Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
14.4.13 12:23

Zuzulo, jestli si to přečteš, napsala bys mi, prosím, jak pokračujete s Forlaxem? Jestli ho malý ještě užívá nebo jste ho už vysadili? A jak to u vás s kakáním funguje dál? Chtěla bych ho teď na jaře dcerce nasadit, ale pořád převažují obavy z toho, aby ji pak po vysazení to střívko nezlenivělo úplně, jak se to uvádí u běžných projímadel. Tak nevím, jestli ten forlax funguje jinak, jestli ho dá naopak do trvalého pohybu… malá kadí už docela bez stresu, pokud je ochotna zatlačit, jde to s tou laktulosou docela rychle. Akorát ty intervaly jsou opět tak těch 5-6 dní, což mě netěší. Budu moc ráda, když se ozveš. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
14.4.13 13:47

Ahoj Rady, urcite rada poradim, pokud to pomuze. My jsme jeste stale na Forlaxu, ale uz jen na 1/4 sacku. Postupne vysazujeme, pocitam ze to pristi tyden zkusime bez nej. Malej kaka kazdy den, podle toho jak se mu zachce, nekdy i 3-4 krat. Prestal se bat.. Urcite se Forlax neboj male dat, naopak, spis ji to ty strivka rozbeha. Myslim ze naopak ted jsou zlenivela..
Jeste mam jeden poznatek za tu dobu co jsme se zacpou bojovali. Nevim jestli uz jsi to zkousela, asi ano, ale stejne :) Zacala jsem prckovi do kazdeho jisla davat HODNE olivoveho oleje. To HODNE jsem zduraznila, protoze ja jsem zezacatku davala jen malicko, bala jsem se tam cmrndnout vic. Potom mi kamaradka poradila, at davam klidne i polevkovou lzici at se toho nebojim. No a mne prijde, ze to mu pomohlo uplne nejvic. Koupila jsem olej v DM drogerii, je pez chuti a vune a malej ho v tom jidle vubec nepozna.
Potom jeste motivace ve formě odmen. Nakoupila jsem u vietnamcu auticka a za kazdej bobek dostava auticko. Mame sadu asi 16 auticek a ty točíme porad dokola. Ja ho s tim necham vzdy pohrat a pak auticko zmizi :) Bere to jako takovou hru a uz nekolikkrat se stalo, ze se mu na zachod nechtelo, ale sel zasednout a odmital odejit, dokud neco nevytlaci :)
Takze u nas uz je to veselejsi, ale rekla bych ze je to predevsim diky tomu oleji a ze se odstranil ten stres.. A Forlax nam v tom nastartovani taky moc pomohl. Pani doktorka na gastru nas pochvalila, ten olej mi schvalila i v tom vetsim mnozstvi, pry mu to urcite neublizi. Ale zase bych nedavala vic jak 2 pol. lzice za den, aby nebyl prujem.
Drzim vam moc palce a kdybys potrebovala jeste nejake rady, tak urcite napis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.4.13 14:07

Zuzulo, moc moc děkuji, jsem ráda že se to tak krásně u vás spravilo. Ten olej koupím hned, jak budu mít cestu do DM (je ve vedlejším městě) a ten Forlax teda nasadím, ale přece jen ještě počkám, až ho vysadíte, jestli se nic nezmění. Kdybys mě pak mohla třeba po týdnu informovat. I když věřím, že u vás už je to skvěle nastartované a nic se nezmění. Nám zatím nepomohlo vůbec nic z toho projímavého jídla, ve smyslu že by ji to prohnalo. Takže jsem ho už přestala řešit, jen hlídám pití a lactulosu. Právě potřebuju něco, co by ji rozpohybovalo ty líné střeva. Ona volá, až když je to nakrajíčku a střevo úplně plné (hovínko pak cca 15cm i víc), tak po těch 5ti - 6ti dnech. Bylo to už lepší, ale zase ty intervaly sklouzly, i když pokrok je v tom samotném kakání, že to je bez křiku a stresu. Že by ten olej měl takové zázračné projímavé účinky? Pokud ano, bylo by to úplně super, přírodní a nenásilné.
S odměnami to u dětí funguje, taky jsem pro, ale ona je zatím malá a moc si to nespojuje, zatím nemluví a bere vše tak nějak jak to přichází, takže jestli nějakou drobnost po hovínku dostane nebo ne si nadlouho neuvědomuje. Lepili jsme samolepky, to ji baví, ale natolik ji to nemotivuje, pak dostávala mléčnou rýži jen po hovínku, kterou má moc ráda, ale tu ji pak začali kupovat a dávat i ostatní a zjistila jsem, že ne vždy na ni chuť má, takže ani to nebylo to pravé ořechové. V létě bude mít dva roky, takže později bysme na odměny najeli určitě, ale já doufám, že už třeba nebude ani třeba :).
Takže ještě jednou díííky za radu, olej koupím, budu ji ho dávat (a asi kolikrát denně do toho jídla?) a zase napíšu, jaké změny se udály :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
14.4.13 14:34

Ja doufam ze se vysazenim Forlaxu uz nic nezmeni, ta davka je oproti te puvodni upne zanedbatelna :)
S olejem budu drzet palce. Ze zacatku jsem ho davala do vseho po troskach, dokonce jsem ho nalila trochu i do Nutrilonu :) No ale to mi potom prokouknul :) Ale ted to primichavam kam me napadne, do polivky, do omacky, pokapu mu tim chleba, do bramborovy kase.. ale drzime se cca na te 1 pol. lzici za den.Ale ze zacatku jsem davala i dve. Kamaradky kluk mel po tech 2 lzicich uz skoro prujem, tak zase to neprepisknout aby nebolelo brisko. Nicmene kamaradce jsem ten olej poradila hned v zacatcich zacpy (po prvnim klystyru v nemocnici) a prcek do 14 dni kakal uplne v pohode. Tohle kdyby mi nekdo rekl hned na zacatku, tak jsem si mohla usetrit spousty starosti..
Chce to jen vychytat tu davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.4.13 21:23

Tak to zní skoro jako malý zázrak, ten olej. Kdyby to tak zafungovalo, bylo by vyhráno. Koupíme ho co nejdřív, budu ho přidávat do obědů a večeří, které mívá většinou teplé. U nás se nestává, že by měla průjem, kdyby ji to prohnalo, byla bych skoro ráda. Naopak ona jí normálně skoro vše včetně projímavých jídel a 6 dní bez kakání úplná pohodička, ale to z dřívějška určitě znáš. Ještě prosím, jak ten olej vypadá? Vyrábí ho nějaká určitá firma? Ať koupíme ten správný. A to je olej nějaký speciální přímo na zácpy a nebo klasický na běžné užívání jako jiný olivový olej? Je fakt, že vědět to dřív… ale můžeme být rády, že se k nám ty informace vůbec nějak dostaly, někdo to štěstí nemá a bojuje roky, jako kamarádka, jejíž syn se z toho dostal až v 8 letech! U druhého dítka budu chytřejší v mnoha směrech, tam si defekační režim pohlídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.4.13 14:19

Muzes koupit vlastne jakykoliv olivovy olej, ktery ti mala spapa. Ja jsem ze zacatku davala proste ten co byl doma, ale mel vyraznou chut a aroma, tak jsem zacala zkouset dalsi a nejlip se mi osvedcil ten z DM. Je to znacka Alnatura, Oliven Öl nativ extra. Je trosku drazsi, ale vyplati se. No a pokud to zafunguje, tak pak prikup klidne dalsi na zmenu chuti, mam od nich i repkovy a lneny olej a tak nejak to prostridavam. Nejvic ale davam ten olivovy, protoze ho opravdu neni citit. A neboj se ho tam male dat poradne, ze zacatku mel nas malej z kazdeho jidla uplne umastenou pusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.4.13 14:20

A urcite dej potom vedet jestli to pomohlo. A toho Forlaxu se urcite neboj, vsechno je lepsi, nez kdyz to v sobe ti prckove drzej, to jim na zdravi taky moc neprida.
Drzim vam moc palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.4.13 21:45

HOLKY POMOZTE PROSÍÍM. Malý jsou 4 roky a od tří trpí psychickou zácpou. Drží se mezi nohama a kříží je. Bojí se že to bude bolet, Zkoušeli jsme různé vyšetření, lactulozu, lactobacílky, lepicol(dostat do ní je umění)Dokáže to držet i 14 dní!!!Mám strach a po 14 dnech ji dám gutalax.Ale takhle to přeci nejde.Jak ji to v hlavě srovnat. Když má jít na záchod nebo vidí čípek chytne histerický záchvat. Neblokuju ji ještě víc tím že když si kříží nohy tak po ní chci aby si došla na záchod? Co dělat když to takhle zadržuje? Už jsem zoufalá… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
25.4.13 22:45

@lucijekk zkusit kineziologii nebo stromovou vílu, zkuste to u vás by to bylo odbloklé hned. Já mám u dětí autoritu já jim prostě řeknu že úpůjde a on jde, do ruky mobil na zabavení apak se dějou fakt veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
snauzea
11.5.13 15:50

Easy lak

Dobrý den všichni.
Píšu na dotaz maminky co má 19měsíční holčičku. Mám dvojčata a jedno z nich terezka má od mala zácpu. No nebudu vám líčit co jsme vše zkusili víte to sama.
Trce jsou už 4roky a bojujeme do dnes :,( Před dvěma lety mi kamarádka našla Easy lak. nedám na něj dopustit. Moc nám pomohl a pomáhá dodnes.
Easy lac má tu vlastnost že donutí okamžitě dítě tlačit. A ještě rozpouští tu tvrdou „špičku“. Která většinou bolí. Vůbec vám to nezávidím.
My i přes Easylak začneme teď s FORLAXEM, protože jsme začali chodit do školky a změna prostředí jídla a všeho. Tak máme taky problém.
Přeji vám všem pevné nervy. s pozdravem Sandra

• Citovat
  • Upravit
snauzea
11.5.13 15:54

Já jsem zkusila hovínkovou vílu, mám 4letou dceru a stejný problém. Vždycky jsem jí řekla že musí hovínko ven, protože si ho vezme víla a udělá z něj hnojivo na kytičky. a ve finále jsem jí vždy za bobek odměnila nějakou maličkostí. To taky pomohlo. Bohužel je to běh na dlouhou trať. My taky pořád bojujeme.

• Citovat
  • Upravit
oihra
4.6.13 09:40

Nakukovatelko,
mohla bys mi prosim poslat na mail…@yahoo.com tu dietu podle Maratky? Nemuzu ji nikde vygooglovat. Koukala jsem, ze jsi ji nekomu pred nejakou dobou posilala. Byla bych ti moc vdecna. Mame problem od 8 mesicu veku, do te doby plne kojeny se zelenymi prujmy s primesi krve a hlenu, pote co presel na pevnou stravu zacpa, ktera trva jiz 3 a pul roku. Pocit na stolici ma i nekolikrat denne, rekne si o plinku, protoze na nocnik ani na toaletu jsem ho jeste nikdy nedostala, ale zadrzuje to, co to jde a jen tu plinu uspini!!! Diiiikyyy.

• Citovat
  • Upravit
434
4.6.13 10:49
@Gabinka.J píše:
Dobrý den, má tu někdo zkušenost s psychyckou zácpou u dítka?? Moje beruška obmítá kakat!Asi v roce a půl si natrhla konečník a od tej doby se bojí kakat, aby jí to zase nebolelo, už jsme zkoušeli snad úplně všechno.Do všeho dostáva vlákninu, aby neměla tuhou stolici, ale to taky nezabírá. Už nevíme jak dál a dr stále čeká, jestli se to nesrovná samo , jen máme případně dávat čípky! Je to hrozné jak někdy trpí a pláče u toho vyprazdnování! Je mi jí moc líto! :cry:

glycerínové čípky na to pomáhají. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
15.6.13 14:54
@lucijekk píše:
HOLKY POMOZTE PROSÍÍM. Malý jsou 4 roky a od tří trpí psychickou zácpou. Drží se mezi nohama a kříží je. Bojí se že to bude bolet, Zkoušeli jsme různé vyšetření, lactulozu, lactobacílky, lepicol(dostat do ní je umění)Dokáže to držet i 14 dní!!!Mám strach a po 14 dnech ji dám gutalax.Ale takhle to přeci nejde.Jak ji to v hlavě srovnat. Když má jít na záchod nebo vidí čípek chytne histerický záchvat. Neblokuju ji ještě víc tím že když si kříží nohy tak po ní chci aby si došla na záchod? Co dělat když to takhle zadržuje? Už jsem zoufalá… :,( :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
15.6.13 14:59

U nás je to úplně to samé s tím rozdílem, že Elí se většinou vykaká 5.-6. den. Také to zadržuje tak, že má ručičky mezi nožičkama. Občas to dělá i ve školce. Četla jsem odpověď pana Merina v této poradně, ve které vlastně nic neporadil a diví se, proč by se takovému dítěti měly ostatní smát. No, nevím, když někdo provádí podobné věci, tak se to bez pozornosti ostatních asi neobejde.
Elinka se většinou vykaká v noci. Spíme v jedné posteli, takže jakmile si všimnu, že se jí chce, dám ji hned na nočník a ona v tom polospánku nestačí protestovat. Taky dávám Lactulosu, Lepicol jsem zkoušela, ale ten do ní opravdu nedostanu. Opravdu také nevím co s tím, a kdy to skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí