Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paní Harringtonová píše:
Ale to decko nema steparsky botky, chapes???
To je úplně jedno. Kope do podlahy, která je do bytu naprosto nevhodná a způsobuje tak hluk, který obtěžuje sousedku.
@Baba píše:
Chuze v sedmi mesicich neni spravny vyvoj. Pravil neurolog.
Zakladatelko, příště se nenech vytočit, rvani ničemu nepomůže. Sousedce to klidně tiše s úsměvem odkyvej a říkej třeba jo, jo
Žijete v paneláku (nebo bytovce), určitý hluk od sousedů je normální.
Majiteli bytu bych řekla, že hluk omezujes a sousedka prostě pořád prudi. Ohleduplnost musí být oboustranná. A omezovat dítě celý den, aby se sousedka náhodou nevytocila, je nesmysl. Nemůžeš mít dítě celý den v ohradce nebo pouze na složené dece. To dítě se taky musí vyvíjet. ![]()
@Baba píše:
Chuze v sedmi mesicich neni spravny vyvoj. Pravil neurolog.
Jsi blba nebo co??? Mel spravny vyvoj, MEL!!! ![]()
A proc si v tom pokoji nehrajete uz ted? Muzete byt cely den tam, pokud nebudete zrovna venku, koupat se nebo spat.. Do obyvaku ho dej jen kdyz budes treba v obýváku nebo kuchyni jist, nebo vysavat, vytirat atp. Pokud jíš s nim v obyvaku, muzes jist i v pokoji. Jako ono to proste vyřešit jde, to zas neříkej, že ne. Ale chápu, že když sousedka je, jaká je, tak nemáš tu motivaci nějaké řešení hledat.
@lucenka píše:
Pediatr tvrdil, že to je v pořádku, když k tomu dítě dospělo samo. To pro mě byla důležitější informace než od nějakého nicku na webu.
Nechtela jsi napsat „od nejake nicky“?
prijde mi ten prispevek takovej milej… na tebe… ![]()
Zakladatelko, a to počkejte až syn doatane od někoho třeba xylofon, jako náš 15 měsíční
jakmile vidím, že ho bere do ruky, položím pod něj pěnové puzzle, ale ne vždycky to jde úplně hned..
Mimochodem, máme odrážedlo s pěnovými koly z Lidlu, ani není slyšet, že jede ![]()
@Midaku píše:
A proc si v tom pokoji nehrajete uz ted? Muzete byt cely den tam, pokud nebudete zrovna venku, koupat se nebo spat.. Do obyvaku ho dej jen kdyz budes treba v obýváku nebo kuchyni jist, nebo vysavat, vytirat atp. Pokud jíš s nim v obyvaku, muzes jist i v pokoji. Jako ono to proste vyřešit jde, to zas neříkej, že ne. Ale chápu, že když sousedka je, jaká je, tak nemáš tu motivaci nějaké řešení hledat.
Ja bych ho radsi zavrela do sklepa, to je taky mistnost, kde ho nikdo neuslysi.
@Midaku Upřímně hlavně kvůli úspoře, původně jsme tam nechodili vůbec a netopilo se tam, teď jsme tam topit začali, ale i tak je v obýváku tepleji, navíc každý den vařím, což se teda snažím, když syn spí ale ne vždy se to poved. Mám ten obývák ráda, navíc to neřeší problém do budoucna, můžu se tam třeba přemístit hned, ale až budou děti starší, tak stejně budeme využívat obě místnosti. Už jsem psala nahoře, že je to tak půl napůl, půl jeho bdění v obýváku, půl v pokojíčku, navíc si myslím, že každé dítě baví měnit prostředí, takže se s ním ráda po bytě přemisťuji.
Navíc teda můj syn dost spí, prospí denně i 4 - 5 hodin a to je u nás naprostý klid, jezdíme ven a tak, fakt si nemyslím, že bychom dělali až takový hluk, jak paní popisuje, asi bych si to třeba potřebovala poslechnout od ní, ale s tou domluvou…
@Midaku píše:
A když si koupí dvouplotynkovy vařič tak v tom pokoji i uvaří
vlastně proč by měla používat celý svůj byt? Aby si to nevychovane děcko valelo sudy kde chce ![]()
@Midaku píše:
Já třeba trávím v kuchyni denně dost času (vaření, pečení, úklid..) a už s ohledem na to má syn hlavní hrací koutek v obýváku, abych ho měla dohled..je to tak pro mě praktické a přirozené.
Jako jo, může zakladatelka se synem být půl dne v pokojíku, ale sousedka bude byšilovat stejně kvůli tomu druhému půl dni v obýváku..
Stejně tak může sousedka trávit den v pokoji, nad kterým zrovna není dítě zakladatelky ![]()
@lucenka píše:
To je úplně jedno. Kope do podlahy, která je do bytu naprosto nevhodná a způsobuje tak hluk, který obtěžuje sousedku.
To vis, ze jo, pupiku ![]()
@aanysek To je fakt, zmiňovala se mi, že dřív odpočívala hlavně v ložnici, ale od té doby co má lenošku v obýváku je tam a chce tam klid… takhle jsem se na to ještě nepodivala, že i ona si může doprčic přejít do klidu… ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Zakladatelko! okamzite nauč haranta obchazet nabytek! A nemohla by ses mu chvili aspoň venovat?Luceno, tysis cvakla, ne
Lucena chlastá už třetí den, včera mě přesvědčila, že mám tlustý děti, musela jsem si půjčit manželovi brejle, abych na nich našla špek. No, nenašla, ale když Lucenka říká, že jsou tlustý, tak prostě jsou… ![]()
Nad námi mají děti. A je to na pěst. Starší dítě 5 let, lítá celý den po bytě, dupe, stále něčím mlátí do podlahy, občas se přidá i mladší dítko. Nějaký spací režim děti nemají. Ještě kolikrát po půl desáté dělají bordel.