Dítě a problém se sousedkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
22.1.21 10:21
@Anonymní píše:
JO A JEŠTĚ JEDNOU, PLOVOUČKA NENÍ NÁŠ VÝMYSL!!! Ta už tu x let je… taky bych dala přednost čemukoliv jinému, ale koberec na míru pořizovat z vlastního nechceme, protože je to dost atypická místnost, neměl by pak už využití

Tak holt se musíš smířit s tím, že sousedka si bude stěžovat. A být majitelem bytu ti v takovém případě neprodloužím smlouvu a najdu si tam někoho, kdo tam nebude dělat hluk a nebude mě kvůli nájemníkům neustále otravovat sousedka. Vaše chyba byla, že jste si vybrali byt, který má nevhodnou podlahu. A ačkoliv tam chcete evidentně bydlet dlouhodobě, nejste ochotní si koupit do toho obýváku koberec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.21 10:24

@lucenka Wow, neboj, majitele spíš pošlou do… sousedku než nás, užili si s ní taky svoje, než si koupili nový byt a tento začali pronajímat! :D

• Citovat
  • Upravit
22.1.21 10:26
@lucenka píše:
Tak holt se musíš smířit s tím, že sousedka si bude stěžovat. A být majitelem bytu ti v takovém případě neprodloužím smlouvu a najdu si tam někoho, kdo tam nebude dělat hluk a nebude mě kvůli nájemníkům neustále otravovat sousedka. Vaše chyba byla, že jste si vybrali byt, který má nevhodnou podlahu. A ačkoliv tam chcete evidentně bydlet dlouhodobě, nejste ochotní si koupit do toho obýváku koberec.

Tak to je TOP :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.1.21 10:27
@lucenka píše:

Soudě dle popisu je to 3+1, to si asi osamělý, tichý, pracující člověk nepronajme..půjde tam buď rodina s dětmi, parta studentů, nebo z toho majitel ještě může udělat ubytovnu - 2-3 dělníky do každého pokoje, to bude veselo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106069
22.1.21 10:28
@Anonymní píše:
@lucenka aby takhle malé dítě vůbec neobtěžovalo okolí si myslím, že není reálné, jasně můžu ráno vstát vzít ho do náruče a celý den nosit, ale myslím, že by potom neměl ten správný vývoj, kdyby si nezkoušel lezení, kopání, mlácení ručkou před sebou. Dítěti se naplno věnuji celý den, střídám s ním místa v bytě, nenechávám plakat ani dlouho dělat nějaký větší hluk.

Už několikrát jsme se se sousedku neshodli v tom co je hlučné a co ne, jí vadí i mírný hluk od lidí o dvě patra nahoře, nám to nevadí vůbec.

Takže vlastně po ní chci jen trochu slušnosti a porozumění, já se o to vše u ní snažím a dle diskuze jste mohla pochopit, že s tím problémem hodlám něco dělat. To je špatně? Dělám málo? Chtít slušně chování, když ho ostatní chtějí po vás je také zlé?

vykašlal bych se na ni. Když bydlím v takovém dome musím počítat s beznym hlukem, ze tam rvou a běhají děti, stékají psi, mňoukají kočky, někdo luxuje, někomu rve televize, protože je nahluchlej atd atd. At se odstěhuje někam na samotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
22.1.21 10:30
@lucenka píše:

tobě už snad hrabe, co to plácáš za kraviny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106069
22.1.21 10:31
@mojmira píše:

hrabe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8722
22.1.21 10:34

@thalasan takhle jsem to rozhodne nemyslela. Bylo to myšleno tak, že pokud by dítě objektivně hluk dělalo a sousedka si stěžovala oprávněně a slusne, situace by měla řešení. A mně prostě přijde, že zakladatelka na všechny návrhy řešení reaguje lehce podrážděně a výmluvou, proč to nejde. Ale zase na druhou stranu ji naprosto chápu. Podle jejího popisu nějaký extra hluk nedělají a sousedka by si přišla stěžovat i na spadly spendlik. V takové situaci bych ani ja neměla sebemenší snahu vyjít sousedce vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3891
22.1.21 10:41

Nečetla jsem diskusi celou, po cca třech stránkách mě to napadání a urazeni (se) přestalo bavit, ale řekla bych, že žádný extra hluk neděláte, jestli paní vadí dupani o dvě patra výš, tak vy jí budete vadit vždycky.

Přestala bych si zakládat na žaludeční vředy, jak tady na diskusi, tak se sousedkou. Kdyby přišla, říkala bych pár minut pořád dokola „opravdu?… To mě mrzí… Aha… No vidíte… Když co s tím, že ano… Jasně… Rozumím… Vynasnazime se… No jo… Aha…“ a po pár minutách bych řekla „Já už musím jít, moc se omlouvám, klidně zase přijďte“ a zavřela dveře. Když by se mi nechtělo, tak bych ale neotevirala, jenom někdy. Všechno bych to pouštěla jedním uchem tam a druhým ven, neza. írej si tím hlavu.

To mi přijde jako nejvíc šetřící způsob pro tebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.21 10:54
@mojmira píše:
Žádný kraviny. Být majitelem bytu tak nechci řešit stížnosti na nájemníky.
  • Citovat
  • Upravit
25160
22.1.21 10:57

Ja úplně vidím tu diskuzi, kdyby si tady stěžovala ta sousedka. Tu by napadaly, ze dítě se musí přirozené vyvíjet a nebrzdit. Holt, když si někdo chce na někom smlsnout, tak poradně.

Zakladatelka zní tak, ze udělala dost. Příště muže sousedku vzít dal a ukázat dvojitý koberec, atd s tím, ze pokud by chtela více opatření, at se obrátí na majitele.

Dochází tady těm všem, ze dítě bude taky někdy chodit? Ze mohla mít mnohem temperamentnejsi dítě?

Zakladatelko, udělala jsi dost. zapracovala bych na kominukaci. Něco si vygoogli. Paní bude mít stejně asi úplně jiný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
22.1.21 10:57

@lucenka Nepřemýšlela jsi někdy, že by ses živla jako školitelka a dávala lekce z demagogie? Protože co z tebe padá (nejen tady, ale prakticky v každé jiné diskusi), to se jen tak nevidí a sama ty svoje rádoby chytré moudré řeči nemůžeš sama brát vážně. Anebo ano, ale v tom případě nejsi člověk, ale přírodní úkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.21 11:02
@Denisa56 píše:
@lucenka Nepřemýšlela jsi někdy, že by ses živla jako školitelka a dávala lekce z demagogie? Protože co z tebe padá (nejen tady, ale prakticky v každé jiné diskusi), to se jen tak nevidí a sama ty svoje rádoby chytré moudré řeči nemůžeš sama brát vážně. Anebo ano, ale v tom případě nejsi člověk, ale přírodní úkaz.

Proč bych neměla brát vážně to, že nenechám dítě obtěžovat sousedy? A když vím, že mám nevhodnou podlahu, tak to řeším. Třeba tím, že dítě nenechám na plovoucí podlaze kopat do země, že na tu plovoucí podlahu pořídím koberec. To jsou jen drobnosti, co se dají udělat a mít tak v pohodě vztahy se sousedy ;) ono stačí, aby si jen matky přestaly myslet, že se všichni přizpůsobí jejich dítěti.

• Citovat
  • Upravit
2930
22.1.21 11:02
@lucenka píše: Žádný kraviny. Být majitelem bytu tak nechci řešit stížnosti na nájemníky.

Jako majitel bytu oceníš spolehlivé, čistotné a platící nájemníky. Navíc změna nájemníků problém s podlahou nevyřeší. Zvlášť když paní vadí i sousedi o 2 patra výše, takže nejspíš si bude stěžovat na všechny další nájemníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
22.1.21 11:04
@lucenka píše:
Když dítě bude chodit, tak bude mít na nohou capáčky, co ten hluk budou tlumit ;) navíc je rozdíl mezi chůzí a cíleným kopáním do země.

Nestačím se divit, jak bys svůj život podřizovala otravný sousedce 8o Babu bych poslala do zadele a vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová