Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Billi Tak koliky a noční jekot jsme si užili u první. Selektivní paměť funguje skvěle
![]()
@PeBe24 Já venku kojila, přebalovala, jak doma. To teda když bylo pěkně. Tu druhou jsem musela nosit v šátku, což mi dost věcí usnadnilo, ale taky jsme museli občas domů kvůli ní. Ale chodily jsme denně na skoro celé odpoledne, tak to starší stačilo. Nebo jsem ji vypustila na zahradu, tam si hrála, já na ni vidím z baráku a zatím obstarala něco doma.
Co se týče nocí, jsme všichni v jedné místnosti. Starší se v noci tou dobou budila, prvně na dudel, pak čůrání + asi 10× mladší. Bylo to náročný, ale časem se to srovnalo. Holky jsou 20 měsíců od sebe. V srpnu přibyde další (26m od mladší). Mám bobky, ale nějak to bude muset jít ![]()
Málem bych zapomněla co je největší hrůza, mám děti obě v říjnu, takže už nic moc teplo a nevlíkat, takže úplně nejhorší na tomto věkovém rozdílu (jinak mi přijde ideální), tak je vodění do školky, vychystat malou a malýho kterej vlastn nikam nemusí, on už třeba řve, malá ještě nemá hotový vlasy, pak řve v kočárku malá ještě nemá bundu, boty atd…to se potímaž na zadku a je to hroznej stres. Musím vypravit mě a obě deti. ale naštěstí vodím sama jen jednou za tři týdny kdy má manžel ranní. On celkově hodně pomáhá ![]()