Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo já bych se jí zeptala jak vypadá dupani dítěte, co vůbec nechodí ![]()
Hodila bych jí do schránky špunty do uší a řekla majiteli, že pod Vámi bydlí hysterka…A příště bych jí neotevrela..
My měli podobného stezovatele pod námi, když byla první dcera miminko, stěžoval si na hrající televizi, která byla na normální hlasitosti, byl celé dny doma na HO… Já už mu pak ani neotvirala… Byt byl náš… On byl v nájmu a po cca roce se odstěhoval… ![]()
Sousedku neřeš, pokud má mindrák, tak s ní nic neuděláš..měli jsme pronajaté nebytové prostory v bytovce v přízemí, měli jsme tam malý obchod, kam přišlo 5-10 zákazníků denně. A baba co bydlela nad obchodem nám bouchala koštětem do stropu kdykoliv jí přišlo, že zákazníci mluví moc nahlas..nebo si stěžovala, že často bouchají dveřmi (které mají Brano), volala na nás policajty, když jsme zaparkovali na chodníku kvůli vyložení zboží…prostě se zakomplexovaným jedincem neuděláš nic
koberec máte, proberte s majitelem to odhlučnění, ale jinak si užívejte radosti s malým ![]()
Odhlučnit podlahu. A popravdě nechat dítě kopat X minut do podlahy, když víš, že to sousedka uslyší, mi nepřijde normální a taky by mi to vadilo. Ale pro tebe je to pohodlné, tak co na tom, že to někoho obtěžuje. Najdi pro dítě jinou zábavu.
@lucenkad Děkuju, od teď vždy když bude můj sedmiměsíční syn kopat nohama mu vysvětlím, že se to nedělá a nabídnu mu jinou alternativu, třeba čtení Vergilia.
Odhlučnění se prodiskutuje, dlouho ho opravdu kopat nenechávám, stížnost paní sousedky mohla být slušná a klidná s otevřenou myslí k protiargumentům
křičet je pro paní asi taky pohodlnější než slušně upozornit na problém, co na tom, že to někoho obtěžuje?
Ale čekala jsem kdy přijde protinázor, chápu a respektuji, přeji pěkný den ![]()
Co to je za dum a byt, kdyz pod detskym pokojem a loznici je sklep a pod zbytkem bytu nekdo bydli?
Nebo ten popis bytu spatne chapu? ![]()
@Anonymní píše: @lucenkad Děkuju, od teď vždy když bude můj sedmiměsíční syn kopat nohama mu vysvětlím, že se to nedělá a nabídnu mu jinou alternativu, třeba čtení Vergilia.Odhlučnění se prodiskutuje, dlouho ho opravdu kopat nenechávám, stížnost paní sousedky mohla být slušná a klidná s otevřenou myslí k protiargumentům
Ale čekala jsem kdy přijde protinázor, chápu a respektuji, přeji pěkný den
Ne není potřeba číst Vergilia. Ale třeba přesunout dítě do postele, aby kopalo tam. Ale to by ses dítěti musela věnovat a nedělat si ty jiné věci, které jsou důležitější než dítě.
@lucenka jak říkám, děkuji za názor! Jakmile paní přišla, začali jsme problém řešit… mohla přijít slušně, toť vše.
Jiné věci jsou třeba vaření jeho jídla, konzumování mého jídla, případně nějaký ten úklid. Doufám, že jste vychovala hodně naprosto hodných dětí, kterým jste se celé dny věnovala, a které nikdy nedělali hluk.
@cecetka je to dům v kopci, takže když se podíváte z dětského pokoje a ložnice jste prakticky v přízemí, proto už tam nemůžou být byty, neměly by okna. Obývací kuchyň má okna na druhou stranu jakoby v prvním patře, pod ním má paní svůj byt
@Anonymní píše:
@lucenka jak říkám, děkuji za názor! Jakmile paní přišla, začali jsme problém řešit… mohla přijít slušně, toť vše.Jiné věci jsou třeba vaření jeho jídla, konzumování mého jídla, případně nějaký ten úklid. Doufám, že jste vychovala hodně naprosto hodných dětí, kterým jste se celé dny věnovala, a které nikdy nedělali hluk.
Tak ono stačí zapojit trochu mozek, aby člověku došlo, že když dítě kope do podlahy, že to bude obtěžovat sousedy. Takže to nenechám dítě dělat. A uvařit, najíst se, se dá i bez toho, aby dítě obtěžovalo okolí. Ale to musí mít matka něco v hlavě a nemyslet si, že si všichni z jejího dítěte sednou na zadek.
@Anonymní píše:
Ty jo já bych se jí zeptala jak vypadá dupani dítěte, co vůbec nechodí![]()
Hodila bych jí do schránky špunty do uší a řekla majiteli, že pod Vámi bydlí hysterka…A příště bych jí neotevrela..
My měli podobného stezovatele pod námi, když byla první dcera miminko, stěžoval si na hrající televizi, která byla na normální hlasitosti, byl celé dny doma na HO… Já už mu pak ani neotvirala… Byt byl náš… On byl v nájmu a po cca roce se odstěhoval…
Tak v tomto případě je to obráceně, my v nájmu a ona ve vlastním, fakt se snažíme vyhovět, ale kde není slušné jednání, tak to po čase přestane bavit.
Děkujeme
![]()
Dejte ho do takové te postele jak je kolem ta klec ne? A máte klid. Nebo potom klokánek ![]()
@lucenka aby takhle malé dítě vůbec neobtěžovalo okolí si myslím, že není reálné, jasně můžu ráno vstát vzít ho do náruče a celý den nosit, ale myslím, že by potom neměl ten správný vývoj, kdyby si nezkoušel lezení, kopání, mlácení ručkou před sebou. Dítěti se naplno věnuji celý den, střídám s ním místa v bytě, nenechávám plakat ani dlouho dělat nějaký větší hluk.
Už několikrát jsme se se sousedku neshodli v tom co je hlučné a co ne, jí vadí i mírný hluk od lidí o dvě patra nahoře, nám to nevadí vůbec.
Takže vlastně po ní chci jen trochu slušnosti a porozumění, já se o to vše u ní snažím a dle diskuze jste mohla pochopit, že s tím problémem hodlám něco dělat. To je špatně? Dělám málo? Chtít slušně chování, když ho ostatní chtějí po vás je také zlé?
@Lucynka_v díky moc za typ, mrknu na to, i když bych raději vyřešila to dohlučněn
pokud to nevyjde, tak provizorně kouknu na tohle