Dítě na pohřbu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.3.17 17:43
@Lenca27 píše:
A co by to dite z pohrbu jako melo mit? 8o Umirani je sice soucast zivota, ale to neznamena, ze ho v tom vymachame ne? Lip mu bude doma ci na hristi.

Tak rovnou před dítětem zatajime smrt, ať je mu líp. V životě nejsou jen samé příjemné věci. A malé děti se s tím vyrovnají líp.

• Citovat
  • Upravit
625
4.3.17 18:58

@Gumidci Nebudu se dohadovat o tom, ze i smrt k životu patri, ale z emocnoho hlediska se jedna o uplne něco jiného, na co se nedá připravit ani v dospělosti, natož dřív Reaguji na příspěvek, kde uzivatelka psala, ze je to dobra příprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
4.3.17 19:02

@lucenka Jako dítě jsem byla i nebyla na pohřbu a víte co? V dospělosti to ničemu nepomohlo, když jsem se se smrti setkala v dospělosti, předchozí zkušenosti vyly k h*vnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.17 19:13
@Evullka píše:
@lucenka Jako dítě jsem byla i nebyla na pohřbu a víte co? V dospělosti to ničemu nepomohlo, když jsem se se smrti setkala v dospělosti, předchozí zkušenosti vyly k h*vnu.

Ale ono to nemá pomoct v dospělosti vyrovnat se s nějakou novou smutnou událostí. Ale má to pomoct v dané chvíli uzavřít vztah s danou osobou.

• Citovat
  • Upravit
9337
4.3.17 19:14

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
4.3.17 19:25
@lucenka píše:
Ale ono to nemá pomoct v dospělosti vyrovnat se s nějakou novou smutnou událostí. Ale má to pomoct v dané chvíli uzavřít vztah s danou osobou.

Tak :palec:

Babička chtěla taky pohřeb bez obřadu a ještě, že byla aspoň paní obřadnice u hrobu trochu sdílná, fakt to chybí. Když ten zemřelý za života oznámí, že obřad nechce, je to takové zavazující, ale už chápu lidi, co i tak ten obřad udělají, protože je to prostě dobré se rozloučit a naše babička to tak chtěla z čisté spořivosti. Pak jsem jak pitomá chodila tady na jeden kopec k lesu se svíčkami a pod kámen zakopala jednu její věc, protože ani hrob nemá tady, přála si úplně divné daleké místo a my to udělali, jak chtěla, ale určitě ten obřad má svůj veliký smysl, i když to není žádná zábava a pak je dobré jít i na tu hostinu a zas o tom zemřelém mluvit v trochu jiném tónu, teď mám čerstvou zkušenost a fakt je to zcela jiné s tím zármutkem a opravdu cítím v duši klid a ne jako s tou babičkou, která obřad nechtěla, nebo s dědou, kam mě rodiče nevzali. :,( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
4.3.17 20:00
@lucenka píše:
Není to takové. Toť moje vlastní zkušenost. Dřív se děti na pohreb nebraly a doteď díky tomu nemám v sobě úplně uzavřenou smrt blízké osoby.
Pohřeb je i pro dítě určitou ukázkou toho, že je to opravdu uzavření určité etapy života. Nic abstraktního.

Pro mě ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
4.3.17 20:00
@lucenka píše:
Tak rovnou před dítětem zatajime smrt, ať je mu líp. V životě nejsou jen samé příjemné věci. A malé děti se s tím vyrovnají líp.

Tady ale nikdo nemluví o zatajování 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
4.3.17 20:04
@lucenka píše:
Tak rovnou před dítětem zatajime smrt, ať je mu líp. V životě nejsou jen samé příjemné věci. A malé děti se s tím vyrovnají líp.

Proc zatajovat smrt? Pohrbem se s tim vyrovnaji lip? Myslim, ze deti se vseobecne s umrtim vyrovnavaji dobre, pokud to neni vylozene rodic (s tim nemam zkusenost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.17 20:07
@Moise píše:
Tady ale nikdo nemluví o zatajování 8o

Tak když dítěti bude líp na hřišti než při rozloučení s rodinou, tak je přeci lepší to zatajit. Ať je dítě chráněno před světem a realitou :palec:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.3.17 20:09
@Lenca27 píše:
Proc zatajovat smrt? Pohrbem se s tim vyrovnaji lip? Myslim, ze deti se vseobecne s umrtim vyrovnavaji dobre, pokud to neni vylozene rodic (s tim nemam zkusenost).

Asi jsi nečetla příspěvek na který jsem reagovala ;)

• Citovat
  • Upravit
1663
4.3.17 20:18
@lucenka píše:
Tak když dítěti bude líp na hřišti než při rozloučení s rodinou, tak je přeci lepší to zatajit. Ať je dítě chráněno před světem a realitou :palec:

Nemluvim o chraneni pred realitou, ale tahani na pro nej nudny pohreb. Ja na pohrby taky nechodim, na co? Kdo chce, at jde, kdo ne, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.17 20:20
@Lenca27 píše:
Nemluvim o chraneni pred realitou, ale tahani na pro nej nudny pohreb. Ja na pohrby taky nechodim, na co? Kdo chce, at jde, kdo ne, tak ne.

Třeba proto, že pro to dítě to může být důležité. Ale matince se tamto nechce, tak mu nedá na výběr

• Citovat
  • Upravit
1663
4.3.17 20:22
@lucenka píše:
Třeba proto, že pro to dítě to může být důležité. Ale matince se tamto nechce, tak mu nedá na výběr

Uz vidim, jak se ctyrlete dite dobrovolne cpe na pohreb, protoze je to pro nej dulezite 8o Ale samozrejme, kdyby mi ctyrlete dite reklo, ze tam chce, vezmu ho tam, proc by ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
4.3.17 20:24
@lucenka píše:
Tak když dítěti bude líp na hřišti než při rozloučení s rodinou, tak je přeci lepší to zatajit. Ať je dítě chráněno před světem a realitou :palec:

překrucuješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová