Děti rok od sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2950
10.8.18 18:08

@hanka.br. Musí ale pokud manžel funguje a pomaha tak se to dá… a kdyby člověk musel brát v potaz vše možné a nemožné co se muže stát - tak si neporidi deti skoro nikdy.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.8.18 18:27
@Lioness34 píše:
@hanka.br. Musí ale pokud manžel funguje a pomaha tak se to dá… a kdyby člověk musel brát v potaz vše možné a nemožné co se muže stát - tak si neporidi deti skoro nikdy.....

S dvanáctkama na krátký a dlouhý týden mi to jako ideální stav moc nepřipadá. Kdo se postará o dcerku, kdyby maminka musela být hospitalizovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
10.8.18 18:42

@hanka.br. Buď paní na hlidani nebo zkusit segru brachu babičky kamarádku atd nebo holt chlap ocr ..nebo hledat jinou práci … ale řešila bych to až by ta situace přišla. Je dost možné ze bude vše ok ;) nemyslím to špatne ale to my bychom tři deti neměli … já byla sama a manžel od nevidím do nevidím v práci a pak se narodila druhá a ještě chvíli to trvalo ale pak si nasel jinou… proste vždy se to dá nějak vymyslet udělat atd
Vím ze to myslíš dobre - taky jsme se hodne rozmysleli a i když jsme si porizovali hned třetí miminko…ale kdybych měla přemýšlet co vše se muže stát tak mam jedináčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.8.18 18:47
@Lioness34 píše:
@hanka.br. Buď paní na hlidani nebo zkusit segru brachu babičky kamarádku atd nebo holt chlap ocr ..nebo hledat jinou práci … ale řešila bych to až by ta situace přišla. Je dost možné ze bude vše ok ;) nemyslím to špatne ale to my bychom tři deti neměli … já byla sama a manžel od nevidím do nevidím v práci a pak se narodila druhá a ještě chvíli to trvalo ale pak si nasel jinou… proste vždy se to dá nějak vymyslet udělat atd
Vím ze to myslíš dobre - taky jsme se hodne rozmysleli a i když jsme si porizovali hned třetí miminko…ale kdybych měla přemýšlet co vše se muže stát tak mam jedináčka…

Ale to nebyla otázka pro tebe, jako spíš pro zakladatelku. :kytka: Když si na ni bude umět odpovědět podobně jako ty, tak pohoda. Já si prostě myslím, že tak malé dítě si tu výhradní pozornost rodičů zaslouží a plánovaně odstrčit v podstatě ještě miminko pro jiné miminko není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
10.8.18 19:13

@hanka.br. To je pravda - já myslela ze to je na mě… ono je to něco za něco - mě taky občas napadlo zda je to to nejlepší když byla starší malá a proste musela počkat - vše jsme vysvětlili atd ale i tak… ze kdyby byla jedinacek ze by to měla jiné a určitě to nese jistá omezení…dnes když jim je 5,6 a 2 tak už v tom vidím ten hezky vztah který od začátku mají - jenže starší dcera když jsem byla v porodnici v pohodě vydržela s tatínkem a donesla malé hračky do porodnice - pak musela počkat ale přesto ji měla rada a pochopila - což já nechápu, ze musí počkat ze menší potřebuje prso apod ale zádě umí se dělit a mají nádherný vztah - mají záchvaty smíchu pomáhají si a vše spolu prožívají…chodily spolu i do školky a pak starší mladší řekla (nevěděla žen ji slyšíme i my, hrály si spolu venku) jak ji bude ve škole chybět..mě to úplně dojalo a i teď mam slzy v ocich… snažili jsme se nedělat rozdíly a i tu starší nebrat jako starší - kočár pro dvojky a brali jsme je stále jako malou, hračky dostávaly stejne, koupily jsme je 2×, brala jsem si ji sama a manžel hlídal mimi… proste tak nějak se člověk snaží vynahradit ji to…
Ono i tím ze máme tři tak proste nepritulis každé z jedné strany.( s dvěmi jsme to v pohodě tak dělali)… ale zase mezi sebou si daji hodne lásky a smíchu i radosti atd
A jo je to o tom proste to risknout a modlit se ať je vše ok atd - já se modlím dodnes ;)
Ať se Ti daří a díky za pokec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
10.8.18 19:18

@Lioness34 no tak to máte luxus už :mrgreen: to se taky těším, až budou už takto a všechny si vyhrajou :mrgreen: zatím lumpačí jen ty dvě potvůrky a šestinedělí je v plném proudu, tak teď ještě ty dva roky to u nás bude chvílema divoký :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.8.18 19:22

@Lioness34 Tobě taky dík, jsi moc milá. :kytka: Taky mám tři - rozestupy 4 a 16 let - trochu extrém. Ale ty holky ten krásný vztah mezi sebou mají taky od malička. A tak si myslím, že se nějak dramaticky snažit o co nejmenší věkový rozdíl snad ani není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
10.8.18 19:30

@KKatka23 ono to uteče neboj nic :srdce: a pokud si myslíš ze s dvěma mas živo tak s třemi to je teprve sranda :D je to krasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
10.8.18 19:32

@hanka.br. Děkuji - ty taky .. ;) Není - myslím ze je to hodne i o výchově …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30983
10.8.18 19:41
@hanka.br. píše:
ono to je všechno strašně idylický a růžový, pokud je druhé těhotenství v pohodě a první dítě zdravé. Jakmile je však maminka z nějakého důvodu upoutaná na lůžko nebo dokonce hospitalizovaná, pak už to taková pohoda není.

Ano, v tom máš pravdu, to je přesně ten případ, proč má mít rodina dostatečnou rezervu. Protože kdykoliv bude žena řešit něco s jedním dítětem, o druhé se musí někdo postarat. Pokud to bude muž, vypadne často jediný prijem. Vtom těhotenství se dají problémy předpokládat. Nám funguje výborně babička, již jsem s mladším dítětem v nemocnici byla, a děkovala jsem za to, že se nám babička ochotně o starší dítě postarala. Být bez babiček, musel by to člověk řešit složitěji. Jen nevím, zda by to větší věkový rozdíl příliš řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.8.18 20:00
@Cuddy píše:
Ano, v tom máš pravdu, to je přesně ten případ, proč má mít rodina dostatečnou rezervu. Protože kdykoliv bude žena řešit něco s jedním dítětem, o druhé se musí někdo postarat. Pokud to bude muž, vypadne často jediný prijem. Vtom těhotenství se dají problémy předpokládat. Nám funguje výborně babička, již jsem s mladším dítětem v nemocnici byla, a děkovala jsem za to, že se nám babička ochotně o starší dítě postarala. Být bez babiček, musel by to člověk řešit složitěji. Jen nevím, zda by to větší věkový rozdíl příliš řešil.

Myslím, že tří-čtyřleté, odplenkované, chodící a do jisté míry soběstačné dítě se v krajním případě s nepřítomností maminky vyrovná snadněji, než rok a půl, dvouleté dítě. Tím rozhodnutí mít děti hodně blízko u sebe nijak nezatracuju ani nekritizuju, ale je třeba o všech eventualitách hodně přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30983
10.8.18 20:35
@hanka.br. píše:
Myslím, že tří-čtyřleté, odplenkované, chodící a do jisté míry soběstačné dítě se v krajním případě s nepřítomností maminky vyrovná snadněji, než rok a půl, dvouleté dítě. Tím rozhodnutí mít děti hodně blízko u sebe nijak nezatracuju ani nekritizuju, ale je třeba o všech eventualitách hodně přemýšlet.

To posoudit nedokazi, umím posoudit jen své starší dvoulete dítě, které beze mě vydrží s tátou a babičkou zcela v pohodě, je zvyklé. Samozřejmě je otázka, jak by to bylo v případě několikaměsíční nepřítomnosti. Ale toto je něco, co bych při plánování sourozence do úvahy nebrala. Pokud by situace nastala, tak bych ji brala jako krizovou, které se musí dítě přizpůsobit. Já jsem při plánování sourozence řešila jen zajištění „náhradní péče“. Ale na ni je dobré myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
11.8.18 12:46

@Michaeladudkova 312 Není to brzo, ale záleží, jak to vnitřně cítíš TY. Pro mě jsou děti po cca dvou letech ideál. Naštěstí se mi to tak povedlo. Ano, těhotenství je náročnější, u mě teda byly nějaké potíže, ale žádné velké drama. Ano, první roky jsou náročnější, vlastně spíš je to docela záhul, ale člověk si to odbyde tak nějak jedním vrzem (včetně mateřské a rodičovské). S přibývajícím věkem dětí je to lepší a lepší. I ty děti si pak spolu mohou dřív hrát, i když zpočátku je ten rozdíl mezi nimi velký. Když si představím, že bych čekala, až dítě odroste, odplenkuje se… a pak to zkoušela znova - nene, děkuji. Nesouhlasím s Hankou @hanka.br., že člověk kvůli novorozeněti odstrkuje to starší ještě vlastně taky miminko (mluvíme oproti nadpisu o rozdílu 2 let, ne 1 roku, že?). To se může cítit odstrčené v jakémkoliv věku, to záleží na konkrétní rodině a situaci.
A mluvím samozřejmě o zdravých dětech a zdravých rodičích, když to tak není, vše se komplikuje… ale to se nedá naplánovat.

Koneckonců, když se zakladatelka začne snažit teď, tak to neznamená, že se hned zadaří, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.18 10:56

@iila děkuji za názor.. :) můj je stejný chci aby jednou byli děti parťáci a taky chci jít také někdy do práce.. První miminko bylo neplánovane což neznamená že je nechtěné či nemilovane dceru miluju ze srdce nejvíc vždy sem byla Rodinny typ a druhé miminko jsem vždycky chtěla. Určitě sem si vědoma že to bude náročné bojím se těch začátku ale zvládlo to miliony maminek tak proč ne já.. A navíc mám dvě suprove babičky které vždy pohlídaj i když stooho jedna chodí do práce moje maminka.. Necháme to ale až na ten prosinec až malá bude mít rok je to jistější ????i když se nám to nemusí povest hned.. Hodně sem váhala a díky některým maminkám sem se rozhodla má to své výhody i nevýhody a stym počítám.. Myslím si že je mnohem těžší když některá maminka otehotni ihned po šestinedělí.. To by mě kleplo abych za cca 2 měsíce rodila :roll: tak ještě jednou děkuji za výhody nevýhody a rady maminkam.. Tak snad rok 2019 nám přinese vysněného chlapečka a nebo druhou holčičku :srdce: :palec: :potlesk: určitě dáme vědět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
12.8.18 11:23

@Michaeladudkova 312 no ono to stejně záleží na dítěti a na období, do kterého se trefíte. Za mě rozdíl 16 ěmsíců o dost větší pohodka než teď rozdíl 22 měsíců. Předtím starší dcera byla sama ještě mimino, hrozně rychle si zvykla na to, že tady je další osoba a že se musí dělit pozornost. Navíc sama dost ještě spala přes den, vozila se hodně v kočárku, neměla ještě tolik energie jak dvouletej sígr. Teď jako s prostřední je to maso.- má energie, že ji nezvládne unavit snad nic, v kočáře být nechce, ale nachází se v ukázkovým období vzdoru, tak po chodíku chodit nebude, poslouchat mě nebude, čekat na mě nebude. takže furt jen za ní běhám a řvu na celou ulici, ať stojí a čeká. takže za mě pokud dítě už chodí, tak je lepší menší rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí