Dítě a problém se sousedkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
22.1.21 09:34
@lucenka píše:
Kluk měl taky správný vývoj. Doktorka na to nic neříkala. Nijak jsem mu k tomu, aby se sám stavěl nepomáhala. Přišel si na to sám.

Chuze v sedmi mesicich neni spravny vyvoj. Pravil neurolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.1.21 09:34

Zkusila bych ji pozadat o pochopeni, treba ji donest cokoladu nebo neco… a asi by bylo
fajn, aby dite nedupalo pozde vecer, ale to snad ve vasem pripade zatim nehrozi
nam taky hrozne nad nama dupou, ale stve me to jen kdyz neprestavaj ani po 11. vecer a mam migrenu… ale proste to jsou nevyhody bytovych domu, jeste ze uz se stehujem do baraku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.21 09:35
@Baba píše:
Chuze v sedmi mesicich neni spravny vyvoj. Pravil neurolog.

Pediatr tvrdil, že to je v pořádku, když k tomu dítě dospělo samo. To pro mě byla důležitější informace než od nějakého nicku na webu.

• Citovat
  • Upravit
33543
22.1.21 09:39
@lucenka píše:
Ne nenapadlo mě to. Protože sama zakladatelka píše, že ho nechává kopat do podlahy, aby se ona mohla v klidu najíst. to mi jako slušné chování vůči sousedům nepřijde.

No bože, tak nechá chvilku mimino kopat nohama, to musí bejt strašnej kravál :mrgreen:
To bude celý den přizpůsobovat sousedům? Nemůže se ani najíst v klidu nebo co? To jako když bydlíš v bytovce, nebo v paneláku, tak nesmíš v bytě fungovat? Zas to tolik neprožívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
22.1.21 09:40
@Anonymní píše:
každopádně děkuji za názor, patent na výchovu si, ale myslím, že tu nikdo nemá

Já ale nikde nepíšu o tom, že bych měla patent na výchovu… jen prostě chápu obě strany. Tebe, že ti vadi, že si na vás stěžuje sousedka. A chápu ale i ji, že ji vadí ditě, co kope do podlahy a brečí. S tim, ze breci, nenadelas nic, pokud ho nenechavas cíleně vyrvat, takže s tím bych sousedku poslala kamsi. Je to prostě dítě a děti někdy brečí, hotovo. Ale to kopání do podlahy je přece naprosto jasný, že půjde dole slyšet a že se to sousedce asi nebdue líbit. A je dost jednoduchý tomu zabránit. A ne jen hledat výmluvy, jak ho nechceš omezovat v pohybu (mmch když leží a kope, tak mu přece může být jedno, jestli leží na zemi nebo třeba v té korbě, ideálně s tebou na gauči či posteli, ale to bys zas neměla svůj klídek, že…)? Já bych taky měla svatej klid, kdybych děcka nechala jezdit doma na motorkach, ale i přes super vztahy se sousedkou pod námi to proste neudělám, radši si s nima sednu a hraju nějak smysluplně a méně hlučně a to kafe si holt vypiju později. Neříkám, že toho někdy nemám polky zuby a že se netěším do baráku, kde takový blbosti nebudu muset řešit, ale zatim jsme v paneláku, tak se podle toho holt musíme chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 09:42

@lucenka Holka, tohle je tak vytržený z kontextu, až to bolí, nechceš už jít prudit někoho jinýho? Třeba jedovatý plazy? Politiky? Koronu? Třeba by se Tě lekla a utekla :D

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.1.21 09:44
@arinecka píše:
No bože, tak nechá chvilku mimino kopat nohama, to musí bejt strašnej kravál :mrgreen:
To bude celý den přizpůsobovat sousedům? Nemůže se ani najíst v klidu nebo co? To jako když bydlíš v bytovce, nebo v paneláku, tak nesmíš v bytě fungovat? Zas to tolik neprožívej.

Ano musíš v bytě fungovat. A je potřeba mít i dobré vztahy se sousedy. Najíst se dá i v klidu bez toho, aby dítě svým kopáním do podlahy obtěžovalo sousedy, když už musím mít byt s moderní ale do bytu naprosto nevhodnou neodhlučněnou plovoucí podlahou. Takže dám dítě do postýlky, do ohrádky, kde bude několik vrstev tlumivých materiálů, sednu si s jídlem k němu na zem a hlídám, aby do podlahy neustále nekopalo,… Těch možností je spoustu.

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
22.1.21 09:45
@matkabagristy píše:
Ja si ted vybavila ty mrnave nozicky s jeste mrnavejsimi prstiky a jsem cela namekko. Vy mate asi podlahu z papiru, ze je to dolu tak strasne slyset, no.

Přesně ;)
By chudák musel mít rozdrcený patičky, aby to dělalo velký kravál :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.01.21 v 10:13

• Citovat
  • Upravit
9022
22.1.21 09:49

Pokud koberec nestačí, tak pod něj dej složenou deku jak už ti tu někdo psal. Uvaž mu někam nafukovací míč, ať visí těsně nad podlahou a může kopat do něj. Nebo opřít polštář obalený izotermickou fólií o skříň. Plovoucky jsou vážně zlo a děti jsou prostě hlučné. S tím, že majitel na vaše přání vymění podlahu bych nepočítala, to si raději najde jiné podnájemníky. Pokud je to za dobrou cenu a v dobré lokalitě jak říkáš, tak nebude mít problém. Takže bych asi zkusila najít nějaké řešení na to, co sousedce vadí nejvíc. Když to nepomůže, tak neotevírat a ignorovat, když není možná domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
22.1.21 09:50
@lucenka píše:
Ano musíš v bytě fungovat. A je potřeba mít i dobré vztahy se sousedy. Najíst se dá i v klidu bez toho, aby dítě svým kopáním do podlahy obtěžovalo sousedy, když už musím mít byt s moderní ale do bytu naprosto nevhodnou neodhlučněnou plovoucí podlahou. Takže dám dítě do postýlky, do ohrádky, kde bude několik vrstev tlumivých materiálů, sednu si s jídlem k němu na zem a hlídám, aby do podlahy neustále nekopalo,… Těch možností je spoustu.

A až bude dítě chodit, tak ho svážeš aby sousedku nerušilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 09:50

@Midaku Hele, už jsem to tu zmiňovala x-krát
Promiň za ten patent, ten nebyl myšlen přímo na Tebe, ale spíš obecně.

On jen tak neleží a nekope hodinu v kuse, on leží chvilku si kope, pak se otočí na břicho chvilku si hraje a takhle dokola, když bych ho dala do ohrádky začne řvát, když ho dám do postýlky začne řvát, takže ten koberec je ideální, včera jsme daly ještě druhý koberec, jsou dva na sobě a je to lepší, zkusíme to odhlučnění a uvidíme. A mezi 18:0-19:00 to teď budu v rámci možností korigovat, ale zase nemůžu celý život běhat jak paní píská. Již jsme taky psala, že do budoucna se budu snažit hlučnější hry přesouvat do pokoje a běhání v obýváku alespoň omezit na minimum, pokud to nezvládnu zakázat úplně, což chci.

Chápu paní, že jí to otravuje, ale fakt mi vadí její chování a nemyslím si, že bych hledala jen výmluvy, ale hledám i možnosti k oboustranné spokojenosti, což se o milé dámě pod náma říct nedá. A motorky doma prostě nedovolím, ty budou v kočárkárně a budou striktně na ven. Na tom jsme se s manželem shodli už dávno.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.1.21 09:51
@arinecka píše:
A až bude dítě chodit, tak ho svážeš aby sousedku nerušilo?

Když dítě bude chodit, tak bude mít na nohou capáčky, co ten hluk budou tlumit ;) navíc je rozdíl mezi chůzí a cíleným kopáním do země.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.21 09:54

JO A JEŠTĚ JEDNOU, PLOVOUČKA NENÍ NÁŠ VÝMYSL!!! Ta už tu x let je… taky bych dala přednost čemukoliv jinému, ale koberec na míru pořizovat z vlastního nechceme, protože je to dost atypická místnost, neměl by pak už využití

• Citovat
  • Upravit
55
22.1.21 09:57

Udělej maximum, vysvětli jí to a pak to zkus pustit z hlavy. Jiná možnost totiž není, leda změna bytu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.21 09:58
@lucenka píše:
Ne nenapadlo mě to. Protože sama zakladatelka píše, že ho nechává kopat do podlahy, aby se ona mohla v klidu najíst. to mi jako slušné chování vůči sousedům nepřijde.

Ale to decko nema steparsky botky, chapes???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová