Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, precetla sem jen prvni stranku, vic se mi do tveho zivota ani zabihat nechce. Abys mela pohle z te druhe strany, precti si napr. diskuzi „Odchod manzela“. Jestli si tak rozvazna a tolik o tom premyslis, jak pises, bude te zajimat i druha strana mince. Treba pak budes na „sveho mileho“ koukat jinak…
Každé manželství prochází i těžkým obdobím, zrovna kdy jemu bylo blbě potkal tebe, bylo to sice fajn, ale budoucnost má u svoji rodiny ![]()
Tak pokud je to taková nehynoucí láska, tak i když sebou nechá vláčet jako hadrem a zůstane s rodinou - budou jeho city k manželce chladné a ta to časem pozná. A možná ho opustí sama. Nebo chlap bude chvíli sekat latinu a pak tě zas vyhledá. Nebo jinou ![]()
Nicméně na nehynoucí lásku u milenek nějak nevěřím ať jde o sex nebo ne. Každého z nás přitahuje nejvíc to, co doma nemá - je jen na nás jak tento pocit překonat a neoddat se pokušení ![]()
fabulous píše:
Ahoj, ja jsem manzela po dlouhodobe milence vyrazila z domu. A ano, byla jsem strasna manzelka,ktera ho podle nej dohnala az k podvadeni Taky ji napovidal spoustu konin a nechtelo se mu odchazet od rodiny. Dva roky to tahl na obe strany.Dnes jsem rozvedena, byvaly je stale s tou samou milenkou, ted uz pritelkyni a nejvetsi sranda je, ze ji podvadi se mnou…nejsem pomstychtiva, ale preju ji to z celeho srdce a ani se snazit nemusim.inko
Haha bravo
Pokud ti to vyhovuje tak je to super, já si nejsem jistá - ale asi bych taky byla pomstychtivá. Jen si nejsem jistá, jestli bych to dotáhla takto daleko…a ta milenka/teď přítelkyně o tobě ví? ![]()
ahoj zakladatelko, jsem v hodně podobné situaci. Bohužel si uvědom, že ani poté, co dojde k rozhodnutí, nemáš zdaleka vyhráno. Chodili jsme spolu asi čtyři měsíce po dobu, kdy jeho manželka měla taky někoho jiného. Pak si to ale rozmyslela a když začal s rozvodem, tak hned otočila a začlo peklo - vydírání dcerou apod. Nejtežší kalibr (podezření na vážnou nemoc manželky - nechci být zlá, ale myslím si o tom svoje) neustál a dal si na nějakou dobu čas na rozmyšlenou s tím, že se neuvidíme a on mezitím zjistí, jak moc je reálné usmíření s ženou, aby tím netrpěla dcera. To jsem uvítala a když pak přišel s tím, že je nad jeho síly odejít za téhle situace, kdy vlastně najednou on je tím, kdo rozbíjí rodinu, tak jsem byla vlastně ráda, že si to ujasnil. Jenže neulynuly ani dva měsíce a veškeré „snažení o zachování rodiny“ přišlo vniveč, zřejmě z obou stran, a opět nastal kolotoč hádek před dítětem apod. Jak už tu někdo říkal - jsem hodně proti rozvodům, ale pokud je vztah už v takovém stavu, tak je nejhorší ho násilím udržovat. A nejvíc tím trpí to dítě. Zkrátka po nějaké době přišel prosit, že se snažil, ale nejde to, nemůže v tom zůstat a miluje mě. Manželce to řekl, prožíváme druhou zamilovanost, jenže jak do toho přišly Vánoce, tak se nějaká konečná řešení stále oddalují. V podstatě je to teď ve stejném bodě jako dřív - s tím rozdílem, že tvrdí, že je rozhodnutý definitivně. Teď může mít čisté svědomí, že udělal pro záchranu maximum a že si to zkusil. Doufejme, že mu to vydrží a nebude to chtít zkoušet znovu (takhle si to „zkusil“ švagr řešit druhým dítětem a nakonec se stejně rozvedl). Momentálně probíhají neustále bouřlivé dohady o rozvodu, o dceři atd., ale zatím s žádným konkrétním výsledkem. Zřejmě mi také nezbývá nic jiného než čekat. Přeju hodně sil, nejsi v tom sama ![]()
Tak jsem si precetla stranu milenky ![]()
No holka je mi z tebe ![]()
Mam jen 2 pripominky:
Ja si myslim ze manzelstvi a deti jsou smlouvy. Je to smlouva za kterou by se melo bojovat. A pokud bekdo bojovat nedokaze dnes nedokaze to ani zitra.
Vybrala sis spatny server…
Sandence píše:
Seznámila jsem se s mužem který je starší a s manželkou a tříletým chlapcem.Oboustranně to byla láska na první pohled a oba cítíme že je to i ta životní láska.Přítel to nevydržel a oznámil to manželce.A začalo peklo..výčitky,sledování vyhození z baráku který je přítelův.Měla vypočítaný,že když ho vyrazí on to bez syna nedá a nezvládne vidět ho jednou za 5 dní a vrátí se..tak se také stalo.Nyní o 3 týdny později jsme ve stejné situaci a stim rozdílem že momentálně se má rozhodnout bud se mnou a syna uvidí jednou týdně(a to on nedá),nebo se vrátí k ní ale se mnou už nepromluví.Z mého názoru jí jde o dobré bidlo protože ten kluk je v momentální chvíli naprosto zničený.Bojim se jak se rozhodne i když předem vim,že pro mě to nebude.Prosila sem ho ať bojuje ale on to chce všechno řršit rozumně s láskou,a nechá při tom sebou vytírat jako s hadrem.Nevim co mám dělat…
Každý si o tobě může myslel co chce, ostatně záleží jen na vás jestli spolu budete nebo ne. Když si to vezmu za sebe - měla jsem vztah s ženáčem, trval 4 měsíce a pak jsem se dozvěděla, že není svobodný a šla od něj. No ale to je můj příběh. Jedno mě ale zaráží - 5 dní je pro něj moc? A co by si představoval? Že půjde z práce k exmanželce, pohraje si se synem a odejde spát k tobě? Upřímně mi přijde fakt, že by ho viděl každý víkend dosti benevolentní. Samozřejmě může návštěvy upravit soud, ale takhle malý dítě na střídavou péči těžko dá a víc jak o víkendu ho nemá moc šanci vidět. Možná jsem to ale špatně pochopila, můžeš mi to vysvětlit?
romype píše:
je těžké posoudit situaci jen z jedné strany a neslyšet tu druhou, nicméně zdá se mi trochu divné byli spolu 13 let, poslední tři roky manželé a dítě, to nevěděl po 10 letech, že to není žena jeho života, tak proč si s ní pořizoval dítě a ženil se s ní, a když jsou dítěti 2, tak si najde tebea že si povídáte? No ono je to také o tom, že manželka má na starosti dítě, domácnost a vzhledem k tomu, že ty dítě nemáš, nedokážeš pochopit jak je to náročné, takže se nedivím, že si s ním manželka celou noc nepovídá, protože ty pak se můžeš vyspat, manželka na to jaksi nemá čas, takže tohle se dá celkem lehce pochopit.
přesně tak ![]()
jiank podle mě je jeho žena teda frajerka,když mu to je schpná odpustit a když se rohodne teda být s tebou kluka bude moct vídat jednou týdně..proti ní nemužeš mít ani slovo
fabulous píše:
Ahoj, ja jsem manzela po dlouhodobe milence vyrazila z domu. A ano, byla jsem strasna manzelka,ktera ho podle nej dohnala az k podvadeni Taky ji napovidal spoustu konin a nechtelo se mu odchazet od rodiny. Dva roky to tahl na obe strany.Dnes jsem rozvedena, byvaly je stale s tou samou milenkou, ted uz pritelkyni a nejvetsi sranda je, ze ji podvadi se mnou…nejsem pomstychtiva, ale preju ji to z celeho srdce a ani se snazit nemusim.inko
Tomu se říká „boží mlýny melou…“ ![]()
Pampeliško, chápu tvůj postoj (ostatně mám podobné názory), ale uvědom si, že nejsou jen idylické vztahy, které vyvrcholí plánovanou svatbou a narozením dítěte a pak procházejími nějakými podružnými neshodami. Co případy, kdy dojde k otěhotnění třeba po krátké známosti a protože rodiče chtějí být zodpovědní, tak se vezmou? Teprve potom zjistí, že se naprosto míjejí. To ani nemluvím o případech, kdy se objeví alkohol, domácí násilí, předem neodhalené partnerovy vlastnosti neslučitelné s partnerským životem apod. Dobře vím, o čem mluvím - málem jsem si (a to po tříleté známosti, kdy mi přišlo, že vím o tom druhém naprosto všechno) vzala partnera, u kterého se následně ukázalo pár bodů viz výše. A neoblafnul jenom mě (což by se dalo omluvit růžovými brýlemi), ale i rodinu, moje i svoje kamarády, co ho znají třeba 15 let. Zachoval se tak, že všichni absolutně nechápali. A kdybychom už byli svoji a měli dítě, co bys mi pak poradila? Zůstávat s někým takovým za každou cenu kvůli rodině, nebo odejít? Bohužel není všechno jen černobílé ![]()
j.pampeliska píše:
Tak jsem si precetla stranu milenky
No holka je mi z tebe
Mam jen 2 pripominky:
- sex 6× za rok??? V dobe nejvetsi zamilovanosti??? No kdybych se ridila radami starsich a zkusenejsich tak nezakladam diskusi „odchod manzela“
- zeptej se meho muze a jeho milenky jak na tom jsou - ziji ted spolu ale myslim ze to nebylo zcela v planu, muz se proste nedokazal rozhodnout kam ho to tahne, zacatek problemu datuje narozenim syna. Jsi si jista ze to neni podobna situace? Kdyby odesel mozna budete chvilku stastni. Ale nevadilo by ti ze vecer sedi na tvem gauci a pise si s ubrecenou manzelkou? Nevadilo by ti ze ma zlomene srdce protoze „prisel“ o dite? Planujes jednou rodinu? Nemas strach ze to ten chlap neustoji stejne jako to neustal ted?
Ja si myslim ze manzelstvi a deti jsou smlouvy. Je to smlouva za kterou by se melo bojovat. A pokud bekdo bojovat nedokaze dnes nedokaze to ani zitra.
Vybrala sis spatny server…
mě pobavil ata láska na první pohled
slečna věděla ,že pán je ženatý a má malé dítě. Předpokládám,že jednou bude chtít také děti. A chtěla bych jí vidět ,až současná láska na první pohled by se za pár let rozhodovala mez další láskou na první pohled nebo jejím dítětem a jí. ![]()
Chiaro ja reaguji na dlouhodoby vztah na situaci mou a jejich ktera je docela dost podobna. 11 a 13 let. A ani za tu dobu clovek nevi s kym zije. Netvrdim ze ma chlap zustat u rodiny za kazdou cenu. Ale byt v pozici nilenky ktera byla tim nastrojem k odchodu tak se bojim ze se mi stane neco podobneho.
Ona by si mela najit nekoho nezadaneho a on by si mel vyresit manzelstvi a pokud je to tak zle ze neni sance na zachranu tak se rozvest, domluvit peci o deti a pote hledat partnerku.
Chiaro a ostatní milenky - pampeliška má pravdu v tom, že pokud to má chlap doma opravdu tak nesnesitelné, tak se má slušně rozejít a pak si začínat další lásky.
Většina vašich milenců to ale má doma nesnesitelné jen před vámi a když začnete tlačit na rozvod, tak pod nejrůznějšímui záminkami a výmluvami (děti, majetek,vydírání atd…) se snaží držet manželky jako klíště. To mi nepřipadá jako reakce chlapů, kteří to doma s manželkou nemůžou vydržet.
A pokud ho manželka sama nevykope, tak máte z 99% smůlu.
Tak samozřejmě to by byl ideální stav, ale ne vždy se to tak povede. Umím si představit situaci, že jsem v manželství dlouhodobě nefunkčním, ale zůstávám kvůli dítěti a teprve když se někdo objeví, dostanu chuť znova žít a začnu to řešit. Já jsem teď vlastně taky z pohledu zvenčí „nástroj k odchodu“, ale přišla jsem k tomu tzv.jak slepej k houslím. Byl to kamarád, o nefunkčnosti jeho manželství se vědělo - manželka měla milence atd., zkrátka jsme se dali dohromady. Že se to pak otočilo a posralo a doteď je to šílený psycho - myslíš, že za to všechno můžu já? Jasně, měla jsem počkat, než si to vyřeší definitivně, ale stalo se. Ale jsem vzhledem k výše uvedenému fakt ta největší svině? Samozřejmě když jde o odchod manžela, vždycky je to stereotyp - manžel kanec a milenka mrcha zlatokopka. Ale fakt to tak vždycky být nemusí ![]()