Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím všechny brejlovce ![]()
Prosím pěkně o názor, radu, doporučení či zkušenost. Chci si nechat udělat sluneční dioptrické brýle. Jsem na rozpacích, které si zvolit. Jestli přímo sluneční, tedy jen tmavá skla, nebo zvolit samozabarvovací?
U slunečních asi budu muset s sebou nosit i normální, nebo být třeba v obchodě bez nich, což se dá, nemám zas tak silné brýle. Normálně ale sluneční nenosím.
Spíš bych asi raději ty samozabarvovací, jenže nevím jak je to s nima třeba v autě. Tedy nejdůležitější pro mě je, abych měla tmavé brýle do auta. Ale někdo mi říkal, že se v autě nezabarví tolik.
Jsem z toho zmatena a nevím co zvolit, co je lepší.
Mám te´d možnost v jedné optice uplatnit poukat za 1500,– počítám že celkem na 3 000,– brýle vyjdou. Rámečky zvolím levnější, vzhledem k tomu, že normální brýle unosím víc a ty mám. I když jen pro představu jsem se ptala a tmavá skla vyjdou na necelé 2000,–
nevím jak je to cenově u těch samozabarvovacích.
Takže potřebuju radu, abych se rozhoupala do pondělí nejdéle ![]()
Všem díky za rady a postřehy ![]()
V autě se nezabarví - sklo polhtí UV a tím páde skla „nereagují“. Samozabarvovací nejsou tak hezký jak přímo sluneční. Aspoň dle mýho vkusu. Šla bych do klasických slunečních. Pokud nepotřebuješ brýle i na řízení, neváhala bych. Nebo místo dioptrických brýle + sluneční ![]()
Nosím brýle a mám zkušenosti s obojím. Já osobně používám variantu čiré skla a přehazuji za sluneční brýle. Ty samozabarvovací jsou prostě tmavší než normální, nikdy nebudou úplně čiré, a když se zabarví tak zase to vypadá, že sluneční brýle mají trapnou obrubu. Ano, je to pitomé, že v obchodě kolikrát chodím se slunečními brýlemi, protože jsem líná si je přehodit, ale zase vypadám jak maskovaná superstar
. A ony ty skla nikdy nebudou úplně černé, takže vidím O. K.
@jalemina Asi takhle, mám samozabarvovací a jiné nepoužívám
plus mám pak ještě dioprtické sluneční do auta, ale ani si nepamatuju, kdy jsem je měla naposled nasazené, tak před 5 lety ![]()
Akorát tedy pokud chceš dobré samozabarvovačky, tak na cenu kolem 3000,– zapomeň, to je tak na jedno sklo…
@Krkael Tady nesouhlasím, jsou stejně hezká, jak ta sluneční… ale je tedy fakt, že mám jedny z těch TOP, co dělají.
@Krkael Tady nesouhlasím, jsou stejně hezká, jak ta sluneční… ale je tedy fakt, že mám jedny z těch TOP, co dělají.
Je to o obrubě. Záleží jakou si vybere.
Edit: nešla mi citace
Příspěvek upraven 22.05.14 v 20:59
Za me nevyhody samozabarvovacich - nejsou to bryle „pres pul obliceje“, ktere by mi odstinily vetsinu paprsku. Zabarvuji se sice rychle, ale to ödbarvovani"zdaleka tak rychle neni, takze treba kamaradka s nima vstoupi ze slunicka do interieru a peknou chvili ceka, nez jsou zas svetle.
Nevyhody samostatnych slunecnich - proste s sebou taham dvoje bryle, pri vstupu do interieru nebo kdyz slunicko zaleze, musim menit. Kdyz vjedu v aute do tunelu, tak najednou nevidim nic (i kdyz koneckoncu to s tmavyma zatmavenyma taky, kdyz se neodbarvi hned). Vyhoda je, ze to mam jak ty - bez bryli sice vidim hur, ale nejsem zcela slepa, takze v tom tunelu je proste dam nahoru na celo a akorat neprectu ukazatele. Kdyz vlezu do obchodu a zjistim, ze normalni jsem nechala doma, tak mam volbu - vidim dobre, ale tmave nebo vidim rozmazane, ale barevnost dobra ![]()
Za me - sla jsem do samostatnych a nelituju. Slunecni s dioptriema miluju, driv jsem mela obyc bez a fakt to nebylo ono. Nemam rada slunecni, ktere jsou male a paprsky mi tam pronikaji vsemi smery, takze jsem si zvolila ohromna skla s perfektnim stinenim i ze stran, to by mi samozatmavovaci neposkytly.
@ugluk jedem na stejné vlně. Na profilovce jde vidět kousek mé obruby ze slunečních brýlí. Mít v tom samozabarvovací tak když by se odbarvily tak vypadám děs běs.
@ugluk píše:
Za me - sla jsem do samostatnych a nelituju. Slunecni s dioptriema miluju, driv jsem mela obyc bez a fakt to nebylo ono. Nemam rada slunecni, ktere jsou male a paprsky mi tam pronikaji vsemi smery, takze jsem si zvolila ohromna skla s perfektnim stinenim i ze stran, to by mi samozatmavovaci neposkytly.
Počkej a jaký je rozdíl, zda se do konkrétních obrouček dají ta nebo ta? Nebo dělají přímo sluneční brýle, kde jsou i diptrie? i když já bych si tím tedy stejně nepomohla - každé oko jiné a ještě cylindry ![]()
Mi je to stejně jedno jaký rámeček budou ty sluneční mít, protože v nich vypadám stejně jako blbec
A jen na to léto nepotřebuju velký zázrak. ![]()
Počkám ještě na další rady ![]()
@j.a.n.i1 díky, na cenu samozabarv. jsem se právě v té optice neptala, takže nemám představu. Jinak brýle co mám teď, obyč teda, mě vyšli na 5,5 tis. ale zas drží a nemůžu si je vynachválit. Takže oproti prvním brýlím vím, že je taky třeba investovat, pokud člověk chce aby ty brýle za něco stály že jo. Ovšem u těch slunečních to risknu
Už proto že je tak nutně nepotřebuju a nebudu je nosit celý den a celý rok ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Lenny0 Jo, to souhlas, je fuk, která skla v nich budou…
Já miluju veliké sluneční brýle a tak proto musím mít dvoje, ale jednou jsem našla obrubu která byla fakt na obojí použití a tam ty samozbarvovací šla.
Ahoj, tak já mám teď nové brýle. Mám tam skla transitions, prý je to snad 7. generace, či jaká. Cena za obě skla byla v akci cca 2500. V autě se skutečně tolik nezabarví, ale určitě v nich mám lepší pocit než se skly „normálními“. V optice mi říkaly, že do auta jsou lepší skla, která jsou už částečně zabarvená a na slunci ještě více tmavnou, to já nechtěla. Nemám ráda tmavá skla v místnosti, takže jsem je chtěla mít čirá. V místnosti není poznat, že se jedná o zabarvovací skla (ale mám černé obroučky, tak nevím, jak by to vypadalo v bílých) Pokud je chceš pouze na řízení, šla bych do tmavých skel, pokud na běžné nošení volila bych, tak jak jsem volila. Když je venku pod mrakem nosím brýle se skly „normálnimi“, protože občas si myslím, že je hodně zataženo a přesto mi malinko tmavnou…
@Lenny0 podobne
Jeste teda nevyhodou bylo, ze ja mam nejake mensi dioptrie na dalku a dalsi nikterak vysoke na astigmatismus, takze pri tehle velikosti skel na ne chtit dvoji ruzne zakriveni, kdybych nebyla chytila dobrou akci, tak se asi nedoplatim ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@jalemina Asi takhle, mám samozabarvovací a jiné nepoužívámplus mám pak ještě dioprtické sluneční do auta, ale ani si nepamatuju, kdy jsem je měla naposled nasazené, tak před 5 lety
Akorát tedy pokud chceš dobré samozabarvovačky, tak na cenu kolem 3000,– zapomeň, to je tak na jedno sklo…@Krkael Tady nesouhlasím, jsou stejně hezká, jak ta sluneční… ale je tedy fakt, že mám jedny z těch TOP, co dělají.
No já je vídám na několika lidech a teda ani na jednom z nich mě to nijak nezaujalo, nelíbí se mi tak jako klasický sluneční. Nemají na to prostě dělanou „konstrukci“ jak třeba ty, co se líběj mně…
Samozřejmě proti gustu…
Ale já mám teda celkově zvláštní styl
Například takovej typ brýlí by jako samozatmavovací vypadal i dobře ![]()
https://www.ilovelv.cz/img/big.php?…
Tohle už ne.
@j.a.n.i1 ja jsem si normalne v optice vybrala klasicke hodne velke slunecni bryle a nechala si do nich namontovat tmava dioptricka skla. Nebyly to normalni brylove obroucky (ty mam naopak malinke a lehounke), ale proste obroucky primo na slunecni bryle. Zkusim dohledat foto.