Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji, také ten heřmánkový siup zkusíme!!! Dnes jsem byla v lékárně pro tu Zaječickou kyselku a na ten sirup jsem si nevzpoměla. Uvidme, zda jí pomůže ta kyselka, dnes jsem jí to dala 2× do pití a zatím nic!!
Díky, taky vyzkoušíme. Člověk ani netuší, co všechno v lékárně existuje. Jinak malá se včera pokakala do plenky (po 5. dnech, ale teda totálně, sama a bez nějakých hysterických výstupů, jen chvíli bezradně pobíhala a pak to zkrátka neudržela). Kus tužšího a zbytek totálně řídký, skoro až za ušima, že jsme se pomalu sprchovali všichni tři
. Tak jsme možná přepískli dávky te lactulosy, snížíme na dvakrát denně 10ml (dávali jsme 7 dní po 15ml) a den předtím večer dostala poprvé lžíčku té zaječické kyselky, tak možná i to přispělo, každopádně jsme moc šťastná za každý takový pokrok. Měla jsem chvíli obavy, jestli to není klasický virový průjem, ale byla pak naprosto spokojená, baští s chutí a vše je ok. Kéž by se to tak ještě párkrát podařilo že se vykaká sama do plenky a zjistí, že to není žádná hrůza… ![]()
Hanstro - my dávali dřív taky jen po lžíčce laktulosy 2× denně, ale to nemělo vůbec žádný účinek, protože ta lžíčka, to není snad ani těch 5ml a tam jde jen a jen o tu správnou dávku, jinak to tělo ani nepozná. Zkuste to zvýšit na těch 15ml dvakrát denně, my to tak taky udělali. Prostě jsem vzala poctivě odměrku a odměřovala každou dávku.
Rady420 - myslíte 2× 15ml denně, nebo těch 15ml rozdělit do dvou dávek? Já nevím, začala jsem jí dávat 2× denně lžíci té Lactulosy, Zaječickou dneska měla asi 2dcl a nic! včera čípek - nic! i dneska čípek - nic! ![]()
Rady420: Tak to je super ze se mala vykakala sama a bez trapeni, drzim palce at tom pokracujete! To vypada moc slibne. U nas zatim druhy den nic.. ale jeden den jsem vynechala Duphalac, tak to muze byt i tim. A malej jeste do toho ma rymu, a jak je zahlenenej, tak nechce moc jist. Budu doufat ze zitra se zadari.
Hanstro: A kolikaty den je to co mala nekaka? Nam cipek nezabral nikdy. Drzim palce at je to brzo venku ![]()
Hanstro - dvakrát denně po 15ml, takže 30ml denně. Dávám ji každou tu dávku do mléka vždycky ráno a večer. Ale po týdnu, co jsme to takto zvýšili, měla hrozný průjem, tak snížíme na dvakrát denně po 10ml. Ale opravdu zabralo to až 6. den, taky jsem čekala hned, ale chce to svůj čas. Prostě to neudržela, i když by asi ráda chtěla, jak byla zvyklá. My jsme nekadili i 9 dní!!! Dřív jsme dávali taky tu lžíci a nic, jakoby to nebrala. Tak zkuste zvýšit. Pak by byla ještě možnost, že je na lact. alergická a tím se ji ta zácpa zhoršuje, měla to tak holčička od kamarádky, ale to bývá opravdu výjimečně. A s tou kyselkou se prý musí u dětí hodně, hodně opatrně, je to prý síla, takže max. ty dvě lžíce denně, raději bych to s těmi deci nepřeháněla. Aspoň jsem jsme tak byli poučeni v lékárně a od mamky. Čípky nám taky vůbec nezabíraly, dostávala týden každé ráno a jako by ho nedostala.
Zuzulo - díky, snad to bude lepší, budu dávat vědět
.Druhý den nekakání bych ještě nezoufala, my jsme zoufalí až tak ten 5. den, protože jsme na to nějak asi zvyklí. Navíc malá jí málo běžně. Ale jakmile se rozkaká, bude to jiné, taky budu hlídat každý den. Nám paní v lékárně říkala, že doporučuje toho Duphalacu vždycky po vykadění jednu nebo dvě dávky vynechat, ať to nejde do prázdného střeva a nebolí bříško a nenadýmá to. Takže to tak děláme, jakmile se vykaká, jednu až dvě dávky vynecháme a dáme zase až něco sní, ať v tom střevě něco je. Nevím, jestli to tak fakt má být, ale znělo to věrohodně. A protože ji ten Dup. fost nadýmá, tak projistotu.
Rady420 - Děkuji, my už jsme tento režim zavedli 26.1. Podívejte se na mých pár příspěvků zpět! ![]()
Ahoj holky, jen jsem se chtela zeptat jak pokracujete? Predpokladam ze se zlepsujete kdyz se neozyvate
To by bylo fajn. U nas celkem dobry, mam pocit ze malej zacina chapat ze kakani neboli, uz kaka sam bez place a skoro kazdy den, nekdy i dvakrat. Tak jen aby mu to vydrzelo. Akorat jsme porad na tom Forlaxu. Do poradny jdeme az v pulce brezna, tak nevim jestli mu to mam zacit snizovat sama, nebo cekat az co nam rekne doktorka.
Mejte se hezky a drzim vsem palce!
Ahoj Zuzulo! Bojujeme!!! Bylo to celkem dobré, buď každý den nebo obden. Pak najednou 5 dní nic, dala jsem jí dvakrát klystýr, přidávám do pití Zaječickou… a nic!!! A teď šla konečně zase 3 dny za sebou. Je to boj!
Ahojte, my jsme to po těch kritických 9 dnech pak už měli třikrát vždy každý pátý den, sice s pláčem, ten pláč už mi připadá takový z principu že se bojí co příjde, ale podle mě ji to tolik nebolelo, protože stolička byla polotuhá (hodně změkšená Duphalacem) a oproti těm hrůzám v minulosti to hodnotím jako zlepšení. Sice je to co 5.den, ideální to není, ale lepší než co 7. nebo 9.
. A hlavně to šlo vcelku dobře, pak měla vždycky obrovskou radost, tleskala, zavedeme ještě po každém kakání lepení samolepek, které si vybere. Jsme zatím jen na tom zvýšeném množství Duphalacu, Forlax jsem pořád ještě neměla odvahu nasadit. Ale mám ho doma pro všechny případy. Ani už nehrotím tu stravu, řešit každé jídlo od snídaně po večeři a lítat za ní s každou lžíčkou bylo ubíjející, nechala jsem tomu trochu volnější průběh a pokud ochotně pije jedině mléko Hami, tak ji ho dávám několikrát denně a hooodně ředěné, dělám ho do vývaru ze švestek. V létě si snad ochotněji vezme i jiné tekutiny. Snad se jednou dopracujeme ke kratším intervalům, prozatím ji nechávám aby zjistila, že to nebolí a nestresuju ji čípkama a klystýrama a uvidíme, co vymyslíme potom, zřejmě postupně pravidelně přidržování na nočníčku. Tož tak my ![]()
Tak to je fajn ze uz se ti prckove tolik netrapi, tak jen tak dal ![]()
Mám obrovskou radost, po měsících utrpení jednou týdně se dneska dcerka vykakala po dvou dnech!!! V úterý a dnes ve čtvrtek zase, když to na ni přišlo, běhala po bytě, poplakávala, ale pak pochopila, že tlačit musí, dalo ji to hodně zabrat, ale povedlo se!!! Už to, že cítila nutkání…to považujeme s manželem za takový úspěch a krok dopředu, že to jdeme oslavit. A to dáváme pořád jen ten Duphalac, ale spíš si myslím, že ji pomalu dochází, že to není takové drama, když ji nezasahuju do zadečku čípkama, mastmi a klystýry. A taky jsem to tolik přestala řešit v hlavě a možná pomohla i ta kinezologie před 14 dny, kdo ví
. Nechci nic zakřiknout, vím, že u zácpy jsou lepší a horší období, ale stejně mám takovou radost, že se musím podělit, kdo to prožívá, určitě chápe
.
Tak to je parada, moc gratuluju. Moc dobre znam ten pocit, to by to clovek nejradeji vykricel do celeho sveta
Tak to vypada ze jste na dobre ceste! Taky citim jak se malemu ulevilo ze ho netrapim cipkama, teplou vodou a nasilnym nucenim, uz kaka pekne sam bez place. Je to hned veselejsi a stastnejsi ditko. Tak ted to jen udrzet a zbavit se toho Forlaxu..
Tak jeste jednou velka gratulace a jen tak dal! ![]()
Děkuji, Zuzulo, přesně jak píšeš - nejradši by to člověk vykřičel do světa, i když to nechce zakřiknout
. Taky budu mít obavy vysadit Duphalac, ale ten se údajně může brát i celý život, je neškodný, takže to zatím nebudu řešit. U Vás to taky vypadá moc dobře, jen tak dál. S Forlaxem nevím, ten asi jednou bude chtít vysadit, ale zase když už se dítko kakat naučí, neměl by to být takový problém. Tam jde o to zlomit ten blok v těch jejich hlavičkách. No uvidíme, jak se to bude vyvýjet, zase napíšu. Zatím se mějte pěkně a kakaně
.