Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Netopýr1 píše:
Upřímně, odstěhovala bych se. Zvlášť když jste v nájmu. My měli to samý, baba přišla poprvé když měl syn sedm měsíců a začal lézt. Když už pak byli dva, začalo to být neúnosný, mlátila do stropu při každém pohybu děti,, já na nervy, kdykoliv jim něco spadlo, člověk si bál vzít domů návštěvu s dětmi, protože to se mohla pos.at. koberce už pak byly všude krom kuchyně a stejně to bylo k ničemu. Po týdenní dovolený byla baba schopna busit do stropu a topení po minutě co jsme se vrátili domů. A to bych řekla, že máme fakt relativně klidně děti.
Pak jsme se odstěhovali do baráku a mám klid. A to jsme měli na byt hypotéku a celý se to muselo překopat. Nelituji ničeho. Pokud paní chodí kvůli miminku, počkej co bude až začne lézt, chodit, bude mu padat vše z ruky.
Fuj ještě když si na tu dobu vzpomenu, tak je mi fakt zle.
Ale každý přece nemůže sbalit jen tak saky paky a jít tam, kde je tráva zelenější. Navíc to neřeší problém, i v domě může být soused přes zahradu magor(vím z vlastní zkušenosti). A jiný byt? Kdo zaručí, že se tam taky nenajde samonasírací sousedka?
No, já bych s ní byla asi hotová raz dva
A to by se měla naučit i zakladatelka, přece nebude sedmiměsíční dítě neustále překládat a dávat do postýlky
podle rad zdejší elity.
Příspěvek upraven 22.01.21 v 07:23
@Betty MacDonald Děkuju
já se snažím a pracují na své psychice, ale jak jsem již psala asertivitou není úplně mojí nejsilnější stránkou, pracuje se na tom, ale bohužel to jde pomalu tyhle změny!
A s tím bydlením máte naprostou pravdu!
Podle me madam prudi zbytecne. Me fascinuje, jak se lidi dovedou chovat. Ja bych se asi neudrzela a zacala ji nejak sikanovat taky.
Já bych takovou prudičku poslala s klidem do pr.dele. A ukázala bych jí, jak vypadá to, když někdo dělá pořádný bordel. Hlasitá hudba, bouchání do topení, chození na podpatcích, máme psa, tak bych házela hračky ať lítá…
Ať si to madam dostatečně užije.
Protože to, co popisuješ není nic. A myslím se, že se ta pin.da jen nudí a hledá problémy tam, kde nejsou.
Takoví lidi by měli bydlet někde v ři. ti na konci světa, aby je ostatní měli co nejdál od těla.
Moje dítě spí celou noc, takže v době nočního klidu opravdu nikoho neruší. A že přes den běhá, hraje si, hračky padají? To není žádný bordel. To je prostě provozní hluk, který je normální.
Já doma cvičím a to jsou kolikrát otřesy. A mohl by někdo zkusit přijít. Vynesla bych ho v zubech.
Ale nikdo nechodí
Buď si jsou vědomi toho, že byt je náš a nic nevzmůžou, nebo máme normální sousedy ![]()
Příspěvek upraven 22.01.21 v 09:46
@lucenka píše:
Tak ono stačí zapojit trochu mozek, aby člověku došlo, že když dítě kope do podlahy, že to bude obtěžovat sousedy. Takže to nenechám dítě dělat. A uvařit, najíst se, se dá i bez toho, aby dítě obtěžovalo okolí. Ale to musí mít matka něco v hlavě a nemyslet si, že si všichni z jejího dítěte sednou na zadek.
Jojo, to bys konecne mohla… Zapojit mozek…
nebo ematiii nejakou
neznas, co…
@lucenka píše:
Tak.moje dítě v i měsících už stálo a začínalo obcházet nábytek. Ale i když chtělo kopat, tak jsem ho to nenechávala dělat v paneláku na zemi. A to jsme neměli naprosto příšernou plovoucí podlahu jako vy. Ale jsem naučená se chovat ohleduplně k sousedům.
Neverim, ze bys mohla mit sousedy a zaroven se dozit tak vysokeho veku.
Dej si na ten koberec ještě penovy puzzle. Ale to stejně nebude mít moc efekt ve chvíli, kdy se do te naučí pohybovat samo po bytě. Pak teprve přijde ten správný rýmu A, na který by si mohla stěžovat. No až tam děti budou třeba 3, tak se zblázni. Já bych se na ni vykašlala. Vždy bych ji slušně řekla, že děláte vše pro to, aby od vás nebylo moc slyšet, a tím debatu ukončila. Přece nebudeš celej den ve stresu z toho, jakej zvuk tvoje dítě vydá. Pokud ho nenechavas tlouct do hrncu, pozdeji ho tam nenechas behat a jezdit na motorce, skakat ze stolu atp, tak neděláš nic špatného, děti prostě slyšet jdou. Ja bych ho teda nenechala ani kopat nohama do zeme, to jako fakt slyset jde. Dej ho na ty puzzle nebo s nim bez na gauc, postel, at si kope tam. Nebo jestli chces, at si kope a ty mas klid, tak ho dej treba do korby od kocarku.
@Paní Harringtonová píše:
Jojo, to bys konecne mohla… Zapojit mozek…nebo ematiii nejakou
neznas, co…
Právě že empatii mám. Takže bych nenechala dítě kopat do podlahy a tím otravovat sousedy. Ale evidentně tu je většina žen, které si myslím, že si sousedi z jejich dítěte sednou na zadek. A teď se konečně setkaly s realitou, že hluk způsobený dítětem může někoho obtěžovat.
@lucenka A řvaní je podle Vás tedy v pořádku? Nemohla to řešit v klidu, když se jí tak zastáváte?
@Anonymní píše:Řvaní neschvaluju. Ale ty jsi taky řvala. Takže si nemáte, co vyčítat.
@lucenka A řvaní je podle Vás tedy v pořádku? Nemohla to řešit v klidu, když se jí tak zastáváte?
@Midaku Já jsem to s tím kopáním už rozváděla trochu blíže, on se prostě kutálí, chvíli se zastaví na zádech, tam si chvilku kope, pak jde na břicho, tam bývá dlouho dost hodný a furt takhle dokola. Já ho nechci právě moc omezovat. Třeba korbou kočárku… ale dokud je hodný v ohrádce, je v ohrádce a tam nikoho neruší ![]()
Pěnové puzzle máme každopádně taky v plánu, už jsem je chtěla objednat minule, ale zapomněli jsme, takže přijdou s další objednávkou
@Anonymní píše:
@janickaIII já se právě bojím, že se to bude táhnout dál a dál, a o to mi přijde horší, že paní určitě není víc než 50 a celý den je v práci, teď teda pracovala dost z domova a prohlásila, že pod námi se skoro ani pracovat nedá… ale sny 4 hodiny denně spí a tak další 4 jsem s ním v jiném pokoji…Zkusím ještě znovu pořešit s majiteli to odhlučnění, třeba je tento další incident trochu nakopne
normálně vypruzuje, paní. Jste ohleduplní, víc neuděláte. Ať si s ní promluví manžel
@lucenka Bohužel nevydržím klidná, když na mě někdo začne řvát a hází na mě i něco co není pravda, takže asi tak.
@cverunka je malinké na to mu něco vysvětlovat, je mu sedm měsíců, zatím jen leží a právě kope nožičkama, případně se otáčí a zkouší se plazit, slovům ani domlouvání takový špunt prostě zatím nerozumí.
A v příspěvku jsem i psala, že do budoucna chci veškerý velký dětský hluk omezit na dětský pokoj