Dítě s hysterickými záchvaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.14 13:41
@Petra274 píše:
My bydlíme na malém městě a navíc na sídlišti, kde je i hřiště. Takže těh čumilů (i známých) bylo víc, než dost :) Nejdřív koukali divně a po čase už někteří i soucitně :). Syn už chodí do školky a „následky“ to žádné nemá :kytka:

A ve školce to nedělá?

• Citovat
  • Upravit
8414
2.9.14 13:42

@laducha taky dobrý no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.9.14 13:44

Teď už se nad tím směju, ale malý měl období, kdy řval, před barákem, že se chce nést, že nechce jít domů, pak řval, když jsem ho nevysadila a nenechala zmáčknout čudlík na výtahu, pak řval, že chtěl zavřít dveře od výtahu sám, pak řval, že nechce vystoupit z výtahu, pak zase, že jsem mu řekla, že nemůže otvírat dveře výtahu tak, že do nich kopne… Následoval řev, že nemůže vyhrabávat zem ze sousedových květináčů, co má na chodbě. Povytíral špinavou podlahu na chodbě a poválel se po schodech a řval, že chce zvonit na zvonek. Pak řval, protože jsem mu nedovolila zvonit i na sousedovic zvonek. Potom chtěl vyhrabávat poličku = botník, co máme na chodbě a máme tam všelijaké harampádí…
No když jsem konečně zavřela dvěře od bytu… měla a mám chuť na pořádnýho panáka… :mrgreen:
Hele, ale už je to fakt dlouho opravdu lepší. Už chodíme domů většinou normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 13:44
@krtek7489 píše:
Já nechám naší vzteklinu tam kde zrovna leží, kope a vzteká se ležet, odcházím a zpoza rohu sleduji a čekám. Funguje to dokonale. Za chvíli se uklidní a odchází směrem, kterým jsem odešla. Je jí 1,5 roku. U syna kdysi, když dostal hysterický záchvat doma, pomohla jedna jediná studená sprcha. Už to víckrát neudělal. ;)

Tak u nás to bohužel nefunguje…Nevím…O té sprše jsem taky slyšela, to jsem teda ještě nezkusila. Slyšela jsem, že tak jak přišli v hadrech zvenku, tak hodila mamča do sprchy a taky, že pak stačilo pohrozit sprchou a byl klid. Jenže nevím jestli by to pochopil vůbec proč to bylo a tak :nevim: A přijde mi to dost „brutální“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
895
2.9.14 13:45
@Anonymní píše:
A ve školce to nedělá?

Ne ne, ve školce to nedělá. Z tohoto období už vyrostl. Ve školce dělá jiné lumpárny :roll: :). Malému je čtyři a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
2.9.14 13:46

Sestra od manzela to resi tak, ze ho na tom chodniku necha valet a odchazi. Ono ho to pak prejde a prijde za ni uz klidny. Ale chce to to rvani vydrzet. Pevne nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.9.14 13:48
@bombonek009 píše:
Moje otazka se malinko lisi od otazky tazatelky, ale i presto se zeptat.Mam 5ti leteho syna, ktery breci kvuli kazde hlouposti napr.ze nedostane dalsi bombon nebo ze ted hned neudelam to co on chce atd, tech situaci je spousta.Ja uz vubec nevim jak na nej. Domlouvani, vysvetlovani i placnuti pres zadek(nekdy to vyusti az v uplny hystericky rev).Kdyz ho zavru do pokoje a reknu mu ze tu bude do ty doby nez se uklidni je to jeste horsi, zacne dupat, rvat jako tygr, bouchat do veci.Uz opravdu nevim :(

Když se kluk začne podobně vztekat, vím jistě, že je to zástupný vztek pro něco jiného. Většinou ho vytočí cosi a pak s eteprve začne vztekat nad něčím dalším. Třeba - nepovede se mu namalovat obrázek tak, jak by si představoval, je z toho špatnej, smutnej, a když ještě následně řeknu, ne bonbon až po večeři, je schopnej sebou seknout na zem. Přitom pravidlo ňaminky po jídle jindy plně respektuje. A neudělám nic, musí to z něj ven.

Co s etýče zavírání, nesjem svatá, už jsem ho taky vykázala :oops:, ikdyž vím, že to fakt nemá cenu - tuhle rozebral postel a můj následný trestoúkol „okamžitě tu postel uklidíš!!!“ nebylo nic jiného než moje vyteklé nervy. respektive kdyby si to člověk uvědomil včas, že tohle fakt nemá cenu… kdyby věděl, co má dělat… kdyby si dokázal zachovat chladnou hlavu…

Někdy si říkám, že ty děti to maj v tomhle ohodně snazží. My se taky kolikrát naštveme, protože já nevím fronta, šéf, nějaká situace na silnici… a musíme zachovat chladnou hlavu a ten vztek polykáme, ale stres se vyhrotí jinde a při blbějších situacích než je nějakej bonbon. A nebo vlastně právě tak. Jde o stejnou banalitu, a le důsledek je mnohem horší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 13:48
@Maia22 píše:
Hele když ho můžeš vzít a odnést tak je to ještě dobrý. Já mám dvojčata a nemůžu nic, momentálně s nima sama nemůžu vůbec nikam jít :nevim: A to je na palici :zed: :zed: čekám až se uklidní. Když mi dělaj scény doma zabírá že to na ně udělám taky takže oni ječí na mě, já zaječím na ně jako to dělaj oni, přidám i ten jejich výraz a oni se zarazí, koukaj na mě a hned přestanou, pak je obejmu aby věděli že jsou hodní když se uklidnili, když jsem to řešila tím že jsem je seřezala tak to taky nefungovalo, naopak to bylo ještě horší a ty scény byly častější.

Tak to je mazec - s dvojčaty bych si to asi hodila :roll: Máš můj velkej obdiv
:pankac: Já ho samozřejmě pak za nějakou dobu jdu taky pomazlit, aby věděl, že ho mám ráda, ale prostě nechci, aby mi za chvíli začal skákat po hlavě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.14 13:51
@blumen píše:
Sestra od manzela to resi tak, ze ho na tom chodniku necha valet a odchazi. Ono ho to pak prejde a prijde za ni uz klidny. Ale chce to to rvani vydrzet. Pevne nervy!

Já bych to řvaní vydržela, kdyby to bylo doma, tak ať se tam válí a řve klidně celý den, jenže zase se vracíme k tomu možná nejpodstatnějšímu - ta ostuda, co si budou lidi myslet, když se mi tam takhle válí dítě a já ho nechám…Možná to je to co mě trápí nejvíc, ty záchvaty kdyby měl doma, tak to asi tolik ani neřeším, řeknu si, že je má prostě blbé období, jenže venku :roll: Nejde mi jen o to co si myslí lidi o mě, ale o něm a jaká budoucnost ho v této společnosti potom bude čekat

• Citovat
  • Upravit
15404
2.9.14 13:53

Jo vezmu do naruci a jdu. A nevykladas si ty pohledy spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
2.9.14 13:54

Mě se tohle stává též :-) záleží na náladě, není to tak časté, ale taky to znám. lehne k zemi, zahlásí „nechceš“ a je konec. většinou mu řeknu, že až bude chtít, at příjde a klidně odcházím (když to jde. když to nejde, beru za ruku, do podpaždí či na koně(to miluje takže většinou zabere a je klid) a odvádím ho někam, kde si může nerušeně ležet. Jsme také z vesmice a babičky jsou zvědavé velice, ale i když já zaujímá ten postej „pardon, to je ostuda“většina z nic hje velice shcovívavá, usmívá se a přidává svoje historkym, co dělali jejich děti..ostudy bych se nebála, spíš jak to zvládnpout klidným „prosím“ chci to a to, pokud to jde, uděláme kompromnis, takže jsem tímto přístupem dosáhla toho, že syn chápe „nemůžu a musíme“. křik a bití nepomáhalo, efekt většionou opačný že ječí ještě víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 13:56
@Emilie píše:
Budu s eopakovat - říkám, kdybych měla mít třetí dítě, tak ideálně aby se narodilo tříleté. Jojo. Známe, známe.

Když to ale fakt nešlo a selhalo všechny, tak jsem ho prostě táhla smykem a reakce okolí mě vůůůbec nezajímala. Můžu tě ujistit, že když jsou kluci dneska (6 a 4) přetažení, unavení, tak dokážou na tu zem sebou seknout ještě taky. Je to temperamentnem dítěte, jeho povahou, samozřejmě taky denní dobou, ev. únavou… ale v žádném případě nelze dítě omlouvat jenom proto, že už je asi unavené a že ho asi bolí nožičky.

Ale tu vlastní slabost, ten vztek, ty nervy znám moc dobře. Půlka nádobí je pryč - jinak bych musela si zabít je.

A jak jsem tu už dneska někde četla, a s dovolením si vypůjčím - kdo tvrdí, že to jeho dítě nedělalo, lže a nebo už to zapomněl.

Hezky napsané, moc díky :kytka:
Taky si právě myslím, že je to tím temperamentem, že to bohužel asi moc nezměním, malinko možná ovlivním, ale bohužel nezměním. Taky jak jsem psala si myslím, že je to i tím, že jsem měla v těhu stres, pak porod naprd a to vše se taky na něm podepsalo. Říkala mi to i známá, když čekala první dítě, tak taky měla nervy, taky porod naprd a dneska je ve škole a pořád je ubulenej a citlivej, pak měla druhé - to měla těhu v pohodě, porod v pohodě a to druhé dítě je ukázkové, mnohem samostatnější, odolnější…

Jinak se mi líbí ta poslední věta, kdo tvrdí, že jeho dítě nedělalo tak už zapomněl :) To je právě ono, že ty lidi venku na tebe hledí jako no tohle by moje dítě v životě neudělalo nebo v životě to nedělalo…Takže ve finále jsem já špatná matka.

• Citovat
  • Upravit
14475
2.9.14 13:57
@Sibyla0 píše:
Vezmu odnesu domů, nechám ječet v chodbě… Jestli tě to uklidní, tak to k tomu třetímu roku přestala dělat.

stejně :mrgreen: taky už přestala :D neřezala bych, nemyslím, že to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
2.9.14 13:58
@Maia22 píše:
Hele když ho můžeš vzít a odnést tak je to ještě dobrý. Já mám dvojčata a nemůžu nic, momentálně s nima sama nemůžu vůbec nikam jít :nevim: A to je na palici :zed: :zed: čekám až se uklidní. Když mi dělaj scény doma zabírá že to na ně udělám taky takže oni ječí na mě, já zaječím na ně jako to dělaj oni, přidám i ten jejich výraz a oni se zarazí, koukaj na mě a hned přestanou, pak je obejmu aby věděli že jsou hodní když se uklidnili, když jsem to řešila tím že jsem je seřezala tak to taky nefungovalo, naopak to bylo ještě horší a ty scény byly častější.

Jo to zabírá, hodit stejnou držku a pazvuk a malý se tomu začne smát :lol:
Jinak zakladatelko, lidi bych neřešila, kdo má nebo měl malé dítě pochopí, a kdo ne ať si trhne. Neboj, tak dlouho na vás nikdo vzpomínat nebude, určitě se objeví u vás na vesnici jiný vztekloun. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
2.9.14 13:59
@Anonymní píše:
Já bych to řvaní vydržela, kdyby to bylo doma, tak ať se tam válí a řve klidně celý den, jenže zase se vracíme k tomu možná nejpodstatnějšímu - ta ostuda, co si budou lidi myslet, když se mi tam takhle válí dítě a já ho nechám...Možná to je to co mě trápí nejvíc, ty záchvaty kdyby měl doma, tak to asi tolik ani neřeším, řeknu si, že je má prostě blbé období, jenže venku :roll: Nejde mi jen o to co si myslí lidi o mě, ale o něm a jaká budoucnost ho v této společnosti potom bude čekat

Neřeš lidi :hug:. Jsou to děti a oni z toho vyrostou. Ať si každý myslí, co chce (to mi řekl i psycholog) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí