Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
22.2.13 17:24

Kačka kadila teď čtyři dny zasebou a dnes nic. Ale už to tolik nehrotím, čípky nedávám. Dávám jen tu Lactulosu, Laktobacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.2.13 17:26

Rady420 - Moc moc gratuluji a držím palce!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.2.13 18:42

Děkuji, hanstro, asi je opravdu lepší to tolik nehrotit, ty děti to cítí, jsou jako radar a zácpa je s psychikou naprosto spojená. Kdyby šla dcerka čtyři dny za sebou, skáču radostí do stropu :). Já budu spokojená, když se podaří zatím tak co třetí, čtvrtý den v nějaké pravidelnosti. Taky dáváme jen Lactulosu a Lactobacilky, někdy ji dávám do polévek a kaší vývar z vloček a švestek, pát trochu heřmánku ale už ji dávám i rýži, kterou miluje a pečivo, díky tomu jsem se uvolnila i já a myslím, že to pomáhá. Jinak ten heřmánkový sirup jsem nikde nesehnala, v lékárnách ho ani nezají a ve zdravé výživě mi řekli, že od té firmy (na obale opička) už nic neberou, protože ty sirupy cukrovatěly. A tu zaječickou v pití poznávala a moc to nechtěla, tak jsem vzdala i to… držím taktéž palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
28.2.13 12:53

Dobrý den, můj syn chodí kajdit strašně nepravidelně. Někdy se stane že jde až za 14 dní. Pak u toho brečí, bobek je strašně tuhej a velkej. Ale vůbec nevim, proč to tak má. Brali jsme duphalac, ale ten nám nepomáhal, teď má lactulosu, ale taky mu to moc nepomáhá. Přemýšlím, že zajdem na gastroenteorologii, jestli nemá potíže se střevama. Do toho má atopický exém, takže nemůže některý potraviny, jako třeba slunečnicový, nebo lněný semínka, který by mu i pomohli. Nejradši má suchej rohlík, samozřejmě z bílýho pečiva. To mu kolikrát stačí moc toho nejí, většinou jídla která uvařím, nejí :-(. Jsem bezradná. Poraďte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.13 13:26
@ivisek1 píše:
Dobrý den, můj syn chodí kajdit strašně nepravidelně. Někdy se stane že jde až za 14 dní. Pak u toho brečí, bobek je strašně tuhej a velkej. Ale vůbec nevim, proč to tak má. Brali jsme duphalac, ale ten nám nepomáhal, teď má lactulosu, ale taky mu to moc nepomáhá. Přemýšlím, že zajdem na gastroenteorologii, jestli nemá potíže se střevama. Do toho má atopický exém, takže nemůže některý potraviny, jako třeba slunečnicový, nebo lněný semínka, který by mu i pomohli. Nejradši má suchej rohlík, samozřejmě z bílýho pečiva. To mu kolikrát stačí moc toho nejí, většinou jídla která uvařím, nejí :-(. Jsem bezradná. Poraďte. Děkuji

Zdravím, to musí být dost náročný, jak pro něj, tak pro Vás. A co ovoce a ovocné šťávy? To Vám vypije, zbaští? Za sebe bych se do něj snažila dostat co nejvíc jiného, než bílou mouku. To je opravdový špunt pro to tělíčko:/ Jestli je jen malá šance, že zbaští ovoce, tak bych to do něj tlačila horem dolem (švestky, meruňky, jablíčka, hrušky, meloun atd.)
Jak je výše v diskuzi zmiňováno, zkusila bych i tu zaječickou kyselku a heřmánkový sirup. A asi bych na to vyšetření zašla. Kolik je malému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
1.3.13 13:32

@PeťuleAdule Jsou mu 4 roky. Na vyšetření určitě zajdu, jen co nebude mít neštovice. U nás je ještě problém, že má na dost potravin alergii, ale třeba jablíčko, meruňky, hrušky ty může. 3vestky taky, ale ty mu moc nechutnaj. Štávy pije normálně, teda jenom ty příchutě, který může. Celozrnné pečivo bych ráda kupovala, ale malej nemůže ty semínka. Takže pokud víte o nějakém kde nejsou žádná semínka, poraďte. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.13 13:50
@ivisek1 píše:
@PeťuleAdule Jsou mu 4 roky. Na vyšetření určitě zajdu, jen co nebude mít neštovice. U nás je ještě problém, že má na dost potravin alergii, ale třeba jablíčko, meruňky, hrušky ty může. 3vestky taky, ale ty mu moc nechutnaj. Štávy pije normálně, teda jenom ty příchutě, který může. Celozrnné pečivo bych ráda kupovala, ale malej nemůže ty semínka. Takže pokud víte o nějakém kde nejsou žádná semínka, poraďte. Díky

Je super, že může to ovoce. Ohledně těch šťáv, myslela jsem hlavně ovocné šťávy, přírodní, nejlépe 100% koncentrát/mošty. Pak jestli švestky moc nemusí, tak je třeba smíchat s jiným ovocem. Já ovoce hodně vařím, takže pak z toho mám takové přesnídávky. Dají se i naředit vodou případně osladit a je z toho přírodní pití. Vím taky, že pokud máte tyhle problémy, tak se doporučuje co nejvíce omezit sladkosti (čokoládky, bonbony atd.). Nahradila bych to třeba domácími ovocnými koláči z celozrnné mouky atp.. (kombinace ovoce i jiné než bílé mouky). My celozrnné pečivo moc nekupujeme, takže to Vám neporadím :/ My máme doma pekárnu a tak to peču. Myslím, že by to pro Vás mohlo být super, protože si uděláte takové pečivo, jaké prcek může. Víte, co do toho dáváte. Jinak mě ještě napadá, dávat co nejvíce ovoce se slupkama, pročišťují střívka. Já za sebe můžu taky doporučit rozpuštěná švestková povidla s máslem zhruba 1,5:1(1-2 lžičky) třeba 2× denně. Je to sladké a naší malé to moc chutnalo :) Někomu to zabírá dokonale, někomu vůbec.. ale za zkoušku člověk nic nedá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
1.3.13 19:51

@PeťuleAdule Jo no tak z těch šťáv toho moc není, co může, ale určitě něco najdem ;-). Sladký jsme dost omezili, vlastně už ho nekupuji, takže to nemá, s tou domácí pekárnou nad ní jsem už taky přemýšlela, takže si jí možná pořídíme. Pečivo jde u nás ve velkým ;-). Zkusím mu dát jablíčko, jestli nebud mít nějakou reakci a kdyžtak mu ho budu dávat i se slupkou, snad to sní :-(. Děkuji moc za radu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.3.13 14:20

Ivisku, zkuste kromě ovoce i tu lactulosu sirup, změkšuje stolici a při takových zácpách se dává běžně už od miminka. Ale musí se při tom dostatečně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
2.3.13 17:15

@rady420 jj tu jsem mu dala a vykajdil se. Mám mu jí dávat každej den? Neuškodí mu to nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.3.13 21:17
@ivisek1 píše:
@rady420 jj tu jsem mu dala a vykajdil se. Mám mu jí dávat každej den? Neuškodí mu to nějak?

Neuškodí, nebojte se! Dávám naší Kačence už víc než měsíc, každý den po obědě a po večeři vždy 5ml. Ráno po snídani dostává Laktobacily - jednu tobolku.
Zaznamenali jsme velký úspěch od pondělí kaká každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
2.3.13 21:43

@hanstro Tak to je dobře. Dneska jsem mu dala večer 5ml a asi za 10 minut se vykajdil :pankac:. Kajdil předevčírem. Tak doufám, že to takhle bude pořád :lol:. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
2.3.13 22:49

My na ní byli rok a půl a postupem času teda účinky zcela jistě vymizí :-( Bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.3.13 22:54

Ivisek 1 - Tak to je paráda, držím palečky! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.3.13 20:23

Ivisku, jak už tady bylo napsáno, lactulosa neublíží vůbec, je to druh cukru, který v tlustém střevě na sebe naváže vodu a pak se beze zbytku vyloučí z těla, vůbec se nevstřebává, četla jsem, že jsou lidi, co to berou celý život. My dáváme téměř dvouleté dcerce 15ml ráno a 15ml večer do mléka. Při nižší dávce jsme nepozorovali žádné účinky. I tak kaká nepravidelně, někdy co 3. den, někdy co 6. den, ale už je to bez pláče a má stoličku poloměkkou, takže pro nás velký úspěch, protože předtím to byla muka - čípky, klystýry, popraskaný konečník, krev apod., ani nevzpomínat. Lactulosa nám v omto pomohla, ale ještě potřebujeme aby chodila častěji a proto uvažuji o nasazení Forlaxu - četrného projímadla pro děti od 6. měsíců, už ho mám koupený a zatím to odkládám, od jara a léta si totiž slibuji, že bude víc pít - u nás je velký problém s tekutinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí