Dítě se Španělem- jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13903
28.11.17 14:46

Máme španělské Anabel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.11.17 15:55
@anjeliik píše:
Ahoj, učím ve škole kde máme hodně dětí ze smíšených manželství, vybraná jména: Adriana, Maria, Isabella, Sofie (Sophie/a), Laura, Sylvia, Nica (Veronica), Andrea. Chlapci: Bruno, Mateo, Sebastian, Nicolas, Carlo, Max, Gabriel, Lucas, Antonio.S některými jsme se bavili právě o příjmení a jedno děvče říkalo, že na matrice jejich rodičům nepovolili mít příjmení po matce a pak po otci, má tedy jen nepřechýlené po otci (české). Asi záleží i na konkrétní matrice, mně se jako nejjednodušší způsob zdá, aby se přítel nechal přejmenovat a přiložil si tvé příjmení ke svému, pak bude mít dítě automaticky obě.

Ježiš to si neumím představit, že by se můj Španělák dobrovolně přejmenoval :-D Ale jinak moc děkuju za takhle informovaný vhled do jmen ze smíšených manželství! Pár si jich připisuju na seznam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.11.17 15:58

Já jsem vždycky chtěla Adélku podle princezny z S čerty nejsou žerty… přiteli se líbí Adel, ale ne česká adéla, tak jsem vykoumala jméno Adelina- zkráceně jednoduše Adel- hlavně pro španěláky a já se v češtině můžu vyblbnout s milionem zdrobnělin, co na to říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.11.17 16:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.11.17 17:12

@klaritaaa Pojmenovala bych Adel. Adelina se mi zdá jako patlanina. Docela se mi líbí Klaudie - mezinárodně Claudia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.11.17 17:39

Ahojky, me spanelske kamaradky ci zname, jejichz jmena se podobaji (nebo jsou stejne) nasim ceskym jmenum jsou tyto: Cristina, Ana; Claudia, Maria, Lucia, Patricia, Susana, Marta, Eva, Nicol, Ivet, Isabel, Olga, Anabel, Elisabet, Tania, Sonia, Catalina, Elena, Barbara, Laura, Verónica, Ester, Carla, Carolina, Sofía, Valentina, Emma, Victoria, Camila, Adriana/Ariadna, Martina, Sara, Daniela, Julia, Paula, Natalia, Mariana, Gabriela, Alejandra, Amelia, Alicia, Elisa.

Klucici: Matias, Sebastian, Martin, Nicolás, Lucas, Daniel, Samuel, David, Tomás, Iván, Álex, Eric, Mario, Cristian, Marc / Marco.

Snad ti to poslouzi :-D Jinak Adel je krásné :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.11.17 17:40

Jo a jeste jsem zapomnela Clara :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
28.11.17 17:45
@klaritaaa píše:
Já jsem vždycky chtěla Adélku podle princezny z S čerty nejsou žerty… přiteli se líbí Adel, ale ne česká adéla, tak jsem vykoumala jméno Adelina- zkráceně jednoduše Adel- hlavně pro španěláky a já se v češtině můžu vyblbnout s milionem zdrobnělin, co na to říkáte?

Mně se Adelina moc líbí :)
Moje kolegyně je Jana a když jsem jí řekla, že se mi líbí jméno Jana a ještě více Janina…tak mi řekla, že to zní jako nadávka :(…a mně to zní vznešeně, něžně-Janina, Janinka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.11.17 18:23
@mimart píše:
Mně se Adelina moc líbí :)
Moje kolegyně je Jana a když jsem jí řekla, že se mi líbí jméno Jana a ještě více Janina…tak mi řekla, že to zní jako nadávka :(…a mně to zní vznešeně, něžně-Janina, Janinka :*

Děkuju :-))) No snad si to prosadím :-D Ale kluk je teda krizovka… Mě se totiž líbí nejvíc líbí klasická česká jména- František, Janíček, Matyášek.. Ale ve Španělštině mi to zní všechno šíleně… A potřebujeme jméno bez diakritiky..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.11.17 04:00

Aj tieto mena maju svoju obdobu - Francisco, Juan ci Mateo - teraz je napriklad velmi popularny Matias… a z dievcenskych sa drzi Sofia, ale fantazii sa medze nekladu ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22490
29.11.17 04:09
@axlpol píše:
@klaritaaa mě napadla hned Karmen (znám dvě a moc se mi to jméno líbí, zaujalo mě)

Mám opačný názor - pro českou dívku a českou ženu se karmen nehodí,.
Neutrální Marie (Maria).
Taky jsem tu četla Valerie, to je také hezké i v české zdrobnělině Vali, Valinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
30.11.17 00:07
@Yago píše:
Aj tieto mena maju svoju obdobu - Francisco, Juan ci Mateo - teraz je napriklad velmi popularny Matias… a z dievcenskych sa drzi Sofia, ale fantazii sa medze nekladu ????

Me se pravě nelíbí když se to píše v češtině a španělštině jinak- já vím, že jsem náročná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.6.19 10:29

Dítě se Španělem-potřebné dokumenty

Ahoj, čekám mimčo, přítel Španěl - svatbu zatím neplánujeme.
Chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s vyřizováním veškerých dokumentů na Matrice, s možností volby příjmení, uznání španělského občanství na ambasádě atd..

Mod díky za jakékoliv info!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová