Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@faflina píše:
Mi máme hemeroid ale nečiní zatím zádné potíže, zatím, protože už zácpu nemá!
A byli jste s tím hemeroidem někde? jak je velký? Malý ho má asi jako hrášek
jdeme příští týden na proktologii, tak se bojím co nás čeká ![]()
Mi jsme sledovani na chirurgii u nas proktologie neni. Takze spise kontroluji kadeni. Navic mu to nic nedela. Sem tam kdyz ma cadty prujem tak ho to boli. Ale nastetni nekrvaci mame ho podlouhly. A trosku sirsi jde nam od sverace do vnitr streva. Jde videt jen kdyz utiram intenzive zadek. Jinak kdyz se jen tak podivam nejde videt nic.
@faflina píše:
Mi jsme sledovani na chirurgii u nas proktologie neni. Takze spise kontroluji kadeni. Navic mu to nic nedela. Sem tam kdyz ma cadty prujem tak ho to boli. Ale nastetni nekrvaci mame ho podlouhly. A trosku sirsi jde nam od sverace do vnitr streva. Jde videt jen kdyz utiram intenzive zadek. Jinak kdyz se jen tak podivam nejde videt nic.
Malýmu jde taky vidět jen po stolice a spíš po tlačení, když kaká bez větší námahy, tak to ani vidět není, nekrvácí to. Tak uvidím, nechtěla bych, aby mu to řezali, to by znamenalo narkózu a to nechci.
Dobry den, chci se zeptat jakou tu lactulosu davate, ja mam doma dve:lactulosa all sirup a laktulosa sandoz. Dekuji za odpoved.
A jeste teda kdyz dam malymu tu lactulosu tak par dni to ma ridci, staci jenom kdyz si uprdne a pak se teprve vykajdi normalne. Je to normalni?
@ivisek1 píše:
Dobry den, chci se zeptat jakou tu lactulosu davate, ja mam doma dve:lactulosa all sirup a laktulosa sandoz. Dekuji za odpoved.
Dětem mladším 14 let bez porady s lékařem přípravek Laktulosa Sandoz nepodávejte.
Přípravek Laktulosa Sandoz by se neměl běžně podávat kojencům a malým dětem, neboť může narušit běžné
reflexy spojené s vylučováním stolice.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Dětem mladším 14 let bez porady s lékařem přípravek Laktulosa Sandoz nepodávejte.
Přípravek Laktulosa Sandoz by se neměl běžně podávat kojencům a malým dětem, neboť může narušit běžné
reflexy spojené s vylučováním stolice.
Takze mu mam davat tu druhou?
@ivisek1
Tam je také uvedeno jen na doporučení lékaře..ten Sandoz bude asi silnější, ale já bych nedávala ani jednu. Střevo si na to zvykne a pak se bez toho nevykaká
. Lepší je zkusit třeba švestkovou šťávu nebo olivový olej lisovaný za studena smíchaný s troškou vlažné vody, nejlépe ráno nalačno. Nevím jak staré je dítko, ale pokud se ti zdá že má problémy s vyměšováním určitě bych zašla k lékaři.
Tady na diskuzi prave nekdo psal, ze dava lactulosu a ze to neni navykove a ditku to ponohlo. Je mu 5 a u dr jsme uz byli, streva ma v poradku.
@ivisek1 píše:
Tady na diskuzi prave nekdo psal, ze dava lactulosu a ze to neni navykove a ditku to ponohlo. Je mu 5 a u dr jsme uz byli, streva ma v poradku.
V letáku je přímo napsáno že to může negativně ovlivnit funkci vyprazdňování. Spíš bych dávala ty přírodní projímadla, hodně vlákniny…když dr. nic neshledala nezatěžovala bych ho nějakými preparáty z lékárny.
Kdyz on me taky ne vsechni sni
navic mame i atopicky exem a akergie na potraviny ![]()
@ivisek1 píše:
Kdyz on me taky ne vsechni sninavic mame i atopicky exem a akergie na potraviny
Proč mu to vlastně chceš dávat? Zdá se ti, že nechodí na stolici jak by měl nebo má přitom nějaké obtíže?
Nám Lactulosa moc nepomohla. Elinka byla často ukáknutá a stejně, když pak šla kakat, tak hovínko bylo tvrdé a ve stolici byla krev z natrženého konečníku. Vyzkoušely jsme Emulips, prodávají ho i tady holky na emiminu. Kdyžtak ti dám kontakt. Elinka sice dále odmítá kakat, ale když už jde, tak vše v pořádku. Taky jde někdy až 1× za týden. Jestli tvůj chlapeček kakat neodmítá, jen mu to prostě nejde, tak věřím, že vám to pomůže.
No je pravda, ze po ty lactulose byva taky nekolikrat za den ukaknutej
dneska jsem mu koupila chlorelu, pry taky pomaha, tak budem doufat ![]()