Dítě na pohřbu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56300
4.3.17 20:25
@lucenka píše:
Třeba proto, že pro to dítě to může být důležité. Ale matince se tamto nechce, tak mu nedá na výběr

pro čtyřleté dítě? 8o :lol: promiň no, to si dost dobře nedokážu představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.17 20:26
@Lenca27 píše:
Uz vidim, jak se ctyrlete dite dobrovolne cpe na pohreb, protoze je to pro nej dulezite 8o Ale samozrejme, kdyby mi ctyrlete dite reklo, ze tam chce, vezmu ho tam, proc by ne :nevim:

Tak moje pětileté se chtělo rozloučit. Bylo vidět, jak je to pro něj důležité. Ale neděláme doma ze smrti tabu a není pro nás důležitější hřiště než rozloučení s blizkou osobou

• Citovat
  • Upravit
1663
4.3.17 20:30
@lucenka píše:
Tak moje pětileté se chtělo rozloučit. Bylo vidět, jak je to pro něj důležité. Ale neděláme doma ze smrti tabu a není pro nás důležitější hřiště než rozloučení s blizkou osobou

Smrt a pohreb jsou dve ruzne veci. Pro me pohreb neni dulezity bez ohledu na vztah k zemrelemu. Nikdy jsem nemela potrebu na nej jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.17 20:30
@Moise píše:
pro čtyřleté dítě? 8o :lol: promiň no, to si dost dobře nedokážu představit

Tak pokud dítě má někoho rádo, rodiče nedělají ze smrti, pohřbu tabu, tak se dítě rozloučit chce. A z hlediska psychologie je toto důležité

• Citovat
  • Upravit
1663
4.3.17 20:32
@lucenka píše:
Tak pokud dítě má někoho rádo, rodiče nedělají ze smrti, pohřbu tabu, tak se dítě rozloučit chce. A z hlediska psychologie je toto důležité

Neni. Na pohrbu jsem nikdy nebyla a se smrti blizkych se stejne vyrovnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
4.3.17 20:32

@lucenka pro tebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.17 20:33
@Moise píše:
@lucenka pro tebe :nevim:

Pro jiné to může být stejně. Ale matka rozhodne za ně.

• Citovat
  • Upravit
1663
4.3.17 20:35
@lucenka píše:
Pro jiné to může být stejně. Ale matka rozhodne za ně.

Ale to tak vetsinou byva, ze matka rozhoduje za dite ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
4.3.17 20:35

@lucenka sorry, ale nedokážu si fakt představit čtyřleté dítě, které na pohřeb samo chce a tam je schopno se se zemřelým rozloučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
4.3.17 21:26
@cverunka píše:
Je to smutné, ale někdy nabývám pocit(i v této diskuzi), že lidé už jsou tak sobečtí a pohodlní, že jim je zatěžko jít na pohřeb blízkému člověku. Aby nemulei brečet, aby nemuseli vidět brečet ostatní, emocionálně vypjatá situace… Je to život! A rozločení se k němu patří. Nemyslím si, že nějaké povídání u fotky nahradí obřad pohřbu. Kdyby to tak bral každý, tak nebožtík nemá na pohřbu nikoho a to si myslím nikoho blízká osoba nezaslouží. Pohřeb je svým způsobem osvobozující a i když člověk prožije pár hodin silných emocí, může tuto kapitolu uzavřít, mít pocit, že se důstojně rozloučil a jít dál.

Tomu zesnulému je to uz sumak. Proc se zbytečně stresovat. Ne to neni život. Život neni o tom připravovat si nepříjemný situace. To nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.3.17 07:00
@Alkata píše:
Tomu zesnulému je to uz sumak. Proc se zbytečně stresovat. Ne to neni život. Život neni o tom připravovat si nepříjemný situace. To nedává smysl.

Mně teda zase nedává smysl ten tvůj příspěvek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
5.3.17 07:04

Byli jsme s pětiletým mojí babičce, jeho prababičce, trauma z toho žádné nemá a naopak na ni vzpomíná a pamatuje si ji…

• Citovat
  • Upravit
4465
5.3.17 17:33
@Alkata píše:
Tomu zesnulému je to uz sumak. Proc se zbytečně stresovat. Ne to neni život. Život neni o tom připravovat si nepříjemný situace. To nedává smysl.

Bohužel, i takhle plytký pohled na život lidé mají. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
5.3.17 18:14

Teda občas číst některé příspěvky, to je jen snůška netolerance a zloby. Každý má přece jiná měřítka, jinak se vypořádává s životem i se smrtí. Označit něčí postoj jako plytký jen pro to, že je.jin než můj, to je k nevíře. Ale není to jen k poslednímu příspěvků, ať to nevyzní takhle adresně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
5.3.17 18:20
@nini77 píše:
Teda občas číst některé příspěvky, to je jen snůška netolerance a zloby. Každý má přece jiná měřítka, jinak se vypořádává s životem i se smrtí. Označit něčí postoj jako plytký jen pro to, že je.jin než můj, to je k nevíře. Ale není to jen k poslednímu příspěvků, ať to nevyzní takhle adresně.

Klidně ať je to adresné. Já si za tím stojím. Jako napsaat, že život není o tom připravovat si nehezké chvilky :roll: Přijde mi to teda jako totální neúcta k tomu zesnulému. Co si to vůbec dovolil, jako zemřít a my teď musíme prožívat nehezké chvilky a jít na pohřeb. No děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová