Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LydiaD píše:
Tak takhle bych chtěla trávit mateřskou![]()
![]()
Tohle už snad nemůžeš myslet vážně ani Ty
Ale jako pobavila jsi mě…o tom žádná![]()
Tak jde o chvíli, kdy vedle něj člověk sedí na té zemi. Jinak si klidně může kopat jak chce, tam kde nebude dělat hluk. Takže tím není potřeba trávit hromadu času ![]()
@bertoldina píše:
Stoly ne, ale když jim dovolíš okna a balkónové dveře, tak ušetříš práci s vánoční výzdobou.
Tak tuhle výzdobu máme celoročně, vylepšenou o dekor „v čem kočky namočily tlapky“ s akcentem na „UMÍRÁM na zahradě, pusť mě domů, člověče“
@elibro píše: …asi bych doma nechtěla mít stolek s deskou, o které bych si myslela, že nevydrží, když se o ni opře malé dítě. Možná že uklidní, že z našeho starého stolku s vloženou skleněnou deskou jsem několikrát sundavala celé dítě a sklo to vydrželo zcela v klidu…Nicméně tvoje dítě, tvůj stůl. Každopádně díky za vysvětlení.
Tak ti asi nebudete mít na stolku obyčejné sklo, ale nějaké tvrzené. Tohle je starý stůl, takže netuším, jak pevné sklo tam je a nehodlala jsem riskovat pořezání dítěte.
@lucenka píše:
Přenesu ho tam, kde kopat může?Nebo mu ty nožičky, když bude ležet tam kde kopat nesmí, chytím, aby s nimi kopat nemohou
takže nejspíš dost podobně jako vysvětlíš stejně starému dítěti, zez nemá sahat na horká kamna, na zásuvku, na skleněný stůl,..
Coze?? Budes miminu drzet nohy?? No tepic, ty jsi opravdu divna. Kazda normalni zenska by poslala babu do tmy, ale ty ne, ty bys radsi drzela miminu nohy. Jen aby byla baba spokonena. Az by prisla ze moc nahlas varis, tak bys prestala i varit vid? Neni nad dobre sousedske vztahy ![]()
@lucenka píše:
Tak jde o chvíli, kdy vedle něj člověk sedí na té zemi. Jinak si klidně může kopat jak chce, tam kde nebude dělat hluk. Takže tím není potřeba trávit hromadu času
No nevím…teorie pěkná.
V praxi myslím, že by začalo děcko plakat.
Já si teda popravdě neumím představit, že by tohle dělalo nějaký velký randál ![]()
Od půlročního miminka.
A jak dlouho a často takhle asi kope?
Vždyť to nemůže být nic hroznýho.
@arinecka píše:
Coze?? Budes miminu drzet nohy?? No tepic, ty jsi opravdu divna. Kazda normalni zenska by poslala babu do tmy, ale ty ne, ty bys radsi drzela miminu nohy. Jen aby byla baba spokonena. Az by prisla ze moc nahlas varis, tak bys prestala i varit vid? Neni nad dobre sousedske vztahy
Primárně bych dítě přenesla někam, kde by to kopání nevafilo. Proto je to psané jako první možnost
pokud bych ho z nějakého důvodu musela mít na plovoucí podlaze v paneláku, tak bych mu prostě v opakovaném kopání do země bránila.
@elibro píše:
Tak tuhle výzdobu máme celoročně, vylepšenou o dekor „v čem kočky namočily tlapky“ s akcentem na „UMÍRÁM na zahradě, pusť mě domů, člověče“
U nás teď frčí čokoládová batika ![]()
Ale štve mě ten slezlý sníh, stačilo pár sudů venku a nemusela jsem prát ![]()
@lucenka píše:
Tak ti asi nebudete mít na stolku obyčejné sklo, ale nějaké tvrzené. Tohle je starý stůl, takže netuším, jak pevné sklo tam je a nehodlala jsem riskovat pořezání dítěte.
Tak neumím si představit netvrzene sklo na stole ![]()
A to ani na těch starších, my ho máme 12 let, malé děti jsem z něj sundavala pořád, jednou i kamaráda v podroušeném stavu co na něj padl plnou vahou a mrzák pořád drží ![]()
Tohle už je vážně přehnané i na tebe ![]()
@lucenka píše:
Primárně bych dítě přenesla někam, kde by to kopání nevafilo. Proto je to psané jako první možnostpokud bych ho z nějakého důvodu musela mít na plovoucí podlaze v paneláku, tak bych mu prostě v opakovaném kopání do země bránila.
Jak se brání 7měsíčnímu dítěti v jeho přirozeném rozvoji? A proč?
@Meredit píše:
Tak neumím si představit netvrzene sklo na stole
A to ani na těch starších, my ho máme 12 let, malé děti jsem z něj sundavala pořád, jednou i kamaráda v podroušeném stavu co na něj padl plnou vahou a mrzák pořád drží
Tohle už je vážně přehnané i na tebe
Tak tohle je stůl starý cca 30 let. Takže opravdu netuším jaké sklo na něm je. Jen si pamatuju, že je za tu dobu na něm už asi 3. nebo 4. sklo, protože se v minulosti rozbily.
@Baba píše:
Jak se brání 7měsíčnímu dítěti v jeho přirozeném rozvoji? A proč?
Přirozeně se rozvíjet může v dětském pokojíku, kde nikoho neruší.
@lucenka netuším. Byl to léta starý stolek po jedné pratetě. Odhadem tak osmdesátkový. V mezičase ho používáme na odkládání prádla ve sklepě pod šňůrami. Že na to lezli, tím mě nepotěšili, ale řešit, že se o to opřou, to by mě nenapadlo. Celkem vzato bych řekla, že skleněné desky na stolcích by měly vydržet nějaký tlak z principu věci.
Ale o vašem stolku se hádat nechci, to už je tvoje věc. Bez ironie díky za vysvětlení.
@lucenka píše:
Nene, neutíkej. Psalas, že bys miminu držela nohy. Což je jednak naprosto ujetý, druhak neúčinný. Mmch by se to už dalo považovat za týrání.
@lucenka píše:
Nicméně tvoje dítě, tvůj stůl. Každopádně díky za vysvětlení.