Dítě - rok a půl - nereaguje na zákazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3348
9.2.16 09:40

To se psikem jsem pouzivala taky - vzdycky jsem rikala ze v tomhle veku jsou jako stenata - tedy spis ze stenata jsou chytrejsi:):) jinak u nas platilo opakovat, kdyz nezabralo tak zabranit fyzicky. Lezes na stul - dat dolu. Odvest pryc. Venku kdyz je treba tak se chodi za ruku. To proste drzim a nejede pres to vlak. Ale v tomhle veku je to normalni. Chce to vytrvat. A jak se psalo vyse - pokud budes na nej celej den rvat : ne, ne, ne, prestsne to vnimat. Vim ze je to tezky ale zkus to nechst jen tak u dvou zákazu a u zbytku najit jinou alternativu. U nas to fakt fungovalo : hazi kameni na deti : pojd, kameny se hazi do potoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.2.16 10:03

Jako bys mluvila o našem:-) Některé děti prostě nejsou tak lehce tvárné (jo, existují flegmatici, kteří poslouchaj jak pejskové, ale podle nich se nesmíme řídit), musí se na ně fikaně, což stojí rodiče dost úsilí a nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.2.16 10:21
@Anonymní píše:
Ahoj maminy. Mám chlapce rok a půl. Nikdy jsme ho nerozmazlovali, přesto vůbec nereaguje na zákazy. Honí třeba kocoura, leze na stůl, atd. Když na něj zařvu, jen se směje. Když plácnu přes ručičku, tak z toho má taky srandu. Když jsem ho plácla víc na holou prdku, chvíli řval jak tur a pak šel a zase dělat to, za co dostal. Zkoušela jsem vysvětlovat, mračit se, nevšímat si ho a říkat, že je zlobivej, nic nepomáhá. Venku nechce chodit za ruku, chodí na opačnou stranu než já. Šla jsem s ním na cvičení s dětmi, všechny děti s rodiči cvičí, on odmítá dělat cokoli řízeně, jen tam pobíhá a když chci, aby si třeba sedl na karimatku, vzteká se. Dřív dal na manžela, ten zařval a malej přestal dělat to, co nemá, ale už nereaguje ani na něj. Nevím, kde jsme udělala chybu, že je takový. Za věci, co dělá dobře, hodně chválím, takže rozdíl vidí. Když tedy dělá, co nechci, spíš ho upoutám nějakou hrou a on na to zapomene, ale to mi vadí, to k ničemu nevede, musí přece mít nějakou hranici, co nesmí. Taky se vaše děti někdy tak chovaly? Nebo když křiknete nebo plácnete, tak vědí, že nesmí?

Metodou cukru a bice niceho nedocilis. Vynucovat si poslusnost rok pul stareho ditete krikem a bitim je kontraproduktivni. Dam ti priklad toho, jak to delam ja, treba ti to k necemu bude.Mala porad lezla na gauc pod oknem( to samotne je v poradku) a lamala rucickama zaluzie( to uz v poradku neni). Nevidim jediny duvod ji za to okrikocat, nebo dokonce bit. Chtela jen koukat z okna na stromy a nevedela, jak to udelat. Zaluzie jsem ji vytahla nahoru ( kdyz jsem to konecne pochopila) a at kouka Od te doby jen do stazenych zaluzii stouchne a pocka, az je dam nahoru. Nebo odpadak, takova klasika. Ukazala jsem ji, zs se tam vyhazuji fuj veci, tak je spokojena. Obcas ma den, kdy teda chce vyhodit vsechno, ale dulezite:uz v nem nehrabe.

• Citovat
  • Upravit
brko
9.2.16 10:24

Jinak k tvemu manzelovi: maly na nej podle me neraguje, protoze se vuci nemu vymezuje za to rvani. A vypada to, ze jiste podobenstvi je zrejme i ve vztahu s tebou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
743
9.2.16 10:27

Syn je to samé. Je mu 21 měsíců a je to uz o malinko lepší než v roce a půl. Jeho nejoblíbenější činnost je lámat žaluzie. Taky nereagoval na zákaz. Když dostal po ruce, tak se smál. Ale vždy, když to začal dělat, tak jsem se na něho skarede podívala a plácla ho po ruce. Dělala jsem to tak dlouho, dokud ho to nepochopil, třeba 10× za sebou. To už ho pak muselo i bolet, rak přestal a ted, když kde zase na žaluzie, pohrozim mu ty ty ty dostaneš po ruce a on jde pryc. Takže nějaký úspěch to má. Dokonce když je u žaluzií a ja mu řeknu jen co tam delas, tak on začne říkat ty ty ty a jde pryc :D proste to pochopil. Venku to samé. Utíkal mi. Klidně zdrhal do silnice a smál se tomu. Takže když neposlouchá, vezmu ho za ruku, ať se mu to líbí nebo ne, většinou se začne vztekat a pověsí se za ruku. Nepustim ho, počkám, až se vyvzteka a pak jde hezky za ruku. Už i někdy venku poslouchá, takže to opravdu bude s věkem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
9.2.16 10:31

Nekřič, nepomáhá to - už vůbec ne v tomto věku. Dítě si pak na to navykne, a když budeš potřebovat, aby opravdu zareagovalo na zvýšený hlas či rázný povel (nebudeš moci třeba k němu rychle doběhnout např. v nějaké nebezpečné situaci), tak mu to bude, jak říkávala má máti, u prdelky jižním větrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.2.16 10:32

Ještě dodám, že nejsem pro fyzicke tresty. Placnuti po ruce je něco jiného. U nás domluva ani odvedení pozornosti ne pomahalo. A kdybych ho nechala, tak máme zničené žaluzie v celem byte a nejen v obýváku. A zjistila jsem, že i křičet je zbytečné. Syn z toho má srandu, takže už se nenamaham :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.2.16 11:10

@Alyss1 taky myslím, že štěňata jsou na tom krapet líp, i s čůráním :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.2.16 13:48

@pajule022 10 krat? 8o

• Citovat
  • Upravit
brko
9.2.16 13:51
@pajule022 píše:
Ještě dodám, že nejsem pro fyzicke tresty. Placnuti po ruce je něco jiného. U nás domluva ani odvedení pozornosti ne pomahalo. A kdybych ho nechala, tak máme zničené žaluzie v celem byte a nejen v obýváku. A zjistila jsem, že i křičet je zbytečné. Syn z toho má srandu, takže už se nenamaham :kytka:

A co je podle tebe liskat batole po ruce? :lol: to je pokrytecke :roll:.

• Citovat
  • Upravit
743
9.2.16 18:55

@brko umíš čist? Psala jsem plácnout po ruce. Nevím, co si pod tim představuješ, ale rozhodne ho nerezu. Na výchovném Placnuti po ruce nevidím nic špatného. Když ti bude dite strkat ruce např. Do zásuvky, tak ho snad neplacnes po ruce? Rok a půl starému diteti to nevysvetlis, že se to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.2.16 19:10
@pajule022 píše:
@brko umíš čist? Psala jsem plácnout po ruce. Nevím, co si pod tim představuješ, ale rozhodne ho nerezu. Na výchovném Placnuti po ruce nevidím nic špatného. Když ti bude dite strkat ruce např. Do zásuvky, tak ho snad neplacnes po ruce? Rok a půl starému diteti to nevysvetlis, že se to nedělá.

Ne, neplacnu. Dam tam zaslepky :P Sama jsi napsala, ze jsi ho placla nekolikrat za sebou. Vychazim z tveho prvniho prispevku v diskuzi, kde to zminujes. Fakt dite neplacam pres ruku, ani jinak. 8o

• Citovat
  • Upravit
1034
9.2.16 19:11

Ahoj, tohle jsou prostě kluci asi taky určitě ne všicni, ale většina. Prostě tohle období musíš vydržet. Všechno v domě zařídit co nejvíc k potřebám dítěte, aby jsi se vyhla zbytečným stresům. No a venku chytit a nepustit a jedině odvést pozornost směrem na hru, popřípadě motivuj :půjdeme tam, bude tam babi, koko, hafik apod. a hlavně vydrž, malej nás začal vnímat až kolem druhého roku a zlobí teda dodnes, ale to už jsem musela dávno hooodně přitvrdit :D. Ted mám dceru asi ve věku jako ty kluka a to je fakt rozdíl, ona mě dokonce vnímá, že na ní mluvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.2.16 19:32

@brko však ano, ale opravdu nevím, co si představuješ pod pojmem plácnout?
To jsem si presne myslela, že to nepochopíš, a budeš to brát doslovne, proto jsem tam psala např. :lol:
Když ti to tak vyhovuje, já ti to neberu ani nijak nekritizuju tvůj styl výchovy. Asi máš geniální dite, které není potřeba plácat po ruce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.2.16 19:39
@pajule022 píše:
@brko však ano, ale opravdu nevím, co si představuješ pod pojmem plácnout?
To jsem si presne myslela, že to nepochopíš, a budeš to brát doslovne, proto jsem tam psala např. :lol:
Když ti to tak vyhovuje, já ti to neberu ani nijak nekritizuju tvůj styl výchovy. Asi máš geniální dite, které není potřeba plácat po ruce :kytka:

No nevim, je dost umanuta a vztekla. Zadne dite neni treba placat, ale techto diskuzi je tu hafo, jen bych se opakovala. Tak pic. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML