Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeee to se zase bavim! Lucenka vali!
Jinak: jako neprijde mi normalni resit, jak diteti zabranit v kopani nohama o podlahu, kdyz je to lezici mimino. Az bude chodit a samo si hrat, to se sousedka teprv zvencne.
Jsou to deti, nenechala bych je delat vsechno, ale resit kazdej krok, kterej sousedka ocividne resi (viz dupani decek nad vama). Tak na tu se vyprdni. To nema cenu, te bude vadit porad neco.
Odkazat ji na majitele bytu mi prijde nejrozumnejsi.
Když jsme bydleli v bytě, opravdu jsme slyšeli každý krok, vrznuti dveří, spláchnuti… Ale já jsem to skoro nevnímala, ani to cvakaní výtahu hned za hlavou v ložnici. A je to všechno o lidech, prudič se najde v každé partě. Neber si to tak, paní by si zřejmě něco našla, i kdyby jste dítě neměli. Odkaž ji na majitele a finito.
@Anonymní píše:
@Rachel_cz Děkuji moc, popravdě mě tyto zkušenosti taky začínají přesvědčovat o baráku, i když jsem se tomu vždy bránila, no časem uvidíme
Spis bych zapracovala na sve asertivite. V baraku muzes mit souseda idiota taky. Kamaradova sousedka sproste rve na jeho male deti, protoze venku behaji. Si nevyberes.
My máme pod námi naprosto zlaté sousedy. Naše děti určitě slyší a nestěžují si. My si zase nestěžujeme, když oni pořádají pařby. Miluju ty lidi, i když zbytek baráku nás tlačí do stížností, nikdy nikdy nikdy ani slovo neřeknu, protože nás nechávají v klidu žít. Plovoučka je zlo, koberec to zlepší (pokud je plovoučka dobře položená a všude doléhá na podklad) ale situaci s paní pod vámi to nevyřeší. Až začne synek běhat, zblázníte se a budete vyhnanci, protože většinu dne budete raději za každého počasí venku a jak přijdete domů, už bude paní šílet. Pokud budete mít děti 2, už je nezvládnete tolik korigovat. Děti budou vyrůstat v samém: neběhej, nedupej, nekřič, běž do pokoje. A když budou oba zároveň řvát (a to budou), tak ty budeš na mašli. Jedna naše sousedka, když se jí vnučka, kterou hlídá, rozbrečí na chodbě v baráku, protože třeba upadne na schodech, tak ji štípe a je to samé „Pššš, pššš…nebreč, na chodbě musíš být zticha!“, protože je totálně vystresovaná ze souseda, který také vylítne vždycky, když slyší nějaký hluk. Pokud se vám tu paní pod vámi nepodaří nějak zpacifikovat (poté, co pro odhlučnění podlahy uděláte, co půjde), jděte pryč. Za víc peněz, do horší lokality, ale běžte, protože vracet se domů se staženým žaludkem za to nestojí. Mluvím ze zkušenosti. My jsme to nakonec se sousedem zvládli, žijeme vedle sebe a jde to, ale kdyby dělal peklo dál, šla bych pryč kamkoliv, jen aby byl klid.
@lucenka píše:
Tak.moje dítě v i měsících už stálo a začínalo obcházet nábytek. Ale i když chtělo kopat, tak jsem ho to nenechávala dělat v paneláku na zemi. A to jsme neměli naprosto příšernou plovoucí podlahu jako vy. Ale jsem naučená se chovat ohleduplně k sousedům.
Zakladatelko! okamzite nauč haranta obchazet nabytek! A nemohla by ses mu chvili aspoň venovat?
Luceno, tysis cvakla, ne
@Anonymní píše:
@lucenka jak říkám, děkuji za názor! Jakmile paní přišla, začali jsme problém řešit… mohla přijít slušně, toť vše.Jiné věci jsou třeba vaření jeho jídla, konzumování mého jídla, případně nějaký ten úklid. Doufám, že jste vychovala hodně naprosto hodných dětí, kterým jste se celé dny věnovala, a které nikdy nedělali hluk.
Simte, se. r na lucenku… ![]()
A na sousedku taky ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Zakladatelko! okamzite nauč haranta obchazet nabytek! A nemohla by ses mu chvili aspoň venovat?Luceno, tysis cvakla, ne
Ona detem cetla toho Vergilia, ale v originale!!! Tak se hlavne nediv ![]()
@Paní Harringtonová píše:
Ona detem cetla toho Vergilia, ale v originale!!! Tak se hlavne nediv
Ja myslim, ze moc nahlas deklamovala nebo moc potichu, harant neslysel, tak dupal nožičkama ![]()
Upřímně, odstěhovala bych se. Zvlášť když jste v nájmu. My měli to samý, baba přišla poprvé když měl syn sedm měsíců a začal lézt. Když už pak byli dva, začalo to být neúnosný, mlátila do stropu při každém pohybu děti,, já na nervy, kdykoliv jim něco spadlo, člověk si bál vzít domů návštěvu s dětmi, protože to se mohla pos.at. koberce už pak byly všude krom kuchyně a stejně to bylo k ničemu. Po týdenní dovolený byla baba schopna busit do stropu a topení po minutě co jsme se vrátili domů. A to bych řekla, že máme fakt relativně klidně děti.
Pak jsme se odstěhovali do baráku a mám klid. A to jsme měli na byt hypotéku a celý se to muselo překopat. Nelituji ničeho. Pokud paní chodí kvůli miminku, počkej co bude až začne lézt, chodit, bude mu padat vše z ruky.
Fuj ještě když si na tu dobu vzpomenu, tak je mi fakt zle.
@PaníKadrnožková píše:
Zakladatelko! okamzite nauč haranta obchazet nabytek! A nemohla by ses mu chvili aspoň venovat?Luceno, tysis cvakla, ne
V sedmi mesicich chodi kolem nabytku prece kazde druhe mimino
takhle ho zanedbat ![]()
@Lenka_Hal píše:
V sedmi mesicich chodi kolem nabytku prece kazde druhe miminotakhle ho zanedbat
No prave, je videt, ze zakladatelka si ditete moc nevsima a ma z bytu kulničku na dříví
to je pak tezky radit, no ![]()
Mažu si popel na hlavu a jdu okamžitě nutit malého k nábytku a jestli do se do tydne nepostaví, tak půjde do klokanku a je to
jo a Vergilia v originále mu taky začnu číst ještě dnes, do týdne to musí umět zpaměti, jinak bude zle!!!
Fakt díky všem za podporu, s asertivitou má Baba pravdu, ta mi fakt chybí. Pracuji na své hysterické stránce už od 15 let a velmi se to zlepšilo (Teda dle okoli), tak se k to třeba jednou povede i s tou asertivitou…
Rady ohledně stěhování chápu, ale zatím z toho mám strach. Navíc manžel nebude chtít, dokud to bude alespoň trochu únosné. Máme ten byt moc rádi a je za super peníze, což je pro nás bohužel teď důležité! I kvůli setreni na nějaké to vlastní bydlení
Vůbec bych se sousedkou nediskutovala. Dítěti je 7 měsíců a ne 7 let. Čím více se s ni budete hádat, tím vic bude ona chodit a otravovat. Tohle se proste řešit nedá. Neomezovala bych 7 měs dítě na vývoji kvůli ni. Ani děti nemá, nedokáže si to představit. Já bych s ni pochodila velmi rychle ![]()
No, někteří sousedi umi zavařit, ale nechat dítě, ať se baví kopáním do země… Teď už mu těžko vysvětlíš, že to není moc dobrá zábava. Sama píšeš… Nechávám ho, ať si kope. Je neco jiného, když dítě proběhne, poskočí, prostě ho nepřivažeš, ale tohle bych eliminovala.
@Baba Jo, to já vím
děkuju, bohužel jsem tvrdohlavá a mám potřebu se hájit! Zatím mi ten klid nejde, ale trénuju se, snad se to časem zlepší