Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
6.2.13 21:45

No to nám opravdu nehrozí, ona navíc pořád pije v noci mléko, sice hodně ředěné, ale pořád je to mléko (Hami), neodmítám ji to, protože v polospánku to pije nejochotněji a tekutiny potřebuje. Někdy ho vypije až nad ránem, většinou kolem 200ml a po probuzení ji pak zajímá vše, jen ne pití, to je to poslední, o co by měla nejmenší zájem. Když odejdeme z ložnice do obýváku, tak se do ni snažím aspoň deci nějaké šťávy nebo vody dostat, ale to je nadlidský výkon. Prostě v tomto máme takové nešťastné období, Ona dokonce i dělá, že pije, aby mě oblafla - srká a dělá jako že polyká, aby měla klid :D. Ani s jídlem to není žádná sláva, stačí ji toho málo, nějaká ředěná kašička po ránu, polévka s pečivem k obědu, pak trochu jogurtu, jablíčko, jednu sušenku a večer zase polévku nebo trochu brambory s něčím, toho běžného jídla moc nepobere, i když ji nabízím kdeco, raději si dá to své mléko a je spokojená. Takže se ji ty střeva plní míň, jinak by taky ty 4 dny byly nadhlavu. Ale i tak se to střívko určitě roztahuje, protože to co vydá pak za týden, za to by se dospělák nestyděl… měla by to vylučovat častěji po menších dávkách, já vím, měla by, ale… jak toho docílit, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.2.13 14:43

Zuzulo, tak nám taky Easyfax nezabral, dnes ráno jsme dali poprvé, chvilku běhala s pláčem, určitě ji to na kakání bralo, ale povedlo se ji to překonat a vydržet, takže nic. Zkusíme ještě dobrat balení - 6ks je tam - jestli povolí. Pro Forlax jedeme do lékárny dnes. V tomto máme stejně paličaté děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.13 14:57

Rady420, zkoušeli jste glycerínové čípky? Už se prý nevyrábějí dětské, ale v lékárně nám poradili, abysme koupili dospělácké a rozřízli je tak, aby to nebylo na prcka moc velké. Já jí to dávám nerada, páč se jí to ani trošku nelíbí, ale je fakt, že většinou jí povolí ten svěrací reflex a vykadí se. On nám tam ten čípek nikdy nevydrží moc dlouho, takže to moc nevyřeší tuhost bobku, ale je fakt, že už tam bobek neudrží. Jde pak se řvem ven tuhý bobek, zadeček má bolavý, ale bobek je nakonec venku… Víc už mě k tomu fakt nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.2.13 15:05

Peťuli, jasně, těmi jsme začínali, zkraje to nějakolikrát pomohlo, dávali jsme čtvrtku když už to na ni šlo a nechtěla to vytlačit, aby ji to donutilo. Asi 3-4× zabral, ale pak už taky bez efektu. Ona se v tom zadržování vyloženě trénuje. A pokud už bylo střevo plné, tak mi to přišlo bez efektu proto, že se ten čípek ponořil dovnitř, ale už se nerozpustil, pak když se konečně ykakala, zůstal tam zabodnutý. Tyto dětské čípky Easylax jsou tekuté, proto se hned vstřebají a slibovala jsem si od nich efekt. Tak teď už nám zbývá opravdu jen ten Forlax… tak snad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
7.2.13 15:14

Přiznám se, že jsem nečetla vše, ale přidám svou radu. Dcera trpěla zácpou, odmítala kakat, stolice se nahromadila, v konečníku se utvořil špunt a pak to bolelo..takže o to víc se tomu bránila. Pláč a zadržování i 7 dní na běžném pořádku. Byl to boj, ještě teď se nám občas zácpa vrátí. Vyzkoušena dieta, Laktulosa a já nevím co ještě. Nakonec pomohla naprosto obyčejná přírodní minerálka Zaječická kyselka - jedna čajová lžička 2× za den do pití. Stolice se upravila, přestala se bát. Jak dcera 2 dny nejde, dám jí lžičku do pití a opět jí pomůže. Jinak je to konzultováno s dětsou dr. Ta se „chytla za nos“ že jí to nenapadlo, přitom je to takové jednoduché a přírodní řešení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.13 15:17

Aha, tak to jo. No, já moc přehled v těch léčivech nemám. Snažím se vždycky najít nějakou co nejšetrnější cestu, přírodní, ale ty čípky jsme taky zkoušeli. Na nás ale naštěstí fakt funguje to lněné semínko (zatím tomu tak vždycky bylo). Takže od doby, co víme o semínku a těch povidlech s máslem, máme celkem klid :) Věřím, že taky brzo najdete něco, co malé pomůže. Moc držíme palce a sem s dalšími poznatky a zkušenostmi. Člověk totiž nikdy neví, co ho čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.2.13 18:47

Rady420, to mě mrzi ze vam ten Easylax nepomohl. Ale nevzdavej to jeste. Psala si ze to uz na malou slo, to je dobre znameni, na myho prcka to neslo vubec :( s nim to vubec nic nedelalo. A zkousela jsi ji trosku pomoct zatlacit? Primacknout nozicky a tak? Protoze ten Forlax na nas vlastne pusobi tak, ze se malej zacne kroutit a uz vidim jak to na nej jde, ale sam se vykakat stejne nechce. A kdybych ho nechala, tak se nevykaka. No ale ja uz ho nenecham to zatlacit a nasilim sedi na zachode. Prijde mi ze kdyz vychytas ten moment kdy se krouti, tak to ma nema sanci zatlacit. Dneska uz se ani nevztekal ani tak dlouho, asi jenom minutu :)Snad se s tim zacne za chvilku smirovat. A ani mi neprijde ze by ho to nejak zablokovalo vuci zachodu - pred mesicem si odmital sednout na nocnik a o zachode ani slyset, takze to bylo dite jen na plinach. No a ted, po intenzivnim vysazovani uz je pres den bez pliny, ma ji jenom na spani. Curat uz si rekne, jen to kakani.. Jen jsem chtela rict at se toho nebojis, on clovek obcas musi bejt neblomnej. Teda mne uz nic jineho nezbyva, byla to moje posledni taktika, a ta spolecne s Forlaxem zacala doufam zabirat.. a ted jeste aby nam to vydrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.2.13 20:29

Holky, moc moc děkuji za další rady, tu kyselku i lněné semínko určitě vyzkoušíme. Forlax už máme doma(ten 4g, je prý pro děti od 6měs), chtěli nám ho v lékarně dát jen na předpis, přitom na netu je běžně k objednání. Nakonec jsme to s lékarnicí ukecali. Zatím ale nemám odvahu ji ho nasadit, pořád mám obavy z nějakých vedlejších účinků, že ji bude bolet bříško, zanechá to následky na střevu apod., i z té Laktulosy ji v noci nadýmá a prdí, budí ji to a chvilkama špatně spí a já to moc prožívám. A to nemluvím o tom čípku Easylax, jak po něm ráno plakala a běhala za mnou, ať ji pomůžu, trhá mi to srdce, no a držet na záchodě násilím - já na to prostě nemám povahu, hned se mi chce brečet a jsem z toho už opravdu vyčerpaná. Vím, že musím, ale je to pro mě náročné. Dnes při obědě začala zvracet, vypadalo to, že ji něco v krku podráždilo (poprvé měla trochu salátu ze syrové mrkve, tak asi větší nepostrouhaný kousek), nechutnalo ji to, natáhlo ji a už letěl ven celý oběd. Pak byla hned úplně v pohodě a veselá, do večera už jedla normálně. Ale já byla hned vyklepaná jestli to nemá souvislost s tím čípkem, Duphalacem apod., prostě už jsem asi přeinformovaná a hrabe mi z toho. Nejradši bych pořád jen čekala a doufala, že se to samo upraví, ta moje naivita… ale teprve před 5ti dny jsem ji zvýšila dávku Duphalacu a účinek se prý může dostavit až za týden, tak bych ráda ještě jeden týden počkala co to udělá, k tomu dám i zítra ten Easylax. Už je to zase 4. den, co nekaká. Asi bych chtěla výsledky moc brzy, nejradši hned, kdo zažil, chápe :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
7.2.13 20:35

Ahojky neprocitala jsem, ale nam pomohl jenom hermankovy sirup. Uplne zazracne pres vsechny projimava jidla kadil jen jednou za 4 dny, kdyz jsem mu to vystourala ze zadecku.Od te doby kaka kazdy den a je to uz dva roky. Prvni mesic lzicku rano lzicku vecer, pak lzicku jednou denne a po dalsim mesici jsme ho uz vysadili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.13 20:43

Rady420, jak píše Zuzula s tou pomocí s kakáním, tak my to máme za sebou taky. Když je úplně nejhůř a malá už chodí a přešlapuje, vím, že potřebuje kadit.. Tak ji chytnu pod kolínkama, zády k sobě a takhle tlačíme nad nočníkem. Občas, když měla uplně tvrdé bobky, tak v téhle poloze jsem jí „masírovala a lehce tlačila“ okolo konečníku. Bobek jsme tak společnými silami a hlavně s rychlejším utrpením dostaly ven. Když tlačila sama, bylo to hrozně na dlouho, zadržovala to víc a víc a byly jsme v tom začarovaném kruhu. Rozhodně to neni nic příjemného ani pro jednu, ale aspoň to tlačící utrpení netrvalo tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.2.13 21:07

Jeva, prosím, kde se dá koupit ta kyselka, je běžně k dostání? Něco jsem si teď o ni na netu četla, měla by být bezpečná i pro děti, ale je asi hořká, že? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.2.13 21:35

PeťuleAďule, a jak máš staré dítko? Naše malá má 19měs, takže s ní zatím moc rozumná domluva není, jen křik, pláč, zmatek z toho, co bude, když to na ni po cca týdnu příjde. Taky ji pomáháme držet za kolínka nad nočníkem nebo umyvadlem, tam je totiž zrcadlo a mám přehled, jak to pokračuje ven… už jsme několikrát pomáhali dlabat i ručně, pak jsem měla obavy, jestli jsem ji uvnitř v konečníku nemohla něco poranit, ten křik u toho byl děsný, ale nešlo to jinak. Tohle musí opravdu jednou skončit, tak to nejde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
7.2.13 21:55

@rady420 dá se koupit snad v každé lékárně. Voda je trochu nahořklá, ale pozor, dává se jí dětem fakt maličko! Dám do pití jednu čajovou lžičku cca 2× až 3× za den(holka má takové dávkování od 2 let) a vůbec to není na chuti poznat. Což je další výhoda, protože sirupy a projímadla mi po moc nechtěla dobrovolně brát. Tohle prostě ani nepozná, že v pití něco má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.2.13 22:02
@Sanantonio píše:
Ahojky neprocitala jsem, ale nam pomohl jenom hermankovy sirup. Uplne zazracne pres vsechny projimava jidla kadil jen jednou za 4 dny, kdyz jsem mu to vystourala ze zadecku.Od te doby kaka kazdy den a je to uz dva roky. Prvni mesic lzicku rano lzicku vecer, pak lzicku jednou denne a po dalsim mesici jsme ho uz vysadili.

Heřmánkový sirup??? To slyším poprvé!!! Jakou to má chuť?
Teď vám napíši své zkušenosti já
22.1. jsme šly já a Kačenka do nemocnice na operaci pupeční a tříselné kýly. Když jsem řekla, že už nebyla 9 dní kakat, tak se doktorka zhrozila. (byla jsme před tím asi 3 měsíce na vyšetření a tam mi řekli, že má chronickou zácpu, ale nic mi v zásadě neporadili, jen mi dali Duphalac, Kačenka dále trpěla, nepomáhalo to). V nemocnici jí dali 2× klystýr a potom ještě čípek, Kačenka se vyprázdnila, ale bylo to kruté!!! Druhý den šla na operaci (středa). V pátek jsme šly domů, v té nemocnici mi doktorka všechno kolem té zácpy vysvětlila a poradila, dala mi lejstro co dělat. No a na zbytek jsem se optala tady a začala jednat!!!

Takže v sobotu 26.1. jsem zkočila do lékárny, koupila Lactulosu, glycerínové čípky, Laktobacily. V obchodě vločky, Activii, švestkový, broskvový, ananasový kompot. Hruškový džus s dužinou, rajčata, hroznové víno, jahody, jablka, pomeranče a mnohozrnný chléb.
Lactulosu jsem začala dávat už v sobotu, po obědě a po večeři (to dělám až do teď každý den).
Každé ráno, hned po probuzení jí dám vypít hrnek něčeho vlažného (někdy jí to trvá i půl hodiny, nesmí z postele), potom se obléká, no a pak jdeme zkusit kakat (na záchodě jí držím max. 10min, nohy musí mít podepřené), když nic, tak dávám čípek a jde se nasnídat. Po snídani dostane Laktobacily (jednu tobolku - bohužel jí nespolkne, tak jí vysypávám na lžičku s tekutinou, potom to musí dost zapít). Kam to jen jde dávám vločky, lněné semínko, stále jí nutím pít (každých 5min). Piju s ní, dělá mi do dětského servisu kafe (má v konvičce čaj nebo šťávu), musí pít se mnou, nebo si připíjíme frťany na zdraví - Prostě to do ní liju jak se dá!!!

Nedávám jí čokoládu, sladkosti, bílé pečivo, minimum těstovin, rýže, banány…

Úspěchy se dostavili :
27.1(neděle) kakala s čípkem
28.1. čípek - nekakala
29.1. čípek, kakala
30.1. čípek, kakala
31.1. kakala bez čípku!!!
1.2. kakala bez čípku
2.2. kakala bez čípku
3.2. čípek - nekakala
4.2. kakala bez čípku
5.2. nekakala
6.2. čípek, kakala
7.2. čípek - nekakala

Nevzdávám to, nepolevuji a bojuji dál!!! Prý je to na dlouhou trať, 4 až 6 měsíců!!!

Tu minerálku určitě vyzkoušíme!!! Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.13 07:43

Rady420, malé teď budou dva ročky. Domluva taky zatím minimální. O té kyselce jsem taky slyšela, tak to zkuste. Heřmánkový sirup neznám a jak budeme mít zase problém, nedělám si iluze, že to bylo naposledy, tak taky vyzkoušíme. Jsem zvědavá, co pomůže vám. Je to prý hodně odlišné a každému tělíčku zabere něco jiného. Chce to vydržet a hledat a hledat a hledat to, co bude fungovat vám. Určitě něco zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí