Dítě a problém se sousedkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5593
22.1.21 12:28
@lucenka píše:
Da se to dělat i bez toho, aby dítě obtěžovalo sousedy kopáním do podlahy ;)

A mohla bys nám prosím konkrétně a podrobně vyložit, jak vysvětlíš 7 měsíčnímu dítěti, že nemá kopat nožičkama do podlahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.21 12:31
@prokr píše:
A mohla bys nám prosím konkrétně a podrobně vyložit, jak vysvětlíš 7 měsíčnímu dítěti, že nemá kopat nožičkama do podlahy?

Stribrnou pattexkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.1.21 12:34
@Anonymní píše:
Tak jsem mluvila pořádně s majiteli bytu a Ti si pořádně prošli všechny papíry ohledně podlahové krytiny a potvrdili mi, že podlaha odhlučněná je, že se to odhlučnilo hned při zařizování bytu. Já jsem si to trochu myslela, ale jistá jsem si nebyla. Nikdy jsem neslyšela jak zní neodhlučněná podlaha, protože jsem byla vždy na linu, chybělo mi tedy srovnání. Tudíž ODHLUČNĚNÍ MÁME! Sláva

Dále jsem se dozvěděla, že majitelé bytu tu léta bydleli s malými dětmi. Asi 5 let pod nimi žil starší pár kolem šedesátky, ten se pak odstěhoval a byt koupila právě naše oblíbená sousedka. Ti staří manželé si nikdy na nic nestěžovali a měli s nimi normální vztah, prý občas slyšeli nějaké dupání, ale nic neobvyklého u dětí. Jakmile se po pěti letech nastěhovala tato sousedka začalo peklo a to už děti byli starší. Po majitelích se sem nastěhoval pár bez dětí se psem a i s těmi měla naše paní problém. Pak tady bydlela rodina s dětmi a těm dělala problémy prý každý týden. Pak se nastěhovala studentka, ta tu žila sama a ta měla problémů nejméně, protože sem chodila prakticky jen přespat. Teď jsme tu my…

Něco z toho jsem věděla, něco se dozvěděla teď a je to teda hustý. Majitel mi řekl, že naprosto pochopí, pokud utečeme, ale že nám věří a nahlásil problém na správu bytových jednotek. To pravděpodobně nic nevyřeší, ale třeba budeme mít nějaké zastání.

Prý si paní sousedka stěžovala i na to, že výtah jezdí moc hlasitě a že se ráno nevyspí, že po chodbě chodí paní do práce na vysokých podpatcích a jí to v přízemí budí a mohla bych jmenovat dál.

Začínám věřit, že to naprosto není v nás, ale v této nešťastné, zapšklé existenci, která evidentně nemá na práci nic lepšího než si stěžovat, stěžovat a stěžovat, teď je jen otázkou, kdy s manželem utečeme :D

Díky všem za diskuzi, fakt jsem nečekala, že rozproudím až takovouto debatu…

Samozřejmě se budeme snažit dále udržovat co největší klid, a pokusíme se vymyslet ještě nějaké další odhlučnění, třeba formou částečného koberce, nebo nějakých jiných typů, které jsem od vás dostala!

To bylo jasný. Tyjo, taková jedubaba je fakt pro majitele bytu terno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.21 12:35
@prokr píše:

Přenesu ho tam, kde kopat může? :think: Nebo mu ty nožičky, když bude ležet tam kde kopat nesmí, chytím, aby s nimi kopat nemohou :think: takže nejspíš dost podobně jako vysvětlíš stejně starému dítěti, zez nemá sahat na horká kamna, na zásuvku, na skleněný stůl,..

• Citovat
  • Upravit
25150
22.1.21 12:38
@lucenka píše:
Asi pořádně nečteš, koberec nemají všude a druhou vrstvu přidali až po stížnostech sousedky.
Čtu a tohle jsem zaznamenala. Jen nemám potřebu to zveličovat. Beru situaci komplexně z obou stran a ne jako moje polechtání ega na někom cizím.
Opět sis vystrihla jen to, co se ti hodí pro útok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.21 12:40
@Anonymní píše:
Tak jsem mluvila pořádně s majiteli bytu a Ti si pořádně prošli všechny papíry ohledně podlahové krytiny a potvrdili mi, že podlaha odhlučněná je, že se to odhlučnilo hned při zařizování bytu. Já jsem si to trochu myslela, ale jistá jsem si nebyla. Nikdy jsem neslyšela jak zní neodhlučněná podlaha, protože jsem byla vždy na linu, chybělo mi tedy srovnání. Tudíž ODHLUČNĚNÍ MÁME! Sláva

Dále jsem se dozvěděla, že majitelé bytu tu léta bydleli s malými dětmi. Asi 5 let pod nimi žil starší pár kolem šedesátky, ten se pak odstěhoval a byt koupila právě naše oblíbená sousedka. Ti staří manželé si nikdy na nic nestěžovali a měli s nimi normální vztah, prý občas slyšeli nějaké dupání, ale nic neobvyklého u dětí. Jakmile se po pěti letech nastěhovala tato sousedka začalo peklo a to už děti byli starší. Po majitelích se sem nastěhoval pár bez dětí se psem a i s těmi měla naše paní problém. Pak tady bydlela rodina s dětmi a těm dělala problémy prý každý týden. Pak se nastěhovala studentka, ta tu žila sama a ta měla problémů nejméně, protože sem chodila prakticky jen přespat. Teď jsme tu my…

Něco z toho jsem věděla, něco se dozvěděla teď a je to teda hustý. Majitel mi řekl, že naprosto pochopí, pokud utečeme, ale že nám věří a nahlásil problém na správu bytových jednotek. To pravděpodobně nic nevyřeší, ale třeba budeme mít nějaké zastání.

Prý si paní sousedka stěžovala i na to, že výtah jezdí moc hlasitě a že se ráno nevyspí, že po chodbě chodí paní do práce na vysokých podpatcích a jí to v přízemí budí a mohla bych jmenovat dál.

Začínám věřit, že to naprosto není v nás, ale v této nešťastné, zapšklé existenci, která evidentně nemá na práci nic lepšího než si stěžovat, stěžovat a stěžovat, teď je jen otázkou, kdy s manželem utečeme :D

Samozřejmě se budeme snažit dále udržovat co největší klid, a pokusíme se vymyslet ještě nějaké další odhlučnění, třeba formou částečného koberce, nebo nějakých jiných typů, které jsem od vás dostala!

No a je to :palec:
Jo a tu debatu jsi teda nerozproudila ty, sorry, ze ti beru zasluhy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
22.1.21 12:41
@Anonymní píše:

Tak vysvětlení máte, příště až bude prudit, tak řekni ať neobtezuje a nenech si život otrávit. Nechovate se nijak nezodpovědně a žijete normálním životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
22.1.21 12:41

Tomu dítěti už je víc jak půl roku, proboha :zed: To pochopila i naše čerstvě z porodnice přivezená dcera, že nemá šahat na zásuvky, lézt po stole a otevírat troubu. Velmi odpovědně to dodržovala, asi mám geniální dítě :nevim: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
22.1.21 12:42
@lucenka píše:
Přenesu ho tam, kde kopat může? :think: Nebo mu ty nožičky, když bude ležet tam kde kopat nesmí, chytím, aby s nimi kopat nemohou :think: takže nejspíš dost podobně jako vysvětlíš stejně starému dítěti, zez nemá sahat na horká kamna, na zásuvku, na skleněný stůl,..

Twl. držet miminku nohy, aby nemohlo kopat 8o???No to vysvětluje mnohé. Víc od Tebe slyšet/číst nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
22.1.21 12:51

Plovoučka je mor, který by se měl v panelácích a bytovkách zakázat. Nechapu, ze si ji nekdo jeste dnes, pokud neni v baraku dava. O sousedech vim vzdycky kazdy prd a dokonce to lip “nese” i konkretni rec.
Ale co vy s tim, vase to neni. Konerec mate. A jestli to chapu spravne, tak pod vami jsou sklepy, ne sousedka. Takze nevim co vysiluje.
Ja v jednom dome slysela hluky a mluvu z ruznych pater. Casem mi bylovysvetleno, ze to je jakysi “lom” domu a ze se to nese pres zdi. To se faktnedalo vydrzet. Ale neumim si predstavit jak chodim po sousedech, at se doma idealne ani nehybou.
Dala bych jeste penove puzzle tam, kde se maly nejvic pohybuje (nakonec to bude teplejsi lezeni pro nej) a dal na to prdela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
22.1.21 12:55
@bertoldina píše:
Tomu dítěti už je víc jak půl roku, proboha :zed: To pochopila i naše čerstvě z porodnice přivezená dcera, že nemá šahat na zásuvky, lézt po stole a otevírat troubu. Velmi odpovědně to dodržovala, asi mám geniální dítě :nevim: :dance:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
22.1.21 12:57

Vysvětlete mi někdo, proč děti nesmí sahat na skleněné stoly.

• Citovat
  • Upravit
25150
22.1.21 12:58

Ještě me napadlo. Paní je taky v najmu? Jak ma velký být ona? Co ji navrhnout výměnu? ze ze spodku nebudete tak slylset. :mrgreen:
Tipuju, ze nebude chtít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
22.1.21 12:59

On jeste s Lucenou nekdo dobrovolne diskutuje? Myslim jako vazne. Ironicky reakce chapu, to se clovek pobavi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
elibro
22.1.21 13:01

Jinak naše rodina je šťastným majitelem bytu s podobně sladkou sousedkou. Ještě se nenašel nájemník, který by obstál - a to si troufnu tvrdit, že tam byli prostě samí normální lidi… Asi s tímto nejde dělat víc, než se obrnit a vydržet…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová