Dítě a problém se sousedkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LydiaD
22.1.21 08:22

A není to taky tím, že je teď sousedka doma na HO?
Ona ta corona leze na palici už nám všem, myslím ;)
Jestli už třeba není trochu na ten hluk alergická.
Nemohlo by se to zlepšit až zase bude v práci?

Jinak teda za mě… 7-mi měsíčnímu miminku samozřejmě nevysvětlíš, ať je potichu ;) :mrgreen:
A popravdě si ani neumím představit, že by dokázal kopáním vleže, udělat veliký rámus.
V tomhle směru bude hůř a taky si nemyslím, že se děti dají udržet jenom v pokojíku.
My měli pod námi naštěstí hodnou babičku, když byly děti malé.
Kupovala jsem jí k Vánocům vaječňák, dávala cukroví a omlouvala jsem se za binec.
Který prostě byl, děti nebudou nikdy zticha.
Ale ta paní byla strašně hodná.
Jenom mě tak napadlo, jestli by i tohle nebyla cesta. Že to víš, těžko s tím něco udělat a ženský třeba koupit bonboniéru nebo šáňo.
Ale záleží, co je ona zač a jestli by tohle vůbec šlo, když jste už na sebe řvaly.
Já bych se spíš snažila situaci uklidnit.
Jak budete rozhádaný, bude to jenom horší.
Držím palce, ať to nějak vyřešíte, ono se to radí, viď :hug:

• Citovat
  • Upravit
15493
22.1.21 08:35
@lucenka píše:
Právě že empatii mám. Takže bych nenechala dítě kopat do podlahy a tím otravovat sousedy. Ale evidentně tu je většina žen, které si myslím, že si sousedi z jejich dítěte sednou na zadek. A teď se konečně setkaly s realitou, že hluk způsobený dítětem může někoho obtěžovat.

Já si vůbec nemyslím, že si z mého děcka někdo sedne na zadek. Ani to po nikom nevyžaduji. A ohleduplnost by měla být na obou stranách. Tedy i ze strany sousedky zakl. Zakladatelka nedělá vůbec nic špatného.
Ale jsou lidi, kterým se nezavděčíš ničím. A to bude příklad této kvočny, se kterou má zakl.spor. A ty fakt s klidem posílat někam.
Co pak tyhle krávy dělají, když si někdo ve 20:00 pustí pračku? Nebo se jde vykoupat? : :roll:
To jsou zralé na Chocholouška :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.1.21 08:37

Zakladatelko, na mě to budí dojem, že té paní by vadilo i to, že vám doma spadl špendlík na podlahu. Myslím, že s takovou zahořklou ženskou by byl každý už dávno hotový. To máte dětem svázat ruce a nohy? Obrátila bych se být vámi na majitele bytu a řešila to s ním dřív, než ona.
Možná to mohl být i důvod, proč před vámi nájemníci vzali kramle, kdo ví… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 08:37

Nečetla jsem těch 6 stran příspěvků, ale momentálně to samé řešila švagrová (proto anonym). Když se narodilo první dítě, sousedka si sice občas postěžovala, ale spíš jenom když je náhodou někde potkala. Švagrová se snažila - na celý byt dali takové ty pěnové koberce apod. Ale nic strašného.
Narodilo se druhé dítě a jakmile začalo být trošku víc aktivní, začalo jim peklo. Sousedka jim mlátila do stropu 150× denně a minimálně 3× denně stála u dveří a řvala po nich, že dělají kravál. Jejich druhá dcera v 8 měsících taky kopala do podlahy a nebo mlátila s hračkou. Stačilo, aby jednou kopla a sousedka už vyšilovala.
Tak kompletně vystlali byt koberci, pěnovými koberci. Nechali odborníkem zkontrolovat plovoučky - jestli by to šlo ještě víc odhlučnit a pod. Chlap konstatoval, že je mají v pohodě a že sousedce asi kape na maják.
Děcka furt brali ze země a nenechávali si tam hrát. Na starší neustále volali ať neběhá, ať netluče ať neskáče. A tu to samozřejmě štvalo, takže když chtěla rodiče vytočit, začala skákat po podlaze. Do toho se začali hádat mezi sebou, protože když žijete v permanentním stresu, tak se to někde musí projevit.
Občas mi tu švagrová přišla s pláčem, že starší dcera je vzteklá, protože ji mladší něco zbořila a tak naschvál dusá, mladší je vzteklá, protože chce na zem (a pochopitelně mlátit s hračkou) a do toho na ni přišla řvát sousedka, že ať si ty děcka sakra uklidní.
Jednoho dne, když byla švagrová sama doma, na ni vyběhl manžel té sousedky (vzteklý starý, dvoumetrový alkoholik) a začal jí mlátit na dveře, když otevřela tak na ni ječel, že tam bude mlátit celý den, ať si taky užijou kravál.
Po tomhle incidentu se švagrová sebrala a jela s dětma ke svým rodičům na týden. Během toho týdne byl doma jenom švagr (jezdil do práce a nemohl jinam). Doma byl jenom odpoledne, sám. A sousedka měla hysterák i z toho, že začal vysávat. Švagr pak musel zajít za vedením (nějaké to sdružení vlastníků), ti šli spolu s ním za tou rodinkou aby jim vysvětlili, že děcka prostě nepřipoutají k topení a bohužel ten hluk bude ať se budou snažit sebevíc. Ale prostě, už je tam ta zlá krev. Švagrová se bojí vyjít z bytu, aby na ni ten chlap znova nevystartoval. Švagr je na prášky z toho, že jeho žena je takhle vynervovaná. Chtějí utéct ale nemají kam. Šílená situace.

Takže řeknu asi tohle: jakmile už s váma sousedi mají problém, tak jim dřív nebo později začne vadit úplně všechno. V tomhle případě šlo o dva důchodce, kteří sedí doma celý den, nikam nechodí, nemají TV, rádio si nezapnou a poslouchají kde kdo prdne. Celý panelák o nich ví, že jsou vadní, ale co s nimi můžete dělat. Tak to odnáší švagrová.

Utekla bych, protože tady není východisko.

• Citovat
  • Upravit
884
22.1.21 08:39

Ja to chápu z obou stran. Mám syna 6 let a vím, co děti dokáží a taky mám zkušenost s takovou ženskou co dřív bydlela pod náma. Nakonec se to uklidnilo..pak jsme se prestehovali a máme nad sebou 3 takový děti od věku 5 -8 let a je to teda síla. Je to hlavně rodiči. Syn taky občas běhá, dělá bordel, řve, ale ráno a večer je prostě klid, už kvůli tomu, že vím, že tu nebydlíme sami. Ti nad námi, si ale myslí, že sežrali svět a děcka si mohou dělat co chtějí. Dupou už snad od 6 od rána a řvou, jelikož je posílají spát v 19:00h aby mělo klid. Když jdou po chodbě, tak to je jak když jde stádo koní. A až teď chápu, jak otravný to je :zed: a to máme vysoký stropy…neumím si predstavit že by to byl panelák. :cert: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.1.21 08:45

Tedy uplne cumim, je to preci 7m miminko, potrebuje se rozvijet, zkouset, ucit se… Az si pani prijde priste stezovat, tak bych ji rekla, ze az my se odstehujeme, tak to muze majitel pronajmout parte studentu apod a to teprv bude zajimave… Zazila jsem, ze si na sousedku stezovali 2 duchodkyne - pestovala moc kytek a ony mely strach, ze je vytopi, ze to nekde neco ucpe listim apod, tak jsem jim vysvetlila, ze druha zajemkyne o byt ma cca rocni dceru a psa a jestli tuto pani vystrnadi, tak se byt pronajme te mlade mamine. Od te doby na me koukaji, jak na vraha, ale nestezuji si a slusne pozdravi 😁 Vysvetlila bych klidne s usmevem pani stezovatelce totez a s pranim pekneho dne zavrela dvere! Drzim palce, hlavne se z ni nestresovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 08:49

@Michelle_M Jo, je pravda, že jsem na tom tak o 100% lépe než včera, což byl i účel, našla jsem tu jak podporu, tak idioty a to je fajn kombinace :) jdeme na toho Vergilia :D

• Citovat
  • Upravit
18177
22.1.21 08:57
@PaníKadrnožková píše:
Zakladatelko! okamzite nauč haranta obchazet nabytek! A nemohla by ses mu chvili aspoň venovat?Luceno, tysis cvakla, ne

Ale obchazet POTICHU! Jen jemny kocici nášlap :cert: Ja nechapu, ze si zensky pořizujou děti a pak chtěj zit jak za svobodna, treba jíst nebo chodit na záchod :roll:

Jinak zakladatelko, drzim palce. Babu srovnat do latě, bude hůř. A jen k rozhodování byt x dum… Nasi maj na baraku souseda prudiče, a to je teprve dílo. Zlatej náš panelak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.21 09:02
@lucenka píše:
Právě že empatii mám. Takže bych nenechala dítě kopat do podlahy a tím otravovat sousedy. Ale evidentně tu je většina žen, které si myslím, že si sousedi z jejich dítěte sednou na zadek. A teď se konečně setkaly s realitou, že hluk způsobený dítětem může někoho obtěžovat.

To je mozna tvy vrouci prani, ale skutek utek. Chces mi rict, ze se sem chodej ptat samy bezohledny swine? Dle tvych rad… ano.
Nikdy jsi tady nikomu neporadila. Nikdy. Ani na moment te treba nenapadne, ze je v právu zakladatelka? A sousedka je neuroticka krava?? Ani na chvili se nezamyslis, nez spustis tu svoji zlucovitou palbu plnou ty tvy special empatie…
Mas ty vubec deti??? Prece vis, jak kope 7m decko??? To se tresou zdi a pada omitka.
Jdi se bodnout, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 09:05

Nestihnu se tu vyjádřit ke všemu, protože syn je už vzhůru, ale obecně děkuji moc. Abych trochu vyjasnila situaci se sousedkou, tak když na nás přišla řvát poprvé, kvůli dupání (to dělali děti o dvě patra výš, akorát to v baráku prostě rezonuje), tak si vůbec nedala vysvětlit, že to nejsme my a naštvaně odešla. Pak nám hodila dopis do schránky, kde nás znovu upozornila na to, že dupeme, šla jsem tedy za ní, jí to vysvětlit, ale i když byla doma, neobtěžovala se otevřít. Tak jsem jí odpověděla dopisem, kde jsem se jí omluvila za hluk, který neděláme a vysvětlila jí, že to dělají děti o dvě patra výše, nedopověděla, nepřišla. O pár dnů později jsem jí náhodou potkala venku, zeptala jsem se jí na to dupání ona teda říkala, že to asi nejsme my, že byla za těma nahoře, ale že jí paní poslal do háje a chtěla po mě, abych si šla také stěžovat, To jsem odmítla. V dobrém jsme se rozloučili, i když měla kecy na to, že si nechci jít stěžovat, od té doby se v pohodě zdravíme, jednou jsem se jí ptala jak se má a vše bylo ok. Až do teď.

Mám v plánu jí říct o tom odhlučnění, že se na to chceme podívat, ale zvonit na ní nebudu, pouze pokud jí někde zase potkám případně pokud znovu přijde.

Paní byla na HO docela dlouho, ale teď už chodí každý všední den do práce, ale asi jen částečně, protože jí vadí hluk před osmou a cca po páté. Takže v tom problém nebude.

Ráda bych udržovala dobré vztahy, ale nechci ji lézt do zadku… v tom dopise jsem ji na kafe zvala, aby si mohla přijít poslechnout, že opravdu nedupeme my…

No jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a ještě jednou díky všem :)

• Citovat
  • Upravit
18228
22.1.21 09:05
@Paní Harringtonová píše:
To je mozna tvy vrouci prani, ale skutek utek. Chces mi rict, ze se sem chodej ptat samy bezohledny swine? Dle tvych rad… ano.
Nikdy jsi tady nikomu neporadila. Nikdy. Ani na moment te treba nenapadne, ze je v právu zakladatelka? A sousedka je neuroticka krava?? Ani na chvili se nezamyslis, nez spustis tu svoji zlucovitou palbu plnou ty tvy special empatie…
Mas ty vubec deti??? Prece vis, jak kope 7m decko??? To se tresou zdi a pada omitka.
Jdi se bodnout, fakt.

7m děcko už má sedět u stolu u noťastu, trénovat na distanční výuku a ve volném čase upéct matce dorta :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 09:07

@bertoldina Je ale to by byla pohodka :) Zakl.

• Citovat
  • Upravit
18177
22.1.21 09:08
@bertoldina píše:
7m děcko už má sedět u stolu u noťastu, trénovat na distanční výuku a ve volném čase upéct matce dorta :cert: :cert: :cert:

Ale POTICHU!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
22.1.21 09:10
@Anonymní píše:
@bertoldina Je ale to by byla pohodka :) Zakl.

Když na tom trochu mákneš, tak všechno půjde :pankac: Třeba i to kafe uvaří. Tip pro začátek:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.1.21 09:10
@lucenka píše:
Tak ale ona na tebe hodila jen to, co pravda je. Že nezvládáš výchovu svého dítěte a to ji obtěžuje hlukem. Ty jsi měla v klidu říct, že se snažíš hluku bránit a že se třeba budeš snažit, aby dítě do tý země nekopalo (což se zajistit dá, pokud se dítěti věnuješ).

hele, tebe tohle nějak uspokojuje? Jako sexuálně? Ty a sousedka možná trpíte nedostatkem sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová