Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1492
8.2.13 07:49

Moje malá 2,5 roku nekaká i 7 dní naprosto s přehledem :zed: takže jsem přešla na activii, jí 1 activii denně a nejpozději obden kaká, jde to i bez čípku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
8.2.13 12:56

No jo na nej prave zadna projimadla, cipky ani projimava jidla neplatilo.Pil i olivovy olej s kefirem, vse v nem zustalo. hudak mel zakazano temer vsehno, housku, brambory…Furt jen aby to bylo projimave.
Ten hermankovy sirup mi prinesla kamoska, co dela alternativni medicinu a proste to zabralo po dvou dnech.Tak to sem pisu, muze to kazdy zkusit, protoze to neni nic skodliveho, nejhorsi o se muze stat je, ze to nezabere.Je to volne prodejne, uz nevim znaku, ale melo to na obalu opicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.2.13 15:24

Taky ho zkusíme, tam by byl problém jen u dětí, které jsou na heřmánek alergické, ale to se určitě zjistí i u heřm. čaje. Zkusíme ten sirup i tu kyselku. Já jsem nikdy předtím netušila, že něco jako chronická zácpa u tak malých dětí existuje, člověk ví o ledasjakých nemocech a problémech už v těhotenství, čemu se vyvarovat, na to dát pozor apod., ale tohle jsem fakt netušila. A tolik maminek tu píše, že mají s dětmi tentýž problém, že nekakají i týden apod., nepřestávám se tomu divit. Snad to nebude mít nějaký dopad na pozdější zdraví, že tolik dní nekaká, přece jen se ty toxiny zadržují v těle… malá má časté rýmy, nevím, jestli to s tím třeba nesouvisí. Ale někde jsem četla, že jinak zdravý organismus se se zácpou dobře vypořádá, tak snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.2.13 18:03

Ten hermankovy olej jsem jeste neslysela, urcite vyzkousime. A kde ho shanet, v lekarne?
Rady420, tak co ten Easylax, nezabral uz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.2.13 18:50

Zuzulo, dnes jsme ho nedávali, vzdala jsem to, zkusíme zase zítra po snídani, ať je u toho i tatínek a nejsem na to trápení sama. Samozřejmě od pondělí nekakala a vůbec ji to netrápí. Ale máme už doma i tu zaječickou kyselku, přidám ji to už dnes večer do pití, bylo by super, kdyby to zabralo, nemusela bych dávat Forlax. Je mi na ni sympatické, že údajně nenadýmá, protože Duphalac ji nadýmá dost. Teď ji chystám večeři - švestkovou kaši s medem, kterou dělám do vody z vyvařených vloček, lněných semínek a švestek, zapije to moštem, který jsme schválně koupili, ale počítám, že to s ní ani nehne. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.2.13 19:29

:) tak koukam ze mate podobnej jidelnicek jako u nas. Ja i manzel se nestacime divit co ten prcek v sobe udrzi, kdyz dospelaci pomalu nestihaji dobehnout.. ten nema streva, ale kovovy trubky. Jinak my jsme nezkouseli tu kyselku, ale Saratici a Vincentku, ale nezabralo.. tak dej vedet kdyby pomohla. Jinak Forlax zatim ucinkuje, malej kaka skoro kazdy den a ja se nestacim divit kam to vsechno daval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.2.13 20:07

Přesně tak se divíme i my, co v sobě udrží - veškerá projímavá jídla, včetně čípků a velkých dávek lactulosy, zkrátka nepustí nic. Musí mít to střevo už asi roztažené, protože co z ní pak výjde, to je síla. I když netuším, jak moc kakají děti kakající denně, takže nemám srovnání :). Ani nevím, proč se mi do toho Forlaxu tak nechce jít, některá maminka někde psala v diskusi, že její dítko po něm zvracelo a mělo nějaké vedlejší účinky, ale to byla asi velká výjimka, když je to pro děti od 6měs, tak to musí být hodně šetrné. Zrovna teď manžel malou přemlouvá na wc k hovínku, ale to je jako kdyby mluvil do skály…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.2.13 20:55

Pro Rady420: Ja si taky myslim ze malej uz za tu dobu mel strevo roztazene. Hlavne proto, ze to hovno (pardon, ale opravdu se neda napsat hovinko)uz bylo i strasne tlusty, no proste urostlej chlap by se za to nestydel.. ale pry se to muze srovnat a strevo se zase zatahne. Poptam se na to az pujdeme na kontrolu. Ale ty nase hovinka uz jsou zase hezky uzky, takovy hadici :)
A jeste k tomu Forlaxu. Taky se mi do toho nechtelo, ale ja uz jsem vyzkousela opravdu skoro vsechno a proste uz jsem s nim nechtela znovu na tu pohotovost, toho jsem se opravdu desila. A mne tam ti doktori rikali at jezdime uz paty den, ze uz je potom mala sance ze to z nej dostanu. No jak vidim vy to dokazete sami i ten devaty, to u nas nehrozilo. A taky kdyz ted vidim ty hromady kazdej den, tak si rikam ze lepsi Forlax, nez ta hruza v nem. Tim te nechci presvedcovat, to tak vubec neber. Sama poznas co je pro tvoje dite nejlepsi a tim se rid :) Ja jsem ted zjistila ze je malej casto nafouknutej, ale doktorka tvrdi ze je to ten Duphalac, tak ho asi vysadim uplne. Treba vam opravdu pomuze ten olej a kyselka. Jeste mi ted jedna doktorka radila kiwi, ale to do nej zatim nedostanu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.2.13 21:34

No my to dostali sice 9. den, ale taky pomocí trocha klystýru. Připadá mi, že u nás to je tak, že dokud se střevo nenaplní úplně, že ji to už tlačí, tak ani o hodinu dřív nemá potřebu se vyprázdnit. A pak to jde ven (většinou) úplně vše a zase se to týden plní. Je to na pytel, tak to fakt nechceme. Ale hodně mě potěšilo, jak píšeš, že se to střevo může zase upravit a zatáhnout. Já jsem to totiž nikdy s žádným odborníkem na střeva neprobírala :). Tak se, prosím, ještě na toto poptej, ať to víme podrobněji. Protože jak ho má takto roztažené a pořádně se tam toho vleze, tak proč by chodila častěji, že? Ale bylo by to logické, zvlášť u takto malých dětiček se všechno dobře regeneruje. U nás to chce rozhýbat znova tu perilstatiku natolik, aby ji to dohnalo kakat, klidně do plenky, aby to prostě neudržela. S tím Forlaxem počkám ještě tak týden -14 dní, co udělá ten zvýšený Duphalac a ta kyselka. Uvidíme, jak bude vypadat následující kakání, zítra chceme dát znova Easylax. Vy jste to měli opravdu hodně podobné jako my, takže díky této diskusi do toho půjdu, ještě že vás tu, maminky mám :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.2.13 22:47

Tak ten pocit s naplnenim streva jsem u prcka mela taky, ale posledni dobou to bylo uz tak ten 5ty den. Ale presne jak pises, ty prvni 4 dny nemel absolutne zadne nuceni na zachod, nekdy ani ten 5ty. No ale ted uz jo, ted uz se krouti kazdej den, a kdyz jsem s nim ja, tak mame bobek. Ve ctvrtek s nim byl cely den manzel a nic, ten ho nedonutil. Ono k tomu nuceni na zachod jsem si taky dosla az casem. Jeste pred vanocema jsem si neumela predstavit a(a vysvetlovala jsem to i doktorum na pohotovosti) ze by se posadil na zachod. On se vzdycky prohnul do luku, zacal rvat a neudelala jsem nic. Postupne jsme odbourali ten strach na to ze si tam alespon sednul. No a ted uz cura jenom tam. On je kazdej mesic znat, jak na prckovi, tak i na mamince :)
Tak jen doufam ze nam to vydrzi a bude se to zlepsovat, dneska mi prijde ze se zase celkem natrapil, jakoby to bylo zase tuzsi. No ale to kdyz uz je to v zachode nepoznam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
9.2.13 11:35

Tak vidím, že to chce opravdu všechno svůj čas, když už to zašlo tak daleko. Nám už dřív než 7. den nekaká asi 2. měsíc, takže i ten 5. den bych teď považovala za úspěch. Pokud je projímadlo jediné, co ji donutí, tak to musíme nasadit. Nám na záchodt chodí čůrat bez problémů, ale vyčůrá se a dere se dolů, nějaké kakání když to na ni půjde, to zatím taky nehrozí, takže jsme teď tam, kde vy jste byli nejspíš před těmi vánocemi. Ale musím věřit, že se to zlomí, stačila by podle mě jedna, dvě dobré zkušenosti, kdyby to zvládla bez bolesti, a už si to bude pamatovat. Ona si pamatuje každou zkušenost, tak snad se podaří. Vy jste už určitě na dobré cestě, věřím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
9.2.13 14:37

@zuzulo je to konkretne tohle.Je to sladoucky, takze to radi ji. Drzim palce, at se z toho vylizete, vim, ze to neni nic prijemneho. Kamoska to se synem mela take a prestalo mu to az v pozdejsim veku.Tak pet sest let, ale zbavili se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.2.13 21:45

Sanantonio, nezapomnela jsi pridat odkaz? Dnes jsem byla v lekarne a nemeli ho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
9.2.13 22:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.2.13 22:24

Moc dekuju! Urcite taky vyzkousime.

• načítám...