Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Danieli
u nas byl zajety ritual porad stejny plus motivace az to zvladne, tak cokoliv v hrackarstvi.
Ahoj holky,
díky za tuhle diskuzi. Aspoň vím, že s v tom neplácáme sami. Náš malej si s bobkem dal vždy dost na čas a normálně kakal cca po 3-4 dnech a vždy v noci do plíny. Jednou po horečkách byl interval delší, natrhl se a už jelo začarované kolečko, které trvá asi rok. Ale zdá se, že poslední dobou jsme na to přišli, třeba to někomu pomůže. 1. hlídat pitný režim - základ úspěchu, 2. miluje pohádku „Auta“, tak jsme vymysleli, že bobek je ten Blesk a závodí, aby ho nedojel Chick a King. A světe div se, zatím to zabírá. Krom toho, že si povídáme, že bobek je kamarád a neublíží. Začal kakat do nočníku a chodí si sám říct. Jsou mu 3 roky.
Dobrý den. Včera jsme byli na gastru a pan dokrot nám předepsal Forlax 10g. Syn nechodí vůbec kakat, má věčně pokajděný slipy a špinavej zadek. Máme užívat 2× denně 1sášek, ale bojíme se že po tom bude ještě víc špinavej a on chodí do školky. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Doufáme, že se to malýmu upraví a on bude chodit aspoň 1 za 2 dny kakat a nebude mít špinavej zadek. ![]()
Ahoj snad se mi z vás někdo ozve co to máte za sebou. Dcera 28 měsíců měla před 2 měsíci zácpu. Pravděpodobně se jí udělala i prasklinka v zadečku. Od té doby s tím bojujeme.Hned jak mi přestala kadit jsem nasadila projímavé potraviny. koupila jsem probiotické kapky a pak i Lactulosu.Sice kakala ale s hrozným brekem.No myslela jsem si že to bude krátkodobá záležitost, ale už se to táhne dlouho. Začne to hlavně odpoledne a skončí až večer kdy třeba jen ukakávala, tak jsme měnila pleny i 6krát za hodinu a vždycky s brečením tlačí hodně ale stolici už má měkkou. Jen mě zajímá kdy to skončilo u vás. Doktorka mě psala že je to na dlouho. Trápí mě jak u toho brečí a přitom to má měkký. ![]()
Zítra jdeme i k doktorce aby se jí podívala na prdku jestli tam uvidí tu trhlinku.
Do toho se mi sekla i s jídlem a nechce vubec jíst obedy. Vařím jí to co má ráda a prostě to do pusy nedá. Takhle malá si přece nemužu dát dohromady jídlo s tím kakáním nebo se mýlím? Nebo je to spíše vzdor?
@petra79 Nepotěším tě, našemu je 6 a stále to není pryč, už jsem si myslela, že vše OK, problém nebyl, hrdě hlásil, že byl už i v školce (dříve nemyslitelné), před vánoci měl chřipku, přes týden nejedl a jak pak začal, tak máme problém opět ![]()
@petra79 Může být, já to třeba mám, pokud nejsem „doma“. Nevadí mi místa, která znám, ale třeba cestování je pro mě v tomto ohledu utrpení.
@j.a.n.i1 jo to pro mě taky.Ted mi psala i moje máma že s tím má občas problém i ted.
Já už hlavně nechci aby mi při tom plakala. ![]()
A taky jste brali Lactulosu? Mě přijde že má po tom křeče. V příbaláku píšou že je to možné na začátku léčby ale jak dlouho to trvá třeba 14 dní než si střeva na to zvyknou?
@petra79 Nebrali, dali jsme to bez ní, ale dnes jsem pro ni jela, protože aktuálně je to nějaké problematičtější, jak nejedl a pak začal.
jo.tak držím palce at jste brzy zase fit. S 6letým jde alespon komunikovat ale ta malá mi vubec nerozumí co jí vlastně říkam a nespojí si to s tím.
Ahoj je tady někdo kdo s tim aktualně bojuje? Syn dva roky měl jednou bolestivé kakani a od té doby(2mesice) zadržuje a samozřejmě je to pak horší a má pak krev jak ho to natrhne, kadi jen s easylaxem, lactulosa nezabira vubec, dnes jsme u dr dostali forlax tak doufam že se pořadně pos.re a pochopi že kakani neboli, jsme z toho zoufali jak vidim že to drži a krouti se. Udrzi uz i cipek ![]()
Umazava? Pokud jo, tak vyssi davka forlaxu k odstraneni spuntu v konecniku, jinak forlax je super, davkovala bych na mekkou, klidne ridsi stolici aby se zhojil zadecek. Ten promazavat Preparation H mastickou, peclive umyvat zadek po kadeni a chvalit, chvalit, odmenovat. Nikdy nekarat, nikdy netrestat.