Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
27.9.12 13:58

Tak zkuste, tu kinezku, taky kamarádnce se synem pomohla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
27.9.12 13:58

A řekne ti i příčinu, proč to dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
27.9.12 19:27

@Feltf mám stejnou zkušenost, všechno po čase ztratí účinek. Fructolax zpočátku párkrát zabral a syn běžel na záchod, protože mu nic jiného nezbylo. To samé vláknina Lepicol a klasické čípky (i easylax jsme zkoušeli), ale po čase všechno přestalo účinkovat.

Oni si podle mě postupně nějak vypracujou ten zadržovací reflex a svaly a jde jim to mnohem líp a udržej i to, co by normální člověk nezvládl ani omylem :)
My jsme taky jednou skončili na klistýru v nemocnici a i tam se divili, jak dlouho trvá, než musí běžet.
Ségra mi taky doporučovala kineziologii, ale na to už nedošlo. Je fakt, že já jsem k těmhle záležitostem trochu skeptická, nebo si alespoň ymslím, že strašně záleží na koho člověk narazí, musí to být někdo opravdu dobrý a navíc v tomhle oboru může být dost podvodníků.
Ale zkusila bych to taky…

• Citovat
  • Upravit
2100
27.9.12 21:09
@Bersaba píše:
@Feltf Chápu tě a cítím s tebou - měla jsem s dcerou úplně to samé. Nevím, nakolik to řešíš s doktorama, mě taky proktolog řekl, že to chce ještě počkat, jestli nedozraje sama, a do té doby měla projít vyšetřením na neurologii, chtěl rentgen páteře a kdesi cosi… Pak mi pediatrička poradila pokusně vysadit lepek - a jako když utne. Malá chodí na velkou sama každý den nebo maximálně obden, je čisťounká, nic jí nebolí… prostě ráj. A přitom testy na celiakii byly negativní, jen jí asi ten lepek ve vyšších dávkách nějak vadí.
Neříkám, že to máš taky hned zkoušet. Jen, že důvody pro tyhle nočníkové potíže můžou být schované i tam, kde by je člověk nehledal.
Přeju hodně sil. :hug:

Bersaba, to je bezva, že se to u vás tak zlepšilo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
27.9.12 21:16
@Mišanila píše:
@Feltf mám stejnou zkušenost, všechno po čase ztratí účinek. Fructolax zpočátku párkrát zabral a syn běžel na záchod, protože mu nic jiného nezbylo. To samé vláknina Lepicol a klasické čípky (i easylax jsme zkoušeli), ale po čase všechno přestalo účinkovat.Oni si podle mě postupně nějak vypracujou ten zadržovací reflex a svaly a jde jim to mnohem líp a udržej i to, co by normální člověk nezvládl ani omylem :)
My jsme taky jednou skončili na klistýru v nemocnici a i tam se divili, jak dlouho trvá, než musí běžet.
Ségra mi taky doporučovala kineziologii, ale na to už nedošlo. Je fakt, že já jsem k těmhle záležitostem trochu skeptická, nebo si alespoň ymslím, že strašně záleží na koho člověk narazí, musí to být někdo opravdu dobrý a navíc v tomhle oboru může být dost podvodníků.
Ale zkusila bych to taky…

Já jsem právě četla, že tím opakovaným potlačováním vyprazdňovacího reflexu dojde k jeho vymizení… :nevim: Že už vlastně děti pak potřebu ani nevnímají… A je nutné zase se celý proces znovu naučit. V tom článku doporučovali každý den nejlépe po snídani zkoušet posadit na nočník/záchod.
Nám se podařilo, i díky laktulóze, syna cca v jeho 3,5 letech přesvědčit, že se maximálně obden půjde večer vykakat. Zatím nám to tak funguje, teď i bez laktulózy. Občas malý vzdoruje, ale přesvědčit se nechá. Moc držím palce Feltf, aby i u vás bylo brzy líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.11.12 11:12

Prosím,prosím o radu

Ahojky, pročítám si tady vaše příspěvky a myslím, že jsem na správném místě :D Určitě mi tu nějaká dobrá duše poradí. Mám 3,5 letou holčičku a snad už dva roky trpíme na zácpu, malá má bohužel ale psychickou zácpu, prostě kakat odmítá a kdyby záleželo na ní, nevykakala by se nikdy. Po poradě s lékařkou zkoušíme na 2 měsíce dávat Duphalac (Lactulosu)dávám jí každý den 10ml, jenže ta naše holka v sobě má kolikrát 4 dávky a nedojde si, já nevim, jestli jí to tolik neprožene, ale po tolika dávkách (tedy po 4 dnech) má bolesti bříška a na záchodě toho pak vykadí hromadu a ke konci už má i průjem, nechci jí trápit, aby měla bolesti bříška. Ale potřebovali bysme něco, co jí zaručeně prožene 1. maximálně 2. den. Ona prostě opravdu to zadržuje dokud to jde, už se nám stalo, že se kvůli tomu ve školce pokadila, protože to zadržovala až to už nevydržela. Musíme to opravdu rychle odbourat ale nevíme jak. Zkoušíme dávat pít švestkovou šťávu, jíme müsli s mákem a švestkama (je to nová edice od Emko mysli) ale nic, prostě jí nic neprožene. Normální člověk by po tomhle všem kadil, kudy by chodil a ona nic :) Můžete prosím někdo poradit, co fakt prožene. díky moc, jsem už zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
5.11.12 12:00

@Veronika28 Veru - laktuloza není projímadlo. mě to tedy tak bylo vysvětleno.. To ji kakat nedonutí. laktuloza je na změkčení stolice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.11.12 12:17

@Veronika28 ahoj, no :think:, prozene ji jedine projimadlo, tzn. napr Easylax nebo rovnou YAL (domaci klystyr). Ale to neni reseni, te nemuzes delat obden, nikam by to nevedlo. Ono to stylem, ktery popisujes, nepujde. To neodbouras rychle, obzvlast, kdyz v tom jedete uz takhle dlouho.
Lactuloza je jen na zmekceni stolice, to nefunguje jako projimadlo (i kdyz je tam napsano, ze jde o „ucinne projimadlo“ - nejde), to nedonuti dite zatlacit a vykakat se. Samozrejme ji ale davejte dal, protoze az holcicka chtit kakat bude, mekke hovinko ji to hodne usnadni.
Takovahle lapalie by mela zacit kompletnim vyprazdnenim, tzn. klystyrem. Nam to nastartovalo cely proces zlepsovani - jednou vecer jsme skoncili na pohotovosti, kde byla moc hodna dr a ta se rozhodla dat mu YAL - nebyl to zadny horor, ani se tomu nebranil, protoze uz byl tak plny kakani, ze toho mel uz taky asi dost. Vykadil se jak slon jeste primo v te nemocnici, a tam mi rekli, at okamzite zacneme s dietou podle Mařatky (nekde jsem to tu i posilala v odkazech) - zadne ovocne stavy, NIC sladkeho, zadne testoviny, naopak hodne lustenin, brambory, k piti mošty nebo vodu, malo mlecnych vyrobku. K tomu jsem si jeste na jejich radu koupila projimadla EASYLAX - jsou to takove ampulky, ktere se striknou do zadecku, a po nich se dite zarucene vykadi, tak do 5 minut to prijde. Toto mi rekli, at delam v pripade, ze se nevykaka 4 dny. Ze je dulezite, aby se střeva zase naucila se pohybovat a rozjel se vyprazdnovaci reflex.
Nejdriv jsem se v tom placala tak podobne jako Vy, ale jakmile jsem si o tom precetla a hlavne zacala s tou dietou, zacalo se to pomalu zlepsovat. (Jo, a musi se hodne PIT!!! to je dulezite, mne kluk taky malo pil, to udela strasne moc, takze nutit piti, a pridavat do toho vlakninu z lekarny).
Potom se zacalo stavat, ze opravdu po 3-4 dnech chtel kakat, a dobrovolne sel na nocnik, kde cosi maleho udelal. YAL jsem davala doma jen jednou (kdyz to opet na tyden zadrzel) a asi 2× nebo 3× jsem jeste potom davala ten Easylax, ten bych Ti opravdu doporucila, je to malinke, snadno se s tim manilupuje, mala to v zadecku ani neuciti a budete mit v nocniku ;). Zadny navyk nehrozi, to se nemusis bat, doporucil mi to i primar proktologie v Krči, rekl mi, ze nejdulezitejsi je, aby streva fungovala, protoze kdyz nefunguji, muze z toho byt pekny pruser, takze abych nespekulovala nad nejakym projimadlem a delala co mi rika :mrgreen:
No a chvalit, motivovat, zkusit dat za vykakani odmenu apod.
Je to beh na delsi trat, ale urcite to nakonec zvladnete.
Ja ho tedy tenkrat prestala kvuli tomu davat i do soukr. skolky (byly mu ale jen 2 a pul a stejne se nam tam moc nelibilo), abych si na to sama dohlidla a aby mel pravidelny rezim, a vyplatilo se.
Letos v zari uz jsem dala do skolky 3apul letaka naprosto v pohode kakajiciho, a to i ve skolce na zachode.
Drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.11.12 12:24

Oni pediatri v prakt. ordinacich moc nevedi, jak na to. My taky dostali Lactulozu a bylo to samo o sobe nanic. Strasne pomohli v nemocnici na te pohotovosti, a pak i v te Krci, kam nas nase dr odeslala jako na specializ. pracoviste.
Uplne nejvic mi ale pomohlo, kdyz jsem si o tom nacetla info na netu, nasla jsem skvely odkaz od nejakych detskych dr z nem. v Plzni, kde to bylo vysvetleno a popsano cele kompletne, ze clovek pochopil, kde je chyba a co delat.
Nejakych 10 ml lactulozy po 2 letech nekadeni - to je lecba naprd. Ja Ti ten odkaz zkusim najit, musi tu nekde byt v mych starsich prispevcich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.11.12 12:30

Tady to je, davala to sem kdysi luon a pro me to byl prulomovy okamzik :mrgreen:

http://www.solen.cz/…08/06/11.pdf

Vytiskni si to, precti a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saly18
19.11.12 11:48

Jak jsme se z toho dostali my...

Dobrý den

Četl jsem to spoustu příspěvků, jak se s dětma trápíte. Taky jsem to tak měli. Trvalo to asi tři měsíce, kdy se syn nevykakal třeba 4 dny a pak to pořád jaksi potlačoval, schovával se, ale pořádná šiška z toho nikdy nebyla. Vypadal že se toho bojí. V září měl jít do školky, nevěděli jsme co s ním. Zkoušeli jsem homeopatika, děkování vyloučeným rodinným příslušníkům atd…
Nakonec jsem se rozhodli navštívit doktorku. Ta nám dala nějaký sirup na ředění stolice a i nějaké čípky, které jsem měli použít, když už to bude moc dlouho. To trvalo tak týden a pořád nic. Nakonec se do toho vložila babička s návrhem „za lízátko“. Připadal nám to nesmysl, ale už jsem nevěděli co a jak.
Vše se vyřešilo jednoho dne hrozbou opakovaného použití čípku a zároveň příslibem lízátka. A od té doby je to v pořádku.

Tedy - pomohla motivace strachem současně se slíbenou odměnou. Je to ale jen jeden z případů a každé dítko je jiné, na každé platí něco jiného.

Malý následek do dneška to ale má - ne vždy, ale občas sedí na záchodě třeba i potřetí za den jen proto, aby dostal bonbón :-) Není to sice ideální stav, ale myslím že to časem přejde a že je to daleko lepší než „ucpaná střeva“.

Takže - přeju všem ať se to podaří. Je to jen otázka času.

Saly

• Citovat
  • Upravit
107
25.1.13 19:31

Maminky, prosím, pomozte!!! Vnučka má chronickou zácpu, nejde třeba týden a potom je to teda POROD!!! Teď jsme byly v nemocnici (operace obou kýl). Tam mi řekli, že jí mám dávat LACTULOZU a upravit jídelníček, zařadit vločky, otruby atd. Prosím, která máte zkušenosti, poraďte nějaký vzorový jídelníček. Jsem nějak bez nápadu, vůbec nevím jak to zkloubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
25.1.13 20:38

Jak je malá stará? Nám pomohlo

• dávat pravidelně laktobacílky
  • několikrát za den kefír nebo acidofilní mléko
  • švestkovou šťávu (přímo švestky nejedl)
  • hodně jablka, hrušky se slupkou
  • hodně pít.

Málo sladkého, banánů, čokolády. A hlavně po každém kakání pořádnou odměnu. Dodnes mu musím kakání každý den připomínat, ale už jsme se víceméně propracovali k tomu, že alespoň jednou za den něco vytvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.1.13 21:46

Erin

Kačence teď byly 4 roky. a děkuji, hned zítra skočím do lékárny :potlesk: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
26.1.13 08:43

@hanstro Můžete ještě zkusit třeba vlákninu alá Lepicol, pak přírodní projímadlo Fructolax, hodně ovocné šťávy, ovocné kefíry (děti mi obyčejný kefír nechtějí pít).Taky rozemlít lněné semínko a dávat do do polívek a všeho, co je dítě s tím ochotno sníst.
Nám teda vždy vše zabralo jen párkrát a pak se to vrátilo do starých kolejí, protože si syn to zadržování vypracoval k dokonalosti.

Tak když změna stravy a vše přírodní zklame, tak nám pomohl Forlax, ale musí to napsat lékař a konzultovat to s ním (my chodíme na dětské gastro), je to nově na předpis a není primárně určeno pro malé děti, ale prý to můžou taky. Dnes už syn kaká každý večer.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA