Dítě a problém se sousedkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.1.21 04:47

@Frei2 máme pro něj skutečně ohradku ve které tráví dost času, ale snažím se mu místa měnit, v ohradce sám dlouho nevydrží, má tam málo prostoru.

Nápad s klokánkem je výborný, děkuji. Taky bych mohla syna utopit a pak se oběsit :D to by vlastně taky pomohlo :)

Takže díky za radu :)

• Citovat
  • Upravit
769
22.1.21 04:49

Když budete chtít zase poradit, víte kam se obrátit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.21 04:49
@Anonymní píše:
@lucenka aby takhle malé dítě vůbec neobtěžovalo okolí si myslím, že není reálné, jasně můžu ráno vstát vzít ho do náruče a celý den nosit, ale myslím, že by potom neměl ten správný vývoj, kdyby si nezkoušel lezení, kopání, mlácení ručkou před sebou. Dítěti se naplno věnuji celý den, střídám s ním místa v bytě, nenechávám plakat ani dlouho dělat nějaký větší hluk.

Už několikrát jsme se se sousedku neshodli v tom co je hlučné a co ne, jí vadí i mírný hluk od lidí o dvě patra nahoře, nám to nevadí vůbec.

Takže vlastně po ní chci jen trochu slušnosti a porozumění, já se o to vše u ní snažím a dle diskuze jste mohla pochopit, že s tím problémem hodlám něco dělat. To je špatně? Dělám málo? Chtít slušně chování, když ho ostatní chtějí po vás je také zlé?

Tak psala jsi, že ho necháváš kopat tak dlouho, než si stihneš něco udělat (najíst se, uvařit). To mi jako slušně ohleduplné chování vůči sousedům nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.21 04:54

@lucenka asi jste neviděla kopat sedmiměsíční dítě, není to žádný slon, který dupe nepřetržitě, párkrát si zakopká, pak si hraje s hračkou, pak si zase zakopká, převalí se, je pár minut na bříšku, tam si brouká a takhle dokola, jasně, že kdyby kopal 5 minut nepřetržitě, tak ho zvednu a řeším to! Nejsem magor… ostatní to myslím pochopili taky tak :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.21 04:56

@Frei2 budu si to pamatovat, budete má horká linka :D až nebudu vědět kde sehnat provaz, ozvu se :*

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.1.21 05:01
@Anonymní píše:
@lucenka asi jste neviděla kopat sedmiměsíční dítě, není to žádný slon, který dupe nepřetržitě, párkrát si zakopká, pak si hraje s hračkou, pak si zase zakopká, převalí se, je pár minut na bříšku, tam si brouká a takhle dokola, jasně, že kdyby kopal 5 minut nepřetržitě, tak ho zvednu a řeším to! Nejsem magor… ostatní to myslím pochopili taky tak :)

Tak.moje dítě v i měsících už stálo a začínalo obcházet nábytek. Ale i když chtělo kopat, tak jsem ho to nenechávala dělat v paneláku na zemi. A to jsme neměli naprosto příšernou plovoucí podlahu jako vy. Ale jsem naučená se chovat ohleduplně k sousedům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.21 05:07

@lucenka náš syn bohužel v 7 měsících zatím pouze trochu leze a valí sudy.

Můžeme to ukončit s tím, že jsme navychovaná a neslušná já, když vám to tak přijde, já Vám ten názor brát nechci a nebudu. Asi se nikdy nedohodneme, že?

Ale věřím, že slušná jsem, řešit to chci a to, do jaké role mě stavíte, je pouze Váš pohled na věc :)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.1.21 05:10
@Anonymní píše:
@lucenka náš syn bohužel v 7 měsících zatím pouze trochu leze a valí sudy.

Můžeme to ukončit s tím, že jsme navychovaná a neslušná já, když vám to tak přijde, já Vám ten názor brát nechci a nebudu. Asi se nikdy nedohodneme, že?

Ale věřím, že slušná jsem, řešit to chci a to, do jaké role mě stavíte, je pouze Váš pohled na věc :)

Do téhle role ses postavila sama tím, že jsi napsala, že si dítě kope do podlahy a ty se mezitím můžeš najíst a dělat si své věci. To, že ti teď došlo, že to vyznívá ve tvůj neprospěch a snažíš se to okecat už můj názor na tebe nezmění. A mám pochopení pro sousedku.

• Citovat
  • Upravit
3265
22.1.21 05:13
@Anonymní píše:
Dnes mě byla seřvat sousedka a já jsme z toho strašně špatná.

Bydlíme v bytovém domě a máme s manželem sedmiměsíčního syna. Syn je průměrně zlobivé miminko, umí být zlatý, ale také umí pořádně ječet, máme plovoucí podlahy, proto k Vánocům dostal koberec.

Poslední týden se syn naučil kopat nožičkama do koberce, má z toho radost a srandu a já alespoň stihnu doma něco udělat. Bohužel dnes přišla sousedka pod námi, že dítě pořád dupe, že to nemůže vydržet a ať s tím něco děláme že taky strašně řve a že ji to vadí. Jenže co dělat?

Už teď si s ním často hraju v dětském pokoji, pod kterým jsou sklepy, byly s ní problémy už z minula, tak se fakt snažím jí vyjít vstříc. Vyřvat ho fakt nenechávám, vždy se ho snažím co nejrychleji uklidnit, ale občas třeba potřebuji něco udělat, uvařit a tak ho nechám kopat nožičkama nebo si povídat na to koberci. Syn si teď pravda hodně rád výská, ale zkrotit prostě v sedmi měsících nejde!

Do budoucna se strašně bojím toho, že bude problém úplně se vším, co uděláme. Chceme i další 1 nebo 2 děti a časem se přesunout do vlastního, ale to je vidina tak za 5-10 let.

Jinak děti chci pak naučit, že se hlučet může v pokojíčku, ale že obývák je zóna klidu a neběhání.

Sousedce jsme řekli, že nevíme co s tím, a že mu to prostě nevysvětlíme, ale ona dál řvala, vyčítala nám taky, že vstáváme v šest, přitom syn vstává mezi sedmou a osmou a z ložnice (pod kterou jsou také sklepy) odcházíme nejdřív v osm, chceme být právě co nejtolerantnější. Já jsme pak nakonec řvala taky a byla z toho oboustrana hysterie.

No koberec jsme vypodložili druhým kobercem, synovi jsme řekli, že ho milujeme, manžel to pustil z hlavy, jenže mě to pořád trápí. Jsme ty špatní my? Nebo to jen ona přehání? Jak to bude v budoucnu? Co až se syn naučí chodit, házet hračky a tak?

Je vůbec nějaké řešení? (Kromě stěhování teda)

Děkuji všem co to dočetli až sem.

Vy jste koupili koberec, to nepomohlo. Malého hlídáte a tišíte. Snaha byla. Tak odkažte sousedku na majitele bytu, ať ot řeší s ním. Jestli je to ale baba, co nemá co dělat, bude prudit dál a stejně se nezavděčíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 05:17

@lucenka Bože, tak teď jste to celé krásně vytrhla z kontextu, takhle bych se taky nesnášela. Děkuji moc za novou fajn zkušenost s novým člověkem.

Přeji pěkné a klidně dny plné pohody.
Mějte se krásně!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.21 05:20

@Rachel_cz toho se taky trochu bojím, no uvidíme co zítra (teda dneska) majitelé a kam se to bude posouvat! Ale mám pocit, že i kdybychom vše odhlučnili, malého striktně a nonstop hlídali, stejně si něco najde :(

• Citovat
  • Upravit
3265
22.1.21 05:25
@Anonymní píše:
@Rachel_cz toho se taky trochu bojím, no uvidíme co zítra (teda dneska) majitelé a kam se to bude posouvat! Ale mám pocit, že i kdybychom vše odhlučnili, malého striktně a nonstop hlídali, stejně si něco najde :(

Držím palce, ať to dobře dopadne. V bytě bych právě z tohohle důvodu bydlet už nechtěla.
Sousedce nad námi vadila digestoř když jsem vařila. Pak jí vadil větrák v koupelně.
Přitom paní cca 40 let, ale asi nějak psychicky nemocná, pořád problém s kdekým. Slyšela snad i nějaké zvuky ve své hlavě :zed: Pak si našla zase něco u sousedů na patře, hrůza. Už nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.1.21 05:28
@Anonymní píše:
@lucenka aby takhle malé dítě vůbec neobtěžovalo okolí si myslím, že není reálné, jasně můžu ráno vstát vzít ho do náruče a celý den nosit, ale myslím, že by potom neměl ten správný vývoj, kdyby si nezkoušel lezení, kopání, mlácení ručkou před sebou. Dítěti se naplno věnuji celý den, střídám s ním místa v bytě, nenechávám plakat ani dlouho dělat nějaký větší hluk.

Už několikrát jsme se se sousedku neshodli v tom co je hlučné a co ne, jí vadí i mírný hluk od lidí o dvě patra nahoře, nám to nevadí vůbec.

Takže vlastně po ní chci jen trochu slušnosti a porozumění, já se o to vše u ní snažím a dle diskuze jste mohla pochopit, že s tím problémem hodlám něco dělat. To je špatně? Dělám málo? Chtít slušně chování, když ho ostatní chtějí po vás je také zlé?

Kdyz si neporadis s lucenkou, neporadis si se sousedkou.
Vyprdni se na obe. A nenech se strhnout ke rvani, takovy lidi nejvic vytoci, kdyz ses v klidu.
Pamatuju, jak na me kdysi jecely matka s dcerou najednou, tak sem jim rekla, jestli by nemohly rvat postupne, ze jim spatne rozumim. To bylo toco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.1.21 05:29
@lucenka píše:
Tak.moje dítě v i měsících už stálo a začínalo obcházet nábytek. Ale i když chtělo kopat, tak jsem ho to nenechávala dělat v paneláku na zemi. A to jsme neměli naprosto příšernou plovoucí podlahu jako vy. Ale jsem naučená se chovat ohleduplně k sousedům.

Jeeeeezis, presne tohle tady chybelo. :roll: Ja a muj syn. Zase etalon dokonalosti :roll:Nechovas se slusne ani na blbym emiminu, ze by to v realite bylo jine pochybuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 05:32

@Rachel_cz Děkuji moc, popravdě mě tyto zkušenosti taky začínají přesvědčovat o baráku, i když jsem se tomu vždy bránila, no časem uvidíme :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová