Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ivisek1
A tu lactulosu jsi mu už nějakou dobu dávala nebo jiné projímadlo?
Nedavala jsem mu ji pravidelne, ale treba jen jednou mozna dvakrat. Nic jinyho jsem nedavala.
Ahoj maminky! Riešite tu zácpu ratolesti..mam 3a pol rocnu holku ktorá sa mi stažuje nato, že ju bolí zadoček.. Denne kaká tak 3-4 krát a ani sa nestazuje, že by ju to bolelo ked kaká ale dajme tomu sedi a zrazu povie, že ju bolí zadoček..no a dnes sme boli u doktora a ten nam diagnostikoval zácpu..ale ja to nejak spochybnujem..predsa zacpa je ked sa nemoze clivek vykakat snad ![]()
Tak to má tuhý asi ne? Dej něco na změkčení a uvidíš…Po stopadesáte doporučuji Duphalac
…hodně štěstí
@PDM1 ahoj, my mame s kakanim problem uz dyl. Porad chodi kakat, kakat a nic nebo vetsinou je zamazana prcka. Bobik tuhy nema, spis naopak. Tyden daval lactulozu. Ja si ale myslela, ze to je stale trvajici problem, ze nechce, neumi kadit na nocnik/zachod. Donedavna tvrdil, ze se to tam nedela, ze se kadi do slipu
Z toho uz jsem zoufala, nevim, jak ho to naucit ![]()
Taky porad rika, jake ma velke trapeni nekdy, ze ho boli zadecek. Vcera uz jsem nevydrzela a volala doktorce. Ta rekla, ze tohle delaji deti s trhlinkou, boli je to, boji se zatlacit. Zmekcit to, k Lactuloze treba i cipek (pul dospelackeho), ale tuhost nas problem neni. Dusledna hygiena, sedave koupele nekolikrat denne v hermanku/rapiku, silne promazavat i dovnitr - vazelinou, Bepanthenem nebo co mas (ja mazu Infadolanem). Vytlacit z tuby i 3 cm.
Na zmekceni pak jeste existuje pro deti Easylax.
A hlavne, vim to i z vlastni zkusenosti, hojeni trva dlouho. Vyzkousej to a uvidis.
Ahojky tak jsem tu zase
. Koupila jsem prckoj chlorelu a od tý doby má věčně pokajděný slipy a zadek
. Několikrát za den měnímě. Chlorelu jsem mu přestala dávat je to už měsíc, ale tohle má pořád. Nevíte co s tím? Normálně nekajdil už ani nevim kdy
.
Asi jen obtok stolice, to znamená že je zacpaný a to co je řídké to husté prostě obteče, V tomto případě musíte dát i něco spodem. a k doktorovy tohle už není normální!
Jdu si pro radu mám holčičku 34mes. a má psychogenni zácpu. Máte někdo osvědčený tip, radu jak na to. Díky moc
@Culie pokud je to o psychyce zkusila bych kineziologii či stromovou vílu!
snažit se aby byla stolice řídká, aby nebolelo kadění. a zkusit motivovat, když se vykakáš dosstaneš…, nebo i existuje pohádka o hovínku jak šlo do světa… jak putovalo záchodem a potkalo s dalšíma hovnousema… psychlog… to mé rady
držím palečky, ať kakáte pěkně jako mi
Ahoj mamky, naše malá tím trpí taky. V 15 měsících to začalo, teď má skoro 2,5 roku a poslední týden (klepu na drevo!) chodí častěji a je to bez problému. Vždy má strašnou radost, že ji to nebolelo a výskáme všichni radostí. Snad už tomu bude konec… Jinak vždy, když se postavila jak pravítko a začala se potit, popadla jsem ji na nočník, držela bříško a přitulená k ní jsem ji mazlila a pevně držela…chudák vždy plakala a nočník byl nakonec plný po těch 3-4 dnech…hrozný, nikdy dřív jsem to nezažila…držím všem maminkám palce, at́ to přejde co nejdříve!!!
Ajojky chci se zeptat, zda když se mi syn vykakal díky lactulose (dáváme asi týden) jestli mu jí mám dávat dál, nebo zase až za pár dní? Díky
Holky, jsem zoufala uz.Mala nema boleni briska, nema natrhly zadecek, neboli ji to, po vykakani ma vzdy radost, ale zadrzuje jak muze.Uz jsem vyzkousela snad vse. Dneska jsem dala i cipek a nic.Pije zajecici, laktulosu, ji jogurty, vlocky, presnidavky, snazim se aby dost pila…a proste nechce kakat.Uz to bylo docela fajn, ale dostala horecku a zase se to seklo.Kaka mi az treba po 6 dnech.Uz jsem zkousela i babske rady jako je povidla s maslem
atd a uz fakt nevim co delat.Mate jeste nejakou radu? Fakt jsem zoufala
Doktorka mi rika, ze pokud nema moc tuhe kakani a neboli ji to, tak zatim neresit radikalne, jako nemocnice a vyplachy, at se nesekne jeste vic, aby nemela jeste vetsi trauma.Ale ja uz jsem z toho fakt vycerpana, nevite co by mohlo zabrat, aby kakala aspon co 3 dny? Podotykam, ze kdyz byla malicka nikdy zacpou netrpela, to je proste v hlave…
@Danieli
trpelivost, lactuloza -aby nebyla stolice tuha ani po 6ti dnech, pozitivni motivace k pravidelnemu vyprazdnovani (u nas kakaci denik, vlepovani samolepek, kresleni slunicek, kindervejce za uspesnou akci… ta hracka, coko letela do kose
), chvaleni, hlasite teseni na to, az prijde ditko samo, ze kakalo bez potreby asistence atd. Prislo to pak ze dne na den, pak kratka recidiva a pak uz ok. Jak je stara?
Soucitim, nevzpominam na to obdobi uplne rada, ale prejde to, neboj, jen to chce more trpelivosti z tve strany. Trapeni v nemocnici az jako posledni, jeste se ti dite sprajcne. K dr bez, pokud ma bolesti, krev ve stolici, nebo umazava okoli konecniku nebo, pradlo…enkopreza.
jo, jeste svestkova stava od hipp, nejvetsi obsah svestek, taky zmekcuje.
@BellinkaX diky za odpoved, mala bude mit 3 roky a tahne se to…ani nevim…po druhem roce to zacalo. Nekdy lip nekdy hur.Ale ted po te horecce to ma prave tak kolem tech 6 dni.Jo trpelivost, budu muset vydrzet, ale fakt jsem zoufala.
svestkovou stavu jsem zkousela, ale ne tuto zkusim koupit. Odmenu take davam, o kakani mame pohadku, jak se cisti brisko a mala me vzdycky rika, jak ji mam povidat tu o kakani
no uvidime