
Chápu a nepomohlo by s nimi mluvit více otevřeně? Já třeba, když se děti rozdělají, tak jim řeknu, že jsem smutná, protože dělají nepořádek, oni ke mně přijdou, obejmou mě a řeknou, že jdou uklízet. Někdy se jim i tak nechce at tak přichází na řadu tvrdší metoda, kdy jim ukazuji videa Chánova apod. a ptám se jich, jestli tak chtějí žít, což nechtějí, taky jim říkám, že je mám ráda a jsou děti, které s maminkou žít nemohou, protože doma mají nepořádek, jsou špinavé apod…(ano je to drsné mluvit s nimi o zanedbaných dětech, ale nejvíce si věcí váží ten kdo je ztratí nebo ten kdo alespoň ví, že je může ztratit a nebere to jako samozřejmost)

já to zkusila obejmou mě dají pusu, pohladí, slíbí že už se nebudou prát a nebudou dělat bordel. Do hodiny je to všechno zpátky, když jim to připomenu, tak mladší přestane starší pokrčí rameny a řekne no jo a odejde. I jsem byla už tak hnusná a vysvětlila jsem jim že je klidně může odvést sociálka pokud budeme žít v svinčíku a oni se budou rvát a mít kousance a modřiny to pomohlo na půl dne

• Citovat
  • Upravit
5889
22.5.22 15:55
@Anonymní píše:
já to zkusila obejmou mě dají pusu, pohladí, slíbí že už se nebudou prát a nebudou dělat bordel. Do hodiny je to všechno zpátky, když jim to připomenu, tak mladší přestane starší pokrčí rameny a řekne no jo a odejde. I jsem byla už tak hnusná a vysvětlila jsem jim že je klidně může odvést sociálka pokud budeme žít v svinčíku a oni se budou rvát a mít kousance a modřiny to pomohlo na půl dne

Tak pokud nezabírá vůbec nic, tak bych jim vysvětlila co je to výchovný ústav a pokud nezabere ani to, tak bych už asi v zoufalství vyhledala poradnu pro rodinu, možná když k nim promluví někdo tak to snad zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 16:16
@Fiveone píše:
Tak pokud nezabírá vůbec nic, tak bych jim vysvětlila co je to výchovný ústav a pokud nezabere ani to, tak bych už asi v zoufalství vyhledala poradnu pro rodinu, možná když k nim promluví někdo tak to snad zabere.

uvažuju o psycholožce protože se starším nehne nic naprosto vůbec nic a mladší jede to samý co starší

• Citovat
  • Upravit
5889
22.5.22 16:33
@Anonymní píše:
uvažuju o psycholožce protože se starším nehne nic naprosto vůbec nic a mladší jede to samý co starší

Tak mladší může dělat jen to co vidí u staršího třeba. Sám o sobě by to třeba nedělal, kdyby viděl, že to nedělá ani starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
22.5.22 17:05
@Fiveone píše:

Strašit děcka decakem? To snad ne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.5.22 17:08
@Fiveone píše:

Tak tohle bych udelala místo vyhruzek a manipulativnich řečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.5.22 17:15
@Koblizkova1980 píše:
Strašit děcka decakem? To snad ne!!

Nestraším je děcákem. Ale ví, že existuje něco jako výchovný ústav. Nežijou s tím, že se trestají pouze dospělí jako spousta dětí, která si myslí, že jim se nemůže nic stát. Já mám s dětmi skvělý vztah. Ví, že za mnou můžou přijít a taky za mnou chodí, když je něco trápí. Ví, že jim splním co jim na očích uvidím, ale chci aby se nějak chovali. A to, že jim ukážu na videu jak žijou různé děti jim dá pouze informaci, kterou si nedokážou představit. Ví jak žijí děti v Africe, v Chánově atd…Ano ukázala jsem jim i video dětského domova, ale tedy z jiného důvodu, jelikož jsem jim vysvětlovala, že jejich kamarádi ze školky nemají maminku a tatínka a jsou v pěstounské péči. S pětiletým jsem chodila k psychologovi, protože ubližoval sourozencům i sobě. Měl to nějak vžité od jeho otce a v pěti letech je ta hranice, kdy děti začnou potřebovat mužský vzor, on ho neměl, tak dělal co si pamatoval. Psycholog mu vysvětlil vše co se týkalo ubližování, jelikož ode mě to nebral. Přestal si ubližovat a časem i sourozencům. Naučila jsem ho, že když se mu něco nelíbí, má přijít za mnou a říct mi to.Ale určitě, než mít dítě na práškách nebo v pasťáku, tak bych vyzkoušela snad všechny možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.5.22 17:22

Vezmeš jednoho stranou a zeptas se ho, co se přesně stalo a pak za' dveřmi druhého… Je to zajímavej přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 17:26
@Bubla Bůčková píše:
Vezmeš jednoho stranou a zeptas se ho, co se přesně stalo a pak za' dveřmi druhého… Je to zajímavej přístup.

brácha mě kopl, druhý brácha mě kousl a prý když se zeptám, proč tak on na mě vyplázl jazyk, on mi zahodil pastelku prostě samý blbosti, malichernosti :nevim:
Když je tajně pozoruju tak je to fakt pravda opravdu se perou kvůli malichernostem

• Citovat
  • Upravit
5889
22.5.22 17:31

Jinak u nás dost pomáhá režim dne. Řeknu jim, že je čas uklízet, protože za chvíli bude večeře a trvat na tom a oni už pak ví co mají dělat a dělají to a když se dohadují kdo co uklidí, tak jim to rodělim, jeden uklidí půlku od okna k prostředku, druhý od prostředka ke dveřím, třetí uklidí hračky nanošené do obýváku. Jinak jsou rádi, když je zapojím třeba i do skládání prádla, utírání nádobí apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
22.5.22 17:37
@Bubla Bůčková píše:

to delame ve skole, nedozvime se vubec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.5.22 17:38
@Anonymní píše:
brácha mě kopl, druhý brácha mě kousl a prý když se zeptám, proč tak on na mě vyplázl jazyk, on mi zahodil pastelku prostě samý blbosti, malichernosti :nevim:
Když je tajně pozoruju tak je to fakt pravda opravdu se perou kvůli malichernostem

Přihlas je na nějaký sport, judo, karate nebo tak něco. A někteří kluci to praní asi potřebují. Jeden ze spolužáků vyprávěl, že když byli s bráchou malí, tak po příchodu ze školy zahodili aktovky a hodinu se prali, protože je to prostě bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.5.22 17:39
@Bubla Bůčková píše:

To nepomáhá většinou, akorát to jeden svede na druhého. Spíš pomáhá, když dítě ví, že může říct pravdu nebo to je alespoň na něm poznat. Třeba můj nejstarší syn je v tomto hrozně čitelnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.5.22 18:21
@Anonymní píše:

Myslím, že by bylo efektivnější, místo tajného pozorování, tomu zabranit. Zabranit formou rozhovoru, důkazů, že bude více času na společné hraní, poradit jak na to, a pochvalenim i té nejmenší snahy o reseni ze strany děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí