Dítě štítivé k ostatním dětem - přejde to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3255
5.3.21 14:37
@Anonymní píše:
Proč psycholog? Někdo prostě nemá rád, když ho každý druhý osahavá nebo olíbává.
Pokud mu nevadí kontakt s rodinou a blízkými, nevidím na tom nic špatného.
Úplně to stejny..každý není osahávácí a má rád osobní prostor…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.3.21 15:18
@Anonymní píše:
Nečetla jsi pozorně, já nemám problém podat ruku :roll:, i ten polibek od všech těch slizounů, co mi chtějí popřát, snesu, ale nevyhledávám to a neužívám si to. ;)Btw. oběma mým synům 10 už bylo a teda nepamatuji si, že by se v tom věku vodili se spolužákama za ruku. Určitě by taky nechtěli, protože to je prostě pro puberťáka fakt trapas…

ja mela za to, ze resime syna zakladatelky, ne tebe ani tve syny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.3.21 15:22
@Russet píše:
Nemůžu vědět, jak to má to dotyčné dítě. Ale kdyby mi řeklo, že mu vadí zpocené dětské ruce, nevyvolalo by to ve mě potřebu volat psychologovi. Ten má jistě na práci „těžší případy“. Prostě bych mu svým chováním ukazovala, že někdy tu ruku prostě cizím podáváme - pokud někomu přejeme nebo se s ním zdravíme. Ale nutit někoho brát druhé za ruce je pro mě horší než to, že on nechce za ty ruce brát.

kdyz je ve skole situace, kdy je to vyzadovano a on to z jakehokoli duvodu nezvlada, tak by na tom mel zapracovat. Pro budoucnost toho clovicka je lepsi chodit k psychologovi a chovat se normalne, nez kdyz bude svym chovanim davat najevo odpor ke spoluzakum a rodice ho budou utvrzovat v tom, ze je to OK. Neresme, kdo ma pravdu - resme, jaky to bude mit na to dite ve skole spolecensky dopad. Nebude mit kamose.
ted se to teda da svest na strach z COVIDu, treba uz to tak zustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.3.21 15:23
@Audianna píše:
@Pudloslava On tu ruku na pozdrav/seznámení podá bez nějakých scén, ale prostě se za ni nechce vodit. :nevim:

zakladatelka?
pak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.3.21 15:44
@prejeta_zaba píše:
Tak je přece rozdíl někomu že zdvořilosti podat ruku a držet ulepené, upocené spolužáky, kdoví z jakého důvodu…protože paní učitelka chce. :nevim: Mě to jako nějaká vada nepřijde. Přesně z tohoto důvodu se na odborná vyšetření čeká kolikrát roky, protože 3/4 času zaberou lékařům plašilové, co jim to někdo poradil a „radši zajdou“. I kdyby se z toho do budoucna nějaká porucha vyvinula, co asi teď psycholog řekne…hm, možná se z toho do budoucna něco vyvine. :lol:Příspěvek upraven 05.03.21 v 13:47

me uteklo, kde zakladatelka pise, ze dite nema problem podat ruku - to tady zatim akorat pisi vsichni ostatni o sobe. A krom toho drzet ty ulepene ruce je ve skole povazovano za standard v detskych hrach a dokud to tak bude, odmitajici je podivin a z toho plyne jeho postaveni v kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
5.3.21 16:27

Proč psycholog? Já to mám stejně. Nerada podávám ruku. V tomto jsem covid vděčná.
Jako dospělak vím, že jde to slušnost a očekává se to.
Pokud synovi nevadí podat ruku na přivítanou, jen vadí za ruku chodit, tak to respektovat. O to požádat i učitelku.
Nebude ona taková otlapkavaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.3.21 16:38

Taky nemám potřebu sahat na lidi, mimo své rodiny. Neumím si představit, že bych měla povolání při kterém bych se musela dotýkat lidi.. Nemyslím si, že dítě zakladatelky potřebuje psychologa, spíš respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
5.3.21 16:49

Zakladatelka píše i o případech, kdy se někam jde. To opravdu vyznívá, že je nutí držet se za ručičky. Já toho kluka chápu, od malička mi není příjemný dotek cizích lidí. Neštítím se jich, jen nemám ráda, když někdo neoprávněný narušuje můj osobní prostor. Každý zkrátka není kontaktní typ a není na tom nic špatného. Jo, taky zvládnu podání ruky, přetrpím polibek na tvář, ale pokud bych se měla s někým cizím držet za ručičku v situaci, kdy to není nutné, tak bych se cukala taky. Pokud jinak normálně spolupracuje, tak nechápu, proč by měl být nucen dělat něco, co je mu krajně nepříjemné, protože učitelka zřejmě kontaktní člověk bude. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
5.3.21 18:35
@Anonymní píše:
Proč psycholog? Někdo prostě nemá rád, když ho každý druhý osahavá nebo olíbává.
Pokud mu nevadí kontakt s rodinou a blízkými, nevidím na tom nic špatného.

Pravda každý je jinačí. Učitelka ať učí, solidnost a pravdu, což jím moc nejde, a nestará se o to co nemá co jse jích bojíte, sami si hrají na lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
5.3.21 18:49

No tak má nějakou fobii z chytání cizích lidí za ruku, no bože, to je toho.

jsou lidi, co na sobě nesnesou knoflíky, nejedí kvanta věcí, protože se toho štítí, přeskakují dlaždice když chodí, některé ženské tady z diskuzí obsedantně až šíleně uklízí, perou deset praček denně, protože nesnesou špínu, mají hysteráky z roztomilých myšek :D
Takových fobií nebo neškodných poruch je, nevím proč to ta učitelka tak moc řeší. prostě bych jí vysvětlila, že z nějakého důvodu mu to vadí, nesnese to a třeba se to časem srovná nebo taky ne a ať to laskavě respektuje. Jako studovaná osoba pro práci s dětmi by to mohla pochopit.
Co je na to nepříjemné ej to, že se děti mohou cítit dotčené, ale i jim se to dá vysvětlit. A nějaké besídky nebo vodění za ruku, to už se v tomhle věku asi moc nedělá ne? A i kdyby měli nějaké představení, tak prostě bude zařazen an nekontaktní role, nevidím v tom megaproblém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.3.21 07:38
@Pudloslava píše:
me uteklo, kde zakladatelka pise, ze dite nema problem podat ruku - to tady zatim akorat pisi vsichni ostatni o sobe. A krom toho drzet ty ulepene ruce je ve skole povazovano za standard v detskych hrach a dokud to tak bude, odmitajici je podivin a z toho plyne jeho postaveni v kolektivu.

Mně to neuteklo. Takže neradím psychologa, ale selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.3.21 07:46
@Anonymní píše:
No jo, ale to vycházíš z toho, že vodit se s cizím lidma za ruku je norma, a kdo to nechce, měl by hledat příčinu. Jenže co když žádná není? Já mám prostě ráda svoji osobní zónu a nic se mi nestalo, nikdo mi neublížil. Pokud se jedná o kamarády nebo rodinu, tam mi nevadí ani objetí, ani polibek na tvář. Ale třeba v práci to ráda nemám. Ruku podám, to je jasné, ale takové ty přací polibky od "cizích " fakt nemusím.
Nevím, jak by to měl vyřešit psycholog.

Já třeba popřeji, podám ruku a tím to končí. Žádné polibky k přání. A ani mně. Nemám to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.3.21 07:51

Ja bych s takovym ditkem tez zasla k psychologovi. Prosla bych recenze a nasla nekoho s dobrym pristupem k detem. Asi jen proto, abych se dozvedela (je-li to mozne), jestli je to jen jakysi jeho „neskodny“ znak, nechut nebo se opravdu pere s nejakym problemem, na kterem by se dalo zapracovat pro lehci budoucnost.
S ucou ve skolce bych promluvila. Rozhodne bych nechtela, aby nasilim (a to treba jen zlobou) nutila me dite k necemu, s cim ma problem (samozrejme tim nemyslim, nutit dite si po toalete umyt ruce nebo jist lzickou, a pod, i kdyz se diteti nechce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.3.21 07:55

@ospalámyš Možná, že je učitelka ujetá na besídky. Možná se kluk neštítí ale jen se stydí, holce podat ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.3.21 07:57
@Tajeka píše:
Ja bych s takovym ditkem tez zasla k psychologovi. Prosla bych recenze a nasla nekoho s dobrym pristupem k detem. Asi jen proto, abych se dozvedela (je-li to mozne), jestli je to jen jakysi jeho „neskodny“ znak, nechut nebo se opravdu pere s nejakym problemem, na kterem by se dalo zapracovat pro lehci budoucnost.
S ucou ve skolce bych promluvila. Rozhodne bych nechtela, aby nasilim (a to treba jen zlobou) nutila me dite k necemu, s cim ma problem (samozrejme tim nemyslim, nutit dite si po toalete umyt ruce nebo jist lzickou, a pod, i kdyz se diteti nechce).

Chlapec není ve školce ale ve škole. Chlapci je 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí