Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7661
12.9.12 16:54
@luon píše:
Bude určitě líp :hug:

Tak hlásím, že už je líp. Za poslední 2 týdny byla jediná maličká nehoda, jinak malá chodí pravidelně obden na záchod.
Ta horší zpráva je, že se takhle daří od té doby, co je malá na bezlepkové dietě. Výsledky testu na celiakii ještě nemáme, ale ta změna je tak neskutečná, že na dietě asi nějaký čas zůstane, ať už test dopadne jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.9.12 16:55
@Kristyna+Daník píše:
Holky dá se ještě nechat napsat Laktuloza na předpis nebo to zrušili?, Díky

To fakt nevím. Ale nejspíš nedá, když mi ji na proktologii onehdy doporučovali, žádný recept nenabízeli. Jinak mi napsali všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.9.12 18:44
@Kristyna+Daník píše:
Holky dá se ještě nechat napsat Laktuloza na předpis nebo to zrušili?, Díky

Dá se napsat, ale od 1.7. si jí musíš uhradit celou sama, takže si jí můžeš koupit rovnou bez předpisu a ušetříš za recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.9.12 21:53

Holky díky, mamina mi něco takového říkala, ale nebyla jsem si jistá, tak k tý dr nemusíme pospíchat a koupíme no, nedá se nic dělat…

Jinak my zdárně sami kakáme do nočníku…Máme 5ml laktulozy denně - vysadit se bojím.. Otestli jsme banány a v pohodě, ale co je katastrofa a nesmí nám to do baráku je borůvkový jogurt - takže nic s borůvkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.9.12 16:39

Ahoj a dobrý den,
po hooodně dlouhé době jsem se přišla mrknout na diskuzi, do které jsem kdysi také chodila a naivně si myslela, že už to nebude třeba.
Mám 3letého syna, který od 1roku trpí chronickou(psychickou)zácpou a já se v tom už 2 roky plácám a plácám a už si celkem nevím rady. Teď začal chodit do školky a o to je to větší problém. Má tam sice babičku, protože moje mamka je učitelka, ale i tak je to boj…každý den umazaný zadek, pořád musí mít plínku, stále smrdí..už se mu smějí i děti, tak uvažuju, že ho snad budu muset odhlásit :(
A to jsme v létě zaznamenali obrovský úspěch, kdy jednoho dne sám šel a vykakal se na záchod. Trvalo to týden…chodil sám, měl z toho radost a pak najednou ze dne na den, jako když utne a konec. Opět to začal zadržovat a bylo po radosti…
Za ty dva roky jsme vyzkoušeli snad všechno. Byla jsem s ním už i u psycholožky..a už jsem opravdu v koncích. Te´d se mi narodila dcera a o to je to nepříjemnější..ráda bych, aby chodil do školky dál, protože je rád mezi dětma, ale nevím, jak mu to mám prostě vysvětlit. Psycholožka mi řekla, že to chce čas..že se to většinou samo zlomí mezi 3 a 4.rokem…Ale nevím, zda ještě další rok vydržím :(
Držím palce všem, komu dítko začalo po různých trápeních zdárně kakat a doufám, že nám se to taky brzy podaří :)
Tak nějak jsem se potřebovala vypovídat…děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
25.9.12 17:08

@Feltf Chápu tě a cítím s tebou - měla jsem s dcerou úplně to samé. Nevím, nakolik to řešíš s doktorama, mě taky proktolog řekl, že to chce ještě počkat, jestli nedozraje sama, a do té doby měla projít vyšetřením na neurologii, chtěl rentgen páteře a kdesi cosi… Pak mi pediatrička poradila pokusně vysadit lepek - a jako když utne. Malá chodí na velkou sama každý den nebo maximálně obden, je čisťounká, nic jí nebolí… prostě ráj. A přitom testy na celiakii byly negativní, jen jí asi ten lepek ve vyšších dávkách nějak vadí.
Neříkám, že to máš taky hned zkoušet. Jen, že důvody pro tyhle nočníkové potíže můžou být schované i tam, kde by je člověk nehledal.
Přeju hodně sil. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
25.9.12 18:09

Synovi přes léto pomohl Forlax, začal postupně kakat sám, zavedli jsme sezení n záchodě pravidelně každý večer, protože ráno a přes den se to nestíhá. Zatím se bez problémů skoro každý den vykaká a už jde i dobrovolně sám, což je óbr úspěch.

Ještě musíme zkusit postupně Forlax vysadit, ze 4 sáčků jsme se dostali na 1 denně. Takže třeba zkusit Forlax místo Laktulozy, nám tohle zbralo, alespoň zatím je to na dobré cestě. A to už pro něj měli na gastru taky naplánovaná další vyšetření, tak jsem ráda, že se tomu vyhneme.
U něj to byl pouze psychický blok, protože ho to párkrát docela dost bolelo.

• Citovat
  • Upravit
11513
25.9.12 22:14

Holky je mi těch prcků fakt líto a moc vám přeju aby se to dalo dohromady…
My se tedy takovým už pokročilým vyšetřením vyhnuli, ale 5ml Laktulozy máme denně pořád ve večerním mlíce… teď máme nějakou novou Laktulozu a řekla bych, že je i nějak účinejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
26.9.12 08:53

Na ten lepek se asi zkusím zeptat doktorky, jestli taky neudělat ty testy..i když jak píšeš Bersabo, tak u vás byly negativní a i přesto vám to pomohlo, ho vysadit…
Já už právě vůbec nevím, kde bych měla hledat. Jsem přesvědčená, že to je v jeho hlavince, ale co když fakt ne a já se pletu??
Ten Forlax jsem hledala na netu a je pro děti od 8mi let…tak nevím, zda ho zkusit. Jak máš staré dítko Mišanilo?
Je fakt, že když bylo ouvej, tak jsem malému dala už i Gutalax..sice v malé dávce, ale dala. Tak ono každé projímadlo je asi dryák…
Laktulozu taky dáváme… Co se týká jídla, tak jsem na tom podobně, jako tady psala jedna maminka. Syn moc nechce ovoce, zeleninu a třeba jogurty. Občas mu dávám jogurtové drinky, actimely a tak. Přes léto to bylo lepší, to si i nějaké to ovoce dal, jak bylo horko asi, ale teď už zase stávkuje…
Zkusím znovu zavolat psycholožce a pak možná to vyšetření na celiakii…
Dva roky..už je to fakt otrava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
26.9.12 09:20

@Feltf Synovi je pět. On je Forlax sáčky 10g, to je pro dospělé a pak sáčky 4g, to je pro děti. Doktoři občas dávají některé léky dětem, i když je to v návodu uvedeno jinak. Taky je tam napsaný, že se to smí používat maximáně po dobu 3 měsíců, ale doktor nám tvrdí, že se to může brát i déle :nevim:

Nově je ten dětský ale na lékařský předpis, dávkování nám řekli na gastru, měl 2 sáčky ráno a 2 večer. Vyjde to teda docela draho, krabička 20 sáčků stojí cca 135,–, takže když se mu začalo trochu dařit, tak jsme postupně sáčky ubírali a doplnili večer malou lžičkou Laktulozy. Trvalo to teda nějakou dobu, než Forlax zabral a sn se přestal bát. Ale zaplatila bych mu snad cokoliv jen aby to pomohlo…
Lékař na gastru nám říkal že se teď právě spíš místo Laktulozy doporučuje Forlax.

Máš synka ještě malého, možná to je opravdu o psychice a potřebuje dospět. U syna to právě nejspíš způsobila školka, on tam v žádném případě nechce jít na záchod a začal to zadržovat, taky tam asi míň pil a jedno s druhým a už to bylo.

Ale 2 roky je docela dlouhá doba, nám stačilo těch 10 měsíců, co s tím bojujeme. Zkusila bych i ten Forlax, domluv se s lékařem, jestli vám to napíše a jestli je to možné u takhle malého dítěte brát. Tak držím pěsti, ať se zadaří, musí to být náročné.

• Citovat
  • Upravit
7661
26.9.12 09:22

@Feltf Jo, je to úmorný. A já to ještě měla okořeněné tím, že mám holčičku. Chuděrka byla už na gyndě víckrát než já, protože z toho věčnýho umazávání šla z jednoho gynekologickýho zánětu do druhýho a nebralo to konce.
Takže budu klidně po nocích péct bezlepkový rohlíky nebo kupovat housky za dvacku kus, je mi to jedno, hlavně, že už ten horor skončil. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
26.9.12 11:28

A co zkusit ještě tu kineziologii??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.9.12 13:12

Ahoj, zkus Fructolax koupit, je to nenávykové a přírodní, do půl hodinky šla. dcerka to měla to samý, natrhla se a pak zadržovala a plakala a plakala a já samozřejmě s ní. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
26.9.12 17:53

Holky to jsou šílené příběhy, co tu kolikrát čtu.-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
27.9.12 10:46

Včera jsem o tom všem ještě přemýšlela a došlo mi, že testy na lepek malému dělali, protože jezdíme na imunologii kvůli alergiím. Ale vyšly tenkrát negativní..ale je fakt, že teď na podzim bysme měli jet znovu, tak se ještě s doktorem domluvím co a jak…Je fakt, že bych taky klidně zaplatila 20kč za jeden rohlík, než tohle snášet dva roky..nemluvě o tom, jak trpí Ríša :(

S tou holčičkou je to síla, to teda…já se jen modlím, aby malá neměla něco takového taky :( U Ríši to začalo když mu byl rok…z ničeho nic..nebo teda já si nejsem vědoma ničeho, co by k tomu vedlo. Najednou začal posedávat a až pak mi došlo za nějakou dobu, co vlastně dělá. Nejdřív se každý smál, jaký má zvláštní způsob kakání…

Fructolax jsme taky zkoušeli po dohodě s doktorkou..nepomohl :( On je schopný to zadržet i přes projímadlo. Určitě znáte Easylax…tak i přes ten. Dokonce jsme jednou byli na klystýru a i ani po něm se nechtěl pořádně vykakat…je to paličák malej :) ¨
O té kineziologii jsem také četla..to jsem teda pravda ještě nezkoušeli. Tak taky ještě možnost…

Teď jsem objednala Emulips kapky. Prý by taky mohly pomoct..už bych si zaplatila klidně i nějakou čarodějku, aby mávla proutkem :)

Holky, je to boj…je fakt, že moje mamka tvrdí, že dřív to nebylo. Že o tom nikdy před tím neslyšela. Já jen mezi známýma mám spoustu maminek, které to řeší podobně…nehledě na to, co člověk najde na netu. Chudáci děti :(
Teď o tom psali i v Mamince..takový článek o kakání a je tam třeba zrovna ten příklad, kdy jsou děti citlivější a začne jim to ve školce…jak tady psala Mišanila. Dětičkám člověk do hlavy nevidí a fakt stačí maličkost a je z toho boj na několik let :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí