Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Michaeladudkova 312 To rozhodně dej vědět. Třeba se vám to podaří i dřív ![]()
@Michaeladudkova 312 píše:
@Ann-Sylvie také bych si to tahle představovala a přálaa máme první holčičku tak si myslím že by se těšila na miminko.. A chápal to vás straší? Když stě mu oznámily že bude mít sourozence? A jak reagoval na první dny s mimi doma? Malá je trošku hiperaktivni má sice osm měsíců ale brzy začala sedět stát přes den my vůbec nespí ale zase mi prospi celou noc..
vyžaduje hodně pozornosti nevydrží sama.. A začala mi kroutit nozicka a ručička byli sme u neurologa a řekl mi že to začínáj dělat hiperaktivni děti ze si tak uvolňují přebytečnou energii tak máme kontrolu po jejím roce.. Tak se toho bojím mít hiperaktivni dítě a doto být těhotná..
, ale s manželem si přejeme mít děti takhle od sebe..
Starší to chápal, že bude miminko. Byl se podívat v porodnici a bylo to naprosto v pohodě. Doma byl zlato, nikdy mladšímu nic neudělal ani náznakem. Já jsem z mimina nedělala nikdy zázrak, ke kterému se nemohl přiblížit, naopak jsem ho nechala kontrolovaně si na něj sáhnout, pohladit ho, pomáhal mi třeba přinést plínku, něco podat, takže se necítil odstrčený. Vážně to bylo naprosto v pohodě. Ale musíš to chtít ty. Taky znám spoustu kamarádek, co byly odrovnaný z jednoho dítěte a pro ty by druhé bylo peklo. Když to takhle ale chceš, tak to zvládneš
.
@Michaeladudkova 312 ahojky. Pokud jsi odhodlaná do toho jít, tak bez
mám 3 děti, 5 a půl, rok a půl a mimi 7 týdnu a šla bych do toho rozdílu znova. Je to super. Samozřejmě, jak už tady psaly, záleží jaká je maminka povaha, jak vše zvládá,jak si umí vše zorganizovat a taky jaké jsou ty děti. Ale můžu říct, že jak mě každý strašil jak děti rok a půl od sebe jsou sajgon, tak nejsou.
Dokonce jsem i do růžova vyspaná
hodně je to taky o přístupu, musíš ke všemu přistupovat pozitivně, nedělat si ze všeho těžkou hlavu a některé věci prostě neřešit… A vše půjde automaticky a samo. Takže za mě super, jdi do toho. Ale samozřejmě sto lidi, sto názoru. Pokud se na to cítíš, už nedumej
navíc píšeš, že manžel pomáha. Já mám manžela pracovně pryc, jsem na vše sama a zvládám
zvladlo to spoustu žen, zvládneš taky a pak to určitě oceníš
držím palce ať a fandím ti. Ať se vám další prcek brzy povede.
Jo a ještě bych dodala, že mám kamarádky, co mají rozdíl 2 a půl od sebe a je to jeste horší než rok a a půl. Ty děti už jsou víc rozumne, víc žárlí, vrací se vývojově s miminkem zpět… A pak samy řekly, že mohly jít do toho raději dřív, dokud to batole nemá „tolik rozumu“. ![]()
Držím moc palečky ![]()
@PHM no mě to už teď říkaj skoro všechny kamarádky
mám holky 16 měsíců od sebe. Ten první rok mi všichni říkali, že jsem blázen, že to musí být hrozný. A o rok později mi všichni říkají, jak je to super - holky vypadaj stejně starý, suprově si vyhrajou, vypadaj spolu prostě bohovsky. Přitom teda paradoxně já jsem měla daleko větší pohodu ten první rok - mimčo bylo hodný, obě holky spaly. Teď se často řežou, nespí mi už ani jedna, takže jedu nonstop bez možnosti oddechu přes den
ale ani tak bych neměnila, je to super mít děti brzo u sebe ![]()