Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak o tom si nech jenom zdat, ze az zacne behat, ze udrzis hluk akorat v detskem pokojicku
Ja myslim, ze i kdyby jste se doma naučili levitovat, tak baba si na vas neco najde.. Typická panelakova zapskla prudicka. Poslala bych ji tam, kam slunce nesviti. Jestli nekdo nekoho obtezuje, tak jedine ona vas. Kdyz chci bydlet v panelaku, tak musim pocitat s tim, ze muzou u sousedu behat deti, brecet mimino, hrat hudba apod. A jestli to nekomu hrozne vadi, at se odstěhuje na samotu. Samozřejmě nejaka ohleduplnost je na miste a dodržování nočního klidu, ale prisli jste tam bydlet, ne se vznaset, ze jo. Uz bych se s ni vůbec nebavila a poslala tam majitele, at si to s ni vyrika.
@lucenka píše:
Tak ale ona na tebe hodila jen to, co pravda je. Že nezvládáš výchovu svého dítěte a to ji obtěžuje hlukem. Ty jsi měla v klidu říct, že se snažíš hluku bránit a že se třeba budeš snažit, aby dítě do tý země nekopalo (což se zajistit dá, pokud se dítěti věnuješ).
Běž s tím do háje. Nezvládá výchovu, že si mimino kope do koberce? Ty fakt nejseš normální.
je to normální projev zdravého dítěte. Ty si svýho klidně někam přivaž ![]()
A nepsalas někde, že není nutné být dítěti pořád za zadkem? ![]()
@lucenka píše:
Tak.moje dítě v i měsících už stálo a začínalo obcházet nábytek. Ale i když chtělo kopat, tak jsem ho to nenechávala dělat v paneláku na zemi. A to jsme neměli naprosto příšernou plovoucí podlahu jako vy. Ale jsem naučená se chovat ohleduplně k sousedům.
Teda takhle ničit dítěti záda. Ti v dospělosti poděkuje. Nemohlas mu motoriku rozvíjet přirozeně, co? Chudák zanedbanej.
@lucenka Hodila na mě třeba dupání od sousedů a hluk před osmou a zaboha si nedala vysvětlit, že to my nejsme a řvala dál. výchovu zatím zvládám, přesně tak jak jsem chtěla a popravdě už mi lezeš na nervy ![]()
@Baba Ta ženská není normální co? Asi je dokonalá? Já jí to přeju, ale těm jejím dětem to nezávidím ![]()
@Pajka89 To s tím levitováním mě pobavilo, asi to půjde bleskem naučit sebe i manžela a dítě začnu taky pro jistotu okamžitě posílat k kouzelníkům
díky moc, máš asi pravdu, ale to lítání mimo obývák bych fakt chtěla dodržet a to že nebudou odrážedla v bytě považuju za samozřejmé ![]()
@Baba píše:
Teda takhle ničit dítěti záda. Ti v dospělosti poděkuje. Nemohlas mu motoriku rozvíjet přirozeně, co? Chudák zanedbanej.
Až na to, že tohle byl přirozený vývoj
takže si může maximálně poděkovat sobě, jestli bude něco mít se zády.
@Betty MacDonald píše:
Ale každý přece nemůže sbalit jen tak saky paky a jít tam, kde je tráva zelenější. Navíc to neřeší problém, i v domě může být soused přes zahradu magor(vím z vlastní zkušenosti). A jiný byt? Kdo zaručí, že se tam taky nenajde samonasírací sousedka?No, já bych s ní byla asi hotová raz dva
Příspěvek upraven 22.01.21 v 07:23![]()
A to by se měla naučit i zakladatelka, přece nebude sedmiměsíční dítě neustále překládat a dávat do postýlky
![]()
podle rad zdejší elity.
Jo no, ono se to lehce říká někomu, kdo to nezažil. Takových řeči sem slyšela milion, že by s ní každej byl hotovej raz dva. Ale taky nechceš žít v tom, že při každým popobehnuti nebo spadnutí věci je rána koštětem do stropu. Že když jsou děti starší, že se ptají, co to furt je za rány. Přála bych ti to zažít. Pak bys mohla vyprávět jak si s ní byla hotová raz dva. Já napsala, co jsme udělali my. Zakladatelka ať se zachová přede podle svého uvážení.
…ale on dupat nepřestal a dupal, dupal stále dál. Pořád. Neřád sedmiměsíční
Další super absurdní diskuse, zanedbaná výchova sedmiměsíčního měkkohlavce, chudáček vopožděnej, ještě ani nestojí
Nevím jak tobě, zakladatelko, ale mně to zvedlo náladu, hned jak se čtyřměsíční vzbudí, promrskáme si malou násobilku! ![]()
@Anonymní píše:
@Midaku Já jsem to s tím kopáním už rozváděla trochu blíže, on se prostě kutálí, chvíli se zastaví na zádech, tam si chvilku kope, pak jde na břicho, tam bývá dlouho dost hodný a furt takhle dokola. Já ho nechci právě moc omezovat. Třeba korbou kočárku… ale dokud je hodný v ohrádce, je v ohrádce a tam nikoho neruší.
No to je pěkný, že ho nechceš omezovat, ale čím bude starší, tím víc to budeš muset dělat. Pokud prostě jen leží a kope, tak není nic jednoduššího, než mu pod ty nohy dát složenou deku. On si bude kopat a sousedka nic neuslyší. A až bude starší, v zájmu vašem i všeho okolí, začni ho omezovat, čili vychovávat. Klidně můžeš začít už ted.
@lucenka píše:
Až na to, že tohle byl přirozený vývojtakže si může maximálně poděkovat sobě, jestli bude něco mít se zády.
Chůze v 7 měsících přirozená fakt není. Beztak si toho svýho genia tahala za ruce ![]()
Za zničený záda poděkuje jedině tobě, protože si nebyla schopna fyziologický vývoj dodržet. ![]()
Nevím jaká je ve skutečnosti situace. Je tu jen tvůj pohled na věc, ne sousedky. Ale pokud si chodí stěžovat i na jiné děti, tak je to asi ten typ, kterému děti prostě vadí a nenaděláš nic. V klidu bych jí vysvětlila, že noční klid neporušujete a snažíte se být ohleduplní (vycházíte z ložnice ráno později, dali jste koberec,…). Dál bych ji už ignorovala a ani jí třeba neotvírala. S takhle malým dítětem nenaděláš nic. Paní může být ráda, že miminko netrpělo třeba na noční koliky a neprořvalo celý noci.
@Baba píše:
Chůze v 7 měsících přirozená fakt není. Beztak si toho svýho genia tahala za ruce
Za zničený záda poděkuje jedině tobě, protože si nebyla schopna fyziologický vývoj dodržet.
Dítě jsem nikdy za ruce netahala. V 7 měsících se samo postavilo, samo začalo dělat krůčky kolem nábytku. Ale asi jsem ho měla přivázat k matraci, aby se nemohlo postavit ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx byt není náš a majtel odmítá investice, přijde mu to zbytečné.A když to není naše, tak do toho tolik investovat nechceme, myslíte že koberec nestačí? Je pravda že se z něj občas odkutálí pryč, ale rychle ho tam vracím.
Tak tím pádem se pokaždé sousedce omluvit a sdělit že byste to moc rádi vyřešili, ale majitel odmítá vyměnit podlahu tady je na něj číslo - mohla byste mu vysvětlit že to není zbytečná investice?
Zkus to s tou paní po dobrem, třeba kdybys ji pozvala na kafco, ukázala a dala pochovat mimco, tak trochu vymekne ![]()
Víš co se říká - přátele si drz blízko a nepřátele ještě blíž ![]()
Moji mamku taky sejri jakékoli zvuky od sousedů, prej ze jednou za par dni se od nich ozývá série bouchancu, a už se chtěla jít tam zeptat, co ze to je. Nakonec videla mne jak vytiram placatym mopem a to bouchnutí je ten zvuk jak ten mop o podlahu docvaknu po namoceni
ale já vůbec nevnimala, ze to nějaký zvuk dela
![]()
@Netopýr1 píše:
Jo no, ono se to lehce říká někomu, kdo to nezažil. Takových řeči sem slyšela milion, že by s ní každej byl hotovej raz dva. Ale taky nechceš žít v tom, že při každým popobehnuti nebo spadnutí věci je rána koštětem do stropu. Že když jsou děti starší, že se ptají, co to furt je za rány. Přála bych ti to zažít. Pak bys mohla vyprávět jak si s ní byla hotová raz dva. Já napsala, co jsme udělali my. Zakladatelka ať se zachová přede podle svého uvážení.
Já zažila masakr se sousedem, ale kupodivu v domě, a hotová raz dva jsem s ním byla pokaždé, dokonce i několikrát týdně. Tím chci říct, že ani rodinný dům ti nezaručí bezproblémové soužití se sousedy. Všude můžeš narazit na nesnášenliveho člověka, prudiče, rasistu, homofoba, burana, či obyčejného blbce.
Příspěvek upraven 22.01.21 v 08:23
Tak ale ona na tebe hodila jen to, co pravda je. Že nezvládáš výchovu svého dítěte a to ji obtěžuje hlukem. Ty jsi měla v klidu říct, že se snažíš hluku bránit a že se třeba budeš snažit, aby dítě do tý země nekopalo (což se zajistit dá, pokud se dítěti věnuješ).