Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4918
27.5.14 18:09

@ivisek1
A tu lactulosu jsi mu už nějakou dobu dávala nebo jiné projímadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
27.5.14 19:12

Nedavala jsem mu ji pravidelne, ale treba jen jednou mozna dvakrat. Nic jinyho jsem nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.7.14 22:13

Ahoj maminky! Riešite tu zácpu ratolesti..mam 3a pol rocnu holku ktorá sa mi stažuje nato, že ju bolí zadoček.. Denne kaká tak 3-4 krát a ani sa nestazuje, že by ju to bolelo ked kaká ale dajme tomu sedi a zrazu povie, že ju bolí zadoček..no a dnes sme boli u doktora a ten nam diagnostikoval zácpu..ale ja to nejak spochybnujem..predsa zacpa je ked sa nemoze clivek vykakat snad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
4.7.14 22:27

Tak to má tuhý asi ne? Dej něco na změkčení a uvidíš…Po stopadesáte doporučuji Duphalac :mavam:…hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.7.14 22:41

Ten nam. predpisal..nema to tuhe a ani riedke.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
4.7.14 23:54

@PDM1 ahoj, my mame s kakanim problem uz dyl. Porad chodi kakat, kakat a nic nebo vetsinou je zamazana prcka. Bobik tuhy nema, spis naopak. Tyden daval lactulozu. Ja si ale myslela, ze to je stale trvajici problem, ze nechce, neumi kadit na nocnik/zachod. Donedavna tvrdil, ze se to tam nedela, ze se kadi do slipu :pocitac: Z toho uz jsem zoufala, nevim, jak ho to naucit :,(
Taky porad rika, jake ma velke trapeni nekdy, ze ho boli zadecek. Vcera uz jsem nevydrzela a volala doktorce. Ta rekla, ze tohle delaji deti s trhlinkou, boli je to, boji se zatlacit. Zmekcit to, k Lactuloze treba i cipek (pul dospelackeho), ale tuhost nas problem neni. Dusledna hygiena, sedave koupele nekolikrat denne v hermanku/rapiku, silne promazavat i dovnitr - vazelinou, Bepanthenem nebo co mas (ja mazu Infadolanem). Vytlacit z tuby i 3 cm.
Na zmekceni pak jeste existuje pro deti Easylax.
A hlavne, vim to i z vlastni zkusenosti, hojeni trva dlouho. Vyzkousej to a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.7.14 20:55

Ahojky tak jsem tu zase :(. Koupila jsem prckoj chlorelu a od tý doby má věčně pokajděný slipy a zadek :(. Několikrát za den měnímě. Chlorelu jsem mu přestala dávat je to už měsíc, ale tohle má pořád. Nevíte co s tím? Normálně nekajdil už ani nevim kdy :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
7.7.14 06:29

Asi jen obtok stolice, to znamená že je zacpaný a to co je řídké to husté prostě obteče, V tomto případě musíte dát i něco spodem. a k doktorovy tohle už není normální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4401
6.8.14 21:20

Jdu si pro radu mám holčičku 34mes. a má psychogenni zácpu. Máte někdo osvědčený tip, radu jak na to. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.8.14 19:36

@Culie pokud je to o psychyce zkusila bych kineziologii či stromovou vílu!
snažit se aby byla stolice řídká, aby nebolelo kadění. a zkusit motivovat, když se vykakáš dosstaneš…, nebo i existuje pohádka o hovínku jak šlo do světa… jak putovalo záchodem a potkalo s dalšíma hovnousema… psychlog… to mé rady :-) držím palečky, ať kakáte pěkně jako mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačulenkaa
3.11.14 22:19

Ahoj mamky, naše malá tím trpí taky. V 15 měsících to začalo, teď má skoro 2,5 roku a poslední týden (klepu na drevo!) chodí častěji a je to bez problému. Vždy má strašnou radost, že ji to nebolelo a výskáme všichni radostí. Snad už tomu bude konec… Jinak vždy, když se postavila jak pravítko a začala se potit, popadla jsem ji na nočník, držela bříško a přitulená k ní jsem ji mazlila a pevně držela…chudák vždy plakala a nočník byl nakonec plný po těch 3-4 dnech…hrozný, nikdy dřív jsem to nezažila…držím všem maminkám palce, at́ to přejde co nejdříve!!!

• Citovat
  • Upravit
330
10.7.15 21:36

Ajojky chci se zeptat, zda když se mi syn vykakal díky lactulose (dáváme asi týden) jestli mu jí mám dávat dál, nebo zase až za pár dní? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
15.8.15 10:44

Holky, jsem zoufala uz.Mala nema boleni briska, nema natrhly zadecek, neboli ji to, po vykakani ma vzdy radost, ale zadrzuje jak muze.Uz jsem vyzkousela snad vse. Dneska jsem dala i cipek a nic.Pije zajecici, laktulosu, ji jogurty, vlocky, presnidavky, snazim se aby dost pila…a proste nechce kakat.Uz to bylo docela fajn, ale dostala horecku a zase se to seklo.Kaka mi az treba po 6 dnech.Uz jsem zkousela i babske rady jako je povidla s maslem :mrgreen: atd a uz fakt nevim co delat.Mate jeste nejakou radu? Fakt jsem zoufala :zed: Doktorka mi rika, ze pokud nema moc tuhe kakani a neboli ji to, tak zatim neresit radikalne, jako nemocnice a vyplachy, at se nesekne jeste vic, aby nemela jeste vetsi trauma.Ale ja uz jsem z toho fakt vycerpana, nevite co by mohlo zabrat, aby kakala aspon co 3 dny? Podotykam, ze kdyz byla malicka nikdy zacpou netrpela, to je proste v hlave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.8.15 11:26

@Danieli
trpelivost, lactuloza -aby nebyla stolice tuha ani po 6ti dnech, pozitivni motivace k pravidelnemu vyprazdnovani (u nas kakaci denik, vlepovani samolepek, kresleni slunicek, kindervejce za uspesnou akci… ta hracka, coko letela do kose :D ), chvaleni, hlasite teseni na to, az prijde ditko samo, ze kakalo bez potreby asistence atd. Prislo to pak ze dne na den, pak kratka recidiva a pak uz ok. Jak je stara?
Soucitim, nevzpominam na to obdobi uplne rada, ale prejde to, neboj, jen to chce more trpelivosti z tve strany. Trapeni v nemocnici az jako posledni, jeste se ti dite sprajcne. K dr bez, pokud ma bolesti, krev ve stolici, nebo umazava okoli konecniku nebo, pradlo…enkopreza.

jo, jeste svestkova stava od hipp, nejvetsi obsah svestek, taky zmekcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
15.8.15 11:34

@BellinkaX diky za odpoved, mala bude mit 3 roky a tahne se to…ani nevim…po druhem roce to zacalo. Nekdy lip nekdy hur.Ale ted po te horecce to ma prave tak kolem tech 6 dni.Jo trpelivost, budu muset vydrzet, ale fakt jsem zoufala. :lol: svestkovou stavu jsem zkousela, ale ne tuto zkusim koupit. Odmenu take davam, o kakani mame pohadku, jak se cisti brisko a mala me vzdycky rika, jak ji mam povidat tu o kakani :lol: :lol: no uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí