Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží jak.meli úzký vztah. Jak vydrží být klidná, aby nerušila. Jestli máte hlídání. Myslím, že dítě se bez takového zážitků obejde. Je to stresující, lidé pláčou.
Vzit. Kdyz se bude nudit, nebo tak, tak jít stranou. Ale vzit, jinak nebude vedet, jak na takove veci reagovat.
Vlastni zkušenost a dost me to stve ![]()
Pokud to není ďábel, co bude šťastná že vidí tu babičku a tamtu tetu co naposledy před rokem, tak bych jí vzala. Mám doma stejně starou holku a ta vím, že by to nedala, je to rozlítaná rajda a asi by tam tu atmosféru nedala a taky to kazila ostatním… Pokud je v klidu a nechá si vysvětlit že teď se prostě nemluví a nikam nelítá, vzala bych. Je to život a k životu to bohužel patří.
Vzala jsem dvou a půlletou. Byl to církevní pohřeb, takže dlouhý, malá to zvládla na jedničku. K životu pohřeb prostě patří.
Moje brepta by nevydržela hodinu sedět v kostele, takže já bych určitě nevzala.
My jsme byli v červnu na pohřbu pradědečkovi i s dětmi. V té době 5,5 roku 3,5 a 1,5 roku. Pradědečka znali, obřad trval cca 30 min, v pohodě to zvládli, byli hodní.
Vzít i takové věci k životu patri.. syn měl 25 měsíců, do kostel jsme ho nebrali, ale pak na hřbitově, tam s náma byl, myslím, ze mu to pomohlo pochopit situaci, ze dědeček uz nebude doma
Ja bych ji nebrala. Manzelovi umrel deda loni a ja zustala s 3letou doma a dosli jsme az na Kar, cela rodina to respektovala a byla rada, ze jsme takto rozhodli. Byli radi, ze mohou truchlik bez vycitek. Deti podle me na pohreb nepatri…jeste si takovych udalosti v dospelosti uzijou. @Ornwen Ze by pak jako v doselosti nevedeli jak reagovat na smrt??? Kravina. Nas s bratrancema nebrali na pohreb cca do 10 let a teda ze by me to poznamenalo serict teda neda
Já beru od malička svoje deti. Když miminka breceli odešla jsem s nimi. Ale za me to patří k životu. Naposledy jsem byla memu taťkovi a to mela dcera čtyři a syn rok. A za druhe je to takove male odlehčení situace ze se na chvíli přesune pozornost na deti.
@MarryFrank to je nemusíš brát ani na svatbu to si taky uziji v dospelosti akorát se o ne musí někdo starat a stejně situaci nechápou.
a ještě deti vidí opilou svoji rodinu.
trauma na cely život.
@MarryFrank patří to k zivotu stejně jakákoli jiná situace. Mám kamarádku, která díky péči své rodiny se se smrti setkala ve 12 letech a byl z toho celkem dost velký problem a trauma.
Ještě mame mimčo. To bych určitě nebrala.Tu čtyřletou vezmu.Je dost rozumná, rušit nebude si myslim. Děda u ní byl hodně oblíben.
Ahoj. Trochu neveselé téma
Vzít čtyřletou na pohřeb dědy? vůbec nevim