Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ohhh Rada bych poradila, lec sama na radu cekam
tedy ne s kojenim, spis s tim hystercenim..plus do toho prijde druhe. takze bud budu alkoholik nebo budu..vtipna vinarka
![]()
@svycarka Jak se Ti synátor projevoval jako batole? Ať vím, co mě zřejmě čeká a nemine.
První mě zdá se šetří, furt čekám, kdy „to období vzdoru“ propukne a on je pořád takovej relativně slabej čajíček. Hysteráčky spojené s hladem a únavou se snad ani počítat nedají.
@Svistice
a tak to ma byt, protoze tak je to spravne
hodne zdaru matko ![]()
@Svistice píše:
@svycarka Jak se Ti synátor projevoval jako batole? Ať vím, co mě zřejmě čeká a nemine.
První mě zdá se šetří, furt čekám, kdy „to období vzdoru“ propukne a on je pořád takovej relativně slabej čajíček. Hysteráčky spojené s hladem a únavou se snad ani počítat nedají.
ty vis co, on byl do 18m milionove decko- hodne hrave, skoro na ovladani hlasitosti
pak zlom a tri mesice revu a kviceni od rana do noci..hruzne obdobi a to mu nic nebylo
pak nastal klid a relativne trva. nehysterci v obchode, slusne si vezme housku nebo kinder vajco.rve jen kdyz nemuze mit co chce ale to je mi putna at si rve.on se zklidni…ja jsem dost prisna Mama a na Zadek davam a tak mam mozna vic modelovatelne dite nez tisickrat vysvetlujici mamy. ted jako 3 letak staci pocitat do 10…nekdy ![]()
@svycarka píše:
@Svisticea tak to ma byt, protoze tak je to spravne
hodne zdaru matko
Já jí dneska tu kozu nedala. 45 minut vztekání, chlap šel k ní, choval, četl, nic řvala a zmlkla jen aby nabrala síly na další kolo. Když jsem je tam šla zkouknout já a všimla si mě, akorát přidala na decibelech. Po té třičtvrtěhodině zmlkla, 15 minut se tam jen tak potichu mrcasil s hračkama a pak na nás hodila výraz, jako že když nebude prso, tak nebude spaní a že to odpískáme. Zbytek odpoledne tu jela s rudýma očkama jak králík, od 5 hodin už chtěla jen nosit a byla protivná, v šest šla do vany, kojit a spát. Celkově to táhla přes 6 hodin bez spánku, režim úplně v řiti (normálně usíná v 19:45), což je v kombinaci s dvouleťákem krapet harakiri. A to nemluvím o tom, že nestihla večeři, takže jsem zvědavá, kolikrát se mi v noci vzbudí hlady. ![]()
@Svistice hele a brani ti nejake presvedceni ji kozenku dat jak chce? nebude to vic easy a bez nervu pro vsechny?
@svycarka píše:
@Svistice hele a brani ti nejake presvedceni ji kozenku dat jak chce? nebude to vic easy a bez nervu pro vsechny?
Mě právě brání to přesvědčení, že si ji vyřvává. Že ji na to usnutí funkčně nepotřebuje, ale dudlat mámu je fajn, tak proč si o to nepořvat (třeba máma vyměkne a dá, aby měla klid
).
To se ve mně právě šíleně pere. Vím, je to otázka principu. Zase si říkám, teď dám prso, pak bude dělat scény, že nechce jogurt ale pribiňáka, pak že ne pribińáka ale čokoládu, pak ne čokoládu ale iphone, pak ne tenhle iPhone ale ten co má Máňa…
@Lutonka @Svistice radu nemám, jen pochopení.. našemu jsou už tři a už rok a půl bojuju se vztekem maximálního kalibru. te´d přtvtdil, když po něm ěnco chhci, začne řvát, že ho bolej nohy, zuby, ruce, vlasy atd… chová se, jako by tomu snad sám věřil a já byla krkavec, že dítě na prahu smrti nezachraňuju
![]()
@Krrysa TVL nestraš, jinak jdi zítra změřit místní baby-box. ![]()
Co v takových situacích děláš? Špunty do uší a jedeš jak gramofonová deska plus pacifikace silou k nuctným úkonům typu vyčištění zubů, obléknutí/svléknutí?
@Svistice píše:draha to premyslis moc kupredu.mas jeste malosku ma pravo trochu trucovat, protoze jeste nechape. bala jsem se taky ustupku, ale ty rozumne jdou ppres jine nejede vlak a hotovo. do 3 let jsou to blbinci, sice chapou, ale jeste maj jakesi to detske pravo neustoupit
Mě právě brání to přesvědčení, že si ji vyřvává. Že ji na to usnutí funkčně nepotřebuje, ale dudlat mámu je fajn, tak proč si o to nepořvat (třeba máma vyměkne a dá, aby měla klid).
To se ve mně právě šíleně pere. Vím, je to otázka principu. Zase si říkám, teď dám prso, pak bude dělat scény, že nechce jogurt ale pribiňáka, pak že ne pribińáka ale čokoládu, pak ne čokoládu ale iphone, pak ne tenhle iPhone ale ten co má Máňa…
@Svistice doma je to odbrý, tam ho nechám vyřvat a nazdar, a le blbý je to třeba v krámě, to se mi zhysterčil třeba proto, že si nemůže sundat botu…do toho roka a čvrt byl to nejmilionovější miminko pod sluncem. a ta čtvrtá, to je taky paráda, ta není až tolik vzteklá, a le zase stašně piští… první dvě děti mám až trapně hodné, největší prohřešek je odmlouvání
jojo, to jsem byla ještě v přesvědčení, že : no to by moje dítě zkusilo jednou!!!
![]()
@Krrysa píše:
@Lutonka @Svistice radu nemám, jen pochopení.. našemu jsou už tři a už rok a půl bojuju se vztekem maximálního kalibru. te´d přtvtdil, když po něm ěnco chhci, začne řvát, že ho bolej nohy, zuby, ruce, vlasy atd… chová se, jako by tomu snad sám věřil a já byla krkavec, že dítě na prahu smrtinezachraňuju![]()
hruznou pravdu dis ![]()
@svycarka nejhorší je, že on moc dobře ví, i v tom afektu, že už třeba dostane přes zadek, bojí se, a le akorát zvýší decibely…