Děti s AD/HD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
956
31.1.14 10:03
@potvurkapodivna píše:
Máte někdo doporučení z PPP pro školu, jak s dítkem mají pracovat. A hlavně, berou na to učitelé ohledy?

já mám. Ale od psycholožky. Ale šla jsem tam až byl v primě na gymplu. Do té doby jsem zastávala názor, že se s tím prostě musí naučit pracovat. Což si částečně myslím doteď, ale jemu to hodně pomohlo v tom, že už nikdo nehodnotí jeho škrabopis, což ho dost mrzelo a neuměl s tím nic udělat… Dál třeba v AJ pedagog toleruje slovíčka napsaná foneticky (moc jich není, ale moc ho nemotivovalo, že slovíčka umí a přesto dostane trojku. Teď má jedničky, dvojky). V ČJ nepíše diktáty, ale doplňovačky - a taky má tedy lepší známky.
Co se týká chování, tak má problémy jen s jedním kantorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.1.14 10:17
@potvurkapodivna píše:
Máte někdo doporučení z PPP pro školu, jak s dítkem mají pracovat. A hlavně, berou na to učitelé ohledy?

Jo my jsme v prvni tride a jsme integrovani, to znamena, ze mame z PPP papir jak s ni zachazet a kdyby bylo hur, dostala by aasistenta, ale je moc sikovna, na vysvedceni ma same jednicky, ta prvni trida je diagnosticka, tam se zjisti zda potrebuje nejake ohledy, zatim jen potrebuje vic vysvetlovat zadani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.14 10:57

Mě právě všichni vtloujkají do hlavy, že už do první třídy by měla nastoupit s nějakým doporučení z PPP, prostě aby hned od začátku učitelka věděla o co jde a že je to důležité i kvůli dcerce, aby si hned od začátku nevypěstovala blbý vztah ke škole kvůli „jinému“ přístupu a nárokům, které ona třeba nemůže zvládnout. Prostě aby hned od začátku nebyla demotivovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
31.1.14 11:44

@potvurkapodivna tak já se chystám do PPP pro nějaké pokyny pro učitele až v průběhu první třídy. Však si s učitelkou můžeš hned ze začátku promluvit, jaké máte problém a konzultovat to potom s ní, jestli bude potřebovat pokyny nebo si s tím poradí sama. Základem je, aby rodič se školou komunikoval a aby si i s učitelkou sedli. Co si budeme povídat, blbě se mluví s někým, koho bych už od pohledu vzala lopatou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
31.1.14 11:52
@potvurkapodivna píše:
Mě právě všichni vtloujkají do hlavy, že už do první třídy by měla nastoupit s nějakým doporučení z PPP, prostě aby hned od začátku učitelka věděla o co jde a že je to důležité i kvůli dcerce, aby si hned od začátku nevypěstovala blbý vztah ke škole kvůli „jinému“ přístupu a nárokům, které ona třeba nemůže zvládnout. Prostě aby hned od začátku nebyla demotivovaná.

To je pravda. Jim prostě některé věci nejdou i když se snaží. Mají pak pocit, že je ta snaha k ničemu.. Určitě tam zajdi. Oni ti dají i doporučení jak s ní pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
31.1.14 13:39

Ahoj holky, ráda vás budu číst a občas něco přispěju. Máme čerstvě čtyřletého syna a ADHD máme diagnostikováno asi měsíc. Je pravda, že syn byl od narození jiný, než stejně staré děti, zkrátka mnohem živější. A to se nám potvrdilo i hned první den ve školce, když nastoupil. Teď máme za sebou neurologii a kineziologii. Učíme se se synem pracovat a trochu ho naučit se zklidnit a vydržet třeba u hry. Léky taky zatím nechceme, jen až půjde do školy, pokud to bude nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
1.2.14 10:59

@Maden Asi tak nějak :D Jsou si dost podobní, i když se můžou lišit v konkrétních oblastech…

@potvurkapodivna píše:

My měli doporučení, ale učitelka ho ignorovala. V nové škole to už berou na vědomí a problémy nejsou tolik, jako v té minulé

My léky máme, protože Chris byl dost vzteklý a agresivní. Nešlo s ním vyjít, když měl špatný den. co je bere, zvládá vztek i vše mnohem líp, takže je obvykle v pohodě. ale je pravda, že čím je starší, tím je klidnější. Kolem puberty se ma AD/HD srovnat, limitovat, tak by to mělo být rok od roku lepší. Člověk se i více orientuje a časem naučí s ním komunikovat a pracovat, takže i to může být příčinou, proč se zklidňuje. Ale začátky byly vyloženě masakr. Byla jsem na něj sama, matka samoživitelka, a kolikrát jsem už fakt nevěděla, co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
1.2.14 11:04

Já mám též dítě s ADHD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
1.2.14 11:39

Vítám všechny nově příchozí! :mavam:
Jsem ráda, že se nás tady tak hezky schází. Jsem si jistá, že nám to může pomáhat, i kdyby jen občas nebo vědomí, že v tom nejsme samy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
1.2.14 16:37

To, co píše @Alchris že se kolem puberty má AD/HD srovnat můžu z vlastní zkušenosti potvrdit. A něco asi bude i na tom, že čím víc s nimi umíme pracovat, tím víc se zklidňují. Ale jde to pomalu. Moje děcko je teď (v 16 letech) naprostý flegmoš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.2.14 21:32

@Maden Můj bratr byl kolem 18. roku totální lenora. To se úplně otočilo a člověk se až bál, že ho pohyb či rozčilování zabije :lol:

Jinak otázka dneška… je normální chování dětí s AD/HD, že jim něco řeknete, oni to vezmou na vědomí, ale pak stejně jedou po svém? Příklad. Dnes si syn chtěl namazat sám chleba. Vyndá z lednice nové máslo. Já mu říkám, že je tam ještě načaté. On vrátí nové do lednice, vyndá načaté. Rozdělá, koukne, zadělá, vrátí do lednice a bere opět to nové. Upozorním ho, že si má vzít to načaté a scéna, že chce nové. Nakonec byl bez chleba úplně, protože se sekl, že si chce rozdělat nové máslo :lol: ale zajímalo by mě, jestli je to u těchto dětí běžné, či se jedná zase o nějakou zkoušku mé trpělivosti :think: Poslední dobou s tím celkem válčíme, že uprostřed vykonávání něčeho se zapomene a začne dělat něco úplně jiného :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
1.2.14 23:37

@Kakika :mrgreen: oni si asi vynahrazují ten klid, když sebou celé dětství šili.
Za sebe můžu k té otázce říct, že něco takového se nám asi nedělo. No možná nějaké naschvály když mu byly tak 3 - 4 roky, ale to spíš končilo vztekáním. Ale to, že uprostřed činnosti zapomněl, co to vlastně chtěl udělat, se mu stávalo. Prostě jeho pozornost upoutalo něco jiného a šel po tom. A na původní činnost zapomněl. :lol: Prostě hlídat, připomínat, používat lepící papírky na poznámky a hlavně nezkolabovat :mrgreen: Určitě děláš dobře, že mu neustoupíš a trváš na svém. Řekl proč chce to nové máslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.2.14 14:44

@Maden Bude mu pět let, takže ani neví, proč chce nové máslo :lol: Možná, že si ho chtěl rozdělat, ale jelikož mi v kuchyni k mé veklé radosti (ano, ironie, ale snažím se :mrgreen: ) hodně pomáhá, tak takové činnosti pro něj nejsou vzácností, abych řekla, že je to pro něj něco, co si potřebuje aspoň jednou v životě vyzkoušet :think: Mě důvod neřekl, jen že nechce to načaté a víc už se s ním nedalo bavit, protože mi řekl, že se na mě zlobí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
2.2.14 17:56

@Kakika aha, pět let, tak to už chápu :mrgreen: To je jako když ten můj měl v tomhle věku pocit, že můj brácha má na talíři lepší bramborovou kaši než on, anebo že to nakousaný jablko nechce, ale chce nový (nakousl ho sám) :mrgreen: Nový je lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.2.14 18:41

@Maden no jo, pět let, my jsme teprve na začátku a to výživné je teprve před námi (škola) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí